Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.811
|
čitano: 6.246.557
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Sony PlayStation 5
robogo kaže...
BeLLicus kaže...
quickr kaže...

Ili, ili.... svatko neka ima instalirano koliko god želi igrica i koristi svoj (keyword) PS kako želi

Ma naravno, ali netko tu spominje da mu treba 8 terabajta prostora, čemu? Netko ostavlja igre instalirane kad ih pređe? Ili jednostavno voli imati sve živo instalirano što je ikad kupio i ne brisati. Sumnjam da netko unakrsno prelazi 10 igara odjednom, nebi više znao tko pije tko plaća :D 

Možda netko ima ukućane koji igraju nešto drugo i igrali bi ono što sam prešao nešto kasnije?

Ili bih po tvome trebao downloadati igru, prijeći ju, obrisati, pa ponovno skidati 2 dana kasnije?

Nemam ukućane koji igraju tako da pređem obrišem i ne skidam je više nikad. 

12 godina
Sony PlayStation 5

Ja cu iduce uzet nvme ssd od 4tb ili 8tb ako cijene padnu na neke meni prihvatljive razine...doduse nisam siguran dali Ps5 podrzava 8tb....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da ne podržava nvme od 8Tb,samo do 4Tb max

12 godina
crosshair kaže...

Da,ostalo mi je u sjecanju da je 4tb nvme max.

Nije ni to lose,sa Ps4 Pro i Xbox one X sam imao 5TB+interni po 1tb od konzola.

Tako da sam se na last genu navikao da imam po 6TB  na konzoli.

2 godine
protjeran
MEGATAMA kaže...
crosshair kaže...

Da,ostalo mi je u sjecanju da je 4tb nvme max.

Nije ni to lose,sa Ps4 Pro i Xbox one X sam imao 5TB+interni po 1tb od konzola.

Tako da sam se na last genu navikao da imam po 6TB  na konzoli.

Ne kužim te, ko da skidaš dial up modemom pa hordaš terabajte, al dobro, svakom svoje.

16 godina
SaintGriz kaže...

Ne kužim te, ko da skidaš dial up modemom pa hordaš terabajte, al dobro, svakom svoje.

Ja u PCu imam 1.5 TB i sasvim mi je dovoljno.

U PS5 imam 2TB + onih defaultnih 670 GB čisto radi klinaca i vjerujem da nikad neću to zapuniti.

Da nemam djecu ne bi mi niti trebao dodatni disk.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
6 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

Pozdrav,
s obzirom da sam od žene dobio na poklon PS5, sada se polako upoznajem sa tim "svijetom". Nisam neki gamer i godinama nisam igrao nešto ozbiljnije od "Gardenscape" na mobitelu, pa bih imao par pitanja ako mi možete pomoći.

1. Što je u stvari PS+? Koliko sam skontao možeš se pretplatiti, skidati neke igre, a što nakon isteka pretplate? Igre ne funcioniraju ili? U biti koja je prednost pretplate.

2. Što bi od igara preporučili za nekoga tko npr. voli Sid Meyer's Civilization. Ima li takvih igara za PS ? Uz PS sam dobio Uncharted 4 i mogu reći da mi se svidio.
3. Najvažnije pitanje. Postoji li nešto slično "tenkićima" za prastari Nintendo? Da je jednostavno (lijevo, desno, gore, dolje, pucaj) da mogu igrati 2 osobe? Ako ne nađem nešto jednostavno a zarazno (da i žena može igrati) mislim da ću ostati bez konzole prije nego se nadam. :-(

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.5.2023 22:23 (pugot).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Ovo izgleda nevjerovatno,tech,art direkcija,dizajn....

Interesantno kak svaka generacija konzole ima tu jednu igru koja izadje na pocetku generacije i onda svi tuku kopije dok ne evoluira u fakat dobru igru na kraju te iste generacije.

PS3 Skyrim>>>>>>>>hrpa smeca i kopija koje pokusavaju>>>>>>>>The Witcher 3

PS4 The Witcher 3>>>>hrpa smeca i kopija koje pokusavaju>>>>>>>>Ghost of Tshutshima

PS5 Elden Ring>>>>>>hrpa smeca i kopija koje pokusavaju>>>>>>>>???????????????????

A sve derivati jedno od drugog. Dok boomeri :) ne uzmu stvari u svoje ruke, nis ne bu valjalo....

Silent Hill 2 4 the win...

15 godina
EpicFailGuy kaže...
MEGATAMA kaže...

Ovo izgleda nevjerovatno,tech,art direkcija,dizajn....

Interesantno kak svaka generacija konzole ima tu jednu igru koja izadje na pocetku generacije i onda svi tuku kopije dok ne evoluira u fakat dobru igru na kraju te iste generacije.

PS3 Skyrim>>>>>>>>hrpa smeca i kopija koje pokusavaju>>>>>>>>The Witcher 3

PS4 The Witcher 3>>>>hrpa smeca i kopija koje pokusavaju>>>>>>>>Ghost of Tshutshima

PS5 Elden Ring>>>>>>hrpa smeca i kopija koje pokusavaju>>>>>>>>???????????????????

A sve derivati jedno od drugog. Dok boomeri :) ne uzmu stvari u svoje ruke, nis ne bu valjalo....

Silent Hill 2 4 the win...

vuče na eldenov prsten,  sve to lijepo i krasno zgleda dok nisam pročitao da će biti i mobile+crossplay ??
bućkuriš žanrova, mmorpg kao dominantni. a vrlo vjerojatno i šleper p2w mehanike i mt.

men' se čini da ništa od tog Chronosa...

I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.
9 godina
vrx kaže...

vuče na eldenov prsten,  sve to lijepo i krasno zgleda dok nisam pročitao da će biti i mobile+crossplay ??
bućkuriš žanrova, mmorpg kao dominantni. a vrlo vjerojatno i šleper p2w mehanike i mt.

men' se čini da ništa od tog Chronosa...

MMO ni kod mene ne boguje, Lords of the Fallen mi je bolja singleplayer alternativa.

12 godina
Sony PlayStation 5

Za Ghost of Tsushima 2 ocekujem da je this gen only.

https://wccftech.com/insider-playstation-showcase-2023-teams-ready/

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Sony majstori stavili Spiderman Remastered kao zasebnu igru na Store za 50$ nakon sto ga je vecina ekipe kupila uz Milesa. Trebas biti pacijent da ovo kupis za 50$.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
emerik kaže...
Sony majstori stavili Spiderman Remastered kao zasebnu igru na Store za 50$ nakon sto ga je vecina ekipe kupila uz Milesa. Trebas biti pacijent da ovo kupis za 50$.

Spiderman Remastered je bio dio Miles Morales Ultimatea koji je bio 20€ skuplji.

A i PS4 Spiderman GOTY koji je koštao 50€ sa svim DLCovima (ili manje na akciji) se mogao upgradeati u Spiderman Remastered za 10€.

S obzirom da je Spiderman imao nekoliko desetaka sati gameplaya skupa s DLCovima, a Miles Morales samo par sati, ustvari je veće pitanje koja budala bi dala 60€ za običnog Miles Moralesa ako je već imao Spidermana od ranije.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2023 23:27 (Bitanga).
16 godina
Bitanga kaže...
emerik kaže...

Spiderman Remastered je bio dio Miles Morales Ultimatea koji je bio 20€ skuplji.

A i PS4 Spiderman GOTY koji je koštao 50€ sa svim DLCovima (ili manje na akciji) se mogao upgradeati u Spiderman Remastered za 10€.

S obzirom da je Spiderman imao nekoliko desetaka sati gameplaya skupa s DLCovima, a Miles Morales samo par sati, ustvari je veće pitanje koja budala bi dala 60€ za običnog Miles Moralesa ako je već imao Spidermana od ranije.

Dobro al vec je nekoliko puta Miles Morales Ultimate Edition bio na akcijama ispod 50$ i moze ga se na oglasima sigurno naci i za manje. Milesa su i uglavnom prodavali s konzolama pa ga je vecina ljudi imala tako i doplatili su 20$ za Spiderman Remastered.

16 godina
emerik kaže...

Dobro al vec je nekoliko puta Miles Morales Ultimate Edition bio na akcijama ispod 50$ i moze ga se na oglasima sigurno naci i za manje. Milesa su i uglavnom prodavali s konzolama pa ga je vecina ljudi imala tako i doplatili su 20$ za Spiderman Remastered.

Je, i stara je igra, mogla bi i na trajni popust makar to mi je jedna od rijetkih igara koja ustvari vrijedi te novce.

Možda su to stavili radi rasistički nastrojenih kupaca. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.5.2023 9:47 (Bitanga).
15 godina
Sale366 kaže...
bloodsucker kaže...

Evo i ja sam konacno vlasnik petice postao. Zavrtio God of War ko prvu igricu. Mozda je glupo pitanje al trebam li ja u postavkama slike staviti na 4k ili je to automatski kad PS vrti igre?

Isto tako pise da mi iduca obnova Playstation Plusa ide 16.4. Zasto ne iduci mjesec? Nudi mi neku Extra i premium nadoknadu za vrijeme izmedju,po nizoj cijeni? O cemu se radi?

Ja imam najmanju Essential pretplatu 

Trebalo bi automatski ak nisi nekaj mjenjao al ovisi ti koji format ti tv/monitor podržava.

Kaj se tiče ps plusa vjerojatno imaš onda godišnju pretplatu pa onda nema smisla obnavljat idući mjesec. Jel 16.04.2024 ili 2023?

A ovo te mame da pređeš na viši tier pa više i plaćaš.

Extra ti je essential plus katalog igara. Igre u katalogu možeš igrat dokle god su u katalogu i imaš bar extra tier pretplatu. Svaki mjesec neke igre maknu a druge dodaju.

Premium ti je extra plus još game triali, cloud streaming i katalog classica.

Koje igre su ti u katalogu možeš vidjet na konzoli ili https://www.playstation.com/hr-hr/ps-plus/games/

Hvala ti na odgovoru. Ja nemam godisnju pretplatu nego svaki mjesec kao automatski mi obnavlja Essential pretplatu. E sad nije mi jasno kako je funkcioniralo ovo zadnjih mjeseci jer nikakve vaucere nisam dobivao ili kupovao nego mi je skidalo s računa ko i prije nove godine.

Mene zanima zasto ne mogu naci za kupiti igre npr Far Cry 6 i ostale ove top igre, je li zato sto sam Essential?

Samo rokaj!
16 godina
Bitanga kaže...
emerik kaže...

Je, i stara je igra, mogla bi i na trajni popust makar to mi je jedna od rijetkih igara koja ustvari vrijedi te novce.

Možda su to stavili radi rasistički nastrojenih kupaca. 

Meni su i Miles i Spiderman jako jako dobre igre, ali postoji puno jeftiniji nacin za kupit obje :)

Ako su napravili ovo iz boldanog razloga onda im svaka cast na odlicnoj ideji za muznju vise novaca :D

10 godina
Sony PlayStation 5

sad ću postaviti glupo pitanje, ali neka za svaki slučaj, bolje pitat. Jel mislite da bi iz nekog razloga moglo biti loše spajati dualsense kontroler na PC? razmišljam zbog tih njegovih "urođenih" problema, da se ne bi nešto trigeralo ranije ako se koristi na PC-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da ne,sve ti je stvar kako koristiš kontroler tj koliko si grub prema njemu :)

Ja svoja dva iman još od kada sam kupio Ps5 prije 2god i još radu kao novi,tako da je to sve stvar korištenja i sreće,moje osobno mišljenje ;)

2 godine
bloodsucker kaže...
Sale366 kaže...
bloodsucker kaže...

Evo i ja sam konacno vlasnik petice postao. Zavrtio God of War ko prvu igricu. Mozda je glupo pitanje al trebam li ja u postavkama slike staviti na 4k ili je to automatski kad PS vrti igre?

Isto tako pise da mi iduca obnova Playstation Plusa ide 16.4. Zasto ne iduci mjesec? Nudi mi neku Extra i premium nadoknadu za vrijeme izmedju,po nizoj cijeni? O cemu se radi?

Trebalo bi automatski ak nisi nekaj mjenjao al ovisi ti koji format ti tv/monitor podržava.

Kaj se tiče ps plusa vjerojatno imaš onda godišnju pretplatu pa onda nema smisla obnavljat idući mjesec. Jel 16.04.2024 ili 2023?

Extra ti je essential plus katalog igara. Igre u katalogu možeš igrat dokle god su u katalogu i imaš bar extra tier pretplatu. Svaki mjesec neke igre maknu a druge dodaju.

Koje igre su ti u katalogu možeš vidjet na konzoli ili https://www.playstation.com/hr-hr/ps-plus/games/

Hvala ti na odgovoru. Ja nemam godisnju pretplatu nego svaki mjesec kao automatski mi obnavlja Essential pretplatu. E sad nije mi jasno kako je funkcioniralo ovo zadnjih mjeseci jer nikakve vaucere nisam dobivao ili kupovao nego mi je skidalo s računa ko i prije nove godine.

Mene zanima zasto ne mogu naci za kupiti igre npr Far Cry 6 i ostale ove top igre, je li zato sto sam Essential?

Talenti iz sonya još nisu prebacili na euro pa onda produžuju pretplate kome ističe, vjerojatno su tako i tebi.

Nema veze jesi essential ili nisi, odeš na search i upišeš far cry 6.

Kaj ti ne nalazi igre uopće? (provjeri jesi spojen na internet)

Ili ih samo nemožeš kupit? (Ne možeš karticom, dok ne prebace na euro može se jedino bonovima kupovat)

15 godina
Sale366 kaže...
bloodsucker kaže...
Sale366 kaže...
bloodsucker kaže...

Talenti iz sonya još nisu prebacili na euro pa onda produžuju pretplate kome ističe, vjerojatno su tako i tebi.

Ili ih samo nemožeš kupit? (Ne možeš karticom, dok ne prebace na euro može se jedino bonovima kupovat)

Da probao sam search, mogu pronaci igre. Nisam pokusao platiti pa ne znam jos za opcije placanja. No sve me skupa zbunjuje iskreno da kazem. Danas sam isao kao prebaciti na Extra pretplatu, i nudi mi opciju cini mi se direktno sa kartice (stavilo je Visa karticu odmah kao opciju koju inace koristim).

Samo rokaj!
13 godina
bloodsucker kaže...
Sale366 kaže...
bloodsucker kaže...
Sale366 kaže...
bloodsucker kaže...

Da probao sam search, mogu pronaci igre. Nisam pokusao platiti pa ne znam jos za opcije placanja. No sve me skupa zbunjuje iskreno da kazem. Danas sam isao kao prebaciti na Extra pretplatu, i nudi mi opciju cini mi se direktno sa kartice (stavilo je Visa karticu odmah kao opciju koju inace koristim).

Nema veze što ti nudi direktno s kartice, nećeš moći platiti karticom dok se store ne prebaci na euro. Ako želiš prebaciti na Extra pretplatu, na wallet uplati odgovarajući iznos (dakle, kupi bon koji odgovara iznosu pretplate) i plaćanje izvrši sredstvima iz walleta.

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
2 godine
Sony PlayStation 5

Pozdrav ekipa,

Igrom slučaja sam dobio bon na talijanskom amazonu od 200 eura i s tim bi možda uzeo ps5 digital. Ako uzmem tamo, hoću li ga moci reklamirati kod nas u Sancta Domenici s obzirom da su oni official Sony retailer? Ili ću morati slati nazad u Italiju u slučaju greške?

EDIT: Pronasao sam odgovor sam pa ako ce netko biti u slicnoj situaciji. Morat ce te slati tamo gdje ste kupili. Nisam siguran treba li biti isti ducan, ali treba biti ista drzava. Playstation nema international warranty

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2023 13:03 (cuflek).

0 0 hvala 0
9 godina
Sony PlayStation 5

Bok ekipa. Pošto nisam u toku i mislim napokon nabaviti PS5 pošto vidim da cijene napokon nisu lihvarske, može li mi netko dati savjet oko kreacije playstation računa i kupovine igara i one njihove verzije gamepassa? Vidim na playstation stranici da piše kako ne prihvačaju za Hrvatsku plaćanje ničime osim gift karticama. Još nisu valjda prebacili na plaćanje eurima. Tromi su nevjerovatno. Također me zanima postoji li neka finta da se preko VPN-a napravi račun kao da sam iz neke druge zemlje i da digitalne igre i PS Plus plaćam jeftinije? Ako da, koju zemlju i da li se onda može kreditnom karticom plaćati? Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Sony PlayStation 5

Evo ja bas isao kupiti za 4 i nesto eura najmanji bon za wallet prvi puta da isprobam, inace sam kupovao preko kartice kao i vecina.

Uzeo ovo na popustu malo da pustim mozak na pasu:

https://store.playstation.com/en-hr/product/EP4403-PPSA02322_00-SPARKLEUNLEASHED

Jednostavno, kupis, ukucas, kupis...hahah

0 0 hvala 0
10 godina
FIFA 23 dolazi na EA Play 16. Svibnja, sudeci po datumu, vjerojatno i na ps plus.
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Glasine su da ce ovaj mjesec bit iduci State of Play sa Spiderman 2 prezentacijom za kojega su Insomniakovci izjavili da ce bit njihova najbolja igra ikad.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.5.2023 8:17 (MEGATAMA).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

Glasine su da ce ovaj mjesec bit iduci State of Play sa Spiderman 2 prezentacijom za kojega su Insomniakovci izjavili da ce bit njihova najbolja igra ikad.

Da, inače studiji izjavljuju da rade na lošoj igri.

10 godina
Uglavnom kad kazu najbolja: mislimo da ce biti najprodavanija...
Insomniac jos nije podbacio, Spider-man 2 ce uz zeldu biti igra godine, Starfield se bojim da ce završiti kao Redfall.
17 godina
Sony PlayStation 5

spidey ce biti dobar fanovima koji ce kupiti igru. njih naravno ima hrpu. odigras tih 10ak sati i zaboravis na igru

ja nisam igrao ni jedan od proslih jer ne volim igre s herojima

nadam se da ce starfield biti nesto ala fallout/skyrim s dobrim community supportom i hrpom modova da se igra dugo vremena

ne zelim da nijedna igra bude flop samo zato jer je od konkurencije. naprotiv zelim da sve budu uspjesne

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice