ja baš nedavno dobija svoj slim 4gb i već ga moran nosit na novu modifikaciju jer ne rade XGD3 igre -.-
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ekipa, zanima me jedna stvar. Da li ima ikakvih vijesti da bi uskoro hrvatska mogla dobiti podršku za Live? Kolega s drugog foruma mi je nešto takvo natuknuo s obzirom da postoji ovo:
http://www.xbox.com/hr-hr (obratite pažnju na "hr")
Napravio sa HR account (čisto eksperimenta radi) i unio hrvatski mastercard na njega i nudi mi uredno da kupim MSP u kunama. E sad gdje to trošiti ako hrvatska nema podršku za Live? Zašto pitam ovo pitanje? Nekad davno mi je prva konzola bila X360, međutim nakon RROD-a sam prešao na PS3. Pošto je next gen relativno blizu potencijalno bi opet prešao na Xbox međutim, no ne bez Live podrške.
EDIT:
Probao sam preko Windowsa i nudi mi da kupim igre u kunama i da ih downloadam na X360. Doduše ne usudim se ništa kliknuti da mi ne bi skinulo pare radi eksperimenta. Evo primjera (screenshot sa mog kompa):
Kako misliš podršku za Live? Koliko je meni poznato, većina sadržaja nam je dostupna (neki imaju onaj region lock pa ih nema). Pojasni malo, molim te.
Kako misliš podršku za Live? Koliko je meni poznato, većina sadržaja nam je dostupna (neki imaju onaj region lock pa ih nema). Pojasni malo, molim te.
Dakle, mislim na to da Hrvatska službeno nije podržana zemlja za Live. Ovo je popis:
- Argentina: Spanish
- Australia: International English
- Austria: German
- Belgium:Dutch, French
- Brazil:Brazilian Portuguese
- Canada:English, French
- Chile:Spanish
- Colombia:Spanish
- Czech Republic:Czech
- Denmark: Danish
- Finland:Finnish
- France:French
- Germany:German
- Greece:Greek
- Hong Kong:Traditional Chinese, English
- Hungary:Hungarian
- India:English
- Ireland:International English
- Israel:Hebrew
- Italy:Italian
- Japan: Japanese
- Korea: Korean
- Mexico: Spanish
- Netherlands:Dutch
- New Zealand:International English
- Norway:Norwegian
- Poland:Polish
- Portugal:Portuguese
- Russian Federation:Russian
- Saudi Arabia:International English
- Singapore:International English
- Slovakia:Slovak
- South Africa:International English
- Spain:Spanish
- Sweden:Swedish
- Switzerland:German, French
- Taiwan:Traditional Chinese
- Turkey:Turkish
- United Arab Emirates:International English
- United Kingdom:International English
- United States:English
http://www.xbox.com/en-US/live/countries
Koliko vidiš Hrvatske nema. Međutim, nije mi jasno kako mogu kupovati MSP i određene igre i to u kunama. Imao sam X360 do kraja 2009. i koliko se sjećam to se tada nije moglo.
ja isto ne shvaćam što te muči, jedini problem može bti region lock za neke sadržaje tipa netflix koji tak i tak nisu dostupni za hrvatsku. Možeš imati gold pretplatu, igrati online, sad neznam što točno misliš, kakvu točno uslugu više očekuješ da bi dobio s time da je hrvatska na tom popisu?
ja isto ne shvaćam što te muči, jedini problem može bti region lock za neke sadržaje tipa netflix koji tak i tak nisu dostupni za hrvatsku. Možeš imati gold pretplatu, igrati online, sad neznam što točno misliš, kakvu točno uslugu više očekuješ da bi dobio s time da je hrvatska na tom popisu?
Vjerojatno raspolažem sa starim informacijama pošto sam X360 imao zadnji put 2009. godine. Tada se ako se dobro sjećam Hrvatska nije mogla niti prijaviti kao zemlja ili ako se mogla prijaviti nije bilo pristupa Liveu.
Pošto nisam prije imao konzolu, sad razmišljam o kupnji između PS3 i Xbox konzole.
Pregledao sam malo razmišljanja po forumu koju konzolu više preferiraju ostali članovi foruma, i nigdje nisam naišao na ono što me zanima.
Ekskluzive mi nisu bitne, igranje "backup" igara mi je koliko-toliko praktično ali ne i glavni kriterij.
Volim FPS-om ali nije mi od izuzetne važnosti kontroler.
Imam PC, FullHD LCD TV, i kućno kino s BlueRay playerom.
Također imam veliku kolekciju backupiranih fullHD filmova (MKV, MP4, DivX), i muzike (MP3)
Kad već uzimam konzolu radi zabave, želio bih da mi ona bude i prozor u svijet preko TV-a - dakle all-in-one.
Pa me zanima sljedće:
1. Dali mogu gledati .mkv i .mp4 filmove preko Xboxa i PS3? Naravno da podržavaju i .srt titlove
2. Dali mogu surfati internetom - GMAIL, Youtube HD i sl.
Hvala na odgovorima!
Pošto nisam prije imao konzolu, sad razmišljam o kupnji između PS3 i Xbox konzole.
Pregledao sam malo razmišljanja po forumu koju konzolu više preferiraju ostali članovi foruma, i nigdje nisam naišao na ono što me zanima.
Ekskluzive mi nisu bitne, igranje "backup" igara mi je koliko-toliko praktično ali ne i glavni kriterij.
Također imam veliku kolekciju backupiranih fullHD filmova (MKV, MP4, DivX), i muzike (MP3)
Kad već uzimam konzolu radi zabave, želio bih da mi ona bude i prozor u svijet preko TV-a - dakle all-in-one.
Pa me zanima sljedće:
1. Dali mogu gledati .mkv i .mp4 filmove preko Xboxa i PS3? Naravno da podržavaju i .srt titlove
Hvala na odgovorima!
1. Na xboxu trebaš kupovati filmove i onda ih skinuti na hdd, a to naravno nije moguće, kao ni skidanje demo igara ili ostalog besplatnog sadržaja iz xbl trgovine, jer nismo iz US ili UK.
2. Na obje konzole je moguće surfati netom.
Xbox ti je bolji za FPS igre, al onda trebaš kupiti gold membership i punjač za kontroler
Ako ti kontroler nije bitan, ja bi uzeo PS3, jer ima besplatan MP, puno besplatnih igara (PSN+), nema zezancije s regijama kao kod xboxa, a ima bolje ekskluzive (uncharted, gran turizmo...) i možeš stavljati filmove na HDD.

Ukratko, ima tko iz Varaždina, Čakovca i okolice da radi RGH na Slim modelima sa dashboard verzijom 15574?
Pa me zanima sljedće:
Hvala na odgovorima!
Naravno da možeš gledat filmove, bilo s usb memorije bilo preko mreže. Titlovi nisu podržani, tako da ih moraš "ugradit/zaljepit" na video, npr. pomoću programa format factory
2.I xbox 360 i ps3 imaju internet browser koji je dovoljan za surfanje po jednostavnijim stranicama, tj. na onima na kojima ima malo objekata u flashu
kupio sam xbox..sad treba napraviti acc, a nezz koji nadimak da stavim?? lol
neznam12345
lol, tu nije pitanje o nicku... nego je stavr u tome sta si se htio pohvliti da si kupio Xbox :) samo neznas kako pa eto postavio si glupo pitanje ! -.-"
tocan datum i ime se ne zna ,ali lako moguce da ce bit predstavljena ove godine u to sam 100% siguran
tocan datum i ime se ne zna ,ali lako moguce da ce bit predstavljena ove godine u to sam 100% siguran
Nebi ja bas bio 100 posto siguran ... Mislim da ce se to odugovlacit.
Nebi ja bas bio 100 posto siguran ... Mislim da ce se to odugovlacit.
Nebi reko
nema se kaj odugovlacit
trziste je spremno
predstavljanje vjerujem u lipnju na E3 sajmu, sad hoće li i u prodaju ove godine to nekako sumnjam
Pa me zanima sljedće:
Hvala na odgovorima!
Ako kupuješ konzolu koja će ti ujedno služiti kao media centar onda ti je vjerojatno nešto bolji izbor PS3, jer nudi nešto bolju povezivost i bolju podršku za videoformate i titlove.
Da smo u regiji koja ima službenu podršku za sve XBL usluge onda bih ti preporučio X360, ali ovako ne.
BTW Xbox sam po sebi ne podržava .srt fajlove. Postoje workaroundi ali nisu baš zadovoljavajući.
Koje igre igrate, nezz sto da igram, zadnje sam igrao hitmana novog a prije toga nisam igrao par mjeseci, ima meki prijedlog
Koje igre igrate, nezz sto da igram, zadnje sam igrao hitmana novog a prije toga nisam igrao par mjeseci, ima neki prijedlog za igru tipa maffia 2
da li je bitno odakle je bon za gold pretplatu?
zanima me zbog ovoga http://www.ebay.com/itm/Xbox-Live-1-One-Month-Gold-Membership-Prepaid-Subscription-PIN-/251200971639?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7cbea377
kupovao sam već preko ebay-a, ali obično sa uk, sad neznam jel će mi ovo vrijediti jel ima veze odakle je?
da li je bitno odakle je bon za gold pretplatu?
zanima me zbog ovoga http://www.ebay.com/itm/Xbox-Live-1-One-Month-Gold-Membership-Prepaid-Subscription-PIN-/251200971639?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7cbea377
kupovao sam već preko ebay-a, ali obično sa uk, sad neznam jel će mi ovo vrijediti jel ima veze odakle je?
Ovdje se radi o NTSC verziji koja NE radi na europski konzolama koje su PAL.. Ja osobno narucujem sa stranice Offgamers , brzi su i pouzdani.
Dali bi mogao gamepad od ps1 ili ps2 spojiti na xbox 360 preko nekoga kabla ? kao sta mos ps1 gamepad na PC?
Dali bi mogao gamepad od ps1 ili ps2 spojiti na xbox 360 preko nekoga kabla ? kao sta mos ps1 gamepad na PC?
Postoji način, ali zahtjeva adapter i originalni žični xbox 360 kontroler
Lijep pozdrav svim vlasnicima konzole !
Eto nedavno sam postao i ja vlasnik konzole. Donio mi prijatelj iz Švicarske komplet s Kinect-om i igricom Adventures za siću naspram ovih cijena kod nas.
Čitao sam malo ovu temu ali kako već dugo postoji ima tu previše gradiva, a i dosta toga što je već zastarjelo. Za sada nisam dao konzolu na mofificiranje iz dva razloga:
1. Kako sam shvatio kod ove moje konzole pošto je najnovija i ima najnoviji firmware mofifikacija košta kao i konzola, što mi je trenutno apsurdno da nekome platim da mi doslovno rastavi konzolu i promjeni procesor...i što sve ne a onda niti ne mogu više online, a tek se upoznajem sa mogućnostima konzole.
2. Želim se prvo upoznati sa svim što konzola može unutar legalnih okvira s postojećim hardware-om i tu mi treba malo da čujem kako se vi u tome snalazite.
Ono što sam naravno prvo učinio je da sam iskreirao cijeli lažni identitet ( na žalost to je koliko sam shvatio jedini način za nas koji smo tretirani kao banana država) i sada
sam britanac sa adresom u liverpoolu.... Na to sam dodao i Gold live pretplatu i sada gledam što sve mogu i koliko vidim osim internet explorera sve drugo opet moram dodatno plaćati a i nakon toga može biti nedostupno. Da bi izbjegao lutanje dalje, pitanje koje imam ovdje za one koji su već iskusniji u svemu ovome vezano za Xbox, je da mi navedu koje su sve usluge osim internet explorera i online igranja kod nas uopće moguće pa da vidim isplati li se uopće imati ovaj Gold i legalne original igrice ili je bolje modificirati konzolu. Uspio sam konzolu umrežiti sa Win media centrom bez problema, ali nikako ne mogu dovesti library da učita sve što sam mu zadao, tako da sam za sada dobio samo neke audio datoteke, a filmovi i video nema šanse stalno mi pokazuje prazne foldere i kaže da još uvijek osvježava u pozadini čita, ali to je već sada vječnost prošla i vidim da tu nešto ne štima. Ima netko ideju. Mogu li dobiti od nekoga malo savjeta na ove teme i iskustava sa Gold uslugom u nas ?
Hvala vam najljepše !