Amazon - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.559
|
čitano: 873.228
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Amazon - pitanja i odgovori

pa da bi kupio igre koje su trenutno na amazon sale mora upisat americku adresu jer su namijenjene samo za amere. tak imam i ja. moji podaci kartice a adresa neka americka.

al za tu tvoju karticu neznam jel amazon podrzava tako da vise o tome ne bi znao .

0 0 hvala 0
13 godina

Izgleda da debitna od zabe ne radi na ovaj način.

probao sam razne kombinacije adresa i drugih stvari ali svaki put iso.

ništa moram naći nekog da mi kupi to ocito.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Htio bih naruciti komp preko amazon.com i izracunao sam to bi me doslo cca. 5000kn,na svaku komponentu imam free shipping(npr.$219 & FREE shipping),i mene sada zanima koliko bi platio PDV-a i ostalih troskova(ako ih ima) na sve to ako bi mi to dostavili kod frenda u Sloveniji,a mi bismo se onda snali kako cemo preko granice ili bi cekao da uđemo u EU pa da se s granicom ne zezam uopce...

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Kupovina na Amazon.com
Hocu kupiti 3 knjige i sad mi pise FREE Shipping on orders over $25 da li to vazi samo za jednu knjigu ili je dostava besplatna za sve knjige u paketu ukoliko se predje 25$..I moze li se placati paypalom preko amazona
13 godina
odjavljen
Re: Amazon - pitanja i odgovori
razielPC kaže...

Htio bih naruciti komp preko amazon.com i izracunao sam to bi me doslo cca. 5000kn,na svaku komponentu imam free shipping(npr.$219 & FREE shipping),i mene sada zanima koliko bi platio PDV-a i ostalih troskova(ako ih ima) na sve to ako bi mi to dostavili kod frenda u Sloveniji,a mi bismo se onda snali kako cemo preko granice ili bi cekao da uđemo u EU pa da se s granicom ne zezam uopce...

Kako to da imas "besplatni shipping"?

13 godina

Ja sad iden u austriju kod rodaka i kad bih ja narucio mob sa amazon.de dali bi placao nesto dodatno ili bi dostava bila besplatna.lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Postavio sam ovo pitanje u tutorial al sam poslje vidio da nije dugo aktivan pa se prabacujem ovdje sa pitanjem  znaci upravo sam zavrsio naruđbu jedne knjige al nije mi jesno zasto je
ako je Item Subtotal:    $10.48 kako je Shipping & Handling:    $7.98 kad je u tutorilau u tabeli oko 4$ a i ja sam odabrao najsporiju varijantu dostave :D tj Standard International Shipping
i dalje mi nije jasno kad odaberem neku knjigu pod ''used'' i stavim je kosaricu onda mi je dostava 21$ i izađe duplo vise nego nova :S
i ako sam dobro shvatio znaci kad se narucuju iz amazona pozeljenije je naruciti vise knjiga odjednom jer ne placas za svaku posebno dostavu kao na ebayu..?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.6.2013 23:27 (kaw_liga).
11 godina
neaktivan

Lol

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 14:25 (junkieHD).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mozeli se prodavat na amazonu iz hr..... tj mozeli se primat novac ?

fala{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislio sam kupovati neke komponente preko amazona.co.uk jer je cijena osjetno jeftinija po komponenti pa me zanima samo kako plaćamo onda PDV?

http://www.jutarnji.hr/kako-cemo-kupovati/1110504/

"Porez na dodanu vrijednost, koji poznaju sve članice osim što imaju različite stope, plaća se, uz pojedine iznimke, uzemlji u kojoj se roba kupuje,a ne u Hrvatskoj u trenutku kada ta roba ulazi u zemlju, što opet znači pojeftinjenje jer je naša stopa PDV-a među najviπima. U Sloveniji će se tako plaćati DDV,u Velikoj Britaniji VAT,u Njemačkoj MwSt., no, to znači da je prošlost i povrat poreza."

Na cijene s amazona (ako recimo naručujemo iz engleske trgovine i otamo šalju) dodajemo onda samo njihov pdv, ili će na ulasku u Hrvatsku naši stavit još i naš? Svašta sam čuo pa sam htio provjeriti...

Znači primjer, za procesor od recimo 100Ł kako im piše na stranici plaćamo samo 100Ł?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mene zanima dal je uopće moguće naručiti elektroniku s Amazona, i kad će biti moguće. Probao neke stvari (Minix Neo G4 Android stick + Logitech wireless tipkovnica) preko Njemačkog Amazona pa nije prošlo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jos nisu mijenjali uvjete dostave, te ne spadamo u zemlje gdje dostavljaju.

Znaci, i dalje samo knjige, cd, filmovi.

15 godina
Snowie kaže...

Mislio sam kupovati neke komponente preko amazona.co.uk jer je cijena osjetno jeftinija po komponenti pa me zanima samo kako plaćamo onda PDV?

http://www.jutarnji.hr/kako-cemo-kupovati/1110504/

"Porez na dodanu vrijednost, koji poznaju sve članice osim što imaju različite stope, plaća se, uz pojedine iznimke, uzemlji u kojoj se roba kupuje,a ne u Hrvatskoj u trenutku kada ta roba ulazi u zemlju, što opet znači pojeftinjenje jer je naša stopa PDV-a među najviπima. U Sloveniji će se tako plaćati DDV,u Velikoj Britaniji VAT,u Njemačkoj MwSt., no, to znači da je prošlost i povrat poreza."

Na cijene s amazona (ako recimo naručujemo iz engleske trgovine i otamo šalju) dodajemo onda samo njihov pdv, ili će na ulasku u Hrvatsku naši stavit još i naš? Svašta sam čuo pa sam htio provjeriti...

Znači primjer, za procesor od recimo 100Ł kako im piše na stranici plaćamo samo 100Ł?

NEMA PDV-A NITI CARINE AKO JE ROBA iz engleske nema nema ti tko fizički naplatit to.

16 godina

Btw, cijene na Amazonu vec ukljucuju njihov PDV (VAT), tako da, da, nista se ne dodaje na tu cijenu. Osim postarine, of kors.

15 godina

A da ne uključuju pdv nekim slučajem opet ti nema tko naplatit taj pdv.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kaw_liga Također i mene zanima, po ovom se više isplati kupiti željenu knjigu u algoritmu ako je ima:D

Piše da je Standard shipping 3.99$, još zaračunaju na to nekakav handling i knjigu je neisplativo uzeti! 

Sad ne znam kako je ako naručuješ više knjiga, je li shipping&handling standardan za recimo 5 knjiga?

Unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 11:02 (mira88).
16 godina

Ako gledate amazon.com a ne europski, onda znajte da cete na vrijednost vecu od 22€ placati porez, a na vrijednost vecu od od 150€ carinu i porez

Za vece naknade zbog toga radje gledajte europske amazone.

16 godina
neaktivan

Čini se da sada prolazi naručivanje elektronike (i ostalih stvari) sa Amazon.de {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kindle se još ne isporučuje na područje Hr. {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav.

Ovako..... Nije mi jasna Amazonova poslovna politika.....

Primjerice želio bi naručiti mobitel sa Amazon.de i sad ja ga ubacim u košaricu i piše mi cijena od 400 EUR

Kad odaberem svoju adresu i kad dođem na odabir načina dostave cijena artikla se poveča za 30 EUR-a i to BEZ OBRAČUNATE DOSTAVE.

Ne kužim zašto je cijena samog artikla veća ako ga šalju u RH s tim da mi na tih 430 EUR još lupe i 11 EUR dostave.

Kad taj isti artikl želim na adresi u Njemačkoj onda je cijena artikla 400 EUR (sa PDV-om) + dostava.

Nisu mi jasni s tim promijenama cijena koje su po meni ne opravdane jer se promijeni sama cijena artikla na koju još ide dostava.

Zna li netko zašto to rade? To je malo prebezobrazno.

EDIT: Evo što kažu iz Amazona:

I can see that this is because of the VAT rates of your country.This item's price on our website is German VAT inclusive, however, I can see that VAT rate of Croatia is higher than German VAT rate for this item.

Malo mi je to nelogično. Napravio sam par narudžbi ovih dana iz inozemstva, točnije EU i svugdje mi je naplaćena njihova stopa poreza jedno na Amazonu porezna stopa RH..... Zašto?! Koliko znam obično se i naplaćuje po poreznoj stopi države iz koje roba ide a ne u koju roba ide

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 0:59 (ivek095).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Svi čiji promet prelazi 270.000kn godišnje moraju obračunavati s našom stopom PDV-a (25%). Misli se na promet prema Hrvatskoj naravno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 5:40 (nino_z).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

sad nakon ulaska u eu dal se može naručivati s amazona ili ne? konkretno mislim na lemilicu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Na Amazonu su ljudi iz Hrvatske mogli naručivati i prije ulaska RH u EU.

Sada se stvar promijenila u smislu da imaš veći opseg proizvoda koje možeš primiti u RH.

Nažalost pojedine stvari i dalje ne možeš naručiti.

Pojedini prodavači još uvijek nisu odobrili slanje u RH.

Primjetio sam da se ipak dosta stvari sa Amazona Njemačka (.de) i Amazona Velika Britanija (.co.uk) može sada naručiti u RH.

Moj ti je savjet da gledaš stvari za koje piše "sold by: Amazon EU S.a.r.L." ili "erkauf durch: Amazon EU S.a.r.L." jer te stvari idu direktno iz Amazonovog distributivnog centra. Meni su oni uvijek nekako ispali najjeftiniji sa dostavom a i otprema je dosta brza, te mislim da dosta stvari koje oni imaju na skladištu šalju u RH.

Evo ti jedan link o ograničenjima dostave koji bi ti mogao pomoći.

14 godina
...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Provjerio sam ovo. Na amazon.com (USA) uopče ne isporučuju taj proizvod u RH.

Ovo možeš kupiti na Amazon Italija. Sveukupna cijena je oko 28 EUR (artikl+dostava+porez)

Evo link

14 godina
ivek095 kaže...

Provjerio sam ovo. Na amazon.com (USA) uopče ne isporučuju taj proizvod u RH.

Ovo možeš kupiti na Amazon Italija. Sveukupna cijena je oko 28 EUR (artikl+dostava+porez)

Evo link

Onda bolje na steamu za 25 :) hvala

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
11 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima, vidim da se nekoliko vas dosta razumije u Amazon, pa bih molio da mi kažu jel bi ovo mogao kupiti http://www.amazon.co.uk/gp/cart/view.html/ref=lh_cart

Ako ne možete otvoriti kojim slučajem, tu su Fifa Street 2012 i NFS: Most Wanted 2012, osim što me zanima jel bi mogao ovo kupit, zanima me i koliku bi mi poštarinu stavili te kako bi ja to platio.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kiki_vkci kaže..

Lijep pozdrav svima, vidim da se nekoliko vas dosta razumije u Amazon, pa bih molio da mi kažu jel bi ovo mogao kupiti http://www.amazon.co.uk/gp/cart/view.html/ref=lh_cart

Ako ne možete otvoriti kojim slučajem, tu su Fifa Street 2012 i NFS: Most Wanted 2012, osim što me zanima jel bi mogao ovo kupit, zanima me i koliku bi mi poštarinu stavili te kako bi ja to platio.

Ne znam dali sam dobro shvatio..... Obje igre su za PS3? ili?

Linkovi:

NFS

FIFA

Artikli na navedenim linkovima idu direktno sa Amazonovog skladišta i mogu biti poslani u RH

Sve skupa bi koštalo sa dostavom i porezom oko 360-380kn

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 21:52 (ivek095).
11 godina
neaktivan

Potpuno si u pravu i dobro si me shvatio, poslao sam mail na amazon i dobio odgovor da je sve ukupno 360kn, hvala ti puno na odgovoru

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Htio bi naruciti xbox 360 controller, samo ne znam kolko dostava dodje...

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004JU0JSK/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE

Kad idem par koraka dalje prije PAY pise cijena 20,83 funte, jel to to ili?

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice