PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.476.627
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
neaktivan
PlayStation 4

Niste razumjeli tekst.

Jasno na kraju piše da se "navedeno odnosi samo na pošiljke iz trećih zemalja".

Kad kupiš nešto u Njemačkoj, porez plaćaš tamo i više ništa ne plaćaš Hrvatskoj. Pošiljke iz EU i proizvodi iz EU ne carine se, a carinu nećeš platiti ako je ona već plaćena kad je nešto uvezeno u EU jer je plaćena u toj državi u koju je uvezeno.

Carinarnica će provjeravati isključivo pošiljke koje stižu iz zemalja van EU, na njih ćeš plaćati PDV i carinu po definiranim uvjetima.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

9 0 hvala 4
12 godina
neaktivan
Re: PlayStation 4

da ako je do 22 eura što je 160 kuna ili tako nešto ovisi o tečaju ne obračunavaju pdv, katastrofa je i meni to sve skupa imaš dvostruko oporezivanje, dakle ista priča kao i do sada

mislim jasno je meni da žele štititi domaće gulikože koje nabijaju marže pa oporezuju sve više od 160 kn, iako  se čini situacija sa PS 4 je odlična što se tiče cijene u odnosu na cijene ostalih proizvoda tj. njihovu razliku kod nas i vani

12 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Niste razumjeli tekst.

Jasno na kraju piše da se "navedeno odnosi samo na pošiljke iz trećih zemalja".

Kad kupiš nešto u Njemačkoj, porez plaćaš tamo i više ništa ne plaćaš Hrvatskoj. Pošiljke iz EU i proizvodi iz EU ne carine se, a carinu nećeš platiti ako je ona već plaćena kad je nešto uvezeno u EU jer je plaćena u toj državi u koju je uvezeno.

Carinarnica će provjeravati isključivo pošiljke koje stižu iz zemalja van EU, na njih ćeš plaćati PDV i carinu po definiranim uvjetima.

Nakon 1. srpnja 2013. godine, robna razmjena domaće robe između osoba u različitima članicama EU neće se smatrati uvozom te neće biti predmet carinskih procedura i nadzora. Međutim pitanje obračuna i naplate poreza na dodanu vrijednost (PDV-a) ostaje i dalje, a više informacija o tome može dati Porezna uprava (više na: http://www.porezna-uprava.hr/). sa stranice ministarstva financija

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 10:38 (drapa88).
17 godina
neaktivan
PlayStation 4

Ne, ako auto kupuješ novi, u salonu, ne plaćaš PDV u HR nego u zemlji u kojoj ga kupuješ. Kad kupuješ rabljeni auto situacija je drugačija, kao što je drugačija i sad unutar zemlje.

Priča o 300€ nema smisla jer granica kao takva više ne postoji i nitko te neće gledati kad prelaziš granicu.

Sva ograničenja tu su isključivo za kupnju iz inozemstva, iz trećih zemalja. Jedna od glavnih poanti EU je slobodno kretanje robe tako da bilo što kupljeno unutar EU možeš slobodno prenositi u bilo koju EU zemlju bez dodatnih davanja.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 10:39 (Danny_HR).

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

vidi pa ne pričam iz guzice i ovo što sam stavljao su odgovori ministarstva financija i carine

12 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ne, ako auto kupuješ novi, u salonu, ne plaćaš PDV u HR nego u zemlji u kojoj ga kupuješ. Kad kupuješ rabljeni auto situacija je drugačija, kao što je drugačija i sad unutar zemlje.

Priča o 300€ nema smisla jer granica kao takva više ne postoji i nitko te neće gledati kad prelaziš granicu.

Sva ograničenja tu su isključivo za kupnju iz inozemstva, iz trećih zemalja. Jedna od glavnih poanti EU je slobodno kretanje robe tako da bilo što kupljeno unutar EU možeš slobodno prenositi u bilo koju EU zemlju bez dodatnih davanja.

iskreno i ja se nadam da je tako, živi bili pa vidili

17 godina
neaktivan
PlayStation 4

Provjerio sam, za automobile imaš pravo, situacija je obrnuta od one koju sam opisao. Za nove će se aute plaćati PDV u Hrvatskoj, dok za rabljene ne.

Ostala roba se slobodno uvozi i plaća se PDV tamo gdje ju kupuješ.

Ulaskom RH u članstvo EU ukida se granica prema državama članicama EU, te u tom smislu u obavljanju prometa sa drugim državama članicama nema uvoza i izvoza. Izvoz i uvoz postoji samo sa trećim zemljama.

Citat iznad je izvučen sa stranica porezne i odnosi se na građane, poduzetnici imaju druge propise i objašnjenja.

Ovo je moje shvaćanje stvari i objašnjenje koje sam dobio od računovodstva. Postoji, naravno, mogućnost da je pogrešno, al u tom slučaju odgovori koje dobivamo od porezne nisu jasni.

1 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Provjerio sam, za automobile imaš pravo, situacija je obrnuta od one koju sam opisao. Za nove će se aute plaćati PDV u Hrvatskoj, dok za rabljene ne.

Ostala roba se slobodno uvozi i plaća se PDV tamo gdje ju kupuješ.

Ulaskom RH u članstvo EU ukida se granica prema državama članicama EU, te u tom smislu u obavljanju prometa sa drugim državama članicama nema uvoza i izvoza. Izvoz i uvoz postoji samo sa trećim zemljama.

Citat iznad je izvučen sa stranica porezne i odnosi se na građane, poduzetnici imaju druge propise i objašnjenja.

Ovo je moje shvaćanje stvari i objašnjenje koje sam dobio od računovodstva. Postoji, naravno, mogućnost da je pogrešno, al u tom slučaju odgovori koje dobivamo od porezne nisu jasni.

ja se iskreno nadam da to što ti kažeš je točno, jer onda više neću morati niti robu niti tehnologiju kupovati u RH kao i većina ostalih ljudi kojima ova postojeća ograničenja od 160 kuna smetaju

15 godina
neaktivan
PlayStation 4

pa sta svi zelite iz njemacke i nekih drugih zemalja naruciti nasa cijena je sasvim ok od 3400 kuna. Narucis iz neke druge drzave shipping i pdv opet te dodje na isto vako u hrv platis voucher i dobijes popust od 300 kn u sta te briga.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

jel stvarno ovakva razlika u veličini konzola?

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 14:18 (alexspalato).

0 0 hvala 0
17 godina

Ak se ne varam nekih 40+% je razlika, da. XB1 je ogroman. PS4 je manji i od PS3slima.

15 godina
neaktivan
PlayStation 4

za ne povjerovat{#}-još jedan dokaz da je Xbox One totalni promašaj.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 14:29 (alexspalato).

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
PlayStation 4

I jos uvijek su uspjeli staviti bolji hardver u manju kutiju - Sony FTW {#} 

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 14:56 (Iron_Maiden_HR).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
PlayStation 4

xbox sadrži tv i zato je tako velik. nitko ne zeli mali tv.

Potpis!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Iron_Maiden_HR kaže...

Sad možemo biti zločesti i reći da se očekuju problemi sa pregrijavanjem... Smijeh

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
Iron_Maiden_HR kaže...

Sad možemo biti zločesti i reći da se očekuju problemi sa pregrijavanjem... Smijeh

ne, jer nije xbox... ovo će ti još i hladit sobu.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
13 godina
odjavljen
Ezio kaže...

ne sadrzi nikakav tv
da sadrzi onda cable box nebi bio potreban

odnosno Xbox nema DVR u sebi 

http://revohd.blogspot.com/
15 godina
Arnold Layne kaže...
Ezio kaže...

ne sadrzi nikakav tv

ne znaš ti. sadrži tv sa sportovima i tv-om. 

Potpis!
15 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
Ezio kaže...

ne sadrzi nikakav tv

Šta ti misliš da si bolje upućen od Ezia...

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
13 godina
odjavljen
PlayStation 4

da stvarno ja isto gluposti pisem :\ :D

nego stvarno me zanima kaj su stavili unutra da je tak velik
unutra stane jos i maticna od xbox360 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

Planiram kupiti Ps4, ako u hrvatskim shopovima bude doslo oko 3400 kn, koliko ce kostati tipa u Njemačkoj? I kako ide carina ako se kupuje preko online?

Trazim premium molten acc, heroji nebitni..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iron_Maiden_HR kaže...

A to što ps4 možda ima cigletinu od 5 kila za napajanje izvan konzole nije važno

Svaka čast ako su utrpali sve u tu "malu" kutiju, ali opet me zanima koliko buči i grije se

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
13 godina
PlayStation 4

Nema carine, dajte ljudi citajte. Kad udes u EU nema carine za sve sta kupujes iz zemalja EU, kako platis toliko ti dode i to je to... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Paolo2612 kaže...
Iron_Maiden_HR kaže...

A to što ps4 možda ima cigletinu od 5 kila za napajanje izvan konzole nije važno

Svaka čast ako su utrpali sve u tu "malu" kutiju, ali opet me zanima koliko buči i grije se

jako tesko ,a i da ima kaj onda 
Xbox 360 to isto ima pa nikom to ne smeta ili ? 

15 godina

Pa bolje tako nego da grije unutar konzole.

HTC 8X :)
13 godina
odjavljen
kratos091 kaže...

Pa bolje tako nego da grije unutar konzole.

ma nije bolje 
prema nekim nacrtima unutar konzole je 

17 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
Paolo2612 kaže...
Iron_Maiden_HR kaže...

Onda je glupo govoriti da je PS4 manji ako zajedno s ciglom za napajanje je zapravo veći od x1.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
13 godina
odjavljen
Paolo2612 kaže...
Arnold Layne kaže...
Paolo2612 kaže...
Iron_Maiden_HR kaže...

Onda je glupo govoriti da je PS4 manji ako zajedno s ciglom za napajanje je zapravo veći od x1.

isto tak i xbox moze imat ciglu vani 

vidis da imaju ~jednake ulaze za napajanje

http://www.psnation.org/wp-content/uploads/2013/06/PS4-Back.jpg

http://2eq9hztv2wc1k6odx469m9znq0.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/back.jpg 

12 godina

NE, PS4 nema odvojeno napajanje (box). . .
Ja misim da ste seveć susreli sa ovakvim kablom. . .

PS4 PS4
 Dok evo ga napajanje za xBox ONE. . .

xBoxONE xBoxONE

15 godina
neaktivan
PlayStation 4

potvrđeno je da će igrice za PS4 i XBOX (D)ONE koštati 60 dolara

link od vijesti

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka: