Xbox Series X izdvojena tema

poruka: 6.501
|
čitano: 1.663.164
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Xbox Series X
Nuclear_Phoenix kaže...

Kako vi znate na koliko je FPS, gdje to piše? Ili to ovako na oko?

Vidi se na oko iz aviona.. Ako ne vidis - blago tebi ;)

14 godina
Dal je 30 ili 60 vidim hoću neću
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
9 godina
ansha kaže...

Vidi se na oko iz aviona.. Ako ne vidis - blago tebi ;)

Nikad nisam imao hardver koji može išta osim CoD4 goniti sa više od 30-50 FPSa tako da pojma nemam kako vi to vidite

Na kraju je XSS ispao super kupnja. Igram na 4k TVu, ćorav sam pa ne vidim jel 720p, 1080, 4k ili upscale, 60+ FPS u životu nisam vidio (tetris se ne računa) i igram CP77 i Control za cca 2500kn. Odličan posao.

12 godina
Hexfire kaže...
Odigrao i ja sat vremena Controla, izgleda kao čist ok shooter. Vidjet ću koliko će me držati. Na 30 fps je, ali nema dropova čak ni kad je hrpa efekata na ekranu, a konzola je nečujna cijelo vrijeme. Ja zadovoljan.

Control Ultimate Edition dolazi 2/2/2021.

Isplati se malo pričekati za 60 FPS i RT.

https://twitter.com/i/status/1339934668909588481

PSN - DeniZg80; Xbox - DeniZg#5788
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2020 16:55 (DeniZg).
14 godina
Ali vjerojatno ne dolazi na gamepass. Ne planiram kupovati igru.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
Xbox Series X

jeste nasli koju dobru igru na gamepassu? probao sam control i igrao kojih 45 min, nije to za mene, ne volim bas tako neke nadrealne igre kao niti gears 5, probao i state of decay 2 i igrao oko pola sata, bas je lose napravljena igra.. jedino sto sad igram je forza hoorizon 7 i pubg

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji žanar volis? Koje igre si prije igrao da ti se sviđaju?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Probaj The Touryst, Hellblade, Quantum Brake, Gearse, Mutant Year Zero, Halo.
Ja sam i ME Andromedu prošao. Ipak nije tako loša u nedostatku SF žanra.
Call of the Sea, Man of Medan, Dishonored 2, Fallout 76, Greedfall, Plague Tale Innocence, Battlefield/Battlefront, Sea of Thieves, Surge 2, Wasteland 3, A Way Out, Yakuze.
Ma ima stotine igara. Nema šanse da ne nađeš bar 10 koje su ti dobre.
PSN - DeniZg80; Xbox - DeniZg#5788
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2020 20:29 (DeniZg).
17 godina
maxy0 kaže...

došao i moj series S. Igram na 55'' 4k tv s udaljenosti 2,5 m. Probao sam fifu 21 next gen i radi odlično ali sam primjetio da je slika nekako "zrnata", valjda je 1080p reza. probao jos Ori and the Will of the Wisps, to se odlično vrti na 4k60, ali mi nije nesto igra i jos sam probao forzu motorsport 7, radi odlično, grafika isto odlicna, mislim da je vise od 1080p..

Zasad sve igre igram sa gamepassa za što sam ga primarno i kupio.... i da, stvarno je minijaturna konzola

Očekivano, teže ili kompliciranije igrice vrti u 1080p ništa čudno.Sve ostalo ili jednostavnije igrice, to gura u 1440p ili upskejla na 4K ovisi kako gdje.

https://forum.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/xbox-series-x/272478.aspx?page=3&jumpto=6194298&sort=asc&view=flat

To ti je kao automatski gejming mjenjač, pa eto šalta rezoluciju ovisno kakvu igricu ideš vozit.

AMD,........is that Epyc or what?
15 godina
protjeran
rambox kaže...

Očekivano, teže ili kompliciranije igrice vrti u 1080p ništa čudno.Sve ostalo ili jednostavnije igrice, to gura u 1440p ili upskejla na 4K ovisi kako gdje.

Nope, igre koje nisu series s/x enhanced gura u postavkama kakve su na obicnom xbox one-u, Greedfall mi je npr. u cca. 720p i 30fps, hrpa toga starijega moras igrat u 30fps jer je takvo ogranicenje...

15 godina
bik kaže...
Koji žanar volis? Koje igre si prije igrao da ti se sviđaju?

A volim neke s dobrom pricom a koje nisu bas previse nadrealne, ne volim fantasy zanr.. igrao sam unchartede, the last of us, pubg, metro, fifu, days gone, dirt rally

15 godina
Fallout NV, Metal Gear, Outer Wild, Batmane, Tomb raideri

I sve poviše spomenute
4 godine
neaktivan
Xbox Series X

i trgovine su počele nabijat cijene xsx na zalihi (edigital.hr) za 5479HRK, jel netko uspio kupit ovih dana kod nas po normalnoj cijeni?

0 0 hvala 0
14 godina
Nisam baš vidio da se netko hvalio sa SeX zadnjih dana.

Svaka čast svemu, ali meni je ovo ludost od cijene. Pa na gamershopu je sa dodatnim kontrolerom išla za cca 4000kn u preorderu. Tolika sila mi bome nije.

4 godine
neaktivan
Hexfire kaže...
Nisam baš vidio da se netko hvalio sa SeX zadnjih dana.

Svaka čast svemu, ali meni je ovo ludost od cijene. Pa na gamershopu je sa dodatnim kontrolerom išla za cca 4000kn u preorderu. Tolika sila mi bome nije.

Nisu se polakomili samo scalperi po oglasnicima već i trgovine, bila je jučer kratko dostupna po redovnoj cijeni na Amazon.it, no sad privremeno imam xss ali ona ide na njušku jer svakako je mislim zamjenit sa xsx, xss ima oko 360GB dostupnog na ssd ostalo je rezervirano za os, to se brzo ispuni sa par igra na gamepass-u, a ona Seagate Storage Expansion Card nije baš neka opcija bolje onda uzet xsx.

17 godina
Xbox Series X

Trenutno dostupan Xbox Series X na mall.hr

edit: nema više. Bilo dostupno 3 minute. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2020 13:12 (dembelija).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dembelija kaže...

Da, ja stavio u kosaricu pa odusta. Prvi put da idem na Xbox pa mi frka davat 4k kuna, onda jos 1k na gamepass, a nisam hardcore gamer niti imam previse vremena....

Svakako ako netko sa foruma odustane od svoje Series S i ode na X, dajem 1500 kn na ruke (lol) u Splitu ili ZG, cisto da probam Xbox....

LP,

PS. Znam da je niska cijena, al nema trazenja kupaca i ide odma, mozda odgovara nekome tko zeli prijec na XSX.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2020 13:30 (FearCro).
13 godina
FearCro kaže...
dembelija kaže...

Da, ja stavio u kosaricu pa odusta. Prvi put da idem na Xbox pa mi frka davat 4k kuna, onda jos 1k na gamepass, a nisam hardcore gamer niti imam previse vremena....

Svakako ako netko sa foruma odustane od svoje Series S i ode na X, dajem 1500 kn na ruke (lol) u Splitu ili ZG, cisto da probam Xbox....

LP,

PS. Znam da je niska cijena, al nema trazenja kupaca i ide odma, mozda odgovara nekome tko zeli prijec na XSX.

Svaka cast, sigurno ce se odluciti za to iako ga na njuskalu mogu prodat isti tren za 2000kn, ako ne i vise..

Dat cu ti ja svoj One S za 1000kn plus par igara, ako vec zelis probat..

12 godina
neaktivan
Da ga zelim kupit za 2000 ili vise, kupio bi s amazon.de novi za 300€...

Za rabljenu robu ne bi dao vise od 75% vrijednosti bez obrzira na starost, nije bila namjera nekoga uvrijedit s "cijenom" nego kad novih vec ima za 300€, sigurno za rabljenu necu ponudit 290€, bilo kome da je zanimljivo dao bi i do 1750 po dogovoru.

Shvacam sad da ocito nikome ne pase, mislio sam da ima vise ljudi koji su kupili xbox series s samo dok cekaju series x...eto :/

0 5 hvala 0
15 godina
FearCro kaže...
Da ga zelim kupit za 2000 ili vise, kupio bi s amazon.de novi za 300€...

Za rabljenu robu ne bi dao vise od 75% vrijednosti bez obrzira na starost, nije bila namjera nekoga uvrijedit s "cijenom" nego kad novih vec ima za 300€, sigurno za rabljenu necu ponudit 290€, bilo kome da je zanimljivo dao bi i do 1750 po dogovoru.

Shvacam sad da ocito nikome ne pase, mislio sam da ima vise ljudi koji su kupili xbox series s samo dok cekaju series x...eto :/

Nismo na pazaru nego govorimo o novim konzolama koje su tek izašle, kupi xbox one onda i nemoj spamat temu.

BE HAPPY 要開心 : )
15 godina
Xbox Series X

Kupio sam si mafiu definitive edition.. dosta je losa grafika, vidi se da je rezolucija dosta mala, najvjetojstnije koristi one s verziju igre

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Imam jedno pitanje za vas, djeca imaju xbox one s. Sad bih htio kupiti Xbox game Ultimate Pass, jel to samo odem na amazon.co.uk, kupim i unesem kod?

Ima li kakav regional lock pa da ne bude radio kod?
Inače nisu igrali ništa online do sad.

0 0 hvala 0
9 godina

Nijedan ne radi u HR, moraš prebacti regiju accounta na UK, DE ili USA, kupiti Game Pass prema toj regiji i onda preko VPNa (najbolje kroz browser na PCju, ulogirati se na taj MS account) aktivirati kod. I nemoj na amazonu (osim ako nije neki super deal), imaš cdkeys ili onaj allkeyshop (ja sam na cdkeys uzeo).

13 godina
neaktivan
Xbox Series X

Zapravo ovo nije točno, 

Npr moji u Hrvatskoj normalno koriste karticu na xbox storu, bez korištenja vpn. 

Konzola je stavljena na Njem regiju, i prilikom plaćanja korištena je normalno pbz i revolut kartica, adresa sve je točno osim što je kod države stavljena njemačka 😅 i prolazi svaki put bez problema, nevažno dal se kupuje igra ili game pass ultimate etc..

Preko vpn i stranica tipa cdkeys ili mtcgame naći ćeš povoljnije igre i kupone, ali može se normalno koristiti i bez toga. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
MSN kaže...

Zapravo ovo nije točno, 

Npr moji u Hrvatskoj normalno koriste karticu na xbox storu, bez korištenja vpn. 

Konzola je stavljena na Njem regiju, i prilikom plaćanja korištena je normalno pbz i revolut kartica, adresa sve je točno osim što je kod države stavljena njemačka 😅 i prolazi svaki put bez problema, nevažno dal se kupuje igra ili game pass ultimate etc..

Preko vpn i stranica tipa cdkeys ili mtcgame naći ćeš povoljnije igre i kupone, ali može se normalno koristiti i bez toga. 

Meni ne prolazi hr. kartica na njemackom store-u preko vpn-a...

9 godina
MSN kaže...

Zapravo ovo nije točno, 

Meni ne prolazi, acc je na UK, ne mogu niti sa Visa niti sa Master od Erste banke (niti sa Paypalom koji je vezan na te kartice) kupiti ništa na storeu niti produžiti pretplatu. Sve moram preko UK VPNa, recimo cyberpunk nisam mogao kupiti.

P.S. Nisam mogao niti na 360 niti na One, da ne bi bilo da je to radi UK i EU. Nije radilo niti sa master od Zagrebačke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2020 11:43 (Nuclear_Phoenix).
14 godina
Čudno, meni prolazi Paypalom bez problema iz RH. Visa zagrebačka banka. UK, DE, Brazil sve ide.
11 godina
neaktivan
Xbox Series X

Ja imam UK account i bez problema sam na kompu platio upgrade na Ultimate sa Revolut karticom.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xbox Series X

Inače, da napravim mali osvrt na moje iskustvo sa xbox series S, pošto ga sad već koristim nekih tjedan dana.

Samo da napomenem da sam uzeo ovu konzolu kao sekundarnu,
pošto namjeravam upiknuti PS5 kad bude u slobodnoj prodaji negdje slijedeće godine.

Pošto mi je ovo prva xbox konzola ne mogu napraviti neku usporedbu sa prijašnjim konzolama,
ali mogu dati neki kratki osvrt i pomoći možda nekome tko se kao i ja prvi put odlučio za xbox konzolu.

Prvo što mi je upalo u oko je da je konzola stvarno mala i nevjerojatno tiha.
Da ne svijetli ona lampica naprijed, čovjek ne bi ni znao da je upaljena.
( za razliku od mog PS4 koji čim se upali kao da helikopter želi poletjeti.... )

Prije nego je sama konzola stigla već sam kreirao UK account i stavio na njega game pass ultimate.
Pošto ne postoji mogućnost HR account-a ovo je možda malo kompliciranije za nekoga tko se prvi put sa tim susreće,
ali postoji puno tutorijala i lako se sve pohvaća, pa sam tako i ja uspio za malo para uzeti po meni maximum.
( 2x12 mjeseci GOLD LIVE brazilski ( cdkeys - 265kn svaka ) + upgrade na ultimate za 1 funtu = 27 mjeseci ultimate za nekih 540 kn ).

Skinuo sam za početak nekih 5-6 igri (The Dark Pictures Anthology: Man of Medan, A Plague Tale: Innocence, Ori and the Blind Forest, Doom Eternal, ...)

Moram priznati da sam zadovoljan kako rade na mojem 4K televizoru, bez obzira što znam da se radi konverzija na 4K, meni osobno izgledaju sasvih ok.

Kontroler mi je malo manji nego onaj od PS4, pa se treba malo priviknuti.

Sučelje mi je ok, ali pošto mi je ovo prvi put da se s njim susrećem, ne znam da li je bolje ili lošije od prijašnjih verzija.

Sve igre se stvarno brzo učitavaju i quick resume je stvarno dobar, makar ga ne namjeravam puno koristiti,

jer nisam od onih igrača što skaču iz igre u igru, već pokušam prvo završiti jednu, pa se tek onda prebaciti na drugu,
ali je ok što znam da je tu i da radi ok.

Veličina diska mi je također ok, iako na prvo izgleda da bi moglo biti malo, nije.
Trenutno imam nekih 6,7 igri i još ima slobodno oko 130GB....

Kad odigram neku igru je obrišem i mislim da ne bi trebao imati problem sa veličinom diska.

Zaključak nakon ovih prvih tjedan dana je da je po meni xbox series S odlična konzola uz game pass pretplatu,
za nekoga tko nije opsjednut previše sa pravih 4K prikazom.

Omjer uloženog i dobiveg je odličan.
Za 2200kn se dobije odlična konzola i sa još 500kn dobijete ultimate pretplatu za 2 godine gdje imate preko 120 štoodličnih, što dobrih igri.

Za sve one koji misle da u game pass-u nema onih pravih AAA igri, mislim da se varaju.
Trenutno su tamo recimo Control, Doom Eternal, Star Wars Jedi: Fallen Order, Forza Horizon 4,....
Ako bi išli kupovati npr. ove igre rabljene trenutno mislim da bi za svaku trebali izdvojiti oko 150kn,
što znači da bi samo ove četiri igre koštale više nego što sam platio pretplatu za preko dvije godine,
gdje mogu igrati i te igre i stotinu drugih.

Ispričavam se ako sam možda previše napisao, ali samo želim pomoći možda onima koji su još neodlučni kao što sam ja bio,
i koji još uvijek nisu uspjeli naručiti PS5 ili xbox series X i neda ih se čekati još par mjeseci dok ne budu dostupne....

8 0 hvala 5
9 godina
neaktivan
Fuzba7 kaže...

i koji još uvijek nisu uspjeli naručiti PS5 ili xbox series X i neda ih se čekati još par mjeseci dok ne budu dostupne....

nisam uhvatio nijednu od tih konzola jos, al bogami nisam ni S konzolu vidio nigdje za kupit jer, isto kao i ti, mislio sam ju kupit kao prelazno rjesenje

inace koristan review, pogotovo mene koji isto nikad nije imao MS konzolu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice