Amazon - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.591
|
čitano: 961.204
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Amazon - pitanja i odgovori
yox kaže...

Da li netko sa 100% sigurnoscu zna da li ima carine ili PDV-a te koliko na knjige sa Amazona (americkog) za vrijednost oko $100-120? Zahvaljujem unaprijed

Na knjige ne ide carina općenito no za porez ti ne mogu jamčiti ništa.

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
16 godina
Amazon - pitanja i odgovori

Aha znaci mogu mi nabiti 25% na cijenu knjiga+ shippinga? ili max 5%? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ekipa pozdrav, novi sam šta se tiće Amazona naručivao sam do sad preko ebay-a 

odlučio sam se na kupnju memorije za prijenosnik točnije o ovome link interesira me dali je postupak kao na ebayu, i dali ču dobiti kakvi porez/carinu na tu memoriju? I koliko se otprilike čeka da roba dođe do mene? 

Unaprijed hvala na pomoći :) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 16:15 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tu memoriju ne dostavljaju u Hrvatsku. Gledaj na europskom amazonu, DE, ES, FR, CO.UK.

Poštarina je u prosijeku 8-10eur, dok na veće stvari do 20eur. I da, makar smo u eu i dalje hrpetinu stvari ne dostavljaju nama. 

Dostava je 3-4 dana u prosjeku.

Mislim da amazon.COM ništa ne dostavlja ka nama osim knjiga.

Steam: nuketown | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
15 godina
neaktivan
yox kaže...

Aha znaci mogu mi nabiti 25% na cijenu knjiga+ shippinga? ili max 5%? Hvala

Čuj, ja sam naručivao i naručujem još uvijek. Raspon cijena od 100-300kn i nisu mi ništa uzeli. Vjerojatnost da će ti lupiti naplatu ti je oko 27%. No taj postotak je iz osobnog iskustva, slabo promatrani uzorak da ti mogu zadati strogu hipotezu.

No opet, ako i bude, onda može biti jedino ovo:

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
13 godina
neaktivan

Naručio bih ove tenisice sa amazona. Zanima me da li plaćam nešto dodatno jer dolazi iz Amerike? Čuo sam da ako košta više od 22 eura da plaćam PDV ali naručivao sam sat sa ebaya za 100 eura iz Hong Konga i nisam ništa dodatno trebao platiti. Hvala unaprijed na odgovoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To je kocka možda ćeš platiti, a možda ne.  U najgorem slučaju 200 tinjak kn dodatnih troškova bi mogao imati.

Steam: nuketown | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
13 godina
neaktivan

A dobro ovak koštaju oko 350 kuna (+ tih 200) a kod nas su preko 600-700. A ako su mi prevelike ili premale, koliko plaćam ako ih hoću vratiti ili zamijeniti?

10 godina
neaktivan

Ima ko iskustva s narucivanjem tehnike (tocnije mobitela) putem amazona, kakva su iskustva i placa li se kakav porez ili carina na robu.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
16 godina
Ako narucujes s europskog amazona nema poreza niti carine, s americkog ima
11 godina
neaktivan

Pozdrav. 
Evo, planiram kupiti par knjiga preko amazona (.co.uk), pa bi mi trebalo nekoliko informacija.
Kakav je odnos new/used knjiga, s obzirom da su used puno jeftinije. Odnosno u kakvom su one obično stanju. (malo mi je blesavo da se ne može priložiti fotografija used proizvoda, ali dobro...)
Koliko su kredibilni oni opisi (Used - Like New, Used - Good, Used - Acceptable, ...)
Poštarina i PDV se ne plaćaju, je li tako?
Koliki su troškovi dostave za narudžbe ispod onih 10 funti?

Hvala.

0 0 hvala 0
11 godina

Kupio sam par knjiga preko Amazona, ispočetka nove, ali onda sam vidio da se nađe dosta jeftinije ako se uzimaju rabljene.

Većinom sam uzimao one Like new i Good i prezadovoljan sam. Ne znam dal sam samo potrefio dobro, ali osobno nisam vidio razliku između nove i rabljene knjige. 

Što se tiče carine i PDV-a nikad nisam plaćao, jedino poštarinu koja je uvijek navedena kraj cijene knjige i većinom se radilo o par dolara.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma ja nisam neki analac što se knjiga tiče, ali ne volim da su mi presavinute ili podrapane, ili imaju uši, ili su pošarane...

0 0 hvala 0
11 godina

Ove koje sam ja kupovao stvarno su kao nove. Vjerojatno samo jednom pročitane. Podcrtanih riječi niti ušiju nema.

Mislim da sa ''Like new'' ne možeš pogriješiti, a možeš dosta uštedjeti.

Isto tako, ja većinom kupujem knjige sa mekim uvezom, pošto su dosta jeftinije od onih sa tvrdim.

No to sve ovisi tko što preferira.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

interesuje me da li je iko od vas prodavao išta preko amazona.com i jeli uopšte moguca prodaja iz zemlja balkana. pozdrav 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zamolio bi za pomoć nekoga tko ima iskustva u kupnji preko europskih amazona

Dakle preko vise electron sam naručio jedne slušalice,prvo na njemačkom onda na španjolskom amazonu,na oba podržavaju taj način naplate

Narudzba se primi, dobijem obavijest o tome kad će proizvod stići, i onda nako sat vremena poruku na mail da ne mogu ispunit narudzbu 

Dear Customer:

We were unable to complete your order payment with credit card inserted. Often, the issuing bank rejects the charge to the credit card if the name, expiration date or postal code entered in paying Amazon.es not match the information held by the bank.

Ali podaci su točno upisani, nije mi jasno zašto ne prihvaća

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 14:22 (nasci).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nije do amazona, zovi banku

XBL - skols1555

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kako nikad nisam naručival ništa "materijalno" s amazona nisam sigurna.

Znači gledala sam ovaj Kindle

http://www.amazon.de/dp/B00JG8GBDM/ref=nav_shopall_k_dppwi6

i posebno kako sad piše 20% popusta, ukoliko ja to naručim na amazon.de, oni mi šalju iz tamo(iz njemačke, a ne npr kružno da na kraju šalju iz us) i ne plaćam ništa dodatno ili......

Nikad nisam naručivala iz europskih, a na uk nemaju taj popust pa me zanima postoji li neka razlika između uređaja ili je to sve isto,

I kad stavim u košaricu ne želi poslati, znači ovo mi pokaže....svaki put, ne postoji grad s tim brojem...

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 17:18 (V-TINA).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako naručiš sa amazon.de oni ti šalju od tamo. To je kindle, amazonov proizvod, tako da ga svugdje imaju na lageru. U tom pogledu ništa ne plačaš dodatno.

Sve je to isto, ali mislim da UK verzija ima Uk utičnicu za struju.

Dodaj svoju pravu adresu u adresar u opcijama i onda pokušaj ponovo!

13 godina
neaktivan

Kod uk me prihvaća adresu nakon što sam ju popravila, a na de. i dalje ne želi...izludit će me

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, dobro ti je sada. Ali de. ne dostavlja taj kindle k nama u RH. Neće ni meni de. to dostaviti.

13 godina
neaktivan

ali u unutar države njima dostavlja, budem iskoristila nekog rođaka onda...tnx na pomoći

17 godina
V-TINA kaže...

ali u unutar države njima dostavlja, budem iskoristila nekog rođaka onda...tnx na pomoći

Da, 2 put san kupovao Kindle sa amazon.de te ga jednom poslao na poznanika u Njemačku, a drugi put u Austriju.

Isti ti su mi ga poslali poštom, sve je prošlo dobro.

11 godina
neaktivan

Pozdrav svima, trebam malu pomoc oko Amazon.de, naime kada upisujem svoju adresu nezeli je prihvatiti! Help narucujem si ebook...

CoolerMaster Support
14 godina

Pozdrav, trebao bih pomoc oko narucivanja punjaca s Amazona, ali Njemackog. Uglavnom zanima me postoje li kod slanja nekakvi dodatni troskovi osim postarine jer kada sam primao robu iz Amerike preko Fedexa morao sam jos tamo njima placat za nekakva skladistenja i pitaj boga sta sve ne sto me na kraju izaslo preko 150kn, ali mi se tada isplatilo no sada je razlika u cijeni u HR i u DE oko 200kn pa ne zelim da mi te nekakve takse pojedu cijelu ustedu. Eh da napomenem, postarina je bila besplatna kada sam narucivao iz Amerike, a besplatna je i sada s Amazona.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako naručuješ sa Njemačkog Amazona, nemaš dodatnih troškova.  To ti je zagarantirano.

14 godina
Bernard Huky Hux kaže...

Ako naručuješ sa Njemačkog Amazona, nemaš dodatnih troškova.  To ti je zagarantirano.

Uredu super tako sam i mislio posto su ono nekakvi troskovi vezani za carinjenje i slicno, a tog iz Njemacke nebi trebalo biti.

15 godina
neaktivan

Zasto Amazon ni jedan mobitel ne salje u Hrvatsku...

Gledam po amazonu.de i  co.uk

ništa ne mogu kupiti jer ne šalju u HR...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ToMisLaW kaže...

Zasto Amazon ni jedan mobitel ne salje u Hrvatsku...

Gledam po amazonu.de i  co.uk

ništa ne mogu kupiti jer ne šalju u HR...

Još nam ne vjeruju :)

ja sam nedavno kupio mobitel, posalo ga k prijatelju u Sloveniju

16 godina

Na amazon.de gdje mogu vidjeti koliko para imam? Izludio sam nemogu nigdje naci a ne znam njemacki

EDIT: nasao

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2015 19:21 (legend).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice