Bnet - pad brzine

poruka: 86
|
čitano: 24.398
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Bnet - pad brzine

Upravo sam skužio da mi upload ide i do 1mb na t- comu.

Inače imam 4 mb/256

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Bnet - pad brzine

evo di ja dospijem u 9 h navecer... sa 8mbit-nom vezom... SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Bnet - pad brzine
Luka kaže...
AresCro kaže...

Po ugovoru oni nigdje ne jamce tu brzinu!!! Uvijek je kljucna rijec bilo kojeg providera "DO" npr. 4mbit ! Al nije ovdje toliko ni bitna brzina nego kvaliteta. Ping = cernobil+haiti

Samo onome tko igra online FPS je problem! Ali opet ne moze se ping kriviti i za lose igranje pojedinca, neki samo kukaju ping ping a ono ispod 100!;D

Meni ping ne igra veliku ulogu, vaznija mi je brzina... a jos vise cijena!

Pa nemogu ja igrat kao netko s pingom 33 ako ja imam ping 100..

Sve ispod 64 je normalan tj. ping s kojim se igra normalno bez da posebno kasne meci itd. Sve povise 70 je "puno"

Al da mi je bar dl kako treba, 450kbps nebi se zalio. dok mi ucita pjesmu na youtube, popijem kavu

Want me to Google that for you?
15 godina
neaktivan

Jos bi se mogao i naviknut na malo veci ping iako je zaj.. igrat protiv nekog ko ima 3 puta manji.. Al kad ti jos ping skace sa 30 na 300 e to onda ne valja.. Ko zna kad ce oni to popravit!?

15 godina
RE: Bnet - Lopovi
puls4R kaže...

Ovako. Inace mi nije do blacenja kompanija ili ljudi, no ovo je previse!

Prije 6 mjeseci sam presao na Bnet. Uzeo sam odmah 3D Paket, zicna mreza.

Prvih mjesec dana (dok nisu imali tko zna koji broj korisnika) je sve bilo kako tako u redu - Brzina preko njihovog bandwidth metra je bila 2-3mbps (Od njihovih "4") dakle download oko 300kbps od mogucih 500

Nakon toga je sve poslo po zlu..

Nije prosao ni jedan dan da ja imam normalnu vezu bar 6 sati dnevno! Evo rezultat brzine preko njihovog bw metra:

CARNet Bandwidth Meter

Brzina: 450Kbps.. Vas download je 40Kbps s naze mreze.

Ovo mi je presmijesno. Ping ide preko 80. Naravno, zvao sam ih prije 2 mjeseca i objasnio do cega je. Kaze lik u redu je gospodine rijesit ce to nasi "strucnjaci" za tjedan do dva najvise, moraju rasteretiti mrezu posto je previse korisnika.

I cekam ja mjesec dana, i svaki dan isto.. Max sto sam izvukao je 3.5Mbps i to je trajalo jedan puni sat!

I nazovem opet. On veli isto.. Cekajte tjedan dana, moraju rijesiti to!

I prije 2 dana ja nazovem i kaze isto. I tad sam poludio i rekao mu puno toga (Nisam bio prevec nepristojan da se razumijemo :D) i lik se ispricavao.. Nikako da poprave. Mene jos vise zivcira sto sam online igrac a ping je preko 90-100. Dok je s T-Comom bio 40-50 max!

Eto, od mene samo mogu reci da su ocajni, jako nezahvalni, cak mi je lik poceo dijelit lekcije o internetu - Kaze gospon jeste vi internetski "zaostali" (ne nije mislio zaostao po godinama..) pa ne znate normalno koristit net? Naravno dok mu je uslo u tu glavu koji su moji problemi (On mislio da imam hrpe virusa i tko zna ceg..) i onda se poceo ispricavat s nekim glasom kao da me hoce ubit - Nije ni cudo!

Toliko od mene.

p.s. neznam zasto blatite tcom, susjed mi ima ping 35 s MaxTV-om i dl mu je konstantno 550-600kbps

ma da??? ja sam sad na iskonu trio i što se tiče interneta kapa dole od deklairanih 3 mbita veza je 3.5 mbita, nikad problema sa vezom (pucanje i sl.) jedino kaj im je TV u banani i zbog toga sam uzeo 3d bnet sad za koji dan mi moraju doć uštekat ... frend isto prešo sa iskon-a na bnet i veza mu nije nikad 4 mbita nego 3.8 i manje ali mu je zato telefonski račun upola manji jer ima xtel flat a to i meni treba.

15 godina
neaktivan
Memphis kaže...
puls4R kaže...

Ovako. Inace mi nije do blacenja kompanija ili ljudi, no ovo je previse!

Prije 6 mjeseci sam presao na Bnet. Uzeo sam odmah 3D Paket, zicna mreza.

Prvih mjesec dana (dok nisu imali tko zna koji broj korisnika) je sve bilo kako tako u redu - Brzina preko njihovog bandwidth metra je bila 2-3mbps (Od njihovih "4") dakle download oko 300kbps od mogucih 500

Nakon toga je sve poslo po zlu..

Nije prosao ni jedan dan da ja imam normalnu vezu bar 6 sati dnevno! Evo rezultat brzine preko njihovog bw metra:

CARNet Bandwidth Meter

Brzina: 450Kbps.. Vas download je 40Kbps s naze mreze.

Ovo mi je presmijesno. Ping ide preko 80. Naravno, zvao sam ih prije 2 mjeseca i objasnio do cega je. Kaze lik u redu je gospodine rijesit ce to nasi "strucnjaci" za tjedan do dva najvise, moraju rasteretiti mrezu posto je previse korisnika.

I cekam ja mjesec dana, i svaki dan isto.. Max sto sam izvukao je 3.5Mbps i to je trajalo jedan puni sat!

I nazovem opet. On veli isto.. Cekajte tjedan dana, moraju rijesiti to!

I prije 2 dana ja nazovem i kaze isto. I tad sam poludio i rekao mu puno toga (Nisam bio prevec nepristojan da se razumijemo :D) i lik se ispricavao.. Nikako da poprave. Mene jos vise zivcira sto sam online igrac a ping je preko 90-100. Dok je s T-Comom bio 40-50 max!

Eto, od mene samo mogu reci da su ocajni, jako nezahvalni, cak mi je lik poceo dijelit lekcije o internetu - Kaze gospon jeste vi internetski "zaostali" (ne nije mislio zaostao po godinama..) pa ne znate normalno koristit net? Naravno dok mu je uslo u tu glavu koji su moji problemi (On mislio da imam hrpe virusa i tko zna ceg..) i onda se poceo ispricavat s nekim glasom kao da me hoce ubit - Nije ni cudo!

Toliko od mene.

p.s. neznam zasto blatite tcom, susjed mi ima ping 35 s MaxTV-om i dl mu je konstantno 550-600kbps

ma da??? ja sam sad na iskonu trio i što se tiče interneta kapa dole od deklairanih 3 mbita veza je 3.5 mbita, nikad problema sa vezom (pucanje i sl.) jedino kaj im je TV u banani i zbog toga sam uzeo 3d bnet sad za koji dan mi moraju doć uštekat ... frend isto prešo sa iskon-a na bnet i veza mu nije nikad 4 mbita nego 3.8 i manje ali mu je zato telefonski račun upola manji jer ima xtel flat a to i meni treba.

Lako sto je njemu 3.8, meni je MAX 3.5 i to samo po kasnim nocnim satima :D oko 2-3 ujutro..

Ne znam sto im je, neki serveri su u redu, neki u k..

Want me to Google that for you?
16 godina
Bnet - pad brzine

Evo se meni prijatelj žali kako ima kod njih brzinu 12mbps,a večeras mu ja 1.5,ludnica jer san taman mislija se pribacit kod njih.On mi preporuča kratko i jasno da ih odj....

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bnet - pad brzine

Dal se često dešava pad brzine na bnetu? Čitajući po forumu, vidim da i bnet ne krije probleme. Naime, razmišljam o prijelazu s optime na bnet (ističe mi ugovor za 6 dana). S optimom su mi učestali problemi u zadnje vrijeme (nakon dugo vremena). I uspijeli su nešto riješit, ali mi se neda opet riskirat i potpisivat s njima novi ugovor. Problemi su bili svakojakiSmijeh. Od pucanja veze, povečanja pinga, pa sve do smanjenja brzine (navodno da bi se riješilo pucanje veze, trebalo je malo smanjit brzinu). Dobro, to smanjenje nije drastično. Više me živciralo pucanje veze.

Brzina mi zna varirat, što me također živcira.

Pa eto, zanima me, dal je na bnetu problem učestal? Uzeo bih telefon+internet i +tv (kojeg već imam kod njih).

Unaprijed zahvaljujem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 16:10 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bnet - pad brzine

Zar nema nikog tko bi mi rekao da idem ili da ne idem na bnet?? Čitajući po netu, vidim da se ima problema. Ali imam ih i ja s optimom i to češće nego bi htio. Samo me zanima dali su problemi s brzinom ili nešto slično kod bneta učestali?? Ma jednostavno, dali mi se isplati ić na paket telefon+tv+internet??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bnet - pad brzine

Evo ja sam dosta dugo već na Bnetu i nisam dosada imo nikakvih problema šta se tiče provaidera, jedino kada mi je pucala veza jest kada su povećavali brzinu(2 puta, sa 2 na 4 i sada 4 na 8 ), a što se tiće pada brzine nikad nisam krivio bnet nego održavanje vlastitog računala i/ili prenatrpanost servera.

I da, o padu brzine može utjecati kakve susjede imaš(onikoji jesu na bnetu) , tj. jesu li neki manijaci pa prave veliki promet pošto je to kabelski internet može doći do zagušenja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 20:21 (vgetik).

2 0 hvala 1
15 godina
vgetik kaže...

Evo ja sam dosta dugo već na Bnetu i nisam dosada imo nikakvih problema šta se tiče provaidera, jedino kada mi je pucala veza jest kada su povećavali brzinu(2 puta, sa 2 na 4 i sada 4 na 8 )

Možeš li mi reć dali još imaš problema s pucanjem veze? Ja bih išao na 8gb soluciju.

15 godina
neaktivan

pa bilo je jučer i dan prije toga negdje oko pola 11, za danas nebih znao reći, ali ponavljam to pucanje veze mi se dešavalo još samo kada su mi povećavali sa 2 na 4 Mbit/s (s toga je vjerujem da je to opravdano) i imaš na bnetu mislim pod podrška-obavijest administratora kada će se desiti prekid, tak da znaš unaprijed.

Ponavljam još jedanput ovo mi je tek drugi put pukla veza na bnetu.

15 godina
Bnet - pad brzine

A razumijem. Isto mi je rečeno i u optimi. Bla-bla, međutim, pucanje veze je bilo baš zamarajuče. Da je to jedan dan zbog nekih problema kod njih ili nekih preinaka. Ali 20 dana. A tako mi je bilo i čim sam se prebacio s t-coma. Kod t-coma nisam imao nikakvih problema, ali bnet i optima izgledaju povoljnije. S optimom produžit ugovor neču, to je sigurno. Ali ne bi htio da se zeznem i s bnetom.

Hvala ti na uloženom truduNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bnet - pad brzine

I ja imam Bnet i nikad nisam primjetio pad brzine. Meni je znalo dogoditi da mi nestane neti telefon pa su morali dečki dolazit to sređivat i popravili su svaki put. To je tak ak u početku krivo podese signal i kaj ja znam kaj još sad sve radi za 5. Kaj reć čeka se povećanje brzine...

Za TV nemam kaj reć radi ko urica nikad nikakvih problema.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Seky kaže...

I ja imam Bnet i nikad nisam primjetio pad brzine. Meni je znalo dogoditi da mi nestane neti telefon pa su morali dečki dolazit to sređivat i popravili su svaki put. To je tak ak u početku krivo podese signal i kaj ja znam kaj još sad sve radi za 5. Kaj reć čeka se povećanje brzine...

Kolko dugo si ti na bnetu? Tek tolko da znam kolko dugo si bio u problemu s telefonom. Ja sam bio 2god. na optimi. Probleme sam imao u početku i sad pri kraju. Zvao sam ih u te 2god. milijun puta. I to me stvarno naživciralo i istrošilo. Naravno, da uz probleme vezane za net (pucanje veze i slično), ne bi htio imat probleme ni s telefonom.

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Zar nema nikog tko bi mi rekao da idem ili da ne idem na bnet?? Čitajući po netu, vidim da se ima problema. Ali imam ih i ja s optimom i to češće nego bi htio. Samo me zanima dali su problemi s brzinom ili nešto slično kod bneta učestali?? Ma jednostavno, dali mi se isplati ić na paket telefon+tv+internet??

A gle, čitajući na internetu uvijek ćeš naići na one koji se se žale. Dok je sve u redu, nemaju potrebe pisati o tome. Evo, ja sam sada ovdje došao jer sam vidio naslov teme sa strane a pošto koristim Bnet zainteresiralo me, pogotovo što ja imam drugačije iskustvo.

Njihov (u početku Adriatic Kabel-ov) internet koristim još od prije 4 godine i uopće nisam imao problema, kao i sa telefonom koji koristim valjda već dvije godine ako ne i više, nisam siguran - čak se sjećam dok sam bio mjesecima testni korisnik interneta kako sam bio zapanjen samom stabilnošću veze (sjećam se samo jedan dan da je pucala) jer sam očekivao puno manje od testne usluge, očito. :)

Prezadovoljan sam, osim što nije bilo problema sa uslugom, što više ne plaćam porez T-comu iako kod njih nikada nisam koristio internet (u biti možda samo kratko još davnih dana dial-up).

No onda opet, ja nisam gamer tako da vjerojatno ne bih primijetio niti da mi ping žešće oscilira. Također mi je jasno da deklarirana veza ne znači garantiranu vezu pa se ne uzrujavam što mi je veza gotovo uvijek malo ispod garantirane. I kao i vgetik, shvaćam da vezu na neki način dijelim sa cijelim ulazom pa da može doći i do zagušenja u neko doba. S druge strane, nije teško shvatiti koliko frustrirajuće bi to moglo biti nekome tko baš navečer želi odigrati koju igricu na netu...

Al na kraju nitko ti mislim ovdje ništa ne može garantirati jer može ti se desiti bilo što od toga da ti u početku njihov djelatnik nešto krivo podesi pa do toga da ćeš imati konstantno nekih problema kao i puls4R kojih ja možda nikad neću... tako ti je to.

P.S. Ha! Ovo je predobro!

Krenem sada nešto provjeriti baš dok sam završavao ovaj komentar i skužim da sam izgubio vezu (na laptopu sam, nekoliko soba daleko od modema i to se inače ne dešava). Što se točno desilo nisam siguran ali mi je modem u potpunosti resetiran - znam zato što sam si bio sam promijenio ime WiFi mreže a sada je to ime resetirano na ono defaultno. Gledajući log DOCSIS evenata sumnjam na upgrade modemovog softwarea iako pojma nemam što je DOCIS event :) ("Fri May 14 02:14:23 2010 - Error (4) - SW upgrade Failed after download - SW File corruption").

Možda to ima veze sa skorim povećanjem brzine iako povećanja brzine još nema i ja sam prošao već par puta kroz povećanja brzina na Bnetu i ovakvog nečeg se ne sjećam (dobro, nisam oduvijek imao bežićni pa niti ovaj modem i tko bi ga sada znao pod kojim uvjetima je bilo zadnje povećanje brzine ako je ovo na kraju ipak do toga - dakle, možda je i normalno). Ne sviđa mi se jedino što mi je nakon reseta veza ostala potpuno nezaštićena. Dakle, moja prva neugodnost sa Bnetom :)

domicius
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 2:43 (domicius).
16 godina
neaktivan
Bnet - pad brzine

Pozdrav,

kako sam nekad radio kao tehničar u jednoj kabelskoj firmi mogo bi vam malo objasnit sta se tu dogadja , vjerujem da dosta vas zna kako je glavna razlika izmedju kabela i dsla to sta je kabel sherani medij, pricip kabelskog interneta na docsis 2.0 standardu koji prepostavljam da b-net koristi radi tako da dodjeljuje odrđen broj downstream i upstream kanala određenom broju korisnika jedan RF 8Mhz kanal za downstream  modulacije 256Qam ima propusnost ~50Mbita a upstream uvelike ovisi o kvaliteti mreze moze biti od od 1 do 30 Mbita. korisnici rade peak negdije od 5-6 do 12 recimo kada sve dodju sa posla/skole i tako i promet moze biti veci 5 mozda i 10 puta. sad kako nerijetko vise stotina korisnika sigurno zasjedne na tih 50Mbita upravo to se dogadja , nekakva kvaliteta qos usluge se postigne da se klasificiraju servece flowovi kao voip,gameing,surfanje,torenti tako da odredjenim uslugamga bude dostupan odredjen bandwith kao recimo kljucno voip inace vam nebi bas telefoni radili u tim trenucima i stvar u praksi fukcionira dobro ali uvijek uvjek se mogu ocekivati poteskoce u tim periodima i stvariti problem pogotovo gamerima tako da mislim da ce dsl ipak biti bolje rijesenje za igranje.

Ovako drasticne promjene u brzini nebi se trebale dogadjati i to znaci da im je mreza stvarno jako zagusena tu pod mrezom mislim bas relacija CMTS-modem koji je usko grlo.

Tu na vise nacina se da rijesiti problem ali uglavnom ako nije u naprijed predvidjena potreba za bandithom rekonfiguracija i nadogradnja bas i nije posao od 30 min pa vjerovatno ocekujte i dalje probleme.

4 0 hvala 5
15 godina
Bnet - pad brzine

Zahvaljujem svima. Još ću malo promislit, di ću i šta ću.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bnet - pad brzine

Ma sve su to kratki problemi nikaj ozbiljno niti dugo. Brzo to srede osim ak nije vieknd onda treba malo navaljivat da se pojave taj dan inače je sve ok.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Bnet - pad brzine

Ipak sam se odlučio probat. Nazvao sam ih i rekao da prelazim na njih. I kako stvari stoje, prva tri mjeseca ću bit na probi (odlučio sam se na tu mogučnost). Pa čemo vidjet kako funkcioniraju.

Još jednom hvala svima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Toliko od mene.

Stari, ista stvar! Dok sam bio na Iskonu imao sam ping 35 na Nitrado serverima, sad mi je preko 80! Ekipa me pljuje, ne mogu bacit CB da mi se ne prijete kako će tražit war za njih zbog mog pinga. Lagger, fix lagg, ma svašta! Nikad više B.net!

17 godina
Bnet - pad brzine

Moram i ja malo zacviliti tu jer cu puknuti ako to ne napravim. Ludim sa B.netom vec od kraja prosle godine. Do tada su bili savrseni, a koristimo njihove usluge jos otkad su bili tu pod imenom DCM. Kako sam ih obozavala... Da sam ista manje pristojnija, sto nazalost nisam, sad bih ih nazvala i derala se iz sve glasa na njih uz itekakvu kolicinu psovki.

Naime... ujutro je savrsena brzina. Do podne padne na cetvrtinu te brzine. A navecer... navecer povuce jedva 1 Mb/s od maksimalnih 16.

I onda vidim kako povecavaju brzine bez povecanja cijena. I skuzim kako im je lako to raditi kad se onda svi korisnici moraju medusobno tuci da bi dobili ista od te brzine umjesto da svatko dobije onoliko koliko po racunima placa. Kao da sam se vratila nazad u ono doba kad smo imali telefonske dvojnike i kad se moralo cekati da gospoda sa druge strane spuste slusalice kako bismo mi mogli koristiti telefon.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bnet - pad brzine

Evo, ja sam ih zvao 2 puta prije jedno mjesec dana, dosao covjek, sredio nesto na mrezi dolje u zgradi, i meni je nesto prcko po modemu.. otad mi je dl 3.7Mbps i ne pada, ping varira, al max za 3-4 sto je opet dobro, i evo cekam povecanje brzina!

Ma valjda ce rijesit to..

0 0 hvala 0
17 godina
Bnet - pad brzine

Ja sam ih zvala par puta kroz tih nekoliko mjeseci. Uvijek bih cula da je sa njihove strane sve u redu i da provjerimo svoja racunala. Cak su dosli u stan korigirati signal koji je onda trajao cak jedan jedini dan. Danas su napokon nakon toliko vremena priznali da je doslo do zagusenja na nasem podrucju i da ce to rijesiti do kraja tjedna. E pa sad me bas zanima sto ce biti s tim.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bnet - pad brzine

Imajte na umu da ako u vašoj zgradi imate neku pijavicu koja srče torrente non stop da će vam i on dizati ping i spuštati brzinu, tako da nije SAMO do ISPa.

SilvioS, MSP Lead

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SilvioS kaže...

Imajte na umu da ako u vašoj zgradi imate neku pijavicu koja srče torrente non stop da će vam i on dizati ping i spuštati brzinu, tako da nije SAMO do ISPa.

Ja mislim da sam ja ta pijavica xD

Al skidam samo po noci tako da ne bi smjelo bit problema.. A siguran sam da u mojoj zgradi nema nitko tko zna sta su torrenti.. :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice