A kada ti dodje pin i kartica, sama kartica je 20 kn... sto ti je nista...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
znaci ja i moji starci moramo ic u banku i pitat da mi to naprave..
ima nekih caka ili?
znaci ja i moji starci moramo ic u banku i pitat da mi to naprave..
ima nekih caka ili?
nema caka, što je za pohvalit, dođeš s jednim roditeljem samo radi potpisa, i nakon izrade ti više netrebaju starci, sve sam radiš.
Prije nesto vise od mjesec dana kolega mi je narucio jednu stvar iz Kine :D
Naravno da jos nije doslo. Da li je moguce da se paket samo tako izgubi putem?? :(
Lijepo ako ne dođe za 5 dana, ako si kupio preko ebaya otvoriš case, javiš se prodavaču i kažeš mu zašto si otvorio case i gotovo...
Ako ti dodje u sljedecih 35 - 40 dana, zatvoris case, a ako ne, onda escalate case u dispute i dobiješ novac natrag....
Moguce je. Pisi prodavcu preko ebaya i pitaj.
jos jedno pitanje.. :D sori sta sam dosadan xD
znaci ja dodem u banku pitam napravite mi deviznu karticu da mogu kupovat na ebayu?
oni ce mi odma napravit il cu morat cekat par dana?
Prenestrpljivi ste sa otvaranjem caseova.
5 dana za stvar od bilo kuda u pravilu nije dosta. Naročito ne iz Kine.
Case se otvara pred kraj roka koji je 41 dan ili tako nešto. Ne prije.
Prije toga se sa prodavačem pokušava riješiti problem. Uostalom prilikom otvaranja casea tako i piše.
Otvarati case za gluposti tipa ne dolaska predmeta za 5 dana je u najmanju ruku neozbiljno.
čovjeku 30 dana već putuje paket, i rekao sam mu da pričeka još 5 dana, i da otvori case ako mu ne dođe...
A ja sam preko HP-a poslao jedan paket u 150 km udaljen grad u srijedu, danas je pon, još nije došao...
Čisto sam htio ilustrirati kako su spori...
@EnlightenedPhoenix imaš pravo, nisam pročitao. Pretpostavio sam da je onako kako sam napisao, jer sam viđao i takvih savjeta.
Moj bed.
Uf... LINK
Nisam nigdje našao drugu kutiju ovakvu a hocu tu igru...
Izgleda da nema druge nego rabiti mail forward...
Nekoliko sam puta kupio stvari za koje je pisalo da šalju samo u US npr. jer sam kontaktirao prodavača i dogovorio s njim slanje.
ne bi trebalo biti nikakvih problema... samo ce me ispasti skupo, ali meni vrijedi za to dati toliko...
Dali ste probali platiti prodavacu predmet nakon sto stigne?To je zakon,100% si siguran!
Dali ste probali platiti prodavacu predmet nakon sto stigne?To je zakon,100% si siguran!
Da mi je znati koji će idiot to dopustiti....
a drugo... WTF? sigurnost? s Ebayom si siguran kako god...
Da mi je znati koji će idiot to dopustiti....
a drugo... WTF? sigurnost? s Ebayom si siguran kako god...
Je istina,odma prepoznam poštenog prodavaca a i on prepozna mene poštenog kupca.
mislim cemu se bojati ako kupujes preko ebaya...
Ali stvarno mi je fascinantan taj Ebay,kako oni znaju dali je meni stigao predmet ili ne?Pa ocito se nađu debilni balkanci koji se za svaki drugi trazit novac?
Ali stvarno mi je fascinantan taj Ebay,kako oni znaju dali je meni stigao predmet ili ne?Pa ocito se nađu debilni balkanci koji se za svaki drugi trazit novac?
Danas možeš točno vidjet gdje se tvoj paket trenutno nalazi. Tako da baš i ne možeš igrat na kartu "nije mi došao paket".
Danas možeš točno vidjet gdje se tvoj paket trenutno nalazi. Tako da baš i ne možeš igrat na kartu "nije mi došao paket".
Da mozes ako saljes onim nacinom da imas tracking broj ali ostali jeftiniji nacini nemaju tu mogucnost?
Tako da da... ONI ZNAJU...
Tako da da... ONI ZNAJU...
onaj tko je ispod časti može igrati na blef možda 2-3 puta, onda će ovi već posumnjati.
Da mozes ako saljes onim nacinom da imas tracking broj ali ostali jeftiniji nacini nemaju tu mogucnost?
Isto tako ima dosta i onih koij uz free shipping imaju tracking number. Evo baš neki dan naručio item u vrijednosti 21 usd, free shipping, i dobio ga za 6 dana, i imao tracking number
Možda je prije već odgovoreno, nemam volje tražiti po 50-nešto stranica - kako je kada se kupuju knjige preko ebaya?
Naprimjer neki serijal koji treba platiti 2k kuna (uključujući shipping u HR). Jel tu postoji problem carine? Da li se išta još dodatno plaća?
Nemam iskustva sa ebay-om pa se nemojte ljutiti ako je pitanje ustvari krajnje glupo...
Carine na knjige mislim da nema, međutim trebao bi platiti PDV, hoćeš li to je druga stvar ali trebao bi.
EDIT:
Ispada da bi mogao proći i bez PDV-a ako je ovo točno i ako ti serijal spada pod ovu kategoriju:
Članak 10a.
Porez na dodanu vrijednost plaća se po stopi od 0% na:
...
c) knjige stručnog, znanstvenog, umjetničkog, kulturnog i obrazovnog sadržaja, udžbenike za pedagoški odgoj i obrazovanje, za osnovno, srednje i visoko obrazovanje, otisnute na papiru ili na drugim nositeljima teksta uključivo i CD-ROM, video kasetu i audio kasetu,
...
Carine na knjige mislim da nema, međutim trebao bi platiti PDV, hoćeš li to je druga stvar ali trebao bi.
EDIT:
Ispada da bi mogao proći i bez PDV-a ako je ovo točno i ako ti serijal spada pod ovu kategoriju:
Članak 10a.
Porez na dodanu vrijednost plaća se po stopi od 0% na:
...
c) knjige stručnog, znanstvenog, umjetničkog, kulturnog i obrazovnog sadržaja, udžbenike za pedagoški odgoj i obrazovanje, za osnovno, srednje i visoko obrazovanje, otisnute na papiru ili na drugim nositeljima teksta uključivo i CD-ROM, video kasetu i audio kasetu,
...
Zanimljivo. Nažalost radi se o fantasyu tako da niš od 0%... Neki u ovoj temi kažu da se plaća 22% ukupne cijene, neki 33% ; da li se zna točno koliko treba platiti PDV-a za (u ovom slučaju) knjige iznad 300kn?