PlayStation 4 hardver zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 1.794
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
PlayStation 4 hardver

PlayStation 4 će koristiti prilagođenu verziju Accelerated Processing Unit(APU) od AMD-a, 8 gigabajta jedinstvene GDDR5 memorije koja mnogo brža od DDR3 i brža od DDR4 koji će izaći vjerojatno krajem ove godine. Svi znate za APU-ove od AMD-a, ovaj APU je drukčiji i nije tako slićan Trinity-u i Richland-u koji izlazi, dok jedinstvena memorija znaći da je nema RAM-a ili VRAM-a nego je sve ujednom tako da developeri video igara mogu napraviti vrlo vizualne prerenderirane scene, prilagoditi konzolu za svoje potrebe i moguća dinamičnost.

Procesor(Central Processing Unit):

AMD Semi-Custom APU x86 Bulldozer-Zambezi/PileDriver-Vishera (Jaguar) 2x4 (8 jezgri) na taktu od 1.6Ghz (12.8Ghz)

Grafički Čip:

AMD Radeon HD 1.84 teraflops (specijalna verzija bazirana na 8xxx seriji(?),memorija sa "jedinstvene/ujedinjene memorije) GDDR5

Memorija(ujedinjena/jedinstvena):

8Gb GDDR5 176Gb/s

Prostor HHD/SSD?:

160 Gb SATA3 (developer kit edition) ???Gb SATA (službena)

Medijski Čitać:

Blu Ray x6/Dvd x8 brzina

Ostalo:

USB 3.0 Bluetooth 2.1 HDMI AV-out(analog) S/PDIF(optički)

!nadopunavanja i izmjena će biti!

"moj komp je kanta"
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 17:56 (iamaloner95).
Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
neaktivan
PlayStation 4 hardver

Daj nemoj samo pisat da je to 12.8Ghz procesor -.-

Uglavnom, HW je odlican, puno puno jaci nego u PS3, nebo i zemlja za razliku od RSX-a koji je i slabiji od 7900GT, sve je izvrsno integrirano tako da, performanse ce zasigurno biti izvrsne, kao i grafika naravno.

Odlican upgrade, i samo se nadamo da ce i cijena biti takva, da konzola nece imat prevelik TDP, da ce hladnenje biti dobro rijeseno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PlayStation 4 hardver

hardver je bolji ali osim procesora.cell u ps3 je daleko mocniji ali i kompliciraniji za developere

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: PlayStation 4 hardver
Cell je bio i ostao potpuni promašaj. Performanse ispod očekivanja.
12 godina
protjeran
PlayStation 4 hardver

wut

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
herc1988 kaže...

hardver je bolji ali osim procesora.cell u ps3 je daleko mocniji ali i kompliciraniji za developere

Ma kakvi, previse se pricalo o tom procesoru, nista od toga, bas, profulan, kompliciran za developere, a ikad se izvuklo nesto iz njega, opet nista posebno.

17 godina
iamaloner95 kaže...

PlayStation 4 će koristiti prilagođenu verziju Accelerated Processing Unit(APU) od AMD-a, 8 gigabajta jedinstvene GDDR5 memorije koja mnogo brža od DDR3 i brža od DDR4 koji će izaći vjerojatno krajem ove godine. Svi znate za APU-ove od AMD-a, ovaj APU je drukčiji i nije tako slićan Trinity-u i Richland-u koji izlazi, dok jedinstvena memorija znaći da je nema RAM-a ili VRAM-a nego je sve ujednom tako da developeri video igara mogu napraviti vrlo vizualne prerenderirane scene, prilagoditi konzolu za svoje potrebe i moguća dinamičnost.

Procesor(Central Processing Unit):

AMD Semi-Custom APU x86 Jaguar CPU/8 jezgri na taktu od 1.6Ghz

Grafički Čip:

AMD Radeon HD 1.84 teraflops (specijalna verzija bazirana na 8xxx seriji(?),memorija sa "jedinstvene/ujedinjene memorije) GDDR5

Memorija(ujedinjena/jedinstvena):

8Gb GDDR5 176Gb/s

Več postoje dvije teme na forumu,Izlanuo se oko novog Sony PS4 pa zakaj sad opet onda isto jel i usput si krivo navel tehnikalije.Ja sam u u ovome kaj sam citiral pobrisal krivo, nema tu nikakvog Bulldozer/-Zambezi/Piledriver/Vishera procesora i arhitekture.Kaj se tiče procesora to je Jaguar CPU, i on nema veze sa modularnom Bulldozer/Piledriver arhitekturom na Jaguar procesoru imamo 8 klasičnih jezgri+djeljeni L2 Cache tu nema nikakvih Bulldozer modula i to je to.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
14 godina

perfomance lose?WTF.ja sam onda lud

17 godina
moderator
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: