PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.786
|
čitano: 7.431.463
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
15 godina
Re: PlayStation 4
Svaku igru koju kupujem i kasnije je mislim preprodati kupijem disk izdanje. Igre koje si ostavljam uzimam digitalne. Nema sanse nazad dobit te pare za digitalnu igru.
Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PlayStation 4

@lepi91

Ako mislis prodavati, onda uzmi na posebnom Accountu samo s GTA5.

Premda vjerujem da ce na Bozicnim akcijama biti za naci GTA5 disk za 250-300kn.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
miikaa77 kaže...

Sta mislite koliko % kapaciteta snage cetvorke je do sad iskoristeno? Koliko jos mogu napredovat?

Ne bih točno znao koliko je iskorišteno u dosadašnjim igrama, ali znam da je PS4 konzola hardverski slabija nego inače (PS3 konzola je za ono vrijeme 2005 bila moćni stroj), zato i ne košta tako puno. Recimo da je 60 % iskorišteno.

U stvari, sve je pitanje optimizacije, ako developeri dobro upoznaju arhitekturu konzole, onda će u svakom slučaju igre grafički napredovati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 14:36 (AngryBird).
12 godina

Nije problem snaga PS4 uređaja, koliko znanje i umijeće developera, te kvaliteta i optimiziranost engine-a kojeg pojedini developer koristi.

Nitko nije vjerovao da će SW Battlefront izgledati kao na prvim slikama, a igra ne samo da tako dobro izgleda, nego se i vrti u 60 FPS-a.

PSN - DeniZg80
9 godina
PlayStation 4

tak su i mnogi devovi govorili da su iskoristili 100% PS3 pa iduce godine je netko opet napravio ljepsu igru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Santana kaže...

tak su i mnogi devovi govorili da su iskoristili 100% PS3 pa iduce godine je netko opet napravio ljepsu igru.

Apsolutno.

Pa čak sa istim enginom bolji developer može napraviti puno ljepšu i optimiziraniju igru od lošijeg developera.

Npr. Dragon Age Inquisition i Battlefront dijele isti Frostbite engine. Kad je izašao Inquisition, Bioware je rekao da bolje od toga ne može na PS4. Usporedite grafiku i framerate sa DICE-ovim Battlefrontom (30 FPS vs 60 FPS).

Iduće godine na tom istom Frostbite-u izlaze Mass Effect, Battlefield 5 i Mirrors Edge 2.

PSN - DeniZg80
12 godina
PlayStation 4

Dobar je ovo deal za GTA V. Ko nije igrao se isplati. Ja sam ga uzeo na release day na ps4 i nisam ni malo pozalio.  

Ja jos nista nisam piknuo na taj 12 deals of christmas nadam se da ce jedna od 3 preostale igre biti za mene. Bio bi uzeo PES 2016 ali sam zakasnio nazalost 😒

0 0 hvala 0
12 godina
omomomomoomm kaže...

Dobar je ovo deal za GTA V. Ko nije igrao se isplati. Ja sam ga uzeo na release day na ps4 i nisam ni malo pozalio.  

Ja jos nista nisam piknuo na taj 12 deals of christmas nadam se da ce jedna od 3 preostale igre biti za mene. Bio bi uzeo PES 2016 ali sam zakasnio nazalost 😒

Mene je GTA V Online malo razočarao. Nisam očekivao da ću većinu vremena provesti u lobbyu čekajući druge igrače ili nekakvo učitavanje svijeta koji je ionako već učitan otprije..

Vezano uz 12 Deals of Christmas, nadam se da će jedna od igara biti Wasteland 2.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 18:57 (DeniZg).
16 godina
PlayStation 4

Kupio sam si stalak za plejku, da malo ljepše izgleda.

Pa eto ko planira kupit da vidi kako izgleda stojecki 😉

139 kn s popustom.

Martin
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 19:52 (Marti).
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
PlayStation 4

Hvala svima koji su mi preporučili The Last of Us. Igra je ZAKON! Od preedivne grafike i soundtracka do najbolje priče koju sam ikada vidio u videoigrama. Još mi jako sviđa intergracija igre sa kontrolerom (zvukovi, vibracija kod vožnje makadamom, boje light bara...). Ovo je jedna od igara zbog koje se kupuje konzola. Lijep pozdrav!

Moj PC  
9 0 hvala 1
11 godina
odjavljen
PlayStation 4

Jeste. Evo bas je preso jucer. Ostao mi jos DLC. Ali gustam se malo. Ne mogu ni pomislit na cinjenicu da se moram odvojit od te igre :D

1 0 hvala 0
9 godina
PlayStation 4

Koliko je stabilan ovaj vertical stand? na slikama mi ne djeluje dovoljno velika baza da bi to bilo imalo stabilno, ali mozda se varam?

Sto se Last of us tice, zavrsio danas. Dobra igra, gust za odigrati, iako mi je na momente smetala totalna linearnost, nemogucnost radjenja icega van zamisljenog okvira, i vec jako brzo se dobije dojam da radim stvari samo zato da odgledam sljedeci dio filmica. Prica je dobra, na momente me u nekim dijelovima podsjetila na z nation seriju, ali nemas nikakvu mogucnost utjecanja na tijek price, rezultat ili bilo sto.  I nema mi neki replay efekat, kako rekoh u bitnim dijelovima je linearna, od tocke a do tocke b vodi samo jedan jedini put, i sve sto je za igru bitno je na tom putu, tako da bi replay bio samo u tome da gurnes nos u bas svaki cosak i pokupis bas sve sto se moze pokupiti, osim toga, nisam siguran zasto bih je u neko skorije vrijeme opet igrao. Borba vec prije polovice igre postane toliko jednolicna i predvidljiva, i ide po sabloni "trcis po praznom prostoru i trazis jel ima sta za pokupiti - onda kad vidis neke barikade, prepreke ili slicno moras cucniti iza neke, jer slijedi par likova koje moras smaknuti da bi mogao nastaviti dalje trckarati". 

DLC mi za sada (tek sam poceo) i ne izgleda pretjerano zanimljivo, ocekivao sam da ce pricati pricu "prije" ili "poslije", a ne da bude..... necu dalje pisati da ne pokvarim onima koji nisu jos dosli do toga. Mozda se tijekom igre popravi dojam.

Igru svakako vrijedi imati u kolekciji,  ovo sve i nisu primjedbe i zamjerke na samu igru, samo bi bilo daleko bolje da je malo vise "open world", da ipak igrac ima neku mogucnost djelovanja ili nedjelovanja, pa tako i mijenjanja samog toka price. No, valjda nesto mora ostati i za last of us 2. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Damir22 kaže...

Koliko je stabilan ovaj vertical stand? na slikama mi ne djeluje dovoljno velika baza da bi to bilo imalo stabilno, ali mozda se varam?

Sto se Last of us tice, zavrsio danas. Dobra igra, gust za odigrati, iako mi je na momente smetala totalna linearnost, nemogucnost radjenja icega van zamisljenog okvira, i vec jako brzo se dobije dojam da radim stvari samo zato da odgledam sljedeci dio filmica. Prica je dobra, na momente me u nekim dijelovima podsjetila na z nation seriju, ali nemas nikakvu mogucnost utjecanja na tijek price, rezultat ili bilo sto.  I nema mi neki replay efekat, kako rekoh u bitnim dijelovima je linearna, od tocke a do tocke b vodi samo jedan jedini put, i sve sto je za igru bitno je na tom putu, tako da bi replay bio samo u tome da gurnes nos u bas svaki cosak i pokupis bas sve sto se moze pokupiti, osim toga, nisam siguran zasto bih je u neko skorije vrijeme opet igrao. Borba vec prije polovice igre postane toliko jednolicna i predvidljiva, i ide po sabloni "trcis po praznom prostoru i trazis jel ima sta za pokupiti - onda kad vidis neke barikade, prepreke ili slicno moras cucniti iza neke, jer slijedi par likova koje moras smaknuti da bi mogao nastaviti dalje trckarati". 

DLC mi za sada (tek sam poceo) i ne izgleda pretjerano zanimljivo, ocekivao sam da ce pricati pricu "prije" ili "poslije", a ne da bude..... necu dalje pisati da ne pokvarim onima koji nisu jos dosli do toga. Mozda se tijekom igre popravi dojam.

Igru svakako vrijedi imati u kolekciji,  ovo sve i nisu primjedbe i zamjerke na samu igru, samo bi bilo daleko bolje da je malo vise "open world", da ipak igrac ima neku mogucnost djelovanja ili nedjelovanja, pa tako i mijenjanja samog toka price. No, valjda nesto mora ostati i za last of us 2. 

Apsolutno se slažem sa svim što si napisao. Igra je must have za odigrati, ali da sam platio full price bio bih jako ljut (kao i sa Uncharted igrama). Grafika je prekrasna i likovi savršeni, ali replay nula bodova.

Da nema clickera u igri od kojih su me doslovno trnci prolazili (što inače baš ne volim) bila bi samo ljepuškasta stealth igra :-P

Sumnjam da će biti bilo kakav open world, pa sve igre su im na tu foru. Uncharted je još gori.

15 godina

Evo kod mene stoji na vertical standu vec dve godine. Doduse iza tv-a je pa ne vidim ni stand ni playstation a tv jos nisam prevrnuo iako je i njegov stalak minimalisticki. Inace, izgleda da ps4 ne odasilje bas najjaci blu tooth signal na svijetu. Dok je stajao iza 40incnog tva nije bilo problema, ali sad kad je iza 55incnog dosta cesto dolazi do gubitka signala. Kad sam pomaknuo ps4 vise prema rubu, tako da se cak i vidi malo pored ekrana, problema vise nema. Ista prica je sa gold slusalicama.

Potpis!
15 godina
PlayStation 4

neznam znali li ali izasao je trine 3 za ps4. 160kn

uzeo :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
PlayStation 4

Da, i meni zvuk na slusalicama zna zapeti malo, na trenutak se prekine.

Ne sekiram se ja radi sebe ali se bojim tog vertical standa radi klinca, da nebi zakacio i srusio konzolu, sumnjam da bi prosla dobro u susretu s podom. 

Dali je netko igrao re2 revelations? Prva epizoda je dosta kratka, za neka 2 sata se zavrsi, pa me zanima dali je ostatak (ep 2-4) isto ako kratkog trajanja, ili? Jer ako je cijela igra da je predjes za 6-7 sati, ne isplati se davati tolike pare, rekao bih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
PlayStation 4
uncharted je na thegamecollection 24 funti
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
PlayStation 4

PS Store mi od jučer javlja kada želim kupiti igricu - Commerce is currently not available in your country/region.

Kupujem na HR store s ZABA karticom. Kupio sam već jednu igricu s tim acc-om prije 2 tj i sve je prošlo bez problema. Lokacija i svi podaci su mi za Hrvatsku

0 0 hvala 0
17 godina

Pokušavaš preko weba ili preko konzole? Ako preko weba, probaj i preko konzole, navodno tako radi.

12 godina
PlayStation 4

Preko weba, trenutno ne mogu do konzole.

Probam preko konzole navečer. Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lepi91 kaže...

PS Store mi od jučer javlja kada želim kupiti igricu - Commerce is currently not available in your country/region.

Kupujem na HR store s ZABA karticom. Kupio sam već jednu igricu s tim acc-om prije 2 tj i sve je prošlo bez problema. Lokacija i svi podaci su mi za Hrvatsku

Ista poruka se meni nekad javlja kada kupujem preko weba...preko konzole sve radi.

PSN ID : Eraserhead_981
14 godina

Koju ZABA karticu koristiš - kreditnu ili debitnu (maestro)?

Da li se uopće može plaćati s maestro karticom?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 12:20 (cobra66).
12 godina

VISA Electron za žiro račun.

Ma radilo je prije, vjerojatno moram preko konzole.

13 godina
neaktivan
PlayStation 4

Čini se da me *ebe razina oštrine u igrama, jer se na slici stvaraju točkice oko likova i predmeta u samoj igri. Vidim po google-u da dosta ljudi ima taj problem te da su radili kalibraciju tv-a. Je li netko od vas možda rješavao to pa da mi da savjet iz prve ruke?

EDIT: Rješeno

EUNE: RayzCRO
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 22:10 (Rayz00).

0 0 hvala 0
9 godina
PlayStation 4

Game mode na tv-u obicno rijesi vecinu eventualnih problema.

Usput, odigrao i LEFT BEHIIND.....iskreno se nadam da nitko nije ni lipe platio za ovaj DLC, nesto bezveznije nisam vidio u zivotu, veliko razocaranje, sve to se moglo staviti u 2 minute animacije, a ne da igras debilnosti i trosis vrijeme, a ne saznas nista sto sve vec nisi znao ili pretpostavio....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

bok

evo uzeo i ja napokon konzolu ,pročitao cijelu temu i nije mi sad najjasnije koji accaunt staviti UK, USA ili HR,pretpostavljam da je UK najgori zbog tečaja funte, al bolje pitati nego skitati...

0 0 hvala 0
12 godina
ZgGost kaže...

bok

evo uzeo i ja napokon konzolu ,pročitao cijelu temu i nije mi sad najjasnije koji accaunt staviti UK, USA ili HR,pretpostavljam da je UK najgori zbog tečaja funte, al bolje pitati nego skitati...

Možeš ti napravit račun za svaku zemlju ako hoćeš, samo odluči gdje ćeš plaćati PS+ pretplatu (ako želiš).

UK je jako skup, HR je bolji. US račun kad poplaćaš provizije na US bonove dođe te isto kao HR (ako HR plaćaš Mastercardom, a ne kupuješ HR bonove).

PSN - DeniZg80
17 godina
PlayStation 4

hvala na brzom odgovoru, i još jedno pitanje znači otvorim HR  i tu uzmem ps+ pretplatu, al recimo sa drugog USA uzmem neku igru koja se igra online, jer ju je moguće igrati online s obzirom da sam uzeo HR ps+ pretplatu..

0 0 hvala 0
12 godina
ZgGost kaže...

hvala na brzom odgovoru, i još jedno pitanje znači otvorim HR  i tu uzmem ps+ pretplatu, al recimo sa drugog USA uzmem neku igru koja se igra online, jer ju je moguće igrati online s obzirom da sam uzeo HR ps+ pretplatu..

Da, moguće je ako postaviš svoj PS4 kao primary za taj US account, a ideš igrati igru na HR accountu.

Možeš igrati online i na US accountu, ako si PS4 postavio kao primary uređaj za HR account gdje imaš PS+.

Samo, ako si na svim accountima staviš da ti je tvoj PS4 uređaj primary, onda nećeš moći share-ati igre sa nekim potencijalnim frendom koji isto tako kupuje digitalne PS4 igre.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 21:55 (DeniZg).
15 godina
PlayStation 4

ići ću u pakao..uzeo sam i gta :D

prije sam odigrao gta na disku i sad sam ga uzeo na ovom popusti.jesu li mi sejvovi sačuvani?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice