24 sata przi procesor

poruka: 14
|
čitano: 3.321
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
24 sata przi procesor

Nisam zna tocno gdje da stavim temu s obzirom da je kombinacija interneta, hardvera i softvera. Konkretno, problem se javlja kad u bilo kojem browseru (IE, firefox, dragon) otvorim stranice 24sata.hr koje ocito nesto citavo vrime intenzivno vrte po procesoru. Ovo vjerojatno nije ni toliko primjetno na novijim generacijama procesora, ali zato dovodi do 100% cpu opterecenja na compaq evo n800v, i do 50% na atomu n280. To je posebno problematicno na n800v jer temperatura uz ventilator na max (oko 6000rpm po speedfanu) raste i raste skoro pa do 90 stupnjeva, a buka je nepodnosljiva.

pitanje... sto tocno blokirat (npr. u firefoxu) na njihovim stranicama a da se to dovede u normalu? koju stariju generaciju browsera koristiti za n800v, a da je cpu opterecenje sto manje?

0 0 hvala 0
16 godina
24 sata przi procesor

Instaliraj FlashBlocker. 100% sam siguran da ti reklame u flashu opterećuju procesor. Samo mi je čudno što se to javlja samo na toj stranici. Moguće je da su im animacije prevelike i nisu optimizirane.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: 24 sata przi procesor
uss kaže...

Instaliraj FlashBlocker. 100% sam siguran da ti reklame u flashu opterećuju procesor. Samo mi je čudno što se to javlja samo na toj stranici. Moguće je da su im animacije prevelike i nisu optimizirane.

proba sam vec upravo s njim kao firefox add-onom, ali nista se nije promijenilo... bas zato sam i postavia topic, nije mi jasno sto ga osim flasha moze tako przit...

16 godina
24 sata przi procesor

Sad sam malo pogledao stranicu, i kod mene procesor skače i do 40% dok prelazim preko navigacije. Prenatrpan sadržaj, glomazni meniji, previše JavaScripta i dobiješ užasno spor sajt.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
24 sata przi procesor

Meni se cijeli sustav zbloka na pet sest sekundi po otvaranju 24sata

1 0 hvala 0
16 godina
Dragon23288 kaže...

Meni se cijeli sustav zbloka na pet sest sekundi po otvaranju 24sata

Također.. ali samo prvi puta, kasnije kad je stranica u cacheu otvara normalno.. prvi put mi se uvijek cijeli komp zablokira na par sekundi, foobar stane sa playbackom i sl..

Jhva Elohim Meth.
17 godina
neaktivan

cini mi se da je onda najpametnije 24sata pristupat preko mobilne verzije... bar za starije laptope :-)

ono sto meni ne ide u glavu da je stranica tako napravljena da konstantno przi procesor, nije to samo dok se ucita pa ajde, vec ne prestaje... mislia sam da je moguce nesto od tih gluposti im blokirat pa da se ponasa normalno...

14 godina
24 sata przi procesor

I meni na hp 2133 1.2GHz zasteka na par sekundi.

Imaju najgoru stranicu koju sam u životu vidio. Od kad su stavili ovaj dizajn nisam bio na njoj možda 10 puta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
24 sata przi procesor

evo sad cujem ventilator i na toshibinom sattelite pro u400 sa p8400 procesorom... pa mislim, koji vrag su oni na toj stranici napravili da se tako ponasa???

0 0 hvala 0
16 godina
wifi kaže...

cini mi se da je onda najpametnije 24sata pristupat preko mobilne verzije... bar za starije laptope :-)

ono sto meni ne ide u glavu da je stranica tako napravljena da konstantno przi procesor, nije to samo dok se ucita pa ajde, vec ne prestaje... mislia sam da je moguce nesto od tih gluposti im blokirat pa da se ponasa normalno...

Pokušaj otvoriti stranicu sa operom i stavi onu opciju Turbo na maksimum. Znam da to radi za slike ali možda je Operin server uspije malo optimizirati.

14 godina
24 sata przi procesor

Isto je i sa turbom i bez. Proc na 100%, hard ruje ko da kopa ugljen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
24 sata przi procesor

Kakve novine takva stranica

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
24 sata przi procesor

jedino rjesenje (bar zasad) je koristenje mobilne verzije na http://m.24sata.hr jer sve ostalo ne polucuje rezultate, a jos se nisam zaigra sa noscript za firefox...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
24 sata przi procesor

i meni tako na laptopu (toshiba satellite a100) kod prvog otvaranja stranica 24sata zblokira čitav komp dok se ne učita onaj ribbon na dnu stranice. na kompu na poslu se normalno učita, al vrlo često zaj*** učitavanje drugih stranica nakon 24sata, tak da moram restartati browser da mi se mogu učitati druge stranice. očito su nekaj grdo sfušali oni koji su radili te stranice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice