eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.376.011
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori
na elektroniku nema carine...
And justice for all...

2 0 hvala 1
14 godina
protjeran
RE: eBay - pitanja i odgovori
Jamesanna kaže...

ako nemate sandučić ( zakon ga propisuje pa.....) u pošti se može dogovoriti i niz posebnih načina dostave pošiljke (guranje kroz vrata, ponomoć susjedu ili članu kućanstva, slanje na radno mjesto......izbor je samo vaš :) )

Znaci postar samo jednom kuca/zvoni i ostavi papiric?

U krajnjoj liniji ja mogu jednom u mjesecu otici sa osobnom iskazicom u poštu i pitati dali ima kakva pošiljka na moje ime?

ALI NECU DA MI UVALE KAZNU DA PODIGNEM POŠTO JU IZBJEGAMA DOMA TJ.NJEZINO PREUZIMANJE!!

14 godina
neaktivan

Evo mene zanima sta se dogodi ako roba kupljena na ebay-u ima vrijednost veću nego što ja imam na računu na kartici?... i dali se baš sve naplačuje putem kartice (proizvod, troškovi dostave, poštarina,....) ili se recimo npr. samo carina dodatno naplačuje kod preuzimanja?

..možda je malo glupo pitanje ali bih htio provjeriti...

0 0 hvala 0
15 godina
matejx kaže...

Odmah platiš samo onaj iznos proizvoda kojeg si uzeo na ebay-u. Dakle, ili ithem+shipping ili samo ithem. Zavisi dal je free shipping ili ne. A o carini i porezu se brineš tek kad roba dođe u HR. I naravno, ako do toga uopče dođe.

A u slučaju da nemaš točan iznos na kartici, onda ne možeš ni platit. Dakle, na kartici moraš imat minimalno toliki iznos koji trebaš platit selleru.

15 godina
neaktivan
iadero kaže...

Dobro, PDV se teško mogu izvući, to san već prihvatija, ali baren da carinu izbjegnen. Zato me zanima da li se fotoaparat kao takav uopće carini, mislin, ono, službeno.

možeš zamoliti lika da ti stavi nižu cijenu, ali ne baš 30$, pa gle i sam.Sad nisam siguran ali mislim da na fotiće neide carina, nisam siguran.....i da, bilo je turpijancije oko formule za carinu, evo, sa njihove web stranice, piše fino carinska deklaracija 10%,evo link:

http://www.carina.hr/Putnici/Postupak.aspx

Dont bug me!
15 godina
neaktivan
CROifer kaže...
Jamesanna kaže...

ako nemate sandučić ( zakon ga propisuje pa.....) u pošti se može dogovoriti i niz posebnih načina dostave pošiljke (guranje kroz vrata, ponomoć susjedu ili članu kućanstva, slanje na radno mjesto......izbor je samo vaš :) )

Znaci postar samo jednom kuca/zvoni i ostavi papiric?

U krajnjoj liniji ja mogu jednom u mjesecu otici sa osobnom iskazicom u poštu i pitati dali ima kakva pošiljka na moje ime?

ALI NECU DA MI UVALE KAZNU DA PODIGNEM POŠTO JU IZBJEGAMA DOMA TJ.NJEZINO PREUZIMANJE!!

evo ti jedan odgovor.....postavio si dobro pitanje, ali valjda sam znaš kako ide, ako ti poštar ostavi potvrdu a potvrda tragom nestane (chuck noriss je ukro...), onda si u banani, jer oni u pošti prema pravilu 7 dana zadržavaju i onda vračaju pošaljitelju.I da, možeš ti slobodno otić pitat, ali kao što rekoh, 7 dana.....

gle, kupi si sandučić, šta da ti kažem, nemoj se spuštat na razinu da se tužiš jer ti poštu ostavljaju ispod kamena, uzmi 30 kn i kupi taj komad lima i nemoraš brinut {#}

Dont bug me!
14 godina
protjeran
pbandov kaže...

evo ti jedan odgovor.....postavio si dobro pitanje, ali valjda sam znaš kako ide, ako ti poštar ostavi potvrdu a potvrda tragom nestane (chuck noriss je ukro...), onda si u banani, jer oni u pošti prema pravilu 7 dana zadržavaju i onda vračaju pošaljitelju.I da, možeš ti slobodno otić pitat, ali kao što rekoh, 7 dana.....

gle, kupi si sandučić, šta da ti kažem, nemoj se spuštat na razinu da se tužiš jer ti poštu ostavljaju ispod kamena, uzmi 30 kn i kupi taj komad lima i nemoraš brinut {#}

Pa imam ja sanducic za boga miloga!Ali sta sad da odem u postu i pitam dali ima kakav paket na moje ime?

17 godina
neaktivan
CROifer kaže...
pbandov kaže...

Pa imam ja sanducic za boga miloga!Ali sta sad da odem u postu i pitam dali ima kakav paket na moje ime?

Lakse ti je tel u ruke i pozoves postu i fino pitas da li ima neki paket na to i to ime :D Ja svoju postu cesto zovem jer mi se neda ici do nje {#}

14 godina
protjeran
dex3108 kaže...

Lakse ti je tel u ruke i pozoves postu i fino pitas da li ima neki paket na to i to ime :D Ja svoju postu cesto zovem jer mi se neda ici do nje {#}

Nazvat cu,ali ovo da se vraca u Kinu za 7 dana mi je malo neozbiljno!!

14 godina

Pozdrav! što mislite oće li meni naplatit carinu za naočale od 800 kn???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zaki23 kaže...

i te kako!

Dont bug me!
14 godina
pbandov kaže...
zaki23 kaže...

i te kako!

otprilke kolko bi me mogli oderat??

15 godina

racunaj 33% na cijenu...

My Life Is A Very Serious Game...
14 godina

fino, skoro pa i neću proć jeftinije :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zaki23 kaže...

fino, skoro pa i neću proć jeftinije :)

sry, ali sve što je luxuz iste sekunde se carini

Dont bug me!
15 godina
CroVandal kaže...

racunaj 33% na cijenu...

Računaj 35,3% na ukupnu cijenu naočala+shippinga a ne 33%. I onda još na to sve računaj 10 kn trošak poziva na carinu, i od 10-50kn trošak carinske obrade, (vjerojatnije 10 kn za tako malu vrijednost, ali ovisi o njima)

Isto tako naravno kao imaš sreće,  icarinik ima dobar dan onda možda stigne i bez naplate...

14 godina
neaktivan

Ja jos nemam nikakvog iskustva kupovanja peko ebay-a a vidio sam nešto šta nebi htio da kupi netko drugi jer je to stvarno teško naći i preko ebay-a... e sad, ponuda traje još nekih 10-ak sati, pa me zanima dali samo trebam pritisnuti "Bieten" (njemački ebay) ili će me još pitati dali sam siguran ili tako nešto jer znam da se radi o zadnjim sekundama kada trebam dati ponudu...?

0 0 hvala 0
15 godina
matejx kaže...

Ja jos nemam nikakvog iskustva kupovanja peko ebay-a a vidio sam nešto šta nebi htio da kupi netko drugi jer je to stvarno teško naći i preko ebay-a... e sad, ponuda traje još nekih 10-ak sati, pa me zanima dali samo trebam pritisnuti "Bieten" (njemački ebay) ili će me još pitati dali sam siguran ili tako nešto jer znam da se radi o zadnjim sekundama kada trebam dati ponudu...?

U tvom slučaju se radi o aukciji. Da je kojim slučajem kupit odmah, pisalo bi ti sofort-kaufen. Dakle, nakon što daš svoju ponudu, stisneš bieten. Nakon toga će još uslijedit opcija za potvrdu te ponude.

14 godina
neaktivan

Sad imam novi problem, registrirao sam se na paypal (upisao sve svoje osobne podatke i od kartice).. sada sam se regsitrirao na ebay i sve je prošlo u redu samo mi nije jasno zašto se nigdje nije tražio onaj "confirmation code" od paypal-a koji sam dobio e-mail-om ili broj kartice ili nešto... to mi je čudno jer neznam kako će mi naplatit, jer ako ne platim znači ne mogu ni kupiti... mislim.. znam da oni znaju šta rade ali mi je čudno jer mi ebay nije ništa tražio od paypal-a?

..i još me zanima dali se kada dođe paket dobije onaj papirić da imam neki paket u pošti za podići ili dođe direktno na adresu?

0 0 hvala 0
15 godina

Nece ti ebay traziti kod od paypala kad budes placao odvest ce te do paypal stranice tamo se logiras i mozes potvrditi pay now

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina

poz

pls neka mi neko kaze dal se moze kupovati na ebayu bez kreditne kartice jer imam 15 god..

ako se moze recite kako? 

hvala

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
za tebe, od 15 godina ne moze na tvoje ime....

Trebaš imati deviznu karticu visu electron ili mastercard electron...

Znači roditelji nek otvore na svoje ime, ili ti čekaj još malo dok ne napuniš 16, pa odi s jednim roditeljem u banku...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
za tebe, od 15 godina ne moze na tvoje ime....

Trebaš imati deviznu karticu visu electron ili mastercard electron...

Znači roditelji nek otvore na svoje ime, ili ti čekaj još malo dok ne napuniš 16, pa odi s jednim roditeljem u banku...

sta je to devizna kartica?

17 godina
neaktivan
Pa devizna kartice je kartica deviznog računa...

Mislim... kako ti to objasniti... tvoji roditelji znaju...
16 godina
Pa devizna kartice je kartica deviznog računa...

Mislim... kako ti to objasniti... tvoji roditelji znaju...

aha ok 

i sta gore se stavi pare i onda je to ko kreditna kartica pa placas online?

17 godina
neaktivan
Nije kao kreditna kartica jer radi na drugom principu...

Ali stavis lovu i mozes kupovati dok imaš love na računu...
16 godina

znaci ja odem u banku sam i uplatim 100kn..ili treba dolare stavljat jer je na ebayu sve u $.

i onda idem kupovat..

netrebam svaki mjesec stavljat gore odredeni iznos nego samo kad mi pukne?

15 godina
neaktivan
DommY kaže...

znaci ja odem u banku sam i uplatim 100kn..ili treba dolare stavljat jer je na ebayu sve u $.

i onda idem kupovat..

netrebam svaki mjesec stavljat gore odredeni iznos nego samo kad mi pukne?

ne trebaš u dolare, ti uplatiš u kunama a kad kupuješ to ti se sve automatski obavlja, i da, netrebaš ništa raditi svaki mjesec, lovu uplačuješ kad te god volja.

Dont bug me!
16 godina

aha hvala Vam puno!!

znaci ja kad god hocu uplacujem pare.. onda kupim sta hocu.

a treba nesto platit kad idem napravit tu karticu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DommY kaže...

aha hvala Vam puno!!

znaci ja kad god hocu uplacujem pare.. onda kupim sta hocu.

a treba nesto platit kad idem napravit tu karticu?

što se tiče mastercarda u hypo banci, tamo moraš samo uplatiti 100 kn za početak, izrada je free, za ostale nzm, vjerovatno je isto :)

Dont bug me!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice