PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.476.551
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
16 godina
Re: PlayStation 4
toxic kaže...

Cekajte sto nemozete kroz settinge nariktat npr neku bolju igru da radi na 720p? Koliko sam ja vidio ima ta opcija..

Ako imate padove probajte na 720p znam da ste ocekivali 4k ali nista od toga..

Niti jedna igra na ovoj konzoli se ne moze vriti na 3840x2160 rezi.

E to je žalosno, ako je istina. Pogotovo za one koji su imali "obični" PS4 i zamjenili Pro verzijom i još k tome da im na 1080p zna zatrzati 

15 godina
toxic kaže...

Zar nije Fifa 17 u "pravoj" 4K rezoluciji? Kao da sam negdje to pročitao. A i za još jednu igru je pisalo, samo ne znam više koju. Možda onaj Thumper...

PSN - darklydexter
15 godina
MasterOfDisaster kaže...
toxic kaže...

Cekajte sto nemozete kroz settinge nariktat npr neku bolju igru da radi na 720p? Koliko sam ja vidio ima ta opcija..

Ako imate padove probajte na 720p znam da ste ocekivali 4k ali nista od toga..

E to je žalosno, ako je istina. Pogotovo za one koji su imali "obični" PS4 i zamjenili Pro verzijom i još k tome da im na 1080p zna zatrzati 

Evo, plačemo svaki dan... 

PSN - darklydexter
17 godina
Ezio kaže...
toxic kaže...

Zar nije Fifa 17 u "pravoj" 4K rezoluciji? Kao da sam negdje to pročitao. A i za još jednu igru je pisalo, samo ne znam više koju. Možda onaj Thumper...

Pogledaj, ja mogu pretpostaviti samo s obzirom na hw koji se nalazi u konzoli a znam u pravilu sto treba da se vozin na 4k@60fpsa, mozda i radi na 30..

Ako je tako Fifa brutalno izgleda i na obicnom ovom mom slimu s mojim 4k tvom koji ima izvanredan upscaling pa bih rekao da dobit ono sto vi s pro, vise manje :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 8:56 (toxic).
17 godina
neaktivan
PlayStation 4

a da stavite dva PS4 pro u CrossFireX - mislim ipak je to pro verzija pa valjda podržava i pro fičer

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
toxic kaže...
Ezio kaže...
toxic kaže...

Pogledaj, ja mogu pretpostaviti samo s obzirom na hw koji se nalazi u konzoli a znam u pravilu sto treba da se vozin na 4k@60fpsa, mozda i radi na 30..

Ako je tako Fifa brutalno izgleda i na obicnom ovom mom slimu s mojim 4k tvom koji ima izvanredan upscaling pa bih rekao da dobit ono sto vi s pro, vise manje :)

Pa znam da je 4k jako hardverski zahtjevan. Teoretski, 4 puta je zahtjevniji od 1080p.

Obzirom da nisam programer, laički bih rekao da fifa 17 nije toliko grafički zahtjevna kao recimo BF1 pa da je zato moguć 4K. Ne znam, možda se varam. 

Kako god bilo, stvarno izgleda odlično.

PSN - darklydexter
10 godina
neaktivan
Spike1983 kaže...
Bitanga kaže...
Spike1983 kaže...

Uncharted 4 je novi deal na HR PSN-u, 179kn, fakat dobra ponuda 

Proklet bio Sony na Božić 2016. 

haha 

bas ono deal za dealom, ode soma kn ko iz p.... 

sreća nemam para pa da sad trosim na popuste

zadnja marka se dala za bf1 kad je izisao 

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
17 godina
shrikehyp kaže...

Bitanga, mislim da ti samo nešto nije konfiturirano kako treba. PS4 definitivno podržava i DTS i Dolby Digital (inače Dolby Digital je AC3). U postavkama Screen and Sound imaš postavke za zvuk, u kojem formatu želiš da konzola šalje zvuk van. E sad, ukoliko TV ne podržava DTS da ga propusti do zvučnika, onda ništa od toga. Kod mene i TV (koji podržava DTS pass thru) i zvučnici podržavaju DTS i postavke zvuka na PS4 su mi DTS bitstream. PS4 je HDMI kablom spojen s TV-om, TV je optičkim digitalnim audio kablom spojen sa zvučnicima (Logitech Z906). I sve funkcionira bez problema. Cijela konzola podržava ili jedno ili drugo, igre ako igram s Dolby Digitalom, onda moram još jednim optičkim digitalnim kablom ići direktno iz PS4 u zvučnike i odabrati taj signal na zvučnicima da bih imao zvuk, naravno, ne isplati se to, DTS je malo ipak kvalitetniji od Dolby Digitala. Ako igram s DTS-om, onda ništa dodatno ne treba, sve radi kako sam gore opisao.

Probao sam i media player, puno formata ne radi što se tiče videa, ali što se tiče zvuka, AC3 i DTS rade normalno. Meni barem.

Tako da vidi kako je kod tebe konfigurirano, ali rekao bih da si stavio Dolby Digital. Ili to, ili konkretno neki film koji si htio pogledati ima DTS ali kodiran nekim kodekom koji PS4 ne podržava. Kad odeš iz Media Playera na help ili options ili šta već onda te baci na web stranicu gdje piše šta sve podržava i tu isto lijepo piše da podržava AAC LC (to ti je DTS) i AC-3 (to je Dolby Digital). Dakle, vjerojatno u tom filmu koji si pogledo DTS nije AAC LC nego nešto egzotično. Uzmeš MediaCoder i sve prekodiraš u formate koje PS4 podržava i vozi miško.

Imam složeno HDMI Out i Linear PCM za audio. Trebalo bi sa time sve raditi.

1. Ti ako koristiš DTS Bitstream to znači da PS4 ne dekodira audio nego šalje dalje pa ti zvučnici/receiver dekodiraju. To je ok, i mogao bih spojiti optikom direktno na receiver pa neka on dekodira, ali nema potrebe jer ionako imam samo stereo zvučnike i komplicira mi cijeli setup.

2. AAC je Appleov audio format, DTS je nešto drugo.

No možda nije do toga, nego nečeg drugoga. Činjenica je da sam probao s Media Playerom playati dosta iz svog librarya preko standardnog DLNA media servera i pola toga nije radilo zbog "unsupported audio format".

To je dovoljno da PS4 Media Player proglasim nepouzdanim i izbacim iz računice. Ne pada mi na pamet rekodirat filmove i serije, šta ti je :-D

Koristim Plex jer mi se pokazao savršen za SVE uređaje doma koje imam (Samsung TV, LG TV, iPad, Android telefoni, PC) jer kuži šta koji može, i tako mu servira content, ne treba nikakvo rekodiranje.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 9:57 (Bitanga).
17 godina
PlayStation 4

plex je fantastican koristim ga od prvog dana :-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Ezio kaže...
Bitanga kaže...

Yup... ista priča i kod mene... eno ja igrao Battlefield1 na PS4 Pro i dropovi su poprilično česti na Conquest modeu, i to fest.

Na PCu na Ultra ni jedan jedini ;-) Neće se to riješiti sve dok igre ne budu imale grafičke opcije pa nek si svatko složi što voli.

To bi bio fail za konzole.

Naravno, laggove koji su toliki da je igra neigriva ne želi nitko. Takve stvari rješava developer, dinamička rezolucija, smanjenje detalja itd... a ne korisnik.

Ako krenu jednom godišnje ili češće majmunirati sa novim verzijama konzole, onda možda takve ideje dobiju smisao. Ali to onda više neće biti "konzole".

Da, ako će developer riješiti da radi u 60 FPSa to je ok. Ali ako bi igra zbog njihove politike bila lockana na 30 FPSa, to mi nije ok.

Onda želim opcije. Makar, ne bih se složio da opcije ne čine konzolu konzolom. Konzola je jer je dedicirana za gaming, ima OS prilagođen za gaming i sve out of the box tome podređeno.

To što netko ponudi extra opcije neće umanjiti tu vrijednost. No, nezadovoljstvo gejmera bi moglo. Koliko npr samo sad imaš opcija za televizor za podesiti, pa to tek nitko ne može poloviti :-)

Sa Fifom 17 sam posebno razočaran. Cutsceneovi u 30 FPSa, nešto što se bez problema odrenderira kako god požele jer ni ne mora biti u realtimeu.

Užasno se vide ti prelazi između 60 FPSa i 30 FPSa.

Al to je do developera, ne konzole.

Problem kod BF1 i ostalih open world igara je što developeri ne mogu predvidjeti što će se sve događati u igri. U BF1 imaš pješčane oluje, pa hrpu aviona što pucaju, 30 ljudi na jednom mjestu s tenkovima. Naravno da će počet štekati ako nije igra dobro optimirana.

U Fifi je grafika smiješna, i tim više popizdim dok mi stave 30 FPS cutsceneove.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 10:01 (Bitanga).
11 godina
PlayStation 4

Dobio one kodove za popust u SD, uzeo Uncharted Drake remastered i Last of us remastered, sve skupa cca 320kn i za za 240kn produljeno jamstvo. 

Preko njuskala Uncharted 4 za 200kn i dosta sad jbt plejstejšn i izostanak piratstva 

Ako ce bit akcije jos neko vrijeme uzet cu Uncharted 2 i 3 remastered, isto su po 170kn plus popust 15% pa krecem ispocetka. 

Jel idu pucacine sa tipkovnica plus mis na plejki? igrao bih borderlands 2, fali mi ta igra 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

1 0 hvala 0
15 godina
Bitanga kaže...
Ezio kaže...
Bitanga kaže...

Yup... ista priča i kod mene... eno ja igrao Battlefield1 na PS4 Pro i dropovi su poprilično česti na Conquest modeu, i to fest.

Na PCu na Ultra ni jedan jedini ;-) Neće se to riješiti sve dok igre ne budu imale grafičke opcije pa nek si svatko složi što voli.

To bi bio fail za konzole.

Naravno, laggove koji su toliki da je igra neigriva ne želi nitko. Takve stvari rješava developer, dinamička rezolucija, smanjenje detalja itd... a ne korisnik.

Ako krenu jednom godišnje ili češće majmunirati sa novim verzijama konzole, onda možda takve ideje dobiju smisao. Ali to onda više neće biti "konzole".

Da, ako će developer riješiti da radi u 60 FPSa to je ok. Ali ako bi igra zbog njihove politike bila lockana na 30 FPSa, to mi nije ok.

Onda želim opcije. Makar, ne bih se složio da opcije ne čine konzolu konzolom. Konzola je jer je dedicirana za gaming, ima OS prilagođen za gaming i sve out of the box tome podređeno.

To što netko ponudi extra opcije neće umanjiti tu vrijednost. No, nezadovoljstvo gejmera bi moglo. Koliko npr samo sad imaš opcija za televizor za podesiti, pa to tek nitko ne može poloviti :-)

Sa Fifom 17 sam posebno razočaran. Cutsceneovi u 30 FPSa, nešto što se bez problema odrenderira kako god požele jer ni ne mora biti u realtimeu.

Užasno se vide ti prelazi između 60 FPSa i 30 FPSa.

Al to je do developera, ne konzole.

Problem kod BF1 i ostalih open world igara je što developeri ne mogu predvidjeti što će se sve događati u igri. U BF1 imaš pješčane oluje, pa hrpu aviona što pucaju, 30 ljudi na jednom mjestu s tenkovima. Naravno da će počet štekati ako nije igra dobro optimirana.

U Fifi je grafika smiješna, i tim više popizdim dok mi stave 30 FPS cutsceneove.

Mislim da si u zanemarivoj manjini sa takvim razmišljanjima. Ako uglavnom nisi zadovoljan sa onim što ti konzola i pojedini developer pruži, bolje ti je da ostaneš samo na pc-u, slažeš hardver po svojem ukusu i namještaš gomile opcija za svaku igru. Ovako ćeš stalno biti nezadovoljan.

Sa konzolama je potpuno drukčija filozofija, tj. barem bi trebala biti. Jer su sad malo zastranili sa ovom "međugeneracijom" ali nadam se da će se vratiti na pravi put.

Meni, a kladim se da je i kod većine tako, nije nikakva fora imati milion mogućnosti i onda ih bjesomučno testirati dok ne dobijem postavke po mojem ukusu. I onda kad ih dobijem, pitati se šta bi bilo ako bi onu postavku smanjio, a onu drugu povećao. Jednostavno uopće se ne želim zamarati sa takvim stvarima. Zašto bih se opterećivao time da li će mi igra biti igriva ako povećam detaljnost ili drawing distance? Na kraju krajeva, svi želimo da igra izgleda super. To je posao developera. Na njemu je da složi igru kako spada - da ona izgleda dobro i da se izvodi dobro. Nije me nimalo briga da li će se izvoditi u 30, 45 ili 60 fps-a ako je igriva.

I ono najbitnije, u online igrama mi je bitno da svi imaju iste uvjete. Ako ti imaš 60 fpsa, a ja 30, ti si u prednosti. Ako zbog tih 60 fps-a ti mene ne vidiš jer imaš manji draw distance, a ja tebe vidim, onda sam ja u prednosti. Meni je to totalno glupo.

Svima iste postavke, svima isti uvjeti i bok. 

PSN - darklydexter
17 godina
PlayStation 4

uglavnom plug and play i rokaj buraz 

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
shrikehyp kaže...

Bitanga, mislim da ti samo nešto nije konfiturirano kako treba. PS4 definitivno podržava i DTS i Dolby Digital (inače Dolby Digital je AC3). U postavkama Screen and Sound imaš postavke za zvuk, u kojem formatu želiš da konzola šalje zvuk van. E sad, ukoliko TV ne podržava DTS da ga propusti do zvučnika, onda ništa od toga. Kod mene i TV (koji podržava DTS pass thru) i zvučnici podržavaju DTS i postavke zvuka na PS4 su mi DTS bitstream. PS4 je HDMI kablom spojen s TV-om, TV je optičkim digitalnim audio kablom spojen sa zvučnicima (Logitech Z906). I sve funkcionira bez problema. Cijela konzola podržava ili jedno ili drugo, igre ako igram s Dolby Digitalom, onda moram još jednim optičkim digitalnim kablom ići direktno iz PS4 u zvučnike i odabrati taj signal na zvučnicima da bih imao zvuk, naravno, ne isplati se to, DTS je malo ipak kvalitetniji od Dolby Digitala. Ako igram s DTS-om, onda ništa dodatno ne treba, sve radi kako sam gore opisao.

Probao sam i media player, puno formata ne radi što se tiče videa, ali što se tiče zvuka, AC3 i DTS rade normalno. Meni barem.

Tako da vidi kako je kod tebe konfigurirano, ali rekao bih da si stavio Dolby Digital. Ili to, ili konkretno neki film koji si htio pogledati ima DTS ali kodiran nekim kodekom koji PS4 ne podržava. Kad odeš iz Media Playera na help ili options ili šta već onda te baci na web stranicu gdje piše šta sve podržava i tu isto lijepo piše da podržava AAC LC (to ti je DTS) i AC-3 (to je Dolby Digital). Dakle, vjerojatno u tom filmu koji si pogledo DTS nije AAC LC nego nešto egzotično. Uzmeš MediaCoder i sve prekodiraš u formate koje PS4 podržava i vozi miško.

Imam složeno HDMI Out i Linear PCM za audio. Trebalo bi sa time sve raditi.

1. Ti ako koristiš DTS Bitstream to znači da PS4 ne dekodira audio nego šalje dalje pa ti zvučnici/receiver dekodiraju. To je ok, i mogao bih spojiti optikom direktno na receiver pa neka on dekodira, ali nema potrebe jer ionako imam samo stereo zvučnike i komplicira mi cijeli setup.

2. AAC je Appleov audio format, DTS je nešto drugo.

No možda nije do toga, nego nečeg drugoga. Činjenica je da sam probao s Media Playerom playati dosta iz svog librarya preko standardnog DLNA media servera i pola toga nije radilo zbog "unsupported audio format".

To je dovoljno da PS4 Media Player proglasim nepouzdanim i izbacim iz računice. Ne pada mi na pamet rekodirat filmove i serije, šta ti je :-D

Koristim Plex jer mi se pokazao savršen za SVE uređaje doma koje imam (Samsung TV, LG TV, iPad, Android telefoni, PC) jer kuži šta koji može, i tako mu servira content, ne treba nikakvo rekodiranje.

Nekad sam koristio media coder za prilagodbu filmova playstationu pa sam tu vidio da DTS pod kodek prikazuje AAC **, ali ajd, možd je to nešt drugo, nebitno.

Bitno da DTS dakle definitivno mora raditi u Media Playeru jer kod mene radi. A je, Logitech Z906 ima svoj hardverski dekoder za DTS.

E sad što se tiče ovog preko DLNA, to ne znam, nemam i ne koristim pa ne znam, moguće da je do tog.

Naravno da nećeš sve dekodirat ako ti Plex pokriva sve potrebe.

17 godina
PlayStation 4

ja imam stari av reciver dd i dts nekih 13 god. i bitstreama bez problema preko playke zvuk naravno spojeno optickim kablom :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
PlayStation 4

Jea, al kaj ak se netko zeznuo i skinuo DTS-HD, meni je Panasonic plazma čitala sve DTS filmove ali čim je bio film sa Master Audio aj bok. 

Makar sam na PS pro u utoru primjetio DTS-HD oznaku al sad dal se ona odnosi samo na Bluray ili i na mkv to ne znam.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
16 godina
PlayStation 4

Koju PS4 konzolu preporučujete i gdje je najpovoljnije za kupiti?
Nisam baš u toku pa me zanima kakva je situacija sa neorginal igrama na toj konzoli?

0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

nema piratluka na ps4 a preporucam pro jer je more f proof

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
PlayStation 4

Gdje kupiti najpovoljnije?
Može i izvana ako netko zna dobru ponudu.

0 0 hvala 0
17 godina
Bitanga kaže...

Ne mogu se složiti s tobom. Ovogodišnja fifa je rađena na frostbite engineu i trenutno je grafički najnaprednija i najljepša fifa do sada. Općenito gledajući do sada nije napravljen nogomet ovakvog grafičkog prikaza. Sama igra ima dosta problema no grafički prikaz nije jedan od njih. 

17 godina
movie kaže...
Bitanga kaže...

Ne mogu se složiti s tobom. Ovogodišnja fifa je rađena na frostbite engineu i trenutno je grafički najnaprednija i najljepša fifa do sada. Općenito gledajući do sada nije napravljen nogomet ovakvog grafičkog prikaza. Sama igra ima dosta problema no grafički prikaz nije jedan od njih. 

Fifa 2017 kod mene izgleda jako dobro..Zapravo iznenadio sam se kako dobro.

14 godina
tintin kaže...

Gdje kupiti najpovoljnije?
Može i izvana ako netko zna dobru ponudu.

Njuškalo ih je prepuno zbog T-com akcije. Ušparat ćeš i do soma kuna u odnosu na dućan

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
14 godina
gocc01 kaže...

Dobio one kodove za popust u SD, uzeo Uncharted Drake remastered i Last of us remastered, sve skupa cca 320kn i za za 240kn produljeno jamstvo. 

Preko njuskala Uncharted 4 za 200kn i dosta sad jbt plejstejšn i izostanak piratstva 

Ako ce bit akcije jos neko vrijeme uzet cu Uncharted 2 i 3 remastered, isto su po 170kn plus popust 15% pa krecem ispocetka.

Frajeru mogao si cijelu trilogiju uzet za 170kn s popustom. Ovako si se gadno zajebao

17 godina
PlayStation 4

jep ali ovak moze lakse se mjenjat ili prodat nego imat trilogiju na jednom disku :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PlayStation 4

Ne znam tko bi kupio ili mijenjao individualne igre. Jednostavno nema nikakvog smisla. Čak i trilogiju je teško tradeat koliko vidim po grupama tako da će pojedinačne igre biti gotovo nemoguće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PlayStation 4

Ako napravim backup na sadašnjoj PS4 konzoli (sve osim trofeja i aplikacija), jel mogu to restorat na novoj PS4 Pro konzoli ili samo na konzoli na kojoj je backup napravljen ?

Na internetu nalazim različite informacije

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
PlayStation 4

Jel ima Collection remastered ili ovak kak sam kupio jedan po jedan?

0 0 hvala 0
14 godina
gocc01 kaže...

Jel ima Collection remastered ili ovak kak sam kupio jedan po jedan?

Collection je remastered. Identične igre ali su sve na jednom disku

11 godina
PlayStation 4

Vidis, to nisam znao, zato sam i kupio prvi dio remastered makar sam i gledao Collection. 

Sreca, nisam otvorio omot pa mogu zamjeniti 

1 0 hvala 0
17 godina
movie kaže...
Bitanga kaže...

Nema veze na kojem je engineu napravljena, nisam rekao da je grafika ružna ili nenapredna, rekao sam da je žalosno da su cutsceneovi i replayevi na 30FPSa i to izgleda jadno i loše.

FIFA kao takva je posve nezahtjevna igra naspram nekih drugih top igara i nema nikakvog razloga da bude u 30FPSa nego je to isključiva odluka developera.

PES ima bar replay na 60 FPSa, a onda je opet custscene na 30 FPSa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 14:03 (Bitanga).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice