Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.065
|
čitano: 6.447.915
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Sony PlayStation 5
Gogy7 kaže...
PS Plus May 2022
*FIFA 22
*Curse of the dead gods
*Tribes of Midgard

Tribes of Midgard se cini odlican. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
9 godina
To je potvrdjeno ili?
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gamex1423 kaže...
lobotomac90 kaže...
MSXhunT3R kaže...
Kome je to bitno?onima koji iskeširaju 10.000kn za TV sa HDMI 2.1 ulazom.

Meni je bitno,a nisam iskeširao 10000 kn za ekran. Da si malo upućeniji znao bi što znači VRR, isto tako bi znao da se može bez problema naći 2.1 HDMi ekran za oko 5000 kn, ako ne patiš od OLED-a,a što je najjače od svega i za dobar OLED ekran ti je trenutno dovoljno oko 6500- 7000 kn.

EDIT: bilo je i vrijeme više da PS 5 ima podršku za VRR, samo koliko vidim opet nije za sve igre, ali bolje išta nego ništa.

Ima mogucnost da se upali za sve igre u postavkama PS5, samo tu postoji mogucnost da nesto ne radi kako treba.

Vidio sam to, samo me zanima kako će funckionirati to ukoliko igra nema podršku. Iako vjerujem da će s vremenom sve igre dobiti podršku, ovo je već ogroman korak Sony-ja....koliko su najavljivali pa ništa skoro pune dvije godine, već sam mislio da će biti ona stara "pojeo vuk magare", ali dobro je 

15 godina
Insomniac radi čuda sa sviojim igrama gledano s tehničke strane. Definitivno najnapredniji studio danas.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony PlayStation 5

Ekipa pozz svima,izgleda da je doša vrr bez system update tj maloprije san upalio svoj Ps5 i skinio mi je update za Spider Man Miles Morales i u postavkama igre kada san uša dobio san opciju 120hz koja nije prije bila,kada san uključio tu opciju od 120hz odmah mi se uključio i vrr sa tom opcijom to znaći da je doša napokon vrr na PS5 

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Sony PlayStation 5
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2022 15:49 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
crosshair kaže...

Ekipa pozz svima,izgleda da je doša vrr bez system update tj maloprije san upalio svoj Ps5 i skinio mi je update za Spider Man Miles Morales i u postavkama igre kada san uša dobio san opciju 120hz koja nije prije bila,kada san uključio tu opciju od 120hz odmah mi se uključio i vrr sa tom opcijom to znaći da je doša napokon vrr na PS5 

Koji je TV kod tebe? Vidim da je VRR range samo od 48+ Hz, znam da je tako bilo na mom XH90 ali gledajuci zadnje komentare od rtings izgleda da su sad stavili 20-120 u zadnjim azuriranjima.

Kako mene iritira sto PS5 nema pravi HDMI 2.1, ima nizu propusnost pa cim se prebaci na 120Hz umjesto RGB dobijemo isprane yuv boje. To je glavni razlog zasto izbjegavam 120Hz i sve sam mislio da mi je do TV-a dok nisam vidio da je ogranicenost na PS5.

15 godina

Lg C1 Oled je kod mene

4 godine
neaktivan
crosshair kaže...

Lg C1 Oled je kod mene

The LG C1 OLED supports FreeSync and HDMI Forum VRR and is NVIDIA-certified as G-SYNC compatible, and we didn't experience any issues. To enable VRR, turn on Game Optimizer and make sure VRR and G-Sync is toggled for G-SYNC and HDMI Forum and AMD FreeSync Premium is 'On' for FreeSync. Like the LG CX OLED, the VRR range is extended to a minimum of 20Hz when using an HDMI 2.1 source. With HDMI 2.0, it begins at 40Hz.

Zanimljivo da ti na PS5 prikazuje 48-120Hz, nadam se da kada zvanicno dodje update nece biti slucaj da im je range stvarno tek od 48Hz, jer u tom slucaju nam je VRR u dosta situacija skoro beskoristan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2022 16:07 (gamex1423).
15 godina

Pa da i ja san nadam da će biti tako,jer još nisam dobio system update nego samo priko igre,vidit ćemo dali će biti bolje 

6 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

Pitanje u vezi ovog VVR da li to znaci da sada kada sa odgovarajucim monitorom/tv igram igru na resolution quality mode  u 30fps znaci da mi vise nece igra izgledati kao da sjecka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da ako ti monitor ili tv podržava VRR i ako radi npr od 20hz pa do 120hz

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2022 17:20 (crosshair).
9 godina
To je zahtjevani raspon, ili unutar tog raspona?
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
steedvd kaže...

Pitanje u vezi ovog VVR da li to znaci da sada kada sa odgovarajucim monitorom/tv igram igru na resolution quality mode  u 30fps znaci da mi vise nece igra izgledati kao da sjecka?

Ne, nego znaci da mogu otkljucati taj mode pa da ne blokira na 30 nego ide do 40-45 i bit ce bolje nego 30 a nece biti kidanja ekrana. Takodjer igre ako su 60fps ali padaju na 40-50 kao Elden Ring, pa se to vidi, sa VRR se ekran prilagodi tome i ne primjetis te padove nikako.

Isto tako ako igra pada ispod 30fps tad neces osjetiti te padove, ali ako je igra 30fps lockana tu nece vrr nista napraviti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2022 17:34 (gamex1423).
4 godine
neaktivan
Damir22 kaže...
To je zahtjevani raspon, ili unutar tog raspona?

Raspon za VRR ti obicno zavisi od TV-a jer tu moze biti da je 48-120 ili 20-120 ili nesto trece. Vjerovatno ce zavisiti i od PS5 kako su tu podesili.

17 godina
steedvd kaže...

30 FPSa će i dalje izgledati kao 30 FPSa.

VRR služi samo da grafička kartica kaže ekranu kad da počne prikazivati frame (na osnovu mogućnosti grafičke kartice varira refresh rate ekrana) kako bi eliminirao "tearing" slike. Obrnuto od onoga što v-sync radi (koji na osnovu refresh ratea ekrana dirigira grafičkoj kartici kad može novu sliku slat na ekran što i nije neka sreća).

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
gamex1423 kaže...
steedvd kaže...

Ne, nego znaci da mogu otkljucati taj mode pa da ne blokira na 30 nego ide do 40-45 i bit ce bolje nego 30 a nece biti kidanja ekrana. Takodjer igre ako su 60fps ali padaju na 40-50 kao Elden Ring, pa se to vidi, sa VRR se ekran prilagodi tome i ne primjetis te padove nikako.

Isto tako ako igra pada ispod 30fps tad neces osjetiti te padove, ali ako je igra 30fps lockana tu nece vrr nista napraviti.

Problem je kod v-synca što kad je FPS 59, ustvari gubiš cijeli frame jer grafička mora čekati monitor, pa izgleda kao da je palo na 30 FPSa. 

A sa ovim će biti bolje kako kažeš, jer neće FPS pasti na 30, nego na 59 ili 50, ili 40. No vidjet će se pad performansi svejedno ako si osjetljiv na to, ali puno manje.

VRR ima smisla najviše iznad 45-50 FPSa jer je ispod toga ionako sve sranje, ovisno o igri naravno.

Ono što je najbitnije je da omogućava frame unlock. Jer ako će hardver moći vrtiti i nešto na 90 FPSa, umjesto da bude zalockan na 60 cijelo vrijeme.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
9 godina
Moj tv to ne podrzava tako da sam pitao cisto s tehnicke strane.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Damir22 kaže...
Moj tv to ne podrzava tako da sam pitao cisto s tehnicke strane.....

Bude idući. Uglavnom VRR je ono kako je to od početka PC computinga trebalo funkcionirati. Da grafička upravlja monitorom, a ne obrnuto.

15 godina
Tko ima mogućnost, VRR je stvarno top. Imam TV sa VRR i kad bi probao iste igre vrtjeti na Series X i PS5, uvijek bi na Ssries X to djelovalo puno glađe i praktički imaš dojam da igra radi u puno više fpsa nego što je to zapravo slučaj. Recimo Fortnite na Series X sa VRR i PS5 bez VRR mi je bila razlika nebo i zemlja.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Probao VRR na LG C1. Prvi test - elden ring. Bolje iskustvo nego prije ali i dalje se jasno osjete frame dropovi. Bolje nego prije ali iz nekog razloga ocekivao sam vise.

Gta V remastered - ionako je lockan na 60 fps-a pa nisam apsolutno ista primijetio - besmislen test sa moje strane.

Stavio sam da je VRR forsan na sve igre.

Dobra vijest je sto nema grafickih artefakata cak niti u nepodrzanim igrama. Nisam primijetio niti near black flicker.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2022 19:46 (greysaint0).

0 0 hvala 0
9 godina
Cek, mene uopce ne obavjestava da ima novi firmware
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Nije bio FW update. Ps5 ima mogucnost tihih updatea bez da alarmira korisnika. I za igre i za sistem.

Ako nemas opciju, resetiraj PS5. Odi u video output information. Ako tamo stoji da ima VRR, vrati se u prethodni meni i opcija ce tamo biti. Tako je kod mene bilo.
4 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

VRR jos nije dostupan i bit ce tek nakon updatea, takodjer ce sw pojaviti u postavkama i  bit ce opcija da se upali cak i kod igara koje nisu patchovane. Tako da djaba testirate sada jer ga jos nema, druga skroz stvar je sto je insomniac vec izbacio update za svoje igre.

Edit: tek vidim da si pisao da ti ima opcija u postavkama tako da zanemari moj komentar.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2022 20:11 (gamex1423).

0 0 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

Bome, tu je..

Moj PC  
2 0 hvala 2
11 godina
Nije samo fps u pitanju... Evo recimo u Spidermanu su dignuli dynamic resolution, nema smisla ograniciti rezoluciju kad vrr moze popraviti pad fpsa. Dobijes bolju sliku i stabilniji fps 😊
14 godina
Sad bi volio da Guerilla otkljuca framerate na Horizon FW u resolution modu. Cisto da zavrsim igru ko covjek a ne da moram igrati onaj krs od performance moda.

A Insomniac su apsolutni carevi. Neki Sony 1st party studiji bi mogli na poduku kod njih. *khm*Guerilla*khm*
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2022 20:52 (greysaint0).

3 0 hvala 0
14 godina
Jedan savjet za vlasnike LG C1. Ako zelite vidjeti da li radi VRR kad ga ukljucite, stisnite brzo 7 puta zelenu tipku na daljinskom. Pokazat ce se mali ekran sa informacijama o rezoluciji i framerateu. Ako je VRR aktivan pisati ce tako. Ako pise da je framerate “fixed” ne radi.

Doduse vjerojatno ovaj trik radi na vecini novijih LG-a.

2 0 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

Imam LG 65C1 i PS5, u Dirtu5, u igri piše 119 fps, kada se ide u meni automatski na 59 fps....na PS5 VRR došao prešutno, bez nekog opipljivog updatea.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2022 21:42 (mkexx).

0 0 hvala 0
14 godina
Samo jedno upozorenje za vlasnike Sony FALD LED modela-izgleda da njihovi TV-i ne podrzavaju VRR i local dimming istodobno. Ako ukljucite VRR gubite dimming.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice