Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 332.635
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Konzole vs PC - Platformska bitka
Armor kaže...

http://gamrreview.vgchartz.com/game/13820/starcraft-ii-wings-of-liberty/  3.09m

http://gamrreview.vgchartz.com/game/7678/gran-turismo-5/  6.17m

Nisam ni gledal UC 1 i 2. GoW 3, Heavy Rain, Modnation Racers, MAG, Killzone 2, MGS 4, Infamous.......

Ovo tu ti ništa skoro ne stoji jer tu nije uračunat Steam i digital download, koji drži preko polovice PC prodaje.Morao bi računati i prodaju samih CDkeyeva, iako su cijene takvom prodajom dosta manje, publisheri opet dobro zarađuju jer se prodaja cd keyeva odvija bez PDV-a, a firme koje prodaju keyeve obično ih nabavljaju u večim količinama, pa dobivaju i popust koji rezultira smanjenim cijenama. Ovo su samo retail izdanja. Isto tako za SC 2 nije uračunata prodaja u Aziji jer je sam Blizzard rekao još par mjeseci nakon izlaska igre da ako se uračuna i prodaja u Aziji da ima preko 5 milijuna prodanih igara, što je dosad naraslo još i više.

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 15:42 (Ad4pt3r).
17 godina

Cijela ta stranica nije nekaj točno, no veliki je pokazatelj...kud su uopće išli (ovi gore useri) kroz prodajne rezulatate u ovaj "vs.", LOL

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Armor kaže...

Cijela ta stranica nije nekaj točno, no veliki je pokazatelj...kud su uopće išli (ovi gore useri) kroz prodajne rezulatate u ovaj "vs.", LOL

Ne može nikako biti pokazatelj ako se ne uzimaju svi aspekti u obzir, a pogotovo kad se za PC izostave jedinice kroz koje se ostvari največa prodaja.

17 godina
neaktivan
Svi ste, vjerujem, dovoljno pametni da shvatite temu, ipak vidim gotovo nitko nije.

A kolko vidim 90% se teme svodi na grafiku, što je prilično poražavajuć podatak. Strašno na što se sveo "prosječni gamer".
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
neaktivan

Zato ja kažem Wii FTW :P

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ma ova tema je zrela za lokot. Ovaj sa PS3 tupi svoje, ovaj sa PCom svoje, troll piše nebuloze...... Stalno u krug.....

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...
Svi ste, vjerujem, dovoljno pametni da shvatite temu, ipak vidim gotovo nitko nije.

A kolko vidim 90% se teme svodi na grafiku, što je prilično poražavajuć podatak. Strašno na što se sveo "prosječni gamer".

A gledaj, grafika je danas jako važan dio igara. Možda je to strašno i tužno, ali tržište to želi. A uostalom, ako se iznose prednosti određenih platformi, grafika se obavezno mora napomenuti.

Grafika je danas ono što diktira napredak, sam gameplay je repetitivan već godinama, jedino katkad kakva originalna igra zaživi i biva brzo zaboravljena.

15 godina
neaktivan
Armor kaže...

Ti si prvi spomenuo prodajne rezultate na PC-u.

17 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...

A gledaj, grafika je danas jako važan dio igara. Možda je to strašno i tužno, ali tržište to želi. A uostalom, ako se iznose prednosti određenih platformi, grafika se obavezno mora napomenuti.

Grafika je danas ono što diktira napredak, sam gameplay je repetitivan već godinama, jedino katkad kakva originalna igra zaživi i biva brzo zaboravljena.

Slažem se da se grafika može koristiti kao argument, nemam ništa protiv toga. Iako ju osobno nalazim tek marginalnim dijelom igre.

S druge strane, totalno mi je koma što se argumentiranje svodi isključivo na grafički prikaz i ništa drugo. Kao da kvalitetna (iako je ona na konzolama više nego kvalitetna) grafika čini platformu boljom ili lošijom.

17 godina
odjavljen

Osim bolje grafike tu je druga velika prednost u obliku kontrola zbog koji su neki naslovi na konzolama potpuno neigrivi poput RTS-ova ili slabo igrivi poput FPS-ova kojima ne pomaže niti pojednostavljivanje mehanike , autoaim i sl.Konzole nemaju ni dobru reputaciju što se tiče kvarljivosti , igre su skuplje , treba plaćati online servis itd.

Što se tiče financijskih rezultata , ubisoft koji se prvenstveno orijentirao na konzole je u velikim problemima.Sada kada je druga konzola debelo probijena što se tiče piratluke te ima velikih problema sa online servisom gubici će biti još i veći .Novi naslovi će tehnički biti sve inferiorniji u odnosu na PC verzije itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 16:43 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Što se tiče financijskih rezultata , ubisoft koji se prvenstveno orijentirao na konzole je u velikim problemima.Sada kada je druga konzola debelo probijena što se tiče piratluke te ima velikih problema sa online servisom gubici će biti još i veći .Novi naslovi će tehnički biti sve inferiorniji u odnosu na PC verzije itd.

Bacaš izjave bez pokrića. Trenutno imam u kolekciji više Ubisoftovih PC naslova no što ih imam za konzole.

S druge strane, Rockstar koji se fokusirao gotovo isključivo na konzole radi prilično dobro. Moram li spominjati EA koji mnogo, mnogo više zarađuje na konzolama, pa 2K games... Isto mogu reći za Square Enix i gotovo sve odtale ostale developere s par izuzetaka.

Zar stvarno misliš da se igre na PC prodaju bolje nego na konzolama? Unatoč tome što za gotovo svaku igru PC prodaja čini tek mali dio...

17 godina
odjavljen

Samo prenosim ono što se pisalo danas po netu .

http://www.hcl.hr/vijesti-ubisoft-u-gubitcima-5785-27.html

Što se tiče ukupne količine prodanih PC igara volio bih vidjeti tu statistiku s obzirom da ju jedan steam nije nikada objavio koliko znam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 16:55 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Evo konkretno gdje se nalazi PC kad je prodaja u pitanju bar sto se Ubisofta tice...btw. vece prihode imaju od PC-a nego od PS3 i xbox-a zajedno...

During the March 2011 quarter, Wii was Ubisoft's largest platform with 37% of revenue for the quarter ($93.5m). In a somewhat surprising second place was 3DS at 20% of revenue ($50.56m). PC followed at 17% of quarterly revenue ($43m). The remainder of the money came from X360 (9%), PS3 (7%), DS (5%), 'other' (3%), and PSP (2%) during the quarter. That means X360 revenue was $22.7m for the quarter, with PS3 at $17.7m, DS at $12.6m, 'other' at $7.6m, and PSP at $5.1m.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 17:13 (krayzie).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma dobro je imati i konzolu normalno Pogotovo jer se sada daju i jeftino nabaviti. Osobno bih uzeo PS3, ali treba onda i neki HDTV dobar kupiti a trenutno nisam pri novcima. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 17:06 (gringo88).

0 0 hvala 0
17 godina
krayzie kaže...
Evo konkretno gdje se nalazi PC kad je prodaja u pitanju bar sto se Ubisofta tice...bdw. vece prihode imaju od PC-a nego od PS3 i xbox-a zajedno...

During the March 2011 quarter, Wii was Ubisoft's largest platform with 37% of revenue for the quarter ($93.5m). In a somewhat surprising second place was 3DS at 20% of revenue ($50.56m). PC followed at 17% of quarterly revenue ($43m). The remainder of the money came from X360 (9%), PS3 (7%), DS (5%), 'other' (3%), and PSP (2%) during the quarter. That means X360 revenue was $22.7m for the quarter, with PS3 at $17.7m, DS at $12.6m, 'other' at $7.6m, and PSP at $5.1m.

DLCevi cine cuda.

Steta sto ih PS3 igraci trenutno ne mogu kupiti/skinuti. {#}

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Ne samo DLC-ovi, nego je u posljednjem kvartalu na PC stigao AC:B dok na konzole nije stiglo ništa.

Što se Steama i općenito digitalne distribucije tiče, nedavno smo pisali o tome da je digitalna distribucija došla do razine klasične distribucije. Dakle maksimalno što se može očekivati, a i to je upitno, je duplo veća prodaja za PC od onoga što se navodi. Što je i dalje mnogo manje nego ukupna prodaja na konzolama. Naravno, iznimke među igrama postoje, ali su rijetke... vrlo rijetke.

P.S. Baš sad gledam Ubisoftove igre izdane posljednjh godinu dana i vidim više PC naslova...

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 17:37 (Danny_HR).

1 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...

Ne samo DLC-ovi, nego je u posljednjem kvartalu na PC stigao AC:B dok na konzole nije stiglo ništa.

To nisam ni znao.

Pitam se sto je znacenje toga? Pokusaj vracanja povjerenja PC zajednice?

Ionako je AC2 dobio dva add-ona, ono nesto sa Da vinci-em, a mislim da to PC nije dobio. Ili se varam?

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Ionako je AC2 dobio dva add-ona, ono nesto sa Da vinci-em, a mislim da to PC nije dobio. Ili se varam?

Dobio je 2 DLC-a besplatno i Da Vinci disappearance.

S tim da su sva 3 besplatna na PC-u.

17 godina
Danny_HR kaže...

Za koji mi je drago da je kasnio. Jer najviše mi se svidjelo što su na PC verziji napokon "sredili" kontorole. Nedavno sam završio AC II koji nisam prešao u šutu i kada bi mi nakon određenog vremena napisalo press (zeleni krug), then (sivu šipku), then (x+y=z) poludio bi jer bi morao u opcijama gledat koja je tipka predviđena za to!(igram na tastaturi i odlično mi je i nemojte mi sada počet kenjat da je to za igranje na gamepadu jer ga imam ali ne igram sa njime).

A tu i dolazimo do grafičke strane. Neznam dali je na konzolama poboljšan grafički dio, ali  mi je definitivno ljepše igrat AC:B koji ima odlične sjene, (to naročito jer ono iz AC II je bila sramota doslovno), kvalitetnije teksture i nema onog šugavog iscrtavanja detaljnih tekstura tik ispred mene kao da imam nvidiu 7300 pa nemogu sve igrat na max postavkama).

E tako. A to ima veze sa? Ima te da se meni čini da su se makar malo potrudili oko PC inačice i naručio sam igru dok onaj šugavi port od AC II im nisam platio jer je to sramota da se meni sa jednom solidnom konfiguracijom za igranje baci onako nešto u glavu. Tu ne dolazim da mi je grafika od presudne važnosti, (ali nije niti na zadnjem mjestu kako tvrde mnogi ponosni vlasnici GTX470/5850/5870) već do bezobraznog ponašanja prema krajnjem korisniku (PC korisniku).

A tu dolazimo do vražijih DLCa za SHFIT2. Naravno, za konzole je najavljen već drugi DLC koji dolazi 17.05. a od onog prvog za PC ni traga ni glasa, (nakon njihove objave da nisu zaboravili PC publiku; kada će mi ga dati, za 6 mjeseci) i ja im više nedam niti vražije lipe za nijihove naslove. Mene koji se igram na PCuzko yebe? Pa tko onda je.. i njih, sljedeći naslov ću skinut sa Pirate Baya i to je to.

ššššš - možda su u šumi
17 godina
neaktivan
Pohvalno je, a trebalo bi biti logično, da se potrude kontrole prilagoditi svakoj platformi.

A što se tiče priča kako će ovaj ili onaj studio "od sad" misliti prvo na PC, mislim (nadam se) da smo to svi skupa već prerasli. Jasno nam je valjda da se to neće desiti.

Eventualno jednog dana kad konzole budu dovoljno slabe da jednostavno nije moguće na njima napredovati. No ne brinite, do tad ćemo imati novu generaciju konzola.
14 godina
neaktivan
SpaceNinja kaže...
Danny_HR kaže...
 ...cs source a svi znamo da su cs 1.6 i cs source bog i batina na pc...

e ako je counter strike bog i barina na kompjuteru ja se odma idem bacit sa krova kuce jesi li ti ikad cuo za par ovih igara: cod2,cod4,wow,dota(dobro to je mapa pa sta onda xD) jel ima smisla vise nabrajati!?

Potpis
14 godina
protjeran
kocka123 kaže...
SpaceNinja kaže...
Danny_HR kaže...
 ...cs source a svi znamo da su cs 1.6 i cs source bog i batina na pc...

e ako je counter strike bog i barina na kompjuteru ja se odma idem bacit sa krova kuce jesi li ti ikad cuo za par ovih igara: cod2,cod4,wow,dota(dobro to je mapa pa sta onda xD) jel ima smisla vise nabrajati!?

o cemu ti pricas bolan? pa dota i wow nisu opce fps, a meni se cini da je cs najveci esport

btw na konzolama opce nema esports, njubare jedne

17 godina
odjavljen
Jedna dobra stranica koja analizira konzolaške naslove malo studioznije po pitanju prikaza i performansi .

http://www.lensoftruth.com/head2head-crysis-2-analysis/

Npr. Crysis 2

PS3 1024×720 rezolucija Global average FPS: 26.85

X360 1152×720 Global average FPS: 27.28

loading na obje platforme spor.

Rekao bih prilično kompromisno igranje iz moje perspektive.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam Crysis2 na PS3 i iz moje perspektive igrica je 50% vremena ne igriva :D,a ostalih 50%,poluigriva.Katastrofa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

dal imas orginal crysis ili kompiju?

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sad kad su dvije najpopularnije PC ekskluzive unutar posljednje godine, Minecraft i Witcher 2 najavljeni za Xbox 360, doista ne vidim opravdani razlog zašto bi itko imao računalo namjenjeno igranju. Igranje je skuplje, komfor nepostojeć, a ponuda igara siromašnija.

0 15 hvala 0
16 godina

Po čemu je skuplje? Originali koje ti kupuješ su 20% jeftiniji na PCu i netrebaš plaćat preplatu za online igranje

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Sinatra kaže...

Sad kad su dvije najpopularnije PC ekskluzive unutar posljednje godine, Minecraft i Witcher 2 najavljeni za Xbox 360, doista ne vidim opravdani razlog zašto bi itko imao računalo namjenjeno igranju. Igranje je skuplje, komfor nepostojeć, a ponuda igara siromašnija.

a kakav će biti Battlefield 3 na PC-u u odnosu na konzole,zašto to ne kažeš? uostalom,igre poput Call of Duty-a i Battlefielda su veliki plus za PC u odnosu na konzole.Ja bi na konzolama samo igrao sportske igre i neke ekskluzive kojih nema na PC-u,ostalo je sve posao za PC.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
14 godina
neaktivan

Call of Duty i Battlefield nastavke je puno ugodnije i prirodnije igrati na primarnoj platformi, odnosno Xboxu 360, a tako će biti i s nadolazećim nastavcima Battlefield 3 i Modern Warfare 3.

0 33 hvala 0
15 godina
protjeran

fps-ove ugodnije igrat na konzoli?-koji si ti troll,neshvaćen da tako kažem  {#}

16 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice