PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati

poruka: 1.997
|
čitano: 726.583
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Ma pusti to, najbolje ti je kupiti ovdje kod nas. Mislim da ti je 500 GB ionako previše. Ja sve igram s internog HDD-a i ponešto s USB-a pa mi je dosta 80 GB. Kužim ljude kojima je to malo, ali mislim da ti je nekih 160 GB pa dalje i više nego dovoljno. Osim ako ne planiraš igrati baš 20 igara odjedanput ili držati filmove/serije na njemu. Većina igara ti je od 10 do 20+ GB. Ionako ako ti se zalomi koja igra tipa Uncharted 3 da je velika 45 GB, onda samo pobrišeš nepotrebne stvari tipa audio fileove na drugim jezicima i 3D cutscene jer što će ti npr. govor na španjolskom ili 3D cutscene ako nemaš 3D TV. Tako sam ja srezao Uncharted 3 na 23 GB.

Uzmeš kod nas bilo koji 2.5 SATA HDD i veličinu GB koja ti odgovara i pripaziš da je 5400 RPM. Nisam siguran ali mislim da ti taj 12 GB model ne dolazi  s ladicom za HDD, pa i to moraš dodatno kupiti. A ugradnja stvarno nemože biti lakša, samo pogledaš na YouTube kako ide i nebi trebalo biti problema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 18:37 (damn).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

tako je, moras kupit ladicu za hdd za taj ps3, ima je i kod nas ali mislim da je jeftinije narucit izvana. i onda kupis bilokoji 2.5" disk i samo ugurac u rupu na ps3-u predivdenu za to.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pozz ljudi imam problem sa prebacivanjem igara na ps3. Ustvari neznam o cemu je rijec uopce

Znaci evo od danas uopce nemogu spojit pc sa ps3 putem mreznog kabela i pribacivat igre koristeci Filezilla program , nikad nisam ima problem sa tim ,10-ak igrica sam pribacio vec putem toga.

Na onom zadnjem koraku na ps3 setttings kad ides ono check connections dobijem error na dnu "....,This is a DNS error. (80710102)

Jedino sto  se prominilo izmedju zadnjeg prebacivanja i sada jest da sam u medjuvremenu dobio psn console ban. Dali taj ban utjece na ovo "offline" spajanje?

Pomozite ,ispalit cu

sup
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 21:28 (hexx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Probaj kontaktirat SophosLab. Trebali bi imat HDD-e za PS3

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati
mar123 kaže...

tako je, moras kupit ladicu za hdd za taj ps3, ima je i kod nas ali mislim da je jeftinije narucit izvana. i onda kupis bilokoji 2.5" disk i samo ugurac u rupu na ps3-u predivdenu za to.

ma super ste stvarno!!!

...evo ja tražila i tražila i našla :)) i "ladicu" (nije baš bilo lako, jer neće svatko dostaviti u HR ;) )...po suuuuuper cijni s dostavom za 50tak kn (tj 8 US$)...evo i linka ako još nekome zatreba:

http://www.eachmall.com/goods-35523-35523.html

ili

http://www.eachmall.com/goods-34785-34785.html

i "naručila" sam u Protisu: WD HD 500gb, 2,5", 5400 okr. za 360 kn - gotovina.....čini mi se da je to nekako optimalno ili?

11 godina
neaktivan
footballer kaže...

hvala ti puuuuno!!!

uf...nema koga nisam pregledala i pisala: čak ima u Infomarku - HDD 500GB za PS3 nadogradnju, za 500 kn, oni se nalaze u Sv. Nedelji i doneseš tamo i oni ti za 500kn ukupno to i ugrade ;)

...no ja sam se odlučila za "sam svoj majstor" opciju :)

hvala još jednom i lp!

11 godina
neaktivan
damn kaže...

Ma pusti to, najbolje ti je kupiti ovdje kod nas. Mislim da ti je 500 GB ionako previše. Ja sve igram s internog HDD-a i ponešto s USB-a pa mi je dosta 80 GB. Kužim ljude kojima je to malo, ali mislim da ti je nekih 160 GB pa dalje i više nego dovoljno. Osim ako ne planiraš igrati baš 20 igara odjedanput ili držati filmove/serije na njemu. Većina igara ti je od 10 do 20+ GB. Ionako ako ti se zalomi koja igra tipa Uncharted 3 da je velika 45 GB, onda samo pobrišeš nepotrebne stvari tipa audio fileove na drugim jezicima i 3D cutscene jer što će ti npr. govor na španjolskom ili 3D cutscene ako nemaš 3D TV. Tako sam ja srezao Uncharted 3 na 23 GB.

Uzmeš kod nas bilo koji 2.5 SATA HDD i veličinu GB koja ti odgovara i pripaziš da je 5400 RPM. Nisam siguran ali mislim da ti taj 12 GB model ne dolazi  s ladicom za HDD, pa i to moraš dodatno kupiti. A ugradnja stvarno nemože biti lakša, samo pogledaš na YouTube kako ide i nebi trebalo biti problema.

Hello damn :) !!!

Puno ti hvala na iscrpnom odgovoru i uputama i iskustvu koje si podijelio sa mnom (s nama)...vrlo korisno za nekoga ...tko nema pojma i još manje iskustva kao što sam ja :)

ugodan dan!

Jasminka

11 godina
neaktivan

ako nekome treba HDD kućište  za nadogradnju PS3 12GB (slim) ..evo ima i kod nas tko prodaje..našla ja na njuškalu...njuškalo trgovina:

Svijet Igara d.o.o.

Posjetite ovu Njuškalo trgovinu

Adresa

Brune Bjelinskog 16

Grad i poštanski broj

31000 Osijek

Županija

Osječko-baranjska

info@svijet-igara.hr

cijena: PS3 HDD kućište (za Super Slim konzolu) - Cijena: 119 kn, Približno: 16 €...nekako mi se činilo puno pa sam se odlučila potražiti "globalno" ;) i našla to isto za 3,99 US$ i dostava 4 US$...sad još samo da stigne pa da vidim ;)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
footballer kaže...

ima kod njih ...ali samo "ladica".(.trenutno nedostupno, a cijena 99 kn)

SophosLab: PS3 HDD kučište Cijena: 99,00 kn Šifra artikla: 4761 City Center One WestNedostupanWest GateNedostupanTower Center RijekaNedostupanWebshopNedostupan

11 godina
neaktivan

a evo još jedne ponude za nadogradnju PS3 12GB: SONY kućište i 250GB HDD za...samo 599 kn ;)

http://www.sancta-domenica.hr/ps3-hdd-250gb-s-kucistem.aspx

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
jazzzzz kaže...

a evo još jedne ponude za nadogradnju PS3 12GB: SONY kućište i 250GB HDD za...samo 599 kn ;)

http://www.sancta-domenica.hr/ps3-hdd-250gb-s-kucistem.aspx

Bože moj, cijena tog HDD-a je realno 200-250kn i 50kn za to kučište.. Pa to je čisto pranje novaca, pitanje dali je disk nov i dali ima jamstvo, cijena za 500gb HDD u dućanu tipa ADM je 500kn max sa poštarinom plus sama si ugradiš to pa to staviš disk u ladicu i staviš 4 šerafa.. A možeš čak i bez te ladice, samo obloži disk kartonom, improviziraš, zašto nekome davati tolike novce? Ugradim ga ja besplatno ako treba.

14 godina

Imam problema sa PS3 slim mjenjao sam hdd stavio 500 GB iz laptopa ostali windowsi mislio formatirat će ga samog međutim javio je da ne može startat jel ne može naći podatke o sistemu.probao više puta neće.

Gore je bio zadnji rogero 4.50 samo mjenjao disk ništa drugo sad traži update data 4.55 or later ?

aaaaaa reinstalirao rogero iz recovery moda proradilo

Za što služi ReactPSN 3.13

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2014 16:24 (hummer0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo ugrađene Cobre na Superslim OFW 4.55

Još nije složeno do kraja ali radi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Trawis kaže...

Jesi sam ugrađivo i gdje si kupio cobru i za kolko para?

15 godina
silasara2 kaže...
Trawis kaže...

Jesi sam ugrađivo i gdje si kupio cobru i za kolko para?

QSB (dio koji se lemi na matičnu) mi je zalemio tip u Console Unversu, a ostalo sam sam spajo.

Cobru imaš na aliexpressu, ja sam tamo i naručio, nije bilo nikakvih problema.

12 godina
neaktivan

Eej ljudi, što mislite o ovom oglasu?
http://www.njuskalo.hr/ps3-konzole/playstation-3-fat-60gb-cechc04-najbolja-serija-ps3-oglas-11280315

Planirao sam si uzeti ps3, da ga kasnije mogu jailbrejkati a da cijena nije visoka. Ovdje kaže da je ps3 dosta solidan, pa vi mi recite što mislite  ovom oglasu???
Hvala {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tokys kaže...

Eej ljudi, što mislite o ovom oglasu?
http://www.njuskalo.hr/ps3-konzole/playstation-3-fat-60gb-cechc04-najbolja-serija-ps3-oglas-11280315

Planirao sam si uzeti ps3, da ga kasnije mogu jailbrejkati a da cijena nije visoka. Ovdje kaže da je ps3 dosta solidan, pa vi mi recite što mislite  ovom oglasu???
Hvala {#}

Samo ako ga možeš isprobati na licu mjesta . Ubacit neku zahtjevnu igru i ako se nakon 15 minuta igranja ventilator u njemu neće pokušat razletit onda je možda i ok. Imao sam taj model. Kupio sam ga polovnog . 10 puta sam ga rastavljao i popravljao YLOD.

yIn nI' yISIQ 'ej yIchep
11 godina
neaktivan

Bježi od toga. Nadrobio je hrpu gluposti u tom oglasu. Ionako ako modaš plejku možeš igrati PS2 igre na bilokojem modelu.

Ti modeli se zaobilaze u širokom luku jer je 90% YLOD plejki CECHC I CECHG. Najpouzdaniji je kao CECHJ al je njega jako teško za naći. Ja sam kupio polovno CECHK, derem 4 mjeseca skoro svaki dan i prezadovoljan sam zasada.

Javi se super_mariju s njuškala za jailbreak pošto je on pouzdan i super pošten tip. Koliko vidim sada je 200kn i vrijedi svake lipe. I ako se ne varam ovdje je registriran kao "donzega".

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2014 13:57 (damn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bok svima,

Pošto sam tek nabavio jailbrejk pa nzn kako funkcionira ako hocu update igre napravit.

Dali se moram spojiti na net pa napravit ili može skinuti sa neta i stavit direktno u konzolu?

Kao primjer navest ću FIFA 14 dali moram se spojit na net sa konzolom i skinut update i da mi se tranferi naprave ili je to moguće putem PC skinut?

Naletio sam na ovu str ali nzn ako je bas to sigurno xD

http://ps3cfwfix.com/2014/04/09/fifa-2014-ps3-cfw-3-55-v-1-04-update-patch-fix-pkg/

Hvala :D

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Možete li mi molim vas još dati pokoji savjet za ovaj prethodni oglas, čovjek živi blizu mene tako da.bih ga mogao isprobati, ali neznam koliko mi je pouzdano uzimati taj model kada kazete da se pojavljuje ylod(aro je uopce to)?!

Nisam siguran dali da ga uzimam ili ne

Pomozite mi molim vas...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ta verzija ima NAND chip i mislim da je zbog toga  teže napraviti downgrade . Ne može se sa E3 flasherom nego sa Progskeet-om osim ako se nije što promjenilo u novije vrijeme. I cijena koju traži je svakako previsoka. U oglasniku vidim da se modificirane slim verzije  već  mogu naći za ispod 1500 kn.

yIn nI' yISIQ 'ej yIchep
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Model konzole je CECH04, kvarova nikada nije bilo, dakle konzola je besprijekorno funkcionirala i još uvijek funkcionira. Što se tiče modifikacije, bila je modificirana jedno vrijeme ali sam je updateo kako bih mogao Fifu 14 igrati online... sada je gore 4.55 verzija za koju mislim da je nedavno izašao jailbreak. Dapače, preferiram da se konzola pregleda prije kupnje tako da možete slobodno doći i vidjeti, uostalom meni je još uvijek spojena tak da nema nikakvih problema.

Tako mi je napisao jedan covjek kojega sam kontaktirao, ali mi nije jasno kako je konzola JEDNO VRIJEME bila modificirana? I kako ju je updateo da moze igrati online??

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Pa jednostavno je sa custom firmware-om (jailbreakom) updateo na orginal firmware od sony-a sto je u potpunosti moguce. Jedino sto za verziju ofw 4.55 nema jailbrake, znaci morao bi raditi downgrade konzole pa tek onda (modifikaciju) cfw. cca 200kn
11 godina
neaktivan

To je vec ok.

Evo ove modele IZBJEGAVAŠ jer su NAND čip, te ih je teže modificirati (čitaj skuplje) i uopće se ne isplati za FAT konzolu.

CECHA

CECHB

CECHC

CECHE

CECHG

Pogotovo C i G, za ta dva zagarantirano da će dobiti YLOD. A YLOD ( Yellow Light of Death ) je kvar na PS3 konzoli kad ti se konzola neželi paliti i naizmjenično treperi crveno-žuto, ponekad drugačije malo al sve se to smatra YLOD. To je uglavnom problem kod FAT modela, na Slim modelima toga nema. Najbolje bi ti bilo kupiti neki od ranih Slim modela, pošto je na njih moguće puknuti CFW. A kod debelih ide sve od sljedećeg:

CECHH

CECHJ

CECHK

CECHL

CECHM

CECHP

CECHQ

Više manje sve isti bog, osim navodno CECHJ koji je pouzadniji. Ja osobno imam CECHK i prezadovoljan sam zasada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

http://www.njuskalo.hr/ps3-konzole/playstation-3-modificiran-oglas-11240741

Evo možda najbolja ponuda do sada. Cijenu mi je spustio na 1200. Ja mislim da bi super prosao sa modificiranom konzolom za te novce, jos i 2 joysticka :D
Ne mogu otići do njega jer mi je daleko, nego bi išao na rizik...
Što mislite?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znam da sada debeli nisu u modi ali nisam baš pri nekom novcu da mogu ići na slim...

Nadam se da nije došlo do YLODA jer je 80 gb... Sviđa mi se što je CFW.
Lik mi se čini ok, rekao mi je da slobodno dođem i pogledam odigram jedno vrijeme i da procijenim.

Što mislite?
Da li da ga uzmem?

0 0 hvala 0
15 godina
Tokys kaže...

Znam da sada debeli nisu u modi ali nisam baš pri nekom novcu da mogu ići na slim...

Nadam se da nije došlo do YLODA jer je 80 gb... Sviđa mi se što je CFW.
Lik mi se čini ok, rekao mi je da slobodno dođem i pogledam odigram jedno vrijeme i da procijenim.

Što mislite?
Da li da ga uzmem?

nije stvar da su fat u modi,vec cinjenica da ih dosta rikava a slimovima do sada koliko znam zna eventualno riknit laser

taj 80gb fat je vjerovatno iz one serije koja je bila reparirana ili tako nesto i prodavana je zajedno sa slimovima ali pokazali su se jako dobri

postoji na pcexu modificiran slim 250gb trazi 1500 ali naravno ide cijena dole,covjek daje 15 dana garancije cak i prima pod racun neke stvari

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 13:50 (dart_tom).
12 godina
neaktivan
damn kaže...

To je vec ok.

Evo ove modele IZBJEGAVAŠ jer su NAND čip, te ih je teže modificirati (čitaj skuplje) i uopće se ne isplati za FAT konzolu.

CECHA

CECHB

CECHC

CECHE

CECHG

Pogotovo C i G, za ta dva zagarantirano da će dobiti YLOD. A YLOD ( Yellow Light of Death ) je kvar na PS3 konzoli kad ti se konzola neželi paliti i naizmjenično treperi crveno-žuto, ponekad drugačije malo al sve se to smatra YLOD. To je uglavnom problem kod FAT modela, na Slim modelima toga nema. Najbolje bi ti bilo kupiti neki od ranih Slim modela, pošto je na njih moguće puknuti CFW. A kod debelih ide sve od sljedećeg:

CECHH

CECHJ

CECHK

CECHL

CECHM

CECHP

CECHQ

Više manje sve isti bog, osim navodno CECHJ koji je pouzadniji. Ja osobno imam CECHK i prezadovoljan sam zasada.

Svaka je manje više ista, jedini problem je što su u određene serije konzola stavljali lošiju termalnu pastu pa su se navedene radi tog razloga više zagrijavale što je na kraju dovelo do toga da i sama konzola postane neispravna, ako ćemo gledati po dizajnu i kvaliteti daleko su kvalitetniji ti stari dual nand modeli, pogotovo ta C serija ali problem je u tome što su stavljali loše paste a i općenito je sve to tada bilo još novo pa je dosta konzola serijski se kvarilo, još je veći problem što je konzola sa inžinjerske strane osmišljena na naćin da bude tiha, odnosno da ventilatori ne buče glasno pa tako imaš staru NAND seriju odnosno FAT modele do onih J kojima ventilator nije prebacivao na 2-3 brzinu dok temperature nebi došle na 70/70c što je naravno kasnije bilo kobno za konzolu, ne odma ali nakon vremena jer svi znamo da je glavni razlog što se komponente u elektronici kvare radi visokih temperatura, gotovo svaki J model ima i dan danas dobru pastu i još nije kruta a i sami ventilatori se više pale i bolje rade tako da nakon nekih 5-6 sati igranja po standardu SONY-a te konzole neće ići preko 70c dok je kod drugih obrnuto, svakako izbjegavati M modele pa čak i L su rizični iako su oni 50/50 jer neki imaju dobru seriju sa dobrim pastama koje dan danas rade oko 65-70c dok druge imaju takvu da nakon nekoliko minuta temp procesora u mirovanju je oko 80-82c. Svaki FAT model može se riješiti izmjenom paste ispod IHS-a iako i to na nekim slučajevima ne spušta temperaturu tj spusti ali za malu razliku 2-5c, neki više opet ovisi. Dokle god bilo koji FAT model nije pretrptio YLOD ili nije bio servisiran po tom pitanju da je hardwerski bio neispravan neki dio ploče, dokle god je softwerski modificiran da imaš mogućnost instalacije regulacije okretnje ventilatora je ok, čak je bolji i od slim modela jer u tom slučaju će konzola raditi na manjim temperaturama nego slim u full loadu a FAT modeli se čak i mogu po standardu više grijati.

Što se NAND modela tiće najbolje je sam ugraditi bilo koji ODE uređaj u njega jer je jednostavno i ne treba ništa lemiti i sve normalno radi, danas sutra kada se pokvari taj uređaj se može prebaciti u drugi PS3, to govorim za NAND modele, opet što se ventilatora tiće može se sa pomoću potenciometra i problem zagrijavanja riješiti.

11 godina
neaktivan

A gle nisam ja skoro ništa znao o tim modelima i ostatku plejke dok se nisam išao informirati prije kupnje, ali ako je to tako kako kažeš onda je opet bolje izbjegavati te C,G i ostale stare modele. Jer ako konzola nije bila modificirana znači da je godinama radila na visokim temperaturama u svrhu tišine, tako da đaba onda taj bolji dizajn itd. Znači najbolje je kupiti raniji Slim, jer imaš bolje riješeni dizajn, a ako staviš CFW naštimaš ventilator i dobiješ hladnu i pouzdanu konzolu.

Ta ponuda se čini sasvim ok, odi do tog tipa i zavrti nešto zahtjevno pa vidi kako se plejka ponaša. Do koliko temperature skoče nakon npr 15-30 min igranja (ako si u mogućnosti) i dali ventilator izbaciva topao zrak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

NAZALost ne mogu otici jer je neka 3 sata od mene :/

Mislio sM postarinom, ali on ce  mi poslati slike i video na kojemu ps3 radi. Ali rekao mi je da slobodno dodjem jer je 100% ispravna. Pa zato vjerujem i da je.

Hvala vam na savjetima... Ali zanima me dali je ponuda realna? Neznam, ne usudim sr uzimati bas prwko njuskala postarinom, ali kad nemam kako...

Ima li netko da zivi blizu Petrinje da mi pogleda taj ps3?

Bio bih mu zahvalan :)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice