FPS pomoc

poruka: 32
|
čitano: 11.264
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
FPS pomoc

Ovako imam problem koji vec vucem dugo, i odlucio sam ga podijeliti jer sam se naguglao i naguglao i nikako da nadjem slican primjer ovakav kao moj... imam laptop hp 6735s

AMD turion(tm) x2 dual core mobile RM-70 2.0 GHz

Ati Radeon HD 3200

RAM 3 gb

Directx 11

OS windows 7 home basic 64-bit

ako ce trebat jos nesto navest od specs samo recite... Naime problem je u tome sto moj lapotp ustvari i nije tako los za igranje igrica ali ja na svakoj igrici pa cak i na onoj najobicnijoj moram spustit detalj na low znaci sve mi je na low da bi dobio kretnju fps-a izmedju 20-50... znaci od najjednostavnijih igrica kao npr... Alexandar to je neka strategija uglavnom radi se o osvajanju svijeta sa vojskom(nije bitno) i tamo imam slab fps... pa preko Counter strike-a bio on 1.6 ili counter strike source uvijek imam isti mali fps... isto igram i pes 2011 tamo imam sve na low pa mi zna stekat preskakat kako bi se reklo... dakle ja sam vec izludjen jer mislim da bi moj laptop prema pricama koje cujem od kolega koji igraju isto Counter strike source ili neke ostale igrice sa slicnim laptopima znaci nisu neke velike razlike u specs a igraju na high detaljima i rezoluciji najjacoj pa dobivaju 50-120 fps-a... mene samo zanima dali je moguce da moj laptop ima neki limit ili tako nesto pa blokira igrice jer sam vec sve probao i iskljucio vsync i smanjio na grafi detalje svasta sam isprobavao ali nista nije pomoglo... imao sam ja OS i Xp da se razumijemo pa sam i tamo imao isti fps... Ja bi covjeku koji meni pomogne dao 100 pa cak i 200 kn mada vam to nije u interesu kao sto nebi ni meni bilo jer mi je zadovoljstvo pomoc nekom... zato vas molim i nadam se da postoji neko rjesenje.. HVALA UNAPRIJED!

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
FPS pomoc

To je zato jer je tvoj laptop los, tj. nema dovoljno "snage" za igre.

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
Moj PC  
4 4 hvala 1
14 godina
neaktivan
RE: FPS pomoc

ovakve komentari nisu potrebni toga sam se nasluso razumijem ja da nije moj laptop zvijerka al obicne igre nemoze da pegla normalno a imam doma losiji komp sa duplo slabijim specs a malo je jaci nego laptop sto se tice fps-a

15 godina
protjeran
pixa kaže...

ovakve komentari nisu potrebni toga sam se nasluso razumijem ja da nije moj laptop zvijerka al obicne igre nemoze da pegla normalno a imam doma losiji komp sa duplo slabijim specs a malo je jaci nego laptop sto se tice fps-a

Problem je onda u korisniku, cesto neki korisnici nemaju dovoljno znanja o informatici i ljute se na one malo pametnije, koji hoce da im pomognu...

Ili si se i toga naslusao?

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
14 godina
neaktivan

necu da se svadjam s tobom tako da ako nemas neki korisniji komentar iznesi ga ako ne nemoj komm... jer da citas malo bolje sta sam piso mozda nebi primjetio da je moj laptop u losem stanju jer sam napomenuo da steka na najjednostavnijoj igri nemora uopce biti zahtijevna... nije sve u intel i7 i ati 5000 i nesto znaci svi bi korisnici trebali imati takve kompjutore da bi ti onda mogao razmisljati u cemu je stvar a kad dode netko sa laptopom odma se kaze to ti je laptop mozes ga bacit... 

14 godina
neaktivan

necu da se svadjam s tobom tako da ako imas neki korisniji komentar iznesi ga ako ne nemoj komm... jer da citas malo bolje sta sam piso mozda nebi primjetio da je moj laptop u losem stanju jer sam napomenuo da steka na najjednostavnijoj igri nemora uopce biti zahtijevna... nije sve u intel i7 i ati 5000 i nesto znaci svi bi korisnici trebali imati takve kompjutore da bi ti onda mogao razmisljati u cemu je stvar a kad dode netko sa laptopom odma se kaze to ti je laptop mozes ga bacit... 

14 godina
protjeran
FPS pomoc

imas win7     imas jos slabu graficku   ........... sta da ti kazem osim : Slab ti je laptop i      daj reci koje igre  si pokreco

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stavi XP mozda se poveca FPS xD. Pa rekao je, CS 1.6 kad mu to sr*** lagga kako nece druge igre :).
14 godina
neaktivan

ma nisu mi bitne toliko te novije igre al bitno mi je da mi on pokrene css na nekoj normalnoj rezoluciji i normalnim detaljima a ne na najnizim i jos dobijem 30-50 fps....

evo sto sam procito na oglasniku na ovom forumu sta je decko napiso  za isti laptop koji prodaje:

Evo kao sto sam naslov kaze prodajem laptop star 1 godinu u izvrsnom stanju s jemastvenim listom malo koristen i jako dobro ocuvan. 

Igre koje sam igrao na njemu : Battlefield bad company 2,Dirt 2,call of duty 4,cod5,Warhammer online,sniper (ghost warrior sam igrao na najvecoj rezi i na high)... itd a ove ostale :igrao sam ih na med rezolucija 1280x800 bez stekanja. 

Uz njega jos dolazi originalna torba,cooler,(punjac),mis razer diamondback 3g 

Specifikacije: 

Turion X2 Dual Core RM-70, 2.0 ghz 

15,4'' WXGA 1280x800 

2 GB rama, 298GB HDD 

DVD +/- RW LightScribe 

ATI HD 3200 

Web kamera, čitač kartica 6 u 

ako je on igro battlefield na najvisoj rez i mid detaljima bez stekanja svaka mu cast ja bi vjerojatno dobio 5 fps a svi znamo sta je 5 fps ....unplayabble

17 godina
FPS pomoc

1. Tip što prodaje "malo" je uveličao kako bi lakše prodao.

2. Moja tetka, kod koje stanujem dok studiram, ima točno taj laptop. Niej on za tjeranje igara iznad 1280x800 low.

No treba ga održavati; recimo bitno je zadnje drivere stavljati redovito (pogotovo za grafičku), ne držati ga pretrpanog, optimizirati dobro te naravno nesmije se pregrijavati.

I što treba, treba prije pokretanja igre prebaciti u "High performance" da grafa daje max kao i procesor...

No ne očekuj na njemu neki med (i mlijeko lol).

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sve mi je to jasno majstore i da mi nije med ni mlijeko a ko i sto sam kazes malo i je preuvelicao ali kad maknes malo ostane ti jos dosta da pokreces css bez problema jesam li u pravu ako ne css onda bar neku sugavu igricu kao sto kaze neno 1.6 ako nemogu normalno igrat na high onda kvragu i takav laptop...

17 godina
FPS pomoc

Pa onda sredi da radi; stavi zadnje drivere, makni gamad ako imaš (gamad - virusi, spyware, općenito malware...), sredi s tuneup utilities 2011, prebaci laptop iz Balanced ili Power saver u High performance, koristi programčić Game Booster i onda probaj igrati. Naravno, ako si to sve riješio i svejedno ne ide bolje onda ni ne može bolje. I to prvenstveno zbog grafičke.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ako ima netko jos neki savjet a da nije instaliranje nekih programa itd... hvala!

14 godina
neaktivan
pixa kaže...

ako ima netko jos neki savjet a da nije instaliranje nekih programa itd... hvala!

mozdsa ti bas instaliranje tih programa i pomogne ili si vec sve probao?

Ja ti preporucujem isto sto je kolega gore napisao -mali programcic  gamebooster pomocu kojeg ces sigurno izvuc par fps-ova.

e i da te pitam dali dok igras igrice imas nekakve nagle padove fps-ova?

14 godina
neaktivan

imam sve programe... a ovo s naglim padovima se moze desit al to zavisi na kojem sam dijelu mape i dal se puno ljudi skupi na istom mjestu odjdenom i da dosta taj fps oscliria cas je na 20 cas 40 50 pa opet manje

15 godina
FPS pomoc

Ja sam imao isti takav laptop, te sam na njemu vrtio cod4(doduse, sve na low) sa dostojnih cca 80fps, nekad vise, nekad manje...

Laptop nije toliko smece kakvim ga ostali smatraju. Mislim da ti je problem,ispravi me ako grijesim, pregrijavanje laptopa.

To uvelike utjece na performanse.  Također u upravljackoj ploci pronađi "Power Menagment" ili slicno i obavezno stavi na high performance, a ne na nesto poput "long battery life".

Skini si everest (koji ne trebas instalirat ako si ga skinuo u zip-u, nego samo pokrenut everest.exe fajl i provjeri temperature

BTW: koliko ti je laptop star?

Google IS your friend!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

laptop je star 1.5 godinu i konacno da netko misli da nije taj laptop bas tolko smece al da vidi i ja mislim da je zbog pregrijavanja jer mi laptop radi na nekih cirka 70 celzija

17 godina
FPS pomoc

Koliko postova ranije sam naveo da se nesmije pregrijavati?

Očito netko ne čita s razumijevanjem ili ne čita uopće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FPS pomoc

Meni je komp užasno štekao na 64 bitnim widowsima jer sam imao premalo rama (2gb), probaj ti stavit na 32 bitne jer vidim da  ti imaš 3gb rama pa je moguće da je to premalo, a i  nema ti baš smisla stavljat 64bitne windowse na 3gb rama.

visit http://www.youtube.com/user/zoja26pro?feature=mhum
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FPS pomoc

Nije stvar da je laptop LOŠ.

Jednostavno je integrirana grafika HD 3200 slabasna.

Stoga naravno da igre moras pokretati na najnizim detaljima i rezama.

CSS fps od 30-50 je dobar fps za tvoj latop imho.

A taj sto govorio da igra BC2 na medium lol.

I grafa ti nije DirectX 11, vec DX 10 sposobna.

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-780g-chipset,1785-10.html

Navodno se u desktop sistemima može dobro OC-ati, ali ne znam baš za laptop.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FPS pomoc

ATI HD 3200 < -- Ovo je tvoja graficka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 21:33 (CrapFireX).

0 0 hvala 0
15 godina
FPS pomoc

Da, vidis, i 64-bitni OS bi ti mogao predstavljati mali problem, jer ti je graficka integrirka, tj. posuđuje memoriju od RAM-a koji se uzto jos pati izboriti sa 64-bitnim winsima....

No opet, smatram da ti je glavni problem temperatura. Meni se cak znao i sam gasiti u full loadu.(dok igram igrica 2-3 sata) 

Sada bi ih vecina rekla, "Pa ocisti ventilator", ali to je i problem zasto moj hp jos "skuplja prasinu".

Naime, da bi dospio do hladilice, moras rastaviti sve, pa cak i ukloniti maticnu plocu, sto predstavlja mali problem. 

Stoga ti preporucujem, osim ako nisi bas siguran u svoje ruke, da ga odneses na servis. Bilo bi pozeljno da imas garanciju....

Google IS your friend!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CrapFireX kaže...

ATI HD 3200 < -- Ovo je tvoja graficka.

Nisi shvatio bit. Ok, taj test je valjan, ali @pixa ne zanima fps na rezi 1280x800, vec koliko na lowest possible moze izvuc. Cinjenica jest da grafa(pa ipak je to laptop) nije naj, ali ja sam u cod4 bez problema isao na 80fps

Google IS your friend!!!
14 godina
neaktivan
FPS pomoc

Isao na 80fps?

Prosjecan fps ti je u COD4 bio 80??? Koja reza i detalji

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
15 godina
CrapFireX kaže...

Isao na 80fps?

Prosjecan fps ti je u COD4 bio 80??? Koja reza i detalji

Da. Sto god moze off, ostalo low, na 640x480

Google IS your friend!!!
14 godina
neaktivan
FPS pomoc

a tako da  {#}

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
pixa kaže...

laptop je star 1.5 godinu i konacno da netko misli da nije taj laptop bas tolko smece al da vidi i ja mislim da je zbog pregrijavanja jer mi laptop radi na nekih cirka 70 celzija

To su normalne temperature  kad ti je proc i gpu pod opterecenjem.

A nista stari smanji rezoluciju i detalje u igrici i peglaj......nema druge {#}

15 godina
mudantos kaže...
pixa kaže...

To su normalne temperature  kad ti je proc i gpu pod opterecenjem.

A nista stari smanji rezoluciju i detalje u igrici i peglaj......nema druge {#}

Mozda, ali opet mozda su te temperature za laptop normalne pod FULL OPTERECENJEM.

A sada ja pitam autora: Jeli ti temperatura cca70 stupnjeva celzija dok igras igrice, ili inace?

Jer je meni znala bit i bez ikakvog opterecenja tolika

Google IS your friend!!!
14 godina
neaktivan

67 stupnjeva je dok ne radim nista a kad igram neznam nisam mjerio vjerojatno je visa ne vjerojatno nego sigurno se popne za jos koji 7-10 stupnjeva

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice