Posao za gamere

poruka: 174
|
čitano: 72.555
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Posao za gamere
rebelsy kaže...

meni nije zao sto sam potrosio dosta sati i vida na igrama .. jer ipak mi se to vratilo kad mi je najvise bilo potrebno ... :)

onda se nadam da zaradjujes vise od 4000kn mjesecno. xD

15 godina
neaktivan
Posao za gamere

ne zaradjujem nista ... nego sam zaradio 12000 kn :P

dokazi tu 

xFire: rebelsy
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 15:15 (rebelsy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Šef kaže...

Wespen kaže...

I ne ovo nije jos jedan gaming portal / casopis projekt.

Rabenbal kaže...

2. ono sto ti trazis od jednog prosjecnog covjeka nosi bar placu od 4500 kn jer koliko vidim ta osoba bi sve radila

4. treba platit i izdavanje casopisa i materijal te uvez

5. zasto zahebavas ljude? :D

Plaća ti da igraš original igre na super konfiguraciji, a ti bi toliku plaću? Pa ja bih to za besplatno, ionako se dosađivam ljeti cijeli dan...

ja citam sve za razliku od nekih a ne samo ono sto bi to netko zelio tak da ono procitaj jos jednom oglas. ali evo za ljencine sto doticni trazi

1. ideju

2. tekst (recenziju)

3. igranje igara (sto zna frustrirati i biti iscrpljujuce i ubijati u pojam i nije uopce kreativno)

4. povecanje osjetljivosti oka na danje svjetlo i zarke boje pri pretjerivanju (zdravlje)

5. video obrada i montaža

6. kreativnost

7. duznost poslodavca je da ti osigura pristojnu konfiguraciju i uvjete za rad, sve sam poludio mu se klanjat zato sto ima neku pilu

tako da ocito je da oni koji nikada nisu radili takve stvari sve dozivljavaju na razini :"jao kak je to super ja bih to radio, kako zakon...!" dok se ne uhvate za glavu do dijela pisanja recenzije i video obrade uz sve gore navedeno koje najcesce bude traljavo izvedeno, jer koliko nekog platis toliku kvalitetu kupujes.

+

8. obilazis skupove

9. konstantno moras pratiti vijesti u gejming industriji (surfanje, forumi strani...)

tak da ono, da trazio bih minimalno 40 kuna po satu jer je uz odgovornost sav posao na tebi ali kao sto rekoh nikad vise necu radit nista za nikakve igre niti o igrama. u tome nema vajde ni posla. placa je premala i nezahvalna. do sada sam najcesce zaradjivao 60 kn po satu i 85kn po satu (kao graficki dizajner i animator) a instrukcije koje drzim tu sam jeftin jer trazim samo 25kn po satu ali to najcesce drzim instrukcije curama sa ekonomskog fakulteta kada diplomiraju jer imaju dosta problema kad firma postavi zadatke neke koje moraju ispuniti da bi dogurale do razgovora za posao, eto time se mogu pohvaliti da svaka koja je do sada bila kod mene na instrukcijama dobila je posao. znaci onaj tko me moze platiti plati me, onaj tko ne moze, uzme nekog jeftinijeg. a na ovakve oglase jednostavno ne padam jer sve mi vuce na one oglase tipa:"laka zarada!" sam naivni ljudi, djeca najcesce zajebat se znaju bogovski ako ne razmisljaju. a jednom kad potpises autorski ugovor a ne ispunis uvijete, papa i vidimo se na sudu a onda ce biti:"mama spasi me!"

druga stvar je da ti imas recenzante koje placas 600 kuna, koji samo pisu osvrte na stvari, pa posebno ljude u grafickoj obradi koji ce taj tekst lijepo zapakirat nakon sto ga lektor obradi pa njih platis 1200 kuna, nekog tko ce ici po terenu sa vremena na vrijeme njega platis 800kn plus troskovi puta... itd.

zato kazem d aje oglas smjesan. jer covjek taji svoje ime, naziv firme i placu. previse tajni oko velikih stvari, sto je smao pokaz mutnih poslova. i usput ako se radi o poslu onda se takav oglas stavlja na neki od portala za zaposljavanje, jer ako se pokaze da se radi o prijevari onda ga se moze i sankcionirati.

17 godina
Posao za gamere

Pa ne mozes raditi stvari besplatno nikako, pa nisu lud da igras neznam neku igru na silu i pises recenziju i trosis svoje vriejeme besplatno..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rabenbal kaže...
Šef kaže...

Wespen kaže...

Rabenbal kaže...

2. ono sto ti trazis od jednog prosjecnog covjeka nosi bar placu od 4500 kn jer koliko vidim ta osoba bi sve radila

Plaća ti da igraš original igre na super konfiguraciji, a ti bi toliku plaću? Pa ja bih to za besplatno, ionako se dosađivam ljeti cijeli dan...

ja citam sve za razliku od nekih a ne samo ono sto bi to netko zelio tak da ono procitaj jos jednom oglas. ali evo za ljencine sto doticni trazi

1. ideju

2. tekst (recenziju)

3. igranje igara (sto zna frustrirati i biti iscrpljujuce i ubijati u pojam i nije uopce kreativno)

4. povecanje osjetljivosti oka na danje svjetlo i zarke boje pri pretjerivanju (zdravlje)

6. kreativnost

7. duznost poslodavca je da ti osigura pristojnu konfiguraciju i uvjete za rad, sve sam poludio mu se klanjat zato sto ima neku pilu

tako da ocito je da oni koji nikada nisu radili takve stvari sve dozivljavaju na razini :"jao kak je to super ja bih to radio, kako zakon...!" dok se ne uhvate za glavu do dijela pisanja recenzije i video obrade uz sve gore navedeno koje najcesce bude traljavo izvedeno, jer koliko nekog platis toliku kvalitetu kupujes.

+

8. obilazis skupove

9. konstantno moras pratiti vijesti u gejming industriji (surfanje, forumi strani...)

tak da ono, da trazio bih minimalno 40 kuna po satu jer je uz odgovornost sav posao na tebi ali kao sto rekoh nikad vise necu radit nista za nikakve igre niti o igrama. u tome nema vajde ni posla. placa je premala i nezahvalna. do sada sam najcesce zaradjivao 60 kn po satu i 85kn po satu (kao graficki dizajner i animator) a instrukcije koje drzim tu sam jeftin jer trazim samo 25kn po satu ali to najcesce drzim instrukcije curama sa ekonomskog fakulteta kada diplomiraju jer imaju dosta problema kad firma postavi zadatke neke koje moraju ispuniti da bi dogurale do razgovora za posao, eto time se mogu pohvaliti da svaka koja je do sada bila kod mene na instrukcijama dobila je posao. znaci onaj tko me moze platiti plati me, onaj tko ne moze, uzme nekog jeftinijeg. a na ovakve oglase jednostavno ne padam jer sve mi vuce na one oglase tipa:"laka zarada!" sam naivni ljudi, djeca najcesce zajebat se znaju bogovski ako ne razmisljaju. a jednom kad potpises autorski ugovor a ne ispunis uvijete, papa i vidimo se na sudu a onda ce biti:"mama spasi me!"

druga stvar je da ti imas recenzante koje placas 600 kuna, koji samo pisu osvrte na stvari, pa posebno ljude u grafickoj obradi koji ce taj tekst lijepo zapakirat nakon sto ga lektor obradi pa njih platis 1200 kuna, nekog tko ce ici po terenu sa vremena na vrijeme njega platis 800kn plus troskovi puta... itd.

zato kazem d aje oglas smjesan. jer covjek taji svoje ime, naziv firme i placu. previse tajni oko velikih stvari, sto je smao pokaz mutnih poslova. i usput ako se radi o poslu onda se takav oglas stavlja na neki od portala za zaposljavanje, jer ako se pokaze da se radi o prijevari onda ga se moze i sankcionirati.

3. Da, igranje igara je stvarno frustrirajuće... To me tako frustrira da to radim svaki dan (svojom voljom) i u tome uživam.

4. Opet, to radim skoro svaki dan...

6. Hm... Kreativci će radit, ne-kreativci neće...

7. On meni da pilu, od npr. 7k kn, na kojoj napokon mogu igrati igre maxed out na HD rezoluciji, a ja zauzvrat pratim koje će igre izaći (što ionako svaki dan radim), gledam videe, pišem recenzije i montiram par videa i sve to za honorar. A ionako cijeli dan dangubim.

8. Obilazak skupova - opet dobro - posjećuješ nova mjesta, upoznaješ nove ljude. Možda su ti i troškovi plaćeni, a morali bi biti.

I, ovo boldano: Oglas je on stavio tu zato jer - pazi sad! -   posao je vezan za informatiku, gaming - a ovo je informatički forum! Da, stvarno nema smisla...

Mislim da si ti na nekog ovih dana ljut (ili si uvijek ljut?), ali si došao na krivo mjesto da liječiš svoje frustracije i ...neznam, ljutnju prema igrama?

[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 17:12 (Šef).
15 godina
neaktivan
Posao za gamere

Mogu li pitat: koliko još imamo vrimena za ovo napravit i koliko ljudi @Wespen traži?

a da i ja nešto napišen :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Posao za gamere
Draga djeco nemojte fantazirati jer ne postoji takav posao na svijetu kao što je ovaj tu opisao. To je čista prijevara tako da će te se razočarati.

Novac se danas krvavo zarađuje ;)
void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
9 2 hvala 2
17 godina
Šef kaže...
Rabenbal kaže...
Šef kaže...

Wespen kaže...

Rabenbal kaže...

1. ideju

2. tekst (recenziju)

6. kreativnost

+

8. obilazis skupove

3. Da, igranje igara je stvarno frustrirajuće... To me tako frustrira da to radim svaki dan (svojom voljom) i u tome uživam.

4. Opet, to radim skoro svaki dan...

6. Hm... Kreativci će radit, ne-kreativci neće...

7. On meni da pilu, od npr. 7k kn, na kojoj napokon mogu igrati igre maxed out na HD rezoluciji, a ja zauzvrat pratim koje će igre izaći (što ionako svaki dan radim), gledam videe, pišem recenzije i montiram par videa i sve to za honorar. A ionako cijeli dan dangubim.

8. Obilazak skupova - opet dobro - posjećuješ nova mjesta, upoznaješ nove ljude. Možda su ti i troškovi plaćeni, a morali bi biti.

I, ovo boldano: Oglas je on stavio tu zato jer - pazi sad! -   posao je vezan za informatiku, gaming - a ovo je informatički forum! Da, stvarno nema smisla...

Mislim da si ti na nekog ovih dana ljut (ili si uvijek ljut?), ali si došao na krivo mjesto da liječiš svoje frustracije i ...neznam, ljutnju prema igrama?

Pa ako je tako a mozda ima jos par ljudi koji bi to radili.

Zasto nebi samo napravili sajt i recenzirali promovirali se i uz dosta truda i muke bi pare dolazile i to ne bilo kakve, od reklama itd..

Naravno treba ulozit dosta veliki napor i sve ali mozda bi proslo.. Ako ne opet imas iskustvo vise..

16 godina
neaktivan
toxic kaže...

Zasto nebi samo napravili sajt i recenzirali promovirali se i uz dosta truda i muke bi pare dolazile i to ne bilo kakve, od reklama itd..

Naravno treba ulozit dosta veliki napor i sve ali mozda bi proslo.. Ako ne opet imas iskustvo vise..

Možda zato što takvih sajtova ima ''masu miliona''.

17 godina
Šef kaže...
toxic kaže...

Pa zasto onda mislis da ce ovaj njegov sajt biti nes bolji? i da ce on tebi moci placat kakvu takvu lovu te da ce ti dati pc, no way pa ivo je poslo da je od 2007 to u funkciji a nikakvog pomaka nema stari moj.

16 godina
neaktivan
toxic kaže...
Šef kaže...
toxic kaže...

Pa zasto onda mislis da ce ovaj njegov sajt biti nes bolji? i da ce on tebi moci placat kakvu takvu lovu te da ce ti dati pc, no way pa ivo je poslo da je od 2007 to u funkciji a nikakvog pomaka nema stari moj.

Ko kaže da je to sajt? A možda je njemu lakše počet, jer možda ima već neku tvrtku ili radi u nekoj koja ga je zatražila da da ovakav oglas. A ''mi'' (''ekipa'' s Foruma) nemamo ''ništa''...

17 godina
Posao za gamere

Pa okey u redu je nadati se, i ja sam mu bio poslo upit ali ne odgovara..

Nista nitko nezna detaljno o tom projektu niti da li je to sve legalno, pa cak nemamo niti ime i prezime tog lika..

Ja eto ja mislim da nis od toga i da je to neka patka itd..

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Posao za gamere

A pazite sad ovo

lik se prijavio zadnji puta : http://www.bug.hr/forum/user/wespen/28252.aspx

danas u 18:53, nije mi odvorio na poruku niti se javio ovdje na forum..

Ja bih osobno da se ova tema makne, da slucajno netko ne zagrize ili nesto i nedaj boze nesto pode po zlu..

Danas vidamo svakavih prijevara tako da..

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
A što ako se prijavio s m.bug.hr? Tamo nemožeš vidit PP.
Jer je meni odgovorio, a mislim/nadam se da će i ostalima.

A neznam koliku štetu može tema nanijet pa da se mora ukloniti. Nije ovo kao kad 'mladac' na 4chanu pita kako triforce-ati, a oni mu kažu kako da 'sredi' disk...
16 godina
neaktivan

samo pazite da ne bude nekih sranja ko s onom temom o online aukcijskoj kuci... bilo je svakakvih prijetnji..

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 19:46 (marko009).
16 godina
neaktivan
Posao za gamere

Šefe, uz dužno poštovanje, mislim da bi trebao malo stati na loptu.

Previše si se uživia, ovo je sve najvjerojatnije jedna patka i čisto sumnjam da će ovaj "projekt" zaživiti...

ko će ti danas kupiti super-high-end konfu, a da te ni ne zna, za neki bezveze posao...

ne nasjedaj na ovo, pričekaj da se stvari malo slegnu, zagrizao si previše...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Buffer Overflow kaže...
Draga djeco nemojte fantazirati jer ne postoji takav posao na svijetu kao što je ovaj tu opisao. To je čista prijevara tako da će te se razočarati.

Prva pametna na ovoj temi.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
15 godina
neaktivan
cinco44 kaže...
Buffer Overflow kaže...

Prva pametna na ovoj temi.

Al najjače mi je kad netko krene post tipa: "Draga djeco *pa malo filozofiranja*..."

E pa dragi djedice nitko netreba moralne poduke ovdje i svatko valjda ima pravo odlučiti za sebe, bet obzira bila ovo istina ili ne.

I tko kaže da takvi poslovi nepostoje?

Sa budalama se ne vrijedi raspravljati - prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom.
17 godina
Posao za gamere

Ehej, je li tko pročitao prvu poruku u temi? Mislim da autor teme nije nigdje napisao da traži da se raspravlja da li je to prevara ili nije. Već ste i previše napisali. Tko želi, prijaviti će se, tko neće, neće i gotovo. Netrebate tu razglabati je li to prijevara ili ne, toga ima i previše na ovih 5 stranica teme. Izlanuo se

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
/teorija zavjere ON

Otkrio sam pravu pozadinu tog razglabanja!

Neki govore da je to scam i prijevara, a zapravo tako žele odgovorit ljude da se prijave na to. Manje prijava - veće šanse da baš oni budu ti koji će dobit posao.

/teorija zavjere OFF

A meni je baš super raspravljati i čitati raspravu koja nije povezana s Appleom... :D
15 godina
neaktivan
Šef kaže...
/teorija zavjere ON

Otkrio sam pravu pozadinu tog razglabanja!

Neki govore da je to scam i prijevara, a zapravo tako žele odgovorit ljude da se prijave na to. Manje prijava - veće šanse da baš oni budu ti koji će dobit posao.

/teorija zavjere OFF

A meni je baš super raspravljati i čitati raspravu koja nije povezana s Appleom... :D

Gle, I don't give a f*ck - ovo što lik radi je tipična "siva" reklama ("je?, nije?, a možda ipak??, hmmm???") za svoj site i bez raspisanog natječaja (kad, gdje, pravila, obavijesti) ovo je jednostavno smiješno. Znam da mlađoj ekipi ovo zvuči privlačno (jer vas je lik 'ubo' tamo gdje ste slabi), ali vjerujte starom vuku - teško da će ispasti išta od ovog. Naravno, želim vam sve najbolje, ali pokušajte biti realni. No isto tako znam da se ljudi jednostavno moraju sami "opeći" da bi nešto naučili, pa znam da nećete naše savjete uzeti u ozbiljnom tonu. Ali to je ionako vaša stvar. Cool

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 20:48 (vlad0).
16 godina
neaktivan
A što mlada ekipa íma za izgubit? Možda sat vremena da slože video i 5 minuta za napisat prijavu. Ako je patka ízgubili su/smo? 65 minuta ali dobiju/dobijemo novo iskustvo, a ako je labud (LoL) i ako znaju/imaju sreće dobit će/ćemo posao.
Mení je to win-win situacija...
17 godina
neaktivan
Posao za gamere

Samo da rezimiram sve činjenice koje su dosad bile izložene u temi:

- Čovjek se prijavio na forum da bi objavio oglas za identičan posao onome od prije 3 godine.

- Čovjek nije napisao svoje osobne podatke u profilu već se potpisao poprilično djetinjastim aliasom, Wespen Mrak. Jedina informacija koju znamo o Wespenu je da je član prestižnog klana

- Čovjek nije dao niti jednu konkretnu informaciju o svom obrtu, društvu s ograničenom odgovornošću ili dioničkom društvu (štogod od toga ima, ako ima) osim linka na stranicu kojim ne potvrđuje da je stranica u njegovom vlasništvu

- Čovjek također nije dao nijednu informaciju o tome gdje će navodna emisija biti emitirana.

- Čovjek traži osobe za radni odnos koje ne trebaju imati nikakvu stručnu spremu. Unatoč tome, traži kratak životopis - iako ja osobno ne vidim poantu životopisa kad će se prijavljivati osobe koje nemaju nikakvih referenci u području novinarstva ni pokrića za svoje "znanje o gamingu".

I kao posljednja i najvažnija činjenica:

- Čovjek cijeli dan lurka forum, ali ne odgovara niti u topicu niti preko PM-a osobama koje su se prijavile i poslale svoje (bogate) curriculume.

Zaključak: - Čovjek traži osobe koje ne trebaju imati iskustva u novinarstvu, za posao recenzenta. Njihov rad će biti izložen putem televizijskog programa. Koliko čovjek mora biti naivan da padne na ovu foru da nakon skoro 2 dana od objave oglasa brani svoje mišljenje.

Ukoliko ovo nije scam, onda je Wespen attention whore. U svakom slučaju, možete izgubiti ili novce ili vrijeme. Don't feed attention whore. Ionako je rasprava suvišna. Na Wespenu je da objasni situaciju, da priloži konkretne informacije, a ja sam ionako već puno vremena potrošio na nešto na što se nisam imao ni namjeru prijaviti.

~~~ Hur tycker du om dem applen??? ~~~
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 21:58 (i_rambo_plache).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Posao za gamere

One more troller....

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Posao za gamere

Prijatelju, nemam vremena odgovarati na sve postove i poruke.

U oglasu sve lijepo pise, potrebno je uloziti 3 minute i procitati sa razumjevanjem, znaci rijec po rijec polako dok ne sjedne.

Detalje o sebi, firmi i ostalo cu objaviti kada NDA dozvoli.

Vjeruj / ne vjeruj tvoja stvar, bas kako je netko iznad napisao.

Onaj tko zeli riskirati sjesti ce, uloziti par sati svog vremena i napraviti filmic i prijaviti se.

Napisan je rok za prijavu, do tada imate vremena.

Wesp

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 22:13 (Wespen).

1 0 hvala 0
16 godina
Wespen kaže...

Kakve videe vi zelite? Da napravim za game koji sam odabrao neki trailer ili? Npr,volim gta 4,sta da napravim kada je ta igra prozvakana milju puta i stara je 2 g..?

15 godina
Posao za gamere

Da, mali review igre.

Trailer, gameplay mix. Netrebam recenziju, znaci nema teksta i voiceovera.

Wesp

0 0 hvala 0
16 godina
Wespen kaže...

Da, mali review igre.

Wesp

Evo jedan

,mozda je to dosta...Ali budem jos videa radio online samo moram kupit game sad koji dan..(gta 4  addict sam)

16 godina
neaktivan
Wespen kaže...

Da, mali review igre.

Wesp

Ouch, ja sam radio najavu NFS-a world (ima video na YT),pa sam stavio malo VoIP priče o samoj igri i podatke na slici (malo vremena,pa radio o paint.net-u tu sliku),pa valjda nećete zamjeriti Sramim se

Edit: review=recenzija; kako da nešto predstavimo bez VoIP-a i teksta? Neodlučan

Edit: koliko gamera trebate?

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 0:05 (pod009).
15 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Wespen kaže...

Da, mali review igre.

Wesp

Ouch, ja sam radio najavu NFS-a world (ima video na YT),pa sam stavio malo VoIP priče o samoj igri i podatke na slici (malo vremena,pa radio o paint.net-u),pa valjda nećete zamjeriti Sramim se

Oh, jadaaaan.... Cool

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice