eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.376.152
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
eBay - pitanja i odgovori

Idem noćnu radit pa sutra ujutro probam i kasnije oko 16h pa ako ne vrijedi onda idem u banku.

0 0 hvala 0
15 godina
RE: eBay - pitanja i odgovori

Ipak je kako si ti rekao moram na banku mijenjati valutu :D.

15 godina
mac92 kaže...

Jep, na karticu možeš stavit po nekoliko valuta, ovisno od banke do banke, ali to ti je vidljivo samo banci, ali kartica za plaćanje može koristiti samo onaj iznos koji je na njenoj primarnoj valuti.

Možeš to i na netbankingu ako imaš...

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
mac92 kaže...

Jep, na karticu možeš stavit po nekoliko valuta, ovisno od banke do banke, ali to ti je vidljivo samo banci, ali kartica za plaćanje može koristiti samo onaj iznos koji je na njenoj primarnoj valuti.

prebaci se na zabu...

tamo stavis kune i trosis dolare, eure i franke (ja mislim)...

banka bi sama trebala dobiti zahtjev od paypala za dolarima i automatski prebaciti kunu u valutu koju paypal zahtjeva (bar mi je to logicni zakljucak)

potpis :D
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
miki1981 kaže...
mac92 kaže...

prebaci se na zabu...

tamo stavis kune i trosis dolare, eure i franke (ja mislim)...

banka bi sama trebala dobiti zahtjev od paypala za dolarima i automatski prebaciti kunu u valutu koju paypal zahtjeva (bar mi je to logicni zakljucak)

zaba osim jedne serije kartica koja je slucajna NE MOZE jos uvijek poslovati s uplatama preko interneta...

Također isto tako, i u ZABI se samo primarna valuta jedina naplacuje, dok se samo na bankomatima mogu ove druge...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

zaba osim jedne serije kartica koja je slucajna NE MOZE jos uvijek poslovati s uplatama preko interneta...

Također isto tako, i u ZABI se samo primarna valuta jedina naplacuje, dok se samo na bankomatima mogu ove druge...

ja sam jednom placao pa mi je skinuo dolarima, i na racunu preracunato kao da je skinuto u eurima...

moguce da sam imao i jednu i drugu valutu na racunu

potpis :D
15 godina

Pitala me gospođa u PBZ : Da li da vam odmah stavim u dolare pošto ste rekli da kupujete u dolarima.

JA: Može valjda ne bude nikakvih problema. I sve do confirmed paymenta normalno i poslije odbija karticu. 

@ hacker već me je u banci pitala da li želim otovoriti novi račun s dolarima kao primarna valuta pa sam je lijepo odbio. Čekanje kartice 16 dana je bilo dovoljno. Isto ne razumijem kako ti radi od ZABE pošto ove nove ne vrijede za internet mora da imaš neku staru kao što je rekao phoneix.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mac92 kaže...

Pitala me gospođa u PBZ : Da li da vam odmah stavim u dolare pošto ste rekli da kupujete u dolarima.

JA: Može valjda ne bude nikakvih problema. I sve do confirmed paymenta normalno i poslije odbija karticu. 

@ hacker već me je u banci pitala da li želim otovoriti novi račun s dolarima kao primarna valuta pa sam je lijepo odbio. Čekanje kartice 16 dana je bilo dovoljno. Isto ne razumijem kako ti radi od ZABE pošto ove nove ne vrijede za internet mora da imaš neku staru kao što je rekao phoneix.

Koja je marka od tih ZABE kartica ? Master,Visa ?

Dont bug me!
17 godina

Želio bih kupiti one svijetleće narukvice preko eBaya. SLIKA  Ali, nikako ne mogu naći neku ponudu s besplatnom dostavom (ili nekom jeftinom), a da dostavljaju u Bosnu! Pa bih zamolio da mi pokuša pronaći nekakvu ponudu, nije bitno bio to engleski, njemački ili neki treći ebay. :) Hvala!

totus mundus agit histrionem
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 3:38 (SinCr0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
pbandov kaže...
mac92 kaže...

Koja je marka od tih ZABE kartica ? Master,Visa ?

Nije hacker napisao koju.

@ sincro http://cgi.ebay.com/200-8-GLOW-STICK-BRACELETS-10-COLORS-FREE-GLASSES-/200562534156?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eb275670c#ht_12447wt_1139

Shipping ti je 9 dolara pošalješ upit selleru čisto da budeš siguran da li šalje u Bosnu. 

14 godina
neaktivan

evo jedno pitanje, molila bih odg što prije.

mama će mi napraviti karticu za kupovinu preko e-baya ali kako ne živimo na istoj adresi i ja još nemam 18 da li je to problem?

mislim, mora li adresa kartice i adresa na koju će dolaziti naručene stvari biti ista?!

ja bih napravila račun na e-bayu i paypal-u na svoje ime, a koristila bih njenu karticu... da li to može tako?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne mora. Cak sta vise za svaku kupovinu mozes staviti drugu adresu isporuke.

:)
14 godina
neaktivan
logic kaže...

Ne mora. Cak sta vise za svaku kupovinu mozes staviti drugu adresu isporuke.

odlično, hvala ti puno! :)

14 godina
neaktivan

Kad nešto naručujem preko ebaya pa mi ocjeni kolko je shipment da li ja odmah placam carinu ili kad dode proizvod.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
RapyzZz kaže...

Kad nešto naručujem preko ebaya pa mi ocjeni kolko je shipment da li ja odmah placam carinu ili kad dode proizvod.

Ne placas ju odma a mozda i nikada.

15 godina
neaktivan
RapyzZz kaže...

carina nema veze s eBayom.To ti je firma u republici hrvatskoj u kojoj vlada mafija.Njihov posao bi trebao biti nadzirati uvoz robe, i paziti da se neprošverca droga ili bilo što ilegalno, ali kao što rekoh, mafija, umjesto toga oni naplaćaju sve moguće cifre na sve moguće proizvode.I kao što kolega kaže, ovisno o cijeni i samom proizvodu, nekad ti naplate, a nekad uopće nenaplate.Sam pazi da neprijeđe 160kn inače plačaš PDV od 23%.

Mafija........"Cosa Croata"

Dont bug me!
15 godina
pbandov kaže...
RapyzZz kaže...

carina nema veze s eBayom.To ti je firma u republici hrvatskoj u kojoj vlada mafija.Njihov posao bi trebao biti nadzirati uvoz robe, i paziti da se neprošverca droga ili bilo što ilegalno, ali kao što rekoh, mafija, umjesto toga oni naplaćaju sve moguće cifre na sve moguće proizvode.I kao što kolega kaže, ovisno o cijeni i samom proizvodu, nekad ti naplate, a nekad uopće nenaplate.Sam pazi da neprijeđe 160kn inače plačaš PDV od 23%.

Nije li na 300 kuna pdv 23% i carina 10% samo što carina ne ide na elektroniku i još neke stvari.

15 godina
neaktivan
mac92 kaže...
pbandov kaže...
RapyzZz kaže...

Nije li na 300 kuna pdv 23% i carina 10% samo što carina ne ide na elektroniku i još neke stvari.

160

Dont bug me!
15 godina
mac92 kaže...
pbandov kaže...
RapyzZz kaže...

Pa je i na 300 kn, točno, ali i na 160,01kn isto po zakonu mogu naplatit PDV.

16 godina

Carina me traži račun, jel to onaj od paypala?

i dal ga mogu faxirati preko interneta, da ne moram ići u poštu?

i moram faxirati onaj papir koji sam dobio poštom?

GENERATION 17: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and add 1 to the generation. Social experiment.

0 0 hvala 0
15 godina
Diablo86 kaže...

Carina me traži račun, jel to onaj od paypala?

i dal ga mogu faxirati preko interneta, da ne moram ići u poštu?

i moram faxirati onaj papir koji sam dobio poštom?

Da, taj od paypala možeš, i onaj papir koji si dobio poštom isto im faxiraš.

Možeš i preko neta preko neke usluge za to, ako radi kako spada.

17 godina
neaktivan

Nije li ti bolje otići do pošte? Ovako opet moraš čekati a ako odeš tamo samo preuzmeš. Naravno pod uvjetom da nisi mega daleko od pošte. :)

Ja više volim otići i odmah preuzeti.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!

1 0 hvala 0
15 godina
Danny_HR kaže...

Nije li ti bolje otići do pošte? Ovako opet moraš čekati a ako odeš tamo samo preuzmeš. Naravno pod uvjetom da nisi mega daleko od pošte. :)

I ja isto, iako sam cca 22 km (dobro nije to daleko, čak je i dosta blizu, al nije mi baš ono, pod nosom) do carisnke pošte, ali svejedno volim otić tamo, predam dokumente, fino mi daju da pregledam item dal je sve  uredu i ako je natrag zapakiraju (ovo mi nikad ni bilo jasno, ali kaže da moraju tako) i ja odmah nosim kući.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 8:30 (miki1981).
16 godina
Danny_HR kaže...

Samo 75 kilometara {#}

a i mom frendu se dogodilo, da kad je otišao tamo, onda su mu rekli da su već poslali poštom, a on printao račune i otišao s posla zbog toga, a ja to sad obavim dok sam na poslu {#}

GENERATION 17: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and add 1 to the generation. Social experiment.
17 godina
neaktivan
Ma kaj ti je 75 km, to ti je iza ugla. ;-) Skokneš za vrijeme pauze.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Ma kaj ti je 75 km, to ti je iza ugla. ;-) Skokneš za vrijeme pauze.

Kako kome,meni nije blizu a ni jeftino skoknut do RIjeke iz Pule.

ššššš... znate ovaj zvuk? zvuk surfanja internetom! ------- eXtreme_pWna preko mene daje TD
16 godina
SinCr0 kaže...

Želio bih kupiti one svijetleće narukvice preko eBaya. SLIKA  Ali, nikako ne mogu naći neku ponudu s besplatnom dostavom (ili nekom jeftinom), a da dostavljaju u Bosnu! Pa bih zamolio da mi pokuša pronaći nekakvu ponudu, nije bitno bio to engleski, njemački ili neki treći ebay. :) Hvala!

LINK

14 godina
neaktivan

Pošto sam novi na eBay-u imam par pitanja!

1.Dali su to sve nove stvari, mislim nisu polovne?
2.Kada piše Buy it Now, to znači da mogu kupiti odmah za tu cijenu bez obzira na druge korisnike
3.Kada piše Free Shipping to znači da je dostava besplatne
4.Kada se plaća carina,ispod koliko KN se ne plaća?

Hvala unaprijed!
Ne zamjerite mi na sva ta pitanja, jer sam novi u tome. 

http://www.drazen-online.net84.net Web Dizajn i Hosting!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1. Imaš novih i polovnih
2. da
3. da, ali pogledaj da li je free i za Hrvatsku
4. 160kn
14 godina
neaktivan
nino_z kaže...
1. Imaš novih i polovnih
2. da
3. da, ali pogledaj da li je free i za Hrvatsku
4. 160kn

E puno Hvala,
Još me zanima kako da znam jeli stvar nova ili polovna?

Mislim za prvi put uzeti Zaštitnu foliju za mob, ali planiram uzimati i punjač za auto pa neznam kako da sazam dali je novi ili polovni, može se to kako provjeriti? 

http://www.drazen-online.net84.net Web Dizajn i Hosting!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice