Indiana Jones and the Great Circle

poruka: 57
|
čitano: 8.242
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ja ti nisam dao TD, ali u tvojim postovima vidim samo frustraciju, ne i racionalno rezonovanje. Ljut si što se upotreba VRAMa poveća kada se uključi framegen i "ne znaš od kad", a prosto je tako, tehnologija zahteva dodatnu količinu memorije (i logično je - GPU radi sve što i do tada, sa istim resursima kao i pre uključivanja FG-a, a povrh toga generiše i dodatne frameove; dodatni proces => dodatna mamorija).

To da kartica ima 8GB VRAMa si znao kad si je kupio, znao si šta su rekli svi reviewovi o tome, znao si koliko memorije ima trenutna generacija konzola, znao si da su još tada postojali edge caseovi gde je 8GB bilo problem i u 1080p...

Dakle devovi su se potrudili da igra radi glatko i bez frame gena (kao što si rekao, imao si oko 90fps pre nego što si ga uključio), ali ako se uključi dovoljno opcija, ta količina VRAMa, koja je najmanja na bilo kom diskretnom GPUu u poslednje dve generacije (valjda uz izuzetak Radeona 6400) prestaje da bude dovoljna. Šta je problem? Imaš podešavanja na kojima igra izgleda dobro i radi više nego glatko, problem je što nemaš trocifren framerate?!

Tip: verovatno možeš podići većinu grafičkih opcija (osim senki i tekstura) i održati vrlo korektne performanse. BTW, za teksture nije da se koristi drugi set resursa na višim postavkama, nego je pop-in distance za kvalitetnije teksture nešto dalji.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina

Igra radi kao satić na mojoj 4070, 1440p dlss quality od 120 do 140, ako se upali frame gen leti do 180 fpsa, sve ultra postavke naravno. I izgleda perfektno

Ti damire imaš problema sa manjkom video memorije premda igra guta VRAM. No vidim da igra ide i na tvojoj do 140 fpsa uz FG i dlss na 1080p uz neki mix ultra postavki... Ali je VRAM zakucan na vrh. Ovdje ti nije kriva nvidia niti malo, 2025 godina je na pomolu, grafe sa 8gb vrama smo kupovali prije 8 godina, jbg tako je kako je. Ili upgrejdaj gpu ili igraj tako, koliko para toliko muzike. Ni moja 4070 neće još dugo očito biti sretna sa ovih 12gb :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

ni ljut ni frustriran, jer vec sam rekao, igra radi korektno i bez ikakvih problema.

prava rijec je zacudjen, razumijem rezoniranje, ali ja stvarno nisam vidio da frame gen poveca kolicinu koristenog vrama.

evo prije nego sam ovo napisao, pokrenuo sam ragnarok, vram usage je identican sa i bez fg, razlika 40 fps u korist fg. pokrenuo sam i forbiden west, ista prica, vram usage se ne mjenja koristenjem ili nekoristenjem frame gena. samo fps.

tako da pretpostavljam da je samo losa implementacija, i moj rant je vise usmjeren prema developerima i opcenito poluproizvodima za koje dajemo masne novce, nego sto sam ja ljut ili frustriran jer imam slabu karticu s malo vrama.

jednostavno sj ne mogu opravdati, a ni ova igra me nece natjerati da promjenim misljenje, trosak neke nove graficke. kad bih uspio, odmah bi sjeo u auto i otisao po nju.

no, odoh s teme, smatram da je zalosno da bi nesto sto bi trebalo pomoci vlasnicima starijih kartica u ovom slucaju odmaze..... 

Belicis tnx, pogledao video, nisam pametan, ja kad stavim na ista vise od medium ne mogu ni pokrenuti igru, na low je ram usage veci nego sto ovaj video pokazuje da je na ultra i high kombinaciji.....

idem vidjeti ima li kakav novi driver....mozda je u tome fora

EDIT - ne zelim reci da je ovaj video fake, ali, ja ne uspjevam ponoviti ni blizu te frejmove koje on pokazuje, niti taj vram usage, niti taj ram usage....

7922gb vrama, 24gb rama, to su brojke o usage koji meni pokazuje, a frame rate je onakav kakakv sam rekao, ma sto ja napravim....

nije ni bitno previse.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2024 14:35 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Indiana Jones and the Great Circle

Nisi jedini tako da je čudno kako tome radi.Ne može preko medium.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
9 godina

Ne znam, 1440p se igra rusi momentalno kod mene, cak i na low postavkama.... a na low, 1080p, i sve pogaseno, vram usage je 7.5gb, tako da, ili mi nemamo istu igru, ili taj video mirise malo.....

a i ram usage, ne kuzim, ok, brzi je ram, ddr5 i sve, ali da kod njih na videu igra koristi duplo manje sistemskog rama nego kod mene...hmm....

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2024 14:43 (Damir22).
15 godina
Damir22 kaže...

Ne znam, 1440p se igra rusi momentalno kod mene, cak i na low postavkama.... a na low, 1080p, i sve pogaseno, vram usage je 7.5gb, tako da, ili mi nemamo istu igru, ili taj video mirise malo.....

a i ram usage, ne kuzim, ok, brzi je ram, ddr5 i sve, ali da kod njih na videu igra koristi duplo manje sistemskog rama nego kod mene...hmm....

Taj gore nije sve na ultra kao u opisu več mix med/high/ultra tako da vjerovatno ne može ni njemu ako stavi sve iznad medium.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
7 godina

Jel' igrao tko? Nekako mi je prečudno da avantura ovakvog tipa bude iz prvog lica. 

2 0 hvala 0
8 godina
Damir22 kaže...

prava rijec je zacudjen, razumijem rezoniranje, ali ja stvarno nisam vidio da frame gen poveca kolicinu koristenog vrama.

evo prije nego sam ovo napisao, pokrenuo sam ragnarok, vram usage je identican sa i bez fg, razlika 40 fps u korist fg. pokrenuo sam i forbiden west, ista prica, vram usage se ne mjenja koristenjem ili nekoristenjem frame gena. samo fps.

tako da pretpostavljam da je samo losa implementacija, i moj rant je vise usmjeren prema developerima i opcenito poluproizvodima za koje dajemo masne novce, nego sto sam ja ljut ili frustriran jer imam slabu karticu s malo vrama.

Zato kaj je drugačiji pristup kod tih igara.

Ciljaju VRAM usage i onda bez obzira na sve drži uvijek taj ciljani.

Znači kad si upalio framegen on je uzeo puno VRAM-a, ali engine se pobrinuo da onda neke druge stvari uzimaju manje (npr. prebacio na kompresiranije teksture, više cachinga, itd.).

Zapravo je najoptimalnije, tj. najbolji je engine onaj koji ti cijelo vrijeme drži VRAM zakucan do kraja, jer onda najmanje pate performanse.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2024 15:49 (fer-de-lance).
9 godina
dery kaže...
Damir22 kaže...

Taj gore nije sve na ultra kao u opisu več mix med/high/ultra tako da vjerovatno ne može ni njemu ako stavi sve iznad medium.

sve identicno namjesteno kao u videu, stavka po stavka..... 

14 godina

Kod mene RTX 4090,4k60fps sve postavke najviše osim full RT , full RT je upaljen...

VRAM usage: 17945MB

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 12:55 (lmutak).
Moj PC  
1 0 hvala 1
3 godine

Nadam se da će to skimpanje s vramom na cjenovno pristupačnijim karticama nvidiju jednom koštati ... nečega, bilo čega.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 12:13 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ima li netko da je završio igru? Je li vjerna svijetu iz prva tri filma? Koliko je napravljena za "modernu publiku"?

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
lmutak kaže...

VRAM usage: 17945MB

Ma super, ti sa RTX 4090 još imaš lufta vrama juhuhu... 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 15:00 (Zaporožac).
16 godina
Alfredo nr.2 kaže...

Ima li netko da je završio igru? Je li vjerna svijetu iz prva tri filma? Koliko je napravljena za "modernu publiku"?

Da ne spoilam, ima jedan nazi general na kojeg se otresaju kao 'white trash' i par sitnica, al generalno je ok. Poglavito prema ostalim AAA

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
2 tjedna

Igram nekih 5 sati. Kao fan Dishonoreda ovo je igra koja me na prvu podsjeća na nju, zbog tih nevelikih hubolikih levela. Ali, i to veliko ali, Dishonored ima nadnaravne moći koje se odlično uklapaju u ovakav gameplay a ovdje toga naravno nema i meni je ovdje sve nekako presporo, osjećam se kao da igram nekakav savršen walking simulator. Neznam, pomješani dojmovi za sada...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 18:30 (KTM).

1 0 hvala 1
14 godina
KTM kaže...

Igram nekih 5 sati. Kao fan Dishonoreda ovo je igra koja me na prvu podsjeća na nju, zbog tih nevelikih hubolikih levela. Ali, i to veliko ali, Dishonored ima nadnaravne moći koje se odlično uklapaju u ovakav gameplay a ovdje toga naravno nema i meni je ovdje sve nekako presporo, osjećam se kao da igram nekakav savršen walking simulator. Neznam, pomješani dojmovi za sada...

pa da, super jer sustav borbe, na razini escape from butchers baya iz '04.

možeš preplašit psa bičem npr, gađat ljude bocama i tako.

napredan sustav stealtha, otvarnaja vrata, ai...i izgleda lijepo dosta.

goty nema šta

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
16 godina
Lovac kaže...
Alfredo nr.2 kaže...

Da ne spoilam, ima jedan nazi general na kojeg se otresaju kao 'white trash' i par sitnica, al generalno je ok. Poglavito prema ostalim AAA

Ok, to je zvuči prihvatljivo. Hvala.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
9 godina

nije losa, daleko od toga, osobno bi mi vise odgovaralo da je kamera ots, first person mi ne lezi na ovakav slow gameplay, istrazivanje, puzzle, objekti....

jer ma koliko se potrudili oko levela i dizanja, a jesu, na momente stvarno dobijem onaj genericki horror simulator hodanja feeling, a to onda kvari cjelokupni dojam. mislim, do mene je, meni vise u tom zanru odgovara third person...

indie je dobro "skinut", ovisno o kutu i sceni, malo me smeta sto su cutscene rendane unaprijed,a izgleda da su lockane na 60fps, mjestimicno se bas vidi taj drop kad pocme cutscena ali nije strasno.

doduse zadnja indie igra koju sam igrao je bila fate of atlantis, tako da nisam mjerodavan :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Damir22 kaže...

horror simulator

Meni za tako nešto fali nadnaravnoga, sad sam izašao iz katakombi, kanalizacije što li, ispod rima i nema ničeg nadnaravnog, baš fali, nadam se da će do kraja biti barem nešto.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 11:33 (notloB).
9 godina

ma mislio sam vise na ono, hodas, otvaras ladice, uzimas sve u ruke a vecina od toga je jednostavno asset koji ti uopce tu me treba (nigdje), malo kupis health, pa neki item koji fulas jer ne pomislis da ga trebas pokupiti, a ne na atmosferu.....

mislim, ponavljam, koliko sam igrao, super je igra, ovo je vise moja preferenca da volim ots pogled u takvom tipu igara.

Moj PC  
1 0 hvala 0
2 tjedna
KTM kaže...

Evo me na nekih 12 sati sada, taman završio Vatikan. Moram reći da su sada dojmovi drastično bolji. Zapravo sam ja imao kriva očekivanja, razvoj igre nisam ni pratio, pa sam očekivao nešto slično Unchartedu. Ustvari dobio sam mix Firewatcha (kojeg obožavam), Dishonoreda (kojeg još više obožavam) i Thiefa (tako kažu, nisam igrao te igre), ovdje doslovno nisam upotrijebio vatreno oružje još, ono je tu čisto reda radi.

Igra mi se vrti bez greške, grafika je baš top, a igra je doslovno kao Indiana Jones film, al ono 1/1 preslika. Priča valja, likovi isto, definitvno me igra iznenadila ali lagao bih kad ne bih rekao da sam se onih prvih par sati silio igrati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2024 21:21 (KTM).
16 godina

Ovdje sam zaglavio, kolko čitam, to je neki bug.

Nemrem nikak banane stavit na kamion.

Jel tko od vas imao taj problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 tjedna
zvonac kaže...

Ovdje sam zaglavio, kolko čitam, to je neki bug.

Nemrem nikak banane stavit na kamion.

Jel tko od vas imao taj problem?

Ja nisam imao taj bug...

13 godina

Isto nisam imao taj bug? A šta ne možeš uopće staviti banane na kamion ili što?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Uspio sam, napokon. Dva dana nisam igrao i isao sam probat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zadovoljan sam sa igrom, kao i s tim kako mi radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Je li moguće da je razlika između Medium i Supreme grafičkih postavki 5 FPS? Barem je na mom laptopu tako...Koja postavka najviše utječe na performanse? Na medium mi je oko 70, na supreme oko 65.

Starlink is Skynet!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice