e jel netko pokusavao preko onebip platiti sa mobitelom na taj racun i onda prebaciti novac na paypal racun?? nemogu nikako platiti na ebayu nesto sto sam narucio jer nemam bankovni racun,imam paypal al opet nemogu stavit pare na njega neznam kaj da radim >.>
eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.368.690
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Naručio sam sa ebaya sat i košulju i sad me zanima dali će mi to poštar donjeti na kućnu adresu ili će mi dati samo papir da odem sam u poštu po to?
Za manje stvari mi je uvjek nosio doma, al ovo je malo veće pa me zanima ako tko ima iskustva sa time?
Hvala :)
Naručio sam sa ebaya sat i košulju i sad me zanima dali će mi to poštar donjeti na kućnu adresu ili će mi dati samo papir da odem sam u poštu po to?
Za manje stvari mi je uvjek nosio doma, al ovo je malo veće pa me zanima ako tko ima iskustva sa time?
1. Ja imam dogovor sa poštarom ( stvarno super gospodin ) on umjesto mene potpiše i ostavi paket na dogovorenom mjestu!
2. Da donjeti ce ti doma u slucaju da neces morati cariniti, ako imas dogovor samo ce ti ostaviti paket!
3. Ako nemas dogovor ( barem je tako po pravilima ) morati ces potpisati i preuzeti paket! U slucaju da nisi doma ostaviti ce ti papir i morati ces u postu podignuti.
1. Ja imam dogovor sa poštarom ( stvarno super gospodin ) on umjesto mene potpiše i ostavi paket na dogovorenom mjestu!
2. Da donjeti ce ti doma u slucaju da neces morati cariniti, ako imas dogovor samo ce ti ostaviti paket!
3. Ako nemas dogovor ( barem je tako po pravilima ) morati ces potpisati i preuzeti paket! U slucaju da nisi doma ostaviti ce ti papir i morati ces u postu podignuti.
Moj poštar je budala, nema nikakvo dogovora sa njime
Neki dan mi doneo pošiljku i pita on mene jel se ja to dopisujem sa nekim iz kine, a ja njemu: Da, sa curom a on bljedo gleda u mene i okrene se i ode hahah
Moj poštar je budala, nema nikakvo dogovora sa njime
Neki dan mi doneo pošiljku i pita on mene jel se ja to dopisujem sa nekim iz kine, a ja njemu: Da, sa curom a on bljedo gleda u mene i okrene se i ode hahah
Ma doci ce ti doma paket i super.
meni recimo nikada ne dođe paket doma, pa čak ni onaj sitan, mali, nikakav, samo mi dođe poštar sa žutom ceduljicom da si moram tek drugi dan to podići na pošti...koja budala!!!
(a pošta mi radi od pola 9 do pola 12 )^^
Naime postaru koji se bavi tom poštom se žuri ( to su oni sa autima ) najcesce je to malo veci paket pa mu je najlakse samo papir ostaviti da ne zvoni i ne ceka moj potpis... Glupost nikako da ga uhvatim da mu kazem da mu je posao pozvoniti i predati mi paket.

Naime postaru koji se bavi tom poštom se žuri ( to su oni sa autima ) najcesce je to malo veci paket pa mu je najlakse samo papir ostaviti da ne zvoni i ne ceka moj potpis... Glupost nikako da ga uhvatim da mu kazem da mu je posao pozvoniti i predati mi paket.
On ti to već zna, nema nikkve potrebe to njemu govoriti. Ako se to ponavlja onda t moraš javiti ovima u centralnoj pošti za tvoj dio HR. Npr kod mene svi paketi i slično što idu HP expressom se voze iz Rijeke. Nema više da idu do lokalne pošte pa ih onda oni razvoze. Tako da samo ti javi njima u poštu i oni će to sredit.
Jel nema smisla zbog njihove šlampavosti ja moram drugi dan putovati u 7-8 kilometara udaljenu postu...

Jel nema smisla zbog njihove šlampavosti ja moram drugi dan putovati u 7-8 kilometara udaljenu postu...
Vidim ja da si ti neka dobra dušica...šlampavosti kažeš? Ako se to događa svaki put, ili većinu puta kad ti stiže paket onda to nije šlampavost nego prilična doza loše odrađenog posla, da ne upotrijebim neke teže izraze. Firma koja ti nešto šalje je paltila da ti to dođe do vrata, ili si ti platio, u svakom slučaju plaćena je usluga dostave do tebe, a ne do tvoje pošte. Isto tako i taj radnik je u kombij, caddyu, autu za razliku od ostalih poštara koji šibaju pješke npr, ili na motoru, i to bila kiša snijeg ili sunce. I onda on da bi prije mogao zgibat sa posla tebi baci papirić pa da ti moraš ić po to sam!!! Mene ovakvi primjeri totalno nabriju, i ja bi sad umjeto tebe išao tamo reć im što ih ide.
Zamisli da naručiš nešto kod mene, platiš dostavu i ja kažem ok, stižem. I onda ti sam oubacim porukicu ispod vrata da te paket čeka u mojoj drugoj poslovnici udaljenoj 7 km od tebe...
Vidim ja da si ti neka dobra dušica...šlampavosti kažeš? Ako se to događa svaki put, ili većinu puta kad ti stiže paket onda to nije šlampavost nego prilična doza loše odrađenog posla, da ne upotrijebim neke teže izraze. Firma koja ti nešto šalje je paltila da ti to dođe do vrata, ili si ti platio, u svakom slučaju plaćena je usluga dostave do tebe, a ne do tvoje pošte. Isto tako i taj radnik je u kombij, caddyu, autu za razliku od ostalih poštara koji šibaju pješke npr, ili na motoru, i to bila kiša snijeg ili sunce. I onda on da bi prije mogao zgibat sa posla tebi baci papirić pa da ti moraš ić po to sam!!! Mene ovakvi primjeri totalno nabriju, i ja bi sad umjeto tebe išao tamo reć im što ih ide.
Zamisli da naručiš nešto kod mene, platiš dostavu i ja kažem ok, stižem. I onda ti sam oubacim porukicu ispod vrata da te paket čeka u mojoj drugoj poslovnici udaljenoj 7 km od tebe...
Dobra duša da, dobro se dobrim vraca, valjda...
U tome i je stvar platim HP express 50kn+ i onda gospoda ne dostave na ruke! Vec sam puno puta razmisljao bolje da ga ne uhvatim da lagano ispisuje papirić umjeto da zvoni!
Ici cu što prije da se rješi taj problem glu**h poštara...
Dobra duša da, dobro se dobrim vraca, valjda...
U tome i je stvar platim HP express 50kn+ i onda gospoda ne dostave na ruke! Vec sam puno puta razmisljao bolje da ga ne uhvatim da lagano ispisuje papirić umjeto da zvoni!
Ici cu što prije da se rješi taj problem glu**h poštara...
Apsolutno se slažem. Ali treba povući granicu negdje i ne dopustiti da ljudi rade budalu od tebe
jel mi može tko sa iskustvom kazat kakva je procedura uzimanja laptopa preko ebay-a,
pritom mislim na carinu,porez,poštu i te "gluposti"?
tnx!
jel mi može tko sa iskustvom kazat kakva je procedura uzimanja laptopa preko ebay-a,
pritom mislim na carinu,porez,poštu i te "gluposti"?
tnx!
Različita iskustva, dolazilo i sa i bez naplate PDV-a, i to i novi i polovni. Carinu nisam ni jedom platio na laptop. Iako sve to uzmi sa rezervom jer prošli put kad sam laptop doveo sa ebaya je bilo pred nekih dobrih 2 godine. Moćda bolje da se javi netko sa malo novijim iskustvom.
Naručio sam masku za mobitel s ebay-a i došao mi neki šrot od maske. I sad to hoću vratit, kako to točno ide?

Naručio sam masku za mobitel s ebay-a i došao mi neki šrot od maske. I sad to hoću vratit, kako to točno ide?
Prvo kontaktiraj sellera pa se probaj s njime dogovoriti, ako ne uspiješ otvori case i 95% će biti u tvoju korist pa ćeš dobiti refund.
Jel maska onakva kakva je po opisu?
Iskreno, nemaš se ti šta žalit ako je poslana ona maska koja je navedena u listingu.
Kupovo sam od jednog sellera i to više puta i sve je uredno došlo i uvjek je odgovorio na mail.
Ponovo sam nešto kupio od njega, točnije 18.04.2011 i još mi to nije poslao, na ebayu nije naznačeno, možda je zaboravio označiti da je poslao. Međutim poslao sam mu već 2maila i ne odgovara. 1.Mail sam poslao prija 10tak dana i ne odgovara, drugi mail sam poslao neki dan opet ne odgovara.
Čudno mi je to što sam već kupovao od njega i sve je bilo u redu i uvjek mi je brzo došlo, a sada ni ne odgovara na mail.
Što da napravim?
To što nije označeno kao poslano nije nikakav problem, meni neke stvari koje su stigle prije par tjedana još nisu označene kao poslane.
To što nije označeno kao poslano nije nikakav problem, meni neke stvari koje su stigle prije par tjedana još nisu označene kao poslane.
Nije ni meni problem što nije naznačeno da je poslao, problem je što ne odgovara na mail.
Pričekat ću pa javim kako je prošlo.
Jel maska onakva kakva je po opisu?
Iskreno, nemaš se ti šta žalit ako je poslana ona maska koja je navedena u listingu.
http://cgi.ebay.com/New-Full-Housing-Cover-Samsung-i8510-Black-Keypad-/260757911374?pt=PDA_Accessories&hash=item3cb661f74e
Ovo je to, a ja sam dobio neko sranje koje ću navečer slikat pa vam pokazat. U dva dijela je plastičina, ja mislim da sam dobio samo kučište za pokazivanje u trgovinama (dummy).
Nije ni meni problem što nije naznačeno da je poslao, problem je što ne odgovara na mail.
Pričekat ću pa javim kako je prošlo.
Daj nam link na to što si kupio, ili barem link na sellera.
Seller:us_element
http://myworld.ebay.com/us_element/
Evo ga, skroz je različito od onoga što je na slici.
Seller:us_element
http://myworld.ebay.com/us_element/
ne znam, pošalji mu opet mail. tj jel mu šalješ mailove, ili mu šalješ message preko ebay-a? UVIJEK svu komunikaciju sa sellerom obavljaj preko ebay messagea.
Pa ne znam, ja po slikama i ne vidim neke velike razlike. Ali ako je poklopac za bateriju slijepljen tako da ga ne možeš otvorit onda to nije došlo kao što je oglašavano i onda imaš osnove da ti vrate lovu. Isto tako čini mi se plavo, a na oglsu je crno, ako je stvarno tako i ako to nije nigdje napisano onda ti je i to osnova da ti vrate novce.
Pa ne znam, ja po slikama i ne vidim neke velike razlike. Ali ako je poklopac za bateriju slijepljen tako da ga ne možeš otvorit onda to nije došlo kao što je oglašavano i onda imaš osnove da ti vrate lovu. Isto tako čini mi se plavo, a na oglsu je crno, ako je stvarno tako i ako to nije nigdje napisano onda ti je i to osnova da ti vrate novce.
Kada bih išao vračat, kako ide točno to?
Da napomenem u ovu masku se uopće niti ne može stavljat mobitel.
Hvala.
Hvala.
Onda si definitivno pokriven.
A povrat ide tako da obavijestiš sellera i pošalješ mu to natrag. Najjeftiniji je HP.
Ali daj ti prvo kontaktiraj sellera i napiši mu jedan umjereno ljuti message gdje mu objasniš kako to što si dobio nema nikakve veze sa onim što si naruči oi onim što je bilo oglašavano. I da želiš da to čim prije riješi.
Hvala.
Onda si definitivno pokriven.
A povrat ide tako da obavijestiš sellera i pošalješ mu to natrag. Najjeftiniji je HP.
Ali daj ti prvo kontaktiraj sellera i napiši mu jedan umjereno ljuti message gdje mu objasniš kako to što si dobio nema nikakve veze sa onim što si naruči oi onim što je bilo oglašavano. I da želiš da to čim prije riješi.
Aha, a je li znaš otprilike koliko bi me koštao HP.
Ovako, planiram si naručiti neke starke pa mi je lik rekao da će mi dati popust ako mu direktno uplatim preko PP.
Sada, postoji li mogućnost da ako mi recimo ne dođe pošiljka/bude nešto krivo dignem dispute na PP-u?
Inače trgovac je pouzdan na ebay-u.