PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.786
|
čitano: 7.434.128
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
9 godina
PlayStation 4

Chaky> pa mozda ne bas 10 godina, ali, unazad 10 godina je svakako bilo toliko malo igara vrijednih igranja, barem iz mog kuta gledanja, tako da su u tom periodu svakako malobrojne igre koje sam odigrao. Kad bi morao neku izdvojiti, stvarno neznam koju bih naveo uopce, da mi je ostala u sjecanju, eventualno fallout3.

Kakva ljutnja, ja od pocetka i tvrdim da me je vrijeme pregazilo, to je cinjenica.  ja sam iz onog vremena kad su igre bile igre, i osnovna zadaca im je bila zabaviti igraca na duzi vremenski period, a danas kako i sam kazes je cilj sve prodati. Iz tih vremena svakako pamtim daleko vise igara, jer ponavljam, igre su bile igre, od vremena dooma, aitd, pa preko c&c, diabla, warcrafta.... do modernijih dana fallouta, baldurs gate-a i slicnih rpg-ova...da ne nabrajam dalje ispast cu nostalgican.

Sto se trgovine tice, ustvari nemam pojma, koliko vidim, santa domenica (ako se smije reklamirati), ima sasvim ok i meni razumne cijene za neke naslove, a nekako se pogodilo da sve meni interesantno vec ima neki popust u toj trgovini, tako da mi ista igra na storeu nije interesantna previse. Sto se vrlo lako moze promjeniti, svakako. No opet, moj ukus za igre se bas i ne moze smatrati uobicajenim i normalnim, pa slobodno zanemarite kad pocmem kukati za starim vremenima. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: PlayStation 4
Damir22 kaže...

Po ovome mi je identican android igricama, koje su kao free, ali - kupi zivote, kupi levele, kupi nesto, nije bitno sto, bitno da nesto kupis.

Isto tako, apsolutno ne vidim poantu tog kupovanja igre u digitalnom obliku s nekog store-a. Odnosno, vidio bih, kad bi sony omogucio korisnicima da tu istu igru "backupiraju" na neki fizicki medij, sto je apsolutno normalno u svijetu softwarea, sve sto kupis, imas pravo napraviti backup za svoje potrebe. Ovdje ne pricam o nikakvom piratstvu, niti icem slicno, vec jednostavno pravu da si napravis backup kopiju, i istu legalno koristis po potrebi, sto je oduvijek podrzumjevano kod svih proizvodjaca softwarea.

Takva igra je u svakom smislu bezvrijedna, dao si novce za nista, niti je mozes prodati, niti je mozes posuditi, mozes je igrati dok ti ne dosadi i obrisati je, i osjecati se nevjerovatno glupo cijelo to vrijeme. 

Što se igara za Android tiče, pa i developeri koji su radili te igre moraju od nečega živjeti... kako si zamislio da dobiješ tek tako nešto free? To što smo na ovim balkanskim područjima navikli na to da je software uglavom "besplatan" je sasvim neka druga priča i nema veze sa Sonyjem...  

A što se tiče PS-a i ovoga što si napisao: "Takva igra je u svakom smislu bezvrijedna, dao si novce za nista"... 
Nije istina da si dao novce za ništa. Kupio si pravo da igraš igru u koju su uloženi sati i sati (i dani i mjeseci) nečijeg rada. I za razliku od igre na disku, ova digitalna se nikada neće pokvariti (disk se može polomiti, oštetiti, blabla), digitalnu uvijek možeš opet skinuti ako ju obrišeš ili ti se konzola pokvari pa uzmeš novu... u biti, ta igra je zauvijek tvoja. 

Jedino što s digitalnom ne možeš napraviti, ne možeš ju u klasičnom smislu posuditi ili prodati (iako ima i za to načina, no nisu tema ovog posta). I valjda ti je jasno da developerima tih igara zaista i nije u cilju da se igre posuđuju i preprodaju među igračima. Ne bi ni tebi bilo da si ikada sudjelovao u izradi jedne igre.... 

Just my 2 cents... 

10 godina
Damir22 kaže...

Chaky> pa mozda ne bas 10 godina, ali, unazad 10 godina je svakako bilo toliko malo igara vrijednih igranja, barem iz mog kuta gledanja, tako da su u tom periodu svakako malobrojne igre koje sam odigrao. Kad bi morao neku izdvojiti, stvarno neznam koju bih naveo uopce, da mi je ostala u sjecanju, eventualno fallout3.

Kakva ljutnja, ja od pocetka i tvrdim da me je vrijeme pregazilo, to je cinjenica.  ja sam iz onog vremena kad su igre bile igre, i osnovna zadaca im je bila zabaviti igraca na duzi vremenski period, a danas kako i sam kazes je cilj sve prodati. Iz tih vremena svakako pamtim daleko vise igara, jer ponavljam, igre su bile igre, od vremena dooma, aitd, pa preko c&c, diabla, warcrafta.... do modernijih dana fallouta, baldurs gate-a i slicnih rpg-ova...da ne nabrajam dalje ispast cu nostalgican.

Sto se trgovine tice, ustvari nemam pojma, koliko vidim, santa domenica (ako se smije reklamirati), ima sasvim ok i meni razumne cijene za neke naslove, a nekako se pogodilo da sve meni interesantno vec ima neki popust u toj trgovini, tako da mi ista igra na storeu nije interesantna previse. Sto se vrlo lako moze promjeniti, svakako. No opet, moj ukus za igre se bas i ne moze smatrati uobicajenim i normalnim, pa slobodno zanemarite kad pocmem kukati za starim vremenima. 

I onda si kupil PS4 ?

PS4 bu moral jos puno zganaca pojest da dostigne PS3 po pitanju kvalitetnih ekskluziva pogotovo onih pred kraj njegove generacije
Tj. PS4 vjerojatno nit nebu imal takvu kolicinu kvalitetnih ekskluziva

9 godina
PlayStation 4

Ustvari, uzeo sam klincu ps4, ja cu eventualno odigrati koju igru, tek toliko, osim ako se bas totalno ne zarazim i navucem na igranje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PlayStation 4

Na US storeu je GTA 5 250 kn pa ako netko hoće

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Nisam sad gledao neko vrijeme što je pisano, ali majkomila Damire22, pa koliko si toga krivo napisao 

Toliko toga je krivo koncipirano u tvojem rantu, da ne znam otkud prvo krenuti. Ako ništa drugo, nostalgiju razumijem. Ne znam jel si stariji od mene ili ne, jer vidim da spominješ stare legende od igara, ali to nikako ne znači da zato što su one bile dobre da nove igre ne valjaju.

Obožavao sam Civilizaciju 1, Railroad Tycoon, Centurion, Sim City, Dune, Warcraft, Xcom, Day of the Tentacle, Indiana Jones and the Fate of Atlantis, uglavnom brdo, brdo toga na PC-u. Još i na C64 sam igrao strategije tipa Defender of the Crown. Ali sad zbog toga što su mi te igre činile djetinjstvo ići govoriti da današnje igre ne valjaju, to je smiješno. Al stvarno.

Da, vremena su se umnogome promijenila. Prvenstveno zbog interneta, koji je omogućio prelako prelaženje igara sa milijun FAQ-ova, videa, guideova, svega. Plus što je pružena velika uloga igračima u vidu prigovaranja na facebooku, twitteru, metacriticu, redditu i svemu, pa je došlo do toga da ako se dovoljno raširi word of mouth, da su developeri prisiljeni mijenjati odluke zbog nas. 

Nadalje, DLC su možda najveća moderna pošast, iako ih ima dobro izvedenih, a među njima su baš Sonyeve igre to dobro odradile (The Last of Us i Bloodborne npr.). Nekad je bila igra, pa za godinu dana ekspanzija, pa možda još jedna i to je to. A sad imamo brdo DLC-ova od kojih su mnogi nebitni, sa kozmetičkim itemima npr.

No to je nešto što čini cjelokupan gaming, ne samo kod Sonya, već i na Xboxu, a definitivno i na PC-u. Ići tako daleko i govoriti da je Sony usavršio prodavanje magle, mislim stvarno. Ne znam dal da se smijem na to il kaj.

Kažeš i da su digitalne igre problem? I to na Sonyu? Jer ih ne možeš backupirat? A kakva je situacija sa Steamom? Skineš ih na diskete? Ne razumijem.

Mislim, da se razumijemo, ja i dalje preferiram fizičke igre. Čak uzimam i kolekcionarske edicije ponekad. Veći mi je gušt uzet kutiju i stavit ju unutra, ponekad pogledat kak izgleda, pa posudit frendu, bratiću il nekom. Naposlijetku, mogu je i prodat jednog dana.

Ali digitalne itekako imaju svoje prednosti. To su day 1 igranje, mogućnost preloada, nema potrebe za mijenjanjem diskova ako želiš igrati...

Ne znam. Moguće da si neke stvari krivo shvatio, znam da si rekao da ćeš me još ispitivati za stvari, ali čini mi se da si stvarno neke stvari na horuk išao raditi i pisati.

9 godina
PlayStation 4

Kao sto sam vec rekao, to su samo meni neke nejasne stvari.

Medjutim, izgleda da se sve moze objasniti i biti logicno samo blagom promjenom percepcije. Nekad si igre kupovao, svejedno dali pricamo o kazetama, disketama, cd-ovima ili dvd-ovima. Danas igre ne kupujes, vec kupujes samo pravo da je igras. Svejedno dali dolazi na fizickom mediju ili u obliku downloada. I to je to sto meni nije bilo jasno, ako mozemo tako reci. Jasno mi je, ali i dalje mislim da je to pomalo glupo. Meni. Ocigledno ne i ostalima.

Ali, tako je kako je.

Sto se kvalitete tice, mislim da se o tome stvarno ne moze raspravljati, to ovisi o ukusu pojedinca, i onome kakve igre voli, sto ga zanima i sl, ja sam samo rekao svoje misljenje, kad usporedim neke stare igre s nekim novim igrama, nekako su mi stare igre imale puno vise duha, ali, mozda je to samo odraz vremena i okolnosti u kojima su igrane.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Damir22 kaže...

Kao sto sam vec rekao, to su samo meni neke nejasne stvari.

Medjutim, izgleda da se sve moze objasniti i biti logicno samo blagom promjenom percepcije. Nekad si igre kupovao, svejedno dali pricamo o kazetama, disketama, cd-ovima ili dvd-ovima. Danas igre ne kupujes, vec kupujes samo pravo da je igras. Svejedno dali dolazi na fizickom mediju ili u obliku downloada.

Kad kupis igru digitalno, ona je vezana uz account na kojem si ju kupio. Postoji nacin na koji ti tu igru mozes dijeliti sa nekim drugim. Mozete ju igrati i istovremeno. Ne trebas petljati sa diskovima, samo odaberes igru i igras. Ne vidis nikakvu prednost toga?

Ako kupis igru na fizickom mediju, igras ju samo ti i moras imati disk u konzoli cijelo vrijeme. Po meni je to mana. Sve igre na ps4 koje imam sam kupio digitalno (10-15 igara) osim project cars koji je na disku.

Prednost igre na disku je sto ju mozes prodati kasnije. Ali digitalne su po tom pitanju bolje jer u startu mozes podijeliti trosak kupovine s nekim a igra ti ostaje zauvijek.

To da ti zapravo ne kupujes igru nego samo pravo da ju igras je vrijedilo oduvijek. Sto bi zapravo znacilo za tebe da si "kupio igru" i u cemu je razlika od te radnje prije 15-20 godina i ovoga danas?

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 12:45 (Ezio).
9 godina
PlayStation 4

Slazem se s svime sto si napisao.

Koja je razlika? Mozda samo u tome, sto si uvijek imao opciju da napravis backup toga sto si kupio, ili platio pravo da koristis svejedno. Na istom mediju na kojem si i original dobio. Ili smo si mi sami prisvojili to pravo, mozda to nikad ni nije bila legalna opcija.

Digitalna distribucija je u tom kontekstu super, platis jednom, i nemas vise brige, uvijek mozes skinuti ponovo, bez ogranicenja. ALi ako si uzeo fizicku kopiju, mislim da ne postoji nacin da je "prekopiras" i napravis backup?

Vremena su se promjenila, jasno je meni to, tako da je ustvari besmisleno o tome i raspravljati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PlayStation 4

pozz,

zanima me je li netko kupovao igre u njemackoj? Uzeo bih jednu za poklon,omot je na njemackom al me zanima dal igra moze biti na engleskom? Znam da svabe sve sinkroniziraju sto se tice filmova,pa da se nisu tako i za igre i stavili samo njemacki.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
izvone kaže...

pozz,

zanima me je li netko kupovao igre u njemackoj? Uzeo bih jednu za poklon,omot je na njemackom al me zanima dal igra moze biti na engleskom? Znam da svabe sve sinkroniziraju sto se tice filmova,pa da se nisu tako i za igre i stavili samo njemacki.

Obično na zadnjoj strani piše na kojem je jeziku igra.

12 godina
Bitanga kaže...
izvone kaže...

pozz,

Nisam se još susreo sa PS4 igrom izdanoj u EU koja ne bi imala engleski jezik. Ako ne piše da je na engleskom, ali piše EFGIS, onda je OK.

PSN - DeniZg80
17 godina
PlayStation 4

Kakav je ovaj Ps 4 u tele 2? Planiram uzeti pa me zanima vaše mišljenje? vidim da ima 1 tb hard što mi je i više nego dovoljno, sad ne znam na što još valja obraiti pažnju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
lobotomac90 kaže...

Kakav je ovaj Ps 4 u tele 2? Planiram uzeti pa me zanima vaše mišljenje? vidim da ima 1 tb hard što mi je i više nego dovoljno, sad ne znam na što još valja obraiti pažnju.

Samo uzimaj haha 

14 godina
lobotomac90 kaže...

Obrati pažnju i na količinu rama na tvome mjestu ja bih i pripazio na chipset

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
9 godina
PlayStation 4

U tele2 paketu je cuh-1216B, 1tb konzola, a dali je to dobro ili lose, to neznam.

Kako mislis, obrati paznju na kolicinu rama, zar postoje modeli s vise i manje rama, ili s nekim drugim chipsetom? ja sam mislio da je 8gb default i da su svi modeli isti sto se hardvera tice?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 17:36 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Damir22 kaže...

U tele2 paketu je cuh-1216B, 1tb konzola, a dali je to dobro ili lose, to neznam.

Kako mislis, obrati paznju na kolicinu rama, zar postoje modeli s vise i manje rama, ili s nekim drugim chipsetom? ja sam mislio da je 8gb default i da su svi modeli isti sto se hardvera tice?

Ma nema razlike, sve konzole su iste što se tiče komponenti.

Jedino je ova nova malo tiša i lakša. Oko 10ak % valjda.

PSN ID : Eraserhead_981
15 godina
Damir22 kaže...

Zaje*avaju vas sve od reda.

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hours.
12 godina
protjeran
PlayStation 4

DRIVECLUB™ Full Game for PlayStation®Plus & Season Pass Bundle

kupio ovo nedavno na ps store-u ... pitanje je u vezi season pass-a ... koliko vidim ja ga nemam ...jer skoro svi eventi osim onog glavnog za zaključani i ima lokot na njima i kao moram ih kupiti...pa jel nebi sa season passom trebali svi eventi bit otključani ? ja mogu igrat samo onaj glavni tour

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ursusc355 kaže...

kupio ovo nedavno na ps store-u ... pitanje je u vezi season pass-a ... koliko vidim ja ga nemam ...jer skoro svi eventi osim onog glavnog za zaključani i ima lokot na njima i kao moram ih kupiti...pa jel nebi sa season passom trebali svi eventi bit otključani ? ja mogu igrat samo onaj glavni tour

Moraš izabrat tour i onda purchase, odvede te na ps store, i tamo samo download, automatski će ti se otključat u igri. I tako za svaki tour.

12 godina
protjeran
EraserHead kaže...
ursusc355 kaže...

Moraš izabrat tour i onda purchase, odvede te na ps store, i tamo samo download, automatski će ti se otključat u igri. I tako za svaki tour.

nisam imo pojma to ...Hvala puno ljudino ...idem odmah probat 

13 godina
neaktivan
EraserHead kaže...
ursusc355 kaže...

Kratko pitanje, jel se sa tim season passom otključaju svi car eventovi ili ?

15 godina
neaktivan
AngryBird kaže...

Kratko pitanje, jel se sa tim season passom otključaju svi car eventovi ili ?

Otključa ti sve DLC-ove (tour evente : Ignition, Apex itd).

Mislim da ih ima 20.

12 godina
protjeran
PlayStation 4

koliko vidim DA

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
PlayStation 4

S obzirom da ste preporucili bas taj driveclub, dali ovo za kupovanje eventa i slicnog vrijedi i ako se uzme na disku u trgovini, mislim nauciti klincu da ima sto igrati? Ili i tu treba jos nesto dodatno skidati, da znam pripremiti sve prije nego on sjedne, jer ga ni pajser nece moci maknuti.... 

Edit - sad vidim da treba.... zanemarite.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 20:42 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bitanga kaže...
izvone kaže...

pozz,

DeniZg kaže...
Bitanga kaže...
izvone kaže...

pozz,

Nisam se još susreo sa PS4 igrom izdanoj u EU koja ne bi imala engleski jezik. Ako ne piše da je na engleskom, ali piše EFGIS, onda je OK.

ovo imam jos slikano od prije al nigdje ne vidim EFGIS :/

9 godina
neaktivan
izvone kaže...
Bitanga kaže...
izvone kaže...

pozz,

DeniZg kaže...
Bitanga kaže...
izvone kaže...

pozz,

ovo imam jos slikano od prije al nigdje ne vidim EFGIS :/

Imam njemacku verziju igre call of duty black ops3 i ne postoji mogucnost igranja na drugim jezicima, a tako i za ostale igre vazi isto.

16 godina
sonicfox93 kaže...

Imam njemacku verziju igre call of duty black ops3 i ne postoji mogucnost igranja na drugim jezicima, a tako i za ostale igre vazi isto.

Hvala,vec sam bio na checkout i skoro narucio reko idem vidjet jel ko sta jos na forumu napisao...nista od narudbe...

17 godina
PlayStation 4

Jel' netko od vas možda pokušao ugradit SSHD disk u PS4 i kako je zadovoljan? Razmišljam zamijenit ovaj disk od 500 gb većim (i boljim) diskom pa razmatram opcije. Također, zna li netko ima li kod nas za nabaviti 2 TB 2,5" SSHD ili je i to potrebno naručivati?

Steam: tanelorn666, PSN: tane666, XBLA: tanelornius, Origin: tanelorn666

0 0 hvala 0
9 godina
PlayStation 4

Neznam koliko je isplativ ssd disk tako velikog kapaciteta, jer se cijena 1TB modela mjeri u tisucama kuna, vise nego sto kosta cijela konzola, maltene, a tek koliko onda kosta veci....

DOk se 2TB klasicni 2,5 disk moze naci i ispod 1000kn u trgovini.

Ali navodno da ce 4.0 update za ps4 donjeti mogucnost koristenja externog usb diska za instalacije i download, pa ako je ta informacija istinita (neznm ni gdje sam procitao), onda se elegantno moze zaobici problem s drasticno jeftinijim vanjskim diskovima bez cackanja po konzoli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice