Xbox 360 - pitanja i odgovori

poruka: 7.690
|
čitano: 2.292.041
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Xbox 360 - pitanja i odgovori
Toni2000 kaže...

onaj ko je izmislio HDMI, jer hdmi je dvi + zvuk, sam dvi je samo video

Imam monitor sa izlazom za zvuk, ulazom za DVI I HDMI nema druge nego da nabavim ovaj kabel http://www.alibaba.com/product-gs/385326855/for_video_game_PS3_2_input/showimage.html ako zelim spojit xbox i dvd player a da imam zvuk

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 14:33 (hitmanr).
16 godina
neaktivan
hitmanr kaže...

meni je jedan na forumu rekao da dvi prenosi zvuk, ko je sad tu pametan. Samo mi jedna stvar nije jasna akodvi ne prenosi zvuk zasto onda HDMI DVI kabel nema i 2 činća za audio kao što to ima npr vga kabel

Mislim da nije trivijalno izdvojiti zvuk iz HDMI signala, postoje posebni splitteri koji koštaju i do 100$ pa se to ne isplati (Isto sam se pitao ko i ti, istraživao pa nailazio po netu na takva čuda).

Onaj VGA kabel ide iz onog širokog porta gdje je vjerojatno zvuk već razdvojen pa je lakše. HDMI je druga priča. Hebiga, da nisu štedjeli, mogli su na zadnji dio konzole izvući RCA konektore (ili 3,5") i stvar riješena.

15 godina
neaktivan

Trivijalno??????!!!!!.... Inače riječ je o ovim priključcima http://3.bp.blogspot.com/_ALXxvZpSRQA/SpZMEh18Z1I/AAAAAAAAAL0/pj8sfspTXbM/s1600-h/audioout.jpg. Pa ću spojit HDMI to HDMI a zvuk ću izvest priko audio izlaza prikazano je na slici. Samo bi bilo zgodno kad bi moga naći kabel koji ima 2 ulaza za HDMI a 1 izlaz tako da mogu spojit xbox i digitalni prijemnik sa HDMI izlazom ili neki dvd player.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 15:51 (hitmanr).

0 0 hvala 0
17 godina
hitmanr kaže...

meni je jedan na forumu rekao da dvi prenosi zvuk, ko je sad tu pametan. Samo mi jedna stvar nije jasna akodvi ne prenosi zvuk zasto onda HDMI DVI kabel nema i 2 činća za audio kao što to ima npr vga kabel

Meni je jedan na forumu rekao da moj Fiat grande punto ide 200 kao od sale ali ne ide {#}

Mozes se informirati na http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface

15 godina
neaktivan
Virty kaže...
hitmanr kaže...

Meni je jedan na forumu rekao da moj Fiat grande punto ide 200 kao od sale ali ne ide {#}

je maloprije sam pogleda ocito da frajer nema pojma sta govori

17 godina
hitmanr kaže...
Virty kaže...
hitmanr kaže...

je maloprije sam pogleda ocito da frajer nema pojma sta govori

Zato koristi internet (google, wikipedia), brzo nadjes odgovor na ovakva i sl pitanja {#}

17 godina
Virty kaže...

Zato koristi internet (google, wikipedia), brzo nadjes odgovor na ovakva i sl trivijalna pitanja {#}

{#}

He who is brave is free.
13 godina
neaktivan

jel ima tko jos da mi pomogne pri kupnji xboxa.... modificirani za 2600 ili ne modificirani za 2100 sa 2 gamepada pa ga kasnije modificirat???

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

bi li mi neko u inbox mogao poslati.. opsirno kako modificirati xbox .. Posto mi se dogodilo da mi je modifikacija pobrisana zbog updatea.. po mogucnosti da bude ixtreeme 2.0..

Unaprijed hvalaa

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MrSKunk kaže...

jel ima tko jos da mi pomogne pri kupnji xboxa.... modificirani za 2600 ili ne modificirani za 2100 sa 2 gamepada pa ga kasnije modificirat???

Modificirani LT+

Modificirani LT+

Modificirani Jtag

Moja preporuka je uzeti polovni jer nema smisla sada kupovati novi box kad ce za cca 2god sletit xbox720.

13 godina
neaktivan
m4k4ve1iCRO kaže...
MrSKunk kaže...

Modificirani LT+

Modificirani LT+

Modificirani Jtag

Moja preporuka je uzeti polovni jer nema smisla sada kupovati novi box kad ce za cca 2god sletit xbox720.

nikad nisam kupio polovnu stvar sto se tice elektronike... malo sam skeptican sto se tice toga... samo vi meni pomognite modificirani ili ne modificirani.... bolje si uzmem sada novi pa ako si kasnije za cca. 2 god. budem kupovao xbox720 budem ga mogao prodati i za vise para... tko mi tada za cca. 2 god. bude htio kupiti xbox koji sam ja platio 1150???

17 godina
m4k4ve1iCRO kaže...
MrSKunk kaže...

Modificirani LT+

Modificirani LT+

Modificirani Jtag

Kao da je 2 godine 2 dana. Dug je to period i isplati se kupit novu konzolu.

Igras i uzivas u njoj dok ne izadje nasljednik, a i nezna se tocan datum kad ce izaci.

Cijena novog X360 je kao i bolja VGA za pc.

15 godina
neaktivan

to sto se ne isplati kupovat novi nego radije pricekat x720 je u redu, bar bi bilo uredu da taj novi nece bit pre skup tako da mnogi ce cekat i 4-5 godina a ne samo 2

0 0 hvala 0
17 godina

Ma je*eš to što će bit skup (vjerojatno oko 400-500$ iako kad pogledaš nije ni to preskupo u odnosu na cijeli PC) mene više muči hoće li s njim biti problema prvih godinu-dvije kao sa X360 i Xenonima. Ja to gledam ovako - dam ajde nek bude 500$ odnosno € u najgorem slučaju i miran sam dugi niz godina...{#}

He who is brave is free.

1 0 hvala 0
17 godina
Dwyane Wade kaže...

Ma je*eš to što će bit skup (vjerojatno oko 400-500$ iako kad pogledaš nije ni to preskupo u odnosu na cijeli PC) mene više muči hoće li s njim biti problema prvih godinu-dvije kao sa X360 i Xenonima. Ja to gledam ovako - dam ajde nek bude 500$ odnosno € u najgorem slučaju i miran sam dugi niz godina...{#}

Slazem se. Ionako sam na godisnji upgrade PCa trosio previse...

PC prodan, kanta za net i office je tu, a primarna gamer platforma je X360 :)

Kad M$ izbaci novu konzolu, radi se novi plan i raspored, a dotad, only X360 (osim GW2 kojeg cu zaigrat na laptopu) {#}

16 godina
jel nije mudrije sacekat jos 8 godina pa kupit x1440? to ce bit space shuttle od konzole!
15 godina
neaktivan
Dwyane Wade kaže...

koliko je na pocetku kosta x360?

17 godina

Ako se dobro sjećam 300$ za Core, 400$ za premium.

He who is brave is free.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Xbox 360 Headset 

Zanima me ako znate mozda kakav headset za Xbox 360, a da nije preskup, nekih 200-300 kn. ?
Ne zanimaju me oni wireless kao bluetooth slusalice ili kaj je to vec di ide samo na jedno uho nego onakve kakve se koriste za PC samo da nije samo mic nego da ukljucuju sound iz igre..

{#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jeftin je xbox to da...ali igrica je 550kn a za pc 300...kupis 10 igrica...

Onda je cijena xboxa ko ta vga plus 2500kn (tj novi comp...)

Dode te na isto virty

17 godina
blow kaže...

Dode te na isto virty

Da ako kupujes u nasim ducanima. Ja placam oko 100kn igru sa engleskih webshopova i ebaya.

Mozda ne na dan izlaska igre, ali uskoro se nadje takva cijena.

A i toliko je igara vani da sam konstantno u zaostatku sa igranjem pa se igre stare godinu dana nadju za bagatela.

Taman mi stigle 4 igre za 315kn. Kad ih odigram opet ih zamjenim ili prodam, sve u svemu, daleko manje novaca od novog compa za igranje.

17 godina
Virty kaže...

Da ako kupujes u nasim ducanima. Ja placam oko 100kn igru sa engleskih webshopova i ebaya.

Mozda ne na dan izlaska igre, ali uskoro se nadje takva cijena.

A i toliko je igara vani da sam konstantno u zaostatku sa igranjem pa se igre stare godinu dana nadju za bagatela.

Taman mi stigle 4 igre za 315kn. Kad ih odigram opet ih zamjenim ili prodam, sve u svemu, daleko manje novaca od novog compa za igranje.

Točno to, samo što ja većinom odmah kupujem po 250-300kn pa za toliko i prodam čim mi dosadi. Iznimka će biti MW3 za kojeg još nezz možda uzmem Hardened za 700kn ako budem bio pri lovi ali to se igra cijelu godinu (uz NBA 2K) dok ne izađe novi nastavak... Evo ti sad Human Revolution košta 12funti - to sam čekao a nakon LA Noirea naučio sam svoje (jedva sam ga uvaljao za 300) i ne kupujem odmah igre koje imaju samo singleplayer. {#}

He who is brave is free.
16 godina
neaktivan

Vidim da se kod konzola uvijek vrti isti argument, a to je da ju kupiš pa si miran. Nisam previše pratio Xbox, ali koliko vidim, nije baš da se nije promijenio (od jačih komponenti do ugradnje diska) što me navodi na to da ako je netko kupio Xbox odmah na početku, kupio je barem još jednom neku noviju verziju (npr. zbog diska), a možda i više. I dalje to nije ista investicija kao i PC (recimo da je duplo veća), ali s druge strane, na pcu možeš nešto i raditi :) To što ga netko ne koristi i za rad je njegov problem :) Osim toga, što ako se konzola pokvari? Postoji li zamjena komponenti ili se kupuje nova? Ne kažem da i dalje nije jeftinije od PCa(osobito ako se PC koristi samo za igranje), ali nije baš ni da kupiš onaj prvi iz 2005 i da si sad u 2011 s istom konzolom "miran" :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dojo kaže...

Vidim da se kod konzola uvijek vrti isti argument, a to je da ju kupiš pa si miran. Nisam previše pratio Xbox, ali koliko vidim, nije baš da se nije promijenio (od jačih komponenti do ugradnje diska) što me navodi na to da ako je netko kupio Xbox odmah na početku, kupio je barem još jednom neku noviju verziju (npr. zbog diska), a možda i više. I dalje to nije ista investicija kao i PC (recimo da je duplo veća), ali s druge strane, na pcu možeš nešto i raditi :) To što ga netko ne koristi i za rad je njegov problem :) Osim toga, što ako se konzola pokvari? Postoji li zamjena komponenti ili se kupuje nova? Ne kažem da i dalje nije jeftinije od PCa(osobito ako se PC koristi samo za igranje), ali nije baš ni da kupiš onaj prvi iz 2005 i da si sad u 2011 s istom konzolom "miran" :)

Kupis x360 Slim i ne treba ti nikakve zamjene HDDa.

Konzola se kupi, upalis i igras. Tome je i namjenjena.

Ne zanima me nikakav rad (osim mozda striminga sa PCa video materijala, ako to nekog veseli), za druge stvari vecina ima PC, laptop ili nekkavu drugu napravu doma.

Sve se kvari pa i hardver od PCa, ako tako gledas neces nikakvu uredjaj ni kupit.

A ako si uvjeren da je PC bolje i jeftinije rjesenje od konzole, drzi se PCa i uzivaj.

Nakon godina koristenja jednog i drugog, nikako se ne mogu slozit s tobom (tu ubrajam PS3, X360, "PC za igranje").

Konzola je jeftinija varijanta za igranje, to joj je namjena, ostalo me ne zanima :)

15 godina
neaktivan
blow kaže...

Dode te na isto virty

Dobro ti virty kaze, di si ti vido da za xbox igra dođe 500kn di sam god uzima skuplje su bile od ps3. Al kako on kaze ima stranica di mozes odlicne naslove uzest za 100 do 150kn...samo neznam zasto uvik rat između ps3 i x360...kupi sta ti se vise sviđa i rijesena stvar...

15 godina
neaktivan
Virty kaže...
Dojo kaže...

Kupis x360 Slim i ne treba ti nikakve zamjene HDDa.

Konzola se kupi, upalis i igras. Tome je i namjenjena.

Ne zanima me nikakav rad (osim mozda striminga sa PCa video materijala, ako to nekog veseli), za druge stvari vecina ima PC, laptop ili nekkavu drugu napravu doma.

Sve se kvari pa i hardver od PCa, ako tako gledas neces nikakvu uredjaj ni kupit.

A ako si uvjeren da je PC bolje i jeftinije rjesenje od konzole, drzi se PCa i uzivaj.

Nakon godina koristenja jednog i drugog, nikako se ne mogu slozit s tobom (tu ubrajam PS3, X360, "PC za igranje").

Konzola je jeftinija varijanta za igranje, to joj je namjena, ostalo me ne zanima :)

Svijedok sam toga. Imao sam pc, puste pirat igre glava puca neznam sta bi vise igra koliko igara imam a dao sam na pc 10 000kn. Onda uzmem za 300kn cod bo orginal i svatim da je izbagiran i da ga moj komp koji je dosta dobar cak bolji nego sto igra trazi ne moze vrtit bez blokanja. Tio sam ga razbit, i sad kad sam uzeo xbox odusevljen, ne moram se zamarat oce li blokat a i igre priđem do kraja pa onda kupim drugu. Imam samo rijeci hvale za konzole.

15 godina
neaktivan

To je ono sto je mene uvijek privlacilo kod konzola,ne moras se bojat dal ti je konfiguracija dovoljno jaka,nema tu nekih instalacija pa ovoga ili onoga,ne moras se bojat dal imas mjesta na HDDu ili tako nesto. Samo stavis igru u konzolu i deri. Da su neke igre bolje na pc to je al mislim da i ps3 i xbox360 su sasvim odlicni. Sto se tice novog xboxa720 ili kako se vec bude zvao mislim da se necemo morat bojat da ce nestat igara za 360. Jer uvijek ce bit igra koju nisi/nismo odigrao/odigrali plus sto ce prve 2 godine vjreovatno igre koje budu izlazile za nove generacije izlazit i za ajmo rec "stare" generacije, barem je tako bilo kod Sonya koliko se sjecam,ispavite me ako grijesim. :) 

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are clean!&
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
atiHD kaže...

To je ono sto je mene uvijek privlacilo kod konzola,ne moras se bojat dal ti je konfiguracija dovoljno jaka,nema tu nekih instalacija pa ovoga ili onoga,ne moras se bojat dal imas mjesta na HDDu ili tako nesto. Samo stavis igru u konzolu i deri. Da su neke igre bolje na pc to je al mislim da i ps3 i xbox360 su sasvim odlicni. Sto se tice novog xboxa720 ili kako se vec bude zvao mislim da se necemo morat bojat da ce nestat igara za 360. Jer uvijek ce bit igra koju nisi/nismo odigrao/odigrali plus sto ce prve 2 godine vjreovatno igre koje budu izlazile za nove generacije izlazit i za ajmo rec "stare" generacije, barem je tako bilo kod Sonya koliko se sjecam,ispavite me ako grijesim. :) 

Slazem se. Nece se preko noci kad izadje nasljednik X360, sve ugasit, prekinut proizvodnja za "stari" model.

Ekipa ce lagano prelazit na novu konzolu ali ce jos biti podrske i za staru.

Inace uz ovo sta si nabrojao, meni je gust igrat zavaljen u fotelji, kaucu, trosjedu, ispod stola, na zeni... na TVu, neprocjenivo {#}

Pali-gasi-igraj, to je to, za ostalo palim PC kantu.

14 godina
neaktivan

Xbox kupis za 2200 kn , a komp za igrabhe igra najmanje 5000-6000 kn , ali taj komp ti nakon 3 godine vrti mozda sve na low , ja sam imam komp za 10000 kn kupio ga prije 4 godine  , a BF3 vrtim jedva na LOW-MEDIUM , ti i da kupis xbox za 2500 kn ostaje ti jos 3500kn koje si ustedio nego da si kupio komp , i sad i da kupuje igre od 500kn uvijek si na zaradi , cak imas jos dosat love za 12 mjeseci livea , ja imam xbox sam za Red Dead Redemption , LA Noire i sad cekam da mi MW3 stigne jer preord je 100 kuna jeftiniji , RDR sam platio 200 kuna original u Sophos labu , a la noire 400 i sad mw3 400 , uviejk si na zaradi , jedino sto sam ja kupio i kinect pa imam i onaj neki kinect sports :D :D kako je to preodlicno hah . Ali igranje igra na kompu je puno bolje meni zbog grafike i misa i tipkovnice :)

0 0 hvala 0
17 godina

I jedna i druga platforma su dobre te svaka ima svoje prednosti i mane.

Nitko nas ne tjera, koristimo ono sta nam je draze.

Meni je 15ak godina bio drazi PC, dok zadnjih 4-5 godina radje igram na konzoli.

Nekoc nezamjenivi duo tastatura+mis izgubio je bitku sa gamepadom, treba sirit obzorja :)

Dosta smo spamali topic, ovdje PCu nije mjesto! :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice