Dali provesti Optički Kabel za Intenet

poruka: 9
|
čitano: 23.398
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ebiga ni sam više neznam koga da zatražim stručni savjet pa se sjetih dobrog starog bug foruma koji je mnogima pomogao u rješavanju problema i poteškoća što sa hardverom to i sa ostalim temama. Evo Ovako nek mi netko samo preporuči kaže dali trebam optiku u domu

dali će uopće radit ta stvar ako dovedem optički kabel u svoj dom jer postoji jedan problem vanjski i unutranji kablovi su bakreni i sad ono glavno može li optika u domu radit tako što ću izvesti privatno majstora tehničara da spoji optički kabel  na glavni bakreni, jer mi je već muka od T-COMA što ili neće ili ne žele se pobrinuti sami za svoju kabelsku infrastrukturu pa odlučit sam stvari preuzeti u svoje ruke ,no

najbitnije je hoće li optika uopće radit u domu pošto je kak sam i rekao glavni kabel bakreni, jer T-COM uvjek veli da se nema para novca

da se postavi glavni optički vanjski kabel  koji bih trebao činiti istu ulogu kao i bakreni ali sa vrlo većim brzinama do 20mb.bit.sec kako i sami trgovci opremom kažu.

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Onda Ljudi jel ima ko kakav pametan odgovor na ovu temu ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Dali provesti Optički Kabel za Intenet

Optika ti za internet ne cini nikakvu razliku ako je parica (T-Comova) bakrena. Pogotovo zato sto je za kucnu upotrebu FastEthernet (100 MBit/s) ili GigabitEthernet (1000 MBit/s) i vise nego dovoljno. A to i jesu standardi na bakru.

Ono sto ti zelis je skoro pa nemoguce - natjerati T-Com da sredi parice.

All I need is a simple excuse
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2011 6:16 (D4RKL1NG).
15 godina
neaktivan

Sve je to OK. No mene interesira jednostavna mogućnost imam u kući onaj glavni ormarić ušarafit na Krovu kuće na tavanu  koji je radit na principu bakrenih žica vezanih spojnicama jedna pored druge, e sada da kažem stanje budući da je i ulazno linski vod odnosno linija 

rađena bakrenim žicama  i vanjski  podzemni vod, također rađen od žica postavljam pitanje? Dali je moguće znači spojit optiku na ulazni unutrarnji vod odnosno promjenit glavnu kutiju spomenuti ormarić ubacivanjem nove opreme kako bih dovukao optiku do utikača linije to jest znači da vanjski podzemni bakreni kablovi ostanu kakvi i jesu ali da se samo sredi promjeni glavna kutija koja ima postojeću bakrene kablove to ti meni reci jer postoji jedna tvrtka TIM KABEL koji su u mogućnosti ponudit svu opremu potrebnu za spajanje na Optiku. Samo

za Kraj da na dodam suvišno izgubitu riječ, logično jest da ne mogu spojit optički kabel koji radi na principu svetlosnih zraka tzv lasera jer

je ovo savsvim novi način tehnike koji se ne može spojit na bakar barem na glavnom vodu kutiju a za vanski ne znam.

15 godina
Bok...dok ti tcom ne zamijeni bakar sa optikom nema smisla nista mijenjati...
Znaci tcom ti treba uvesti svoj opticki kabel u kucu.
17 godina
neaktivan
Master Infirmiy kaže...

Sve je to OK. No mene interesira jednostavna mogućnost imam u kući onaj glavni ormarić ušarafit na Krovu kuće na tavanu  koji je radit na principu bakrenih žica vezanih spojnicama jedna pored druge, e sada da kažem stanje budući da je i ulazno linski vod odnosno linija

rađena bakrenim žicama  i vanjski  podzemni vod, također rađen od žica postavljam pitanje?

Dali je moguće znači spojit optiku na ulazni unutrarnji vod odnosno promjenit glavnu kutiju spomenuti ormarić ubacivanjem nove opreme kako bih dovukao optiku do utikača linije to jest znači da vanjski podzemni bakreni kablovi ostanu kakvi i jesu ali da se samo sredi promjeni glavna kutija koja ima postojeću bakrene kablove to ti meni reci jer postoji jedna tvrtka TIM KABEL koji su u mogućnosti ponudit svu opremu potrebnu za spajanje na Optiku.

Samo za Kraj da na dodam suvišno izgubitu riječ, logično jest da ne mogu spojit optički kabel koji radi na principu svetlosnih zraka tzv lasera jer

je ovo savsvim novi način tehnike koji se ne može spojit na bakar barem na glavnom vodu kutiju a za vanski ne znam.

Sve ovo navedeno nema smisla niti bi ti ubrzalo brzinu interneta. Jedino sto moze je stanjiti novcanik. Dokle god T-Com ne sredi parice ili ti dovuce optiku do kuce, neces nista dobiti. "Brzinu" gubis na putu od kuce do T-Comove centrale.

All I need is a simple excuse
15 godina
neaktivan

Vidi, ukratko uvako:

Ako imaš nekoliko računala (2 ili više) u kući, ili čak i TV spojen na računalo, eventualno ti se isplati uvesti optiku između njih jer će sam protok podataka biti vrlo brz, no internet će ti i dalje biti jednako "spor".

Ako želiš veću brzinu prema van, ne isplati se dok ti provider ne dovede optički kabel.

Ako ti je dovoljna samo veća brzina između uređaja u kući, uvedi.. No sigurno ti neće biti jeftino.

Ja osobno nebih još uvodio...

SilvioS, Windows Desktop Consumer MVP
12 godina
neaktivan

DALI BI MI INTERNET BIO BRŽI AKO PROVEDEM OPTIČKI KABEL?   http://www.speedtest.net/result/2344601011.png

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 19:27 (luka zalac).
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina

nece jer ako nemas opticku centralu i opticki glavni kabel do tvoje kuce nece ti biti nista brzi.

a uostlaom ako zelis brzi net nazovi providera i kazi im neka ti dignut brzine i placaj 100kn vise mjesecno :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice