Problem s Memory stickom od PSP-a

poruka: 11
|
čitano: 3.170
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Kompjuter (s windows xp) koji mi je prije normalno prepoznavao MS pro duo od 4 GB-a kada bi ga spojio preko USB-a sada ga prepoznaje s velicinom od 40 MB-a. Takoder to mi se dogada i s novim kompjuter na koji je instaliran Windows 7.

Provao sam istu karticu stavit u card reader i spojit na oba dva kompjutera, medutim on je opce ne prepoznaje, ni kao ovu od 40 MB-a.

PSP je jailbreakan i na njega sam normalno prije mogao stavljat igre.

Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Male su šanse ali je moguće da taj stick ima više particija, a da uređaji vide samo prvu (dogodilo mi se sa USB stickovima).

Skini "HP USB Disk Storage Format Tool" i napravi full format. Ako ni tada ne radi onda je vjerojatno kartica riknula.

Dosta jeftino se daju nabaviti SD na Pro Duo adapteri pa to više nije skup sport kao nekad, a jeftinih SD kartica pristojnih kapaciteta ima brdo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 13:12 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problem s Memory stickom od PSP-a

Ne vjerujem da je kartica riknula posto je PSP prepoznava normalno.

Btw. sto cu dobiti formatiranjem USB-a? Je li mi se moraju izbrisat svi podaci s MS-a?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 15:06 (Krafnito).
15 godina
neaktivan

Ako sam dobro shvatio tebi PSP normalno vidi sve datoteke (igre, muzika, slike, itd) a kad uštekaš USB u PC onda vidi samo 40 MB?

Koje fileove vidiš tada? Možda si USB host slučajno prebacio na neke of flash memorija na samom PSP-u (na primjer flash0). Koji CFW ima taj PSP?

A za pitanje iz PPa, taj adapter zamjenjuje Pro Duo karticu u potpunosti, a izgleda ovako:

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 20:25 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Da dobro si bio shvatio. Poso sam u opcije i vidio da mi je USB host prebacen na flash memoriju. Promjenio sam na memory stick i dobro radi.

Puno hvala!

12 godina
neaktivan

Nazalost opet imam problem. Psp se ne moze bootat normalno do onog menia gdje je izbor ocu li poc pod igre, video ili opcije, nego mi se pri paljenju samo pojavi ona plava boja preko kojeg valovite crte.

Kad dignem bateriju nekad mi se i posreci pa mogu doc do menia al ne mogu uc pod igre da izaberem koju igru hocu igrat.

CFW mi je 5.50.

A ovo su mi opcije u 5.50 VSH MENU

CPU CLOCK XMB - 333/166

CPU CLOCK GAME - 300/150

USB DEVICE - Memory stick

UMD ISO MODE -  M33 driver

ISO VIDEO MOUNT - NONE

i ispod samo ono osnovno

MAKE PANDORA BATTERY

MAKE NORMAL BATTERY

SHUT DOWN DEVICE (kad njega stavim psp se ne gasi nego ga moram gasit tako sto izvadim)

EDIT: Kad dignem bateriju iz PSP-a normalno se upali

Pls neko.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 16:44 (Krafnito).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Menu o kojem pričaš zove se VSH ili službeno XMB.

Sad kako je flash bio mountan kao USB host moguće je da si možda obrisao neki file i zbog toga ti ne radi kako treba.

No bez brige, dok god možeš pokrenuti recovery menu držeći R dok ga pališ možeš ga sam i spasiti.

Čak i ako ga zbrikaš sa pandora baterijom ga bez problema vratiš iako malo teže ali se da.

Za početak ugasi PSP i izvadi stick i bateriju. Spoji ga na punjač i upali. Radi li sada kako treba ili još uvijek ima problem?

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 17:25 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sada radi sve normalno. Problem s ulazenjem u games folder je bio taj sto sam ja bio slucajno  u procesu stavljanja igre iskljucio usb kabel (nisam bio skonto jer mi je mala sestra iza normalno ukljucila usb u kompjuter, mozda ga je i ona bila ugasila).

Uglavnom, nakon sto sam izbrisao tu igru iz foldera za igre i ponovo ju stavio od tada sve normalno radi.

14 godina
protjeran
Alkaline kaže...

Ako sam dobro shvatio tebi PSP normalno vidi sve datoteke (igre, muzika, slike, itd) a kad uštekaš USB u PC onda vidi samo 40 MB?

Koje fileove vidiš tada? Možda si USB host slučajno prebacio na neke of flash memorija na samom PSP-u (na primjer flash0). Koji CFW ima taj PSP?

A za pitanje iz PPa, taj adapter zamjenjuje Pro Duo karticu u potpunosti, a izgleda ovako:

Ima di za kupit u našim shopovima ovakav adapter za psp da se mogu u njega stavit jeftine microsd kartice??

Jer vidim da ima 16gb microsd-ova po 99kn što je relativno jeftino. Mada vidim da s njima ide i SD card adapter, ali pretpostavljam da to nije isto kao i PRO duo stick za psp right??

15 godina
neaktivan

Teško. Koliko vidim na Nabavi jedino u Svijetu Medija, a dolazi zapakirano uz 4 GB microSD karticu.

Možeš naći na njuškalu jer to ekipa kupuje sa ebay-a, DealExtremea i njima sličnih online shopova.

I da, ti adapteri koji dolaze uz microSD kartice su za običan SD, ne MS Pro Duo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 11:44 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Ma da vidim na ebayu takav adapter dođe 1$ uz besplatnu poštarinu a naši ciganče sa 50kn ko da se radi o par grama srebra.

THX na info

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice