PC vs. PS3 vs. PS4??

poruka: 90
|
čitano: 40.302
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: PC vs. PS3 vs. PS4??

Ja osobno nebi nikad kupovo konzolu bar god dana nakon izlaska na trziste,prva stvar puno je preskupa druga stvar kavari se pogledaj samo ps3,xbox360.Za ps3 trenutno imas jako puno dobrih igara i probijen je tak da mozes radit skoro kaj hoces.Npr. sumnjam da ce ps4 imat mogucnost gledanja .mkv filmova prebacivanja podataka preko izmedu PC-a i PS3 preko LAN-a.Gledanja TV stremova bez ikakve mjesecne naknade itd.A sta se PC-a tice nebi nista komentiro jel stvarno otkad imam konzole ne pratim stanje komponenti,al jos uvijek mogu na PC-u sve igrat tako da ak imas sad neki ok PC imat ces ko ja PS3 za sve igre a ako izade slucajno kakva dobra PC ekskluziva mozes i to odigrat.

You got to lose to know how to win
16 godina
neaktivan
PC vs. PS3 vs. PS4??

Dok kupis PS3+dvije do tri igre kupis si PC. Na Steamu imas hrpetinu igara, svako malo neka akcija, naigras se za sicu. Ima i besplatnih igara. I mozes ga isto spojit na TV. A i ne moras, tko ce se stalno svadjat sa ukucanima oko TVa. Ja glasam za PC.

Inace, sad je prava prilika za kupovinu PS3. Kako je najavljen PS4, PS3ci ce pasti (vec je pala?) cijena, ima hrpetina igara. Kad izadje PS4 i dok malo zazivi proci ce godinu do dvije. Zivot je kratak. Tko ce toliko cekati. Uzmi sad nesto i igraj se. Za godinu do dvije mozes skupiti jos novca za PS4, ako te taba i dalje budu interesirale igre. Mozda ces tada imat neke druge interese.

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PC vs. PS3 vs. PS4??
Uzmi sada neki pc i stedi za ps4,ima vremena do tad.
Ljubomorne duše mogu da mi puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GRiZLy_XL kaže...

Ja bi uzeo PS4 :)

Pa uzmi ga sada ako mozes!

Kad izadje vidjet cemo hoce li PS4 bit cemu. Mozda jednostavno propadne i svi recimo kupe SteamBox. A do tata, uzmes neku povoljnu platformu sa hrpom igara i igras se. Ili cekas par godina i abstiniras?

Za 5k kn mozes vec danas kupiti jaci PC neko ce to biti taj buduci PS4.

12 godina
neaktivan
PC vs. PS3 vs. PS4??

cemu sve te spekulacije a PS4 nije jos ni izasao.Unaprijedi tim novcima PC s kojim si uvijek siguran!

0 0 hvala 0
13 godina

Osobno uvijek PC nasuprot konzola što se tiče igara i svega drugog no PS3 ima tu prednost da postoje nekolicina igara koje su isključivo napravljene za tu konzolu koje zaista vrijedi odigrati  stoga presudi sam.

13 godina
neaktivan
PC vs. PS3 vs. PS4??

Tu je sad dilema zbog toga što ima dosta epic PS ekskluziva...Ako baš imaš stari PC koji jedva vrti ili ne vrti novije naslove...radije si uzmi PC, jer na PC uvijek imaš dobrih igara a za te novce bez problema si središ PC za sljedećih par godina. A ako te opet više privlači PS3 ili 4 uzmi to. Ne znam što da ti kažem....na PC je uvijek grafika bolja. Imaš mogućnost instalacije modova koji još dodatno poboljšaju igrivost...na konzolama si limitiran visokom cijenom igara ( kod nas u HR su katastrofalno visoke cijene za konzole ).

Ovako

PC -

Bolja grafika

Mogućnost modova u večini igara

Jeftinije igre

Multifunkcionalnost

Konzole

Odlične igre koje su ujedno i ekskluzive koje možeš samo na konzoli igrati (tipa God of War, Uncharted, Killzone i niz drugih)

Bluray player ( znači puno bolja kvaliteta filmova u 3D ako imaš nekakvu plazmu tv ili LCD tv što ti je must have za PS3-PS4)

Ima još pluseva za obje platforme. Ako sam išta zaboravio, slobodno neka me netko ispravi.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Tu je sad dilema zbog toga što ima dosta epic PS ekskluziva...Ako baš imaš stari PC koji jedva vrti ili ne vrti novije naslove...radije si uzmi PC, jer na PC uvijek imaš dobrih igara a za te novce bez problema si središ PC za sljedećih par godina. A ako te opet više privlači PS3 ili 4 uzmi to. Ne znam što da ti kažem....na PC je uvijek grafika bolja. Imaš mogućnost instalacije modova koji još dodatno poboljšaju igrivost...na konzolama si limitiran visokom cijenom igara ( kod nas u HR su katastrofalno visoke cijene za konzole ).

Ovako

PC -

Bolja grafika

Mogućnost modova u večini igara

Jeftinije igre

Multifunkcionalnost

Konzole

Odlične igre koje su ujedno i ekskluzive koje možeš samo na konzoli igrati (tipa God of War, Uncharted, Killzone i niz drugih)

Bluray player ( znači puno bolja kvaliteta filmova u 3D ako imaš nekakvu plazmu tv ili LCD tv što ti je must have za PS3-PS4)

Ima još pluseva za obje platforme. Ako sam išta zaboravio, slobodno neka me netko ispravi.

jos jedna stvar sto se tice kvarova.PC je u velikoj prednosti jer ne trebas ga slati na servis kad ti se nesto unutra pokvari dok konzolu moras ili se s njom mozes pozdraviti.

11 godina
neaktivan
PC vs. PS3 vs. PS4??

PC:
Dobre i jeftine igre (i besplatne{#})
Mogućnost nadogradnje
Kad se konzola pokvari,ili ode napajanje il se pozdraviš s njom,a ovde samo promineš određenu komponentu
Lakše je igrati na  tipkovnici i mišu
Više memorije
Možeš raditi sve i svašta dok na konzoli igraš samo igre od 300+kn....

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
Moj PC  
6 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
PC vs. PS3 vs. PS4??

Ma samo za igre je bolje uzet PS3 jailbreakan, ima bolje igre i jeftinije je.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
7kunac kaže...

PC:
Dobre i jeftine igre (i besplatne{#})
Mogućnost nadogradnje
Kad se konzola pokvari,ili ode napajanje il se pozdraviš s njom,a ovde samo promineš određenu komponentu
Lakše je igrati na  tipkovnici i mišu
Više memorije
Možeš raditi sve i svašta dok na konzoli igraš samo igre od 300+kn....

300kn? po 40kn se nadju starije igre,nemoraju to sad biti najnovije,a i usparas za neku noviju igru, i kad ju predjes i disadi ti,mjenjas ju za drugu itd.

Potpis
14 godina
Nikada nisam dao 300kn za igru za ps3 niti sadasnji xbox 360 uvijek manje i kasnije mijenjo za druge! Inace ako imas lcd tv ili plazmu za igranje ubodi odmah ps3 sa playstatiom + pretplatom ili moddani ps3 a ostatak love ostavi sastrane za daljnja ulaganja(ps4 ili novi xbox ovisi sta bude bolje) pc ako nemislis igrat na njemu je dobar inace na gamepadu je lakse igrat nego sa misem i tipkovnicom jedino fps igre su preciznije i rts ovi stim da je fps savrseno igriv na konzoli dok meni osobno rts nikako!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
11 godina
neaktivan
PC vs. PS3 vs. PS4??

PlayStation 3 je stvarno dobra konzola, jedini je problem što kod nekih igrica frame rate i grafika nije baš poput Xbox-a 360 ali ne naplaćuje se multiplayer. PlayStation 3 ima više eksluziva i dobrih naslova, uskoro izlazi The Last Of Us, ima mana vezano uz patchanje tako da nadam se imaš dobre živce. Ima Blu Ray i novi košta 2500 kuna dok rabljeni 1500kn, ovisi o modelu i veličini HDD-a.

PlayStation 4 je veliko poboljšanje od PlayStation-a 3 hardverski gledano, na izlasku će biti dosta naslova visoke kvalitete i dosta igara od treće strane vjerojatno na izlasku. Grafika u igrama će biti minimalno 5 do 10 puta bolja zbog arhitekture PlayStation 4 hardvera, Killzone: Shadow Fall od Guerilla Games je rađen na umu da PlayStation 4 ima samo 4Gb GDDR5 memorije jer Sony nije rekao da ima 8 a ne 4 tako da su ih iznenadili, imaju još 4Gb za iskoristi makar je zapravo 7 jer 1 giga je za sistem/operacijski sustav. Smjernica ili Joystick je znatno poboljšan tako da ćeš imati veću fleksibilnost i ugodnija je ergonomičnost, cijena ovisi o modelu. Ima ih dva ali neznam kakvi su, jedan možda ima 512Gb dok drugi bude ima 1Tb, PlayStation 4 je još u stanju prototipa osim kontrolera. Ja očekujem emulaciju igrica za PlayStation 1 i 2 dok za 3 mislim da će biti streamno ili nekako uspiju emulirati makar sumnjam. Još uz to ima USB 3.0, Wifi i brži optički uređaj , bluetooth 2.1, hdmi, analog av out, itd...

PC ili Personal Computer/Osobno Računalo, ovisi koliko imaš novaca i što želiš toćno raditi na njemu. Igrice su jeftinije nego na konzolama i možeš raditi više stvari i imati modifikacije za igrice koje to podržavaju kao i emulacija nekih konzola. Danas za 3050 možeš sastaviti računalo koje će dobro služiti svrsi za igranje i možeš nadograditi, ako uložiš 4500 kuna onda već imaš solidno računalo za igranje video igrica. Kada uđemo 1.7 komponente će pojeftiniti kao i PlayStation 3 a PlayStation 4 će koštati 3500 vjerojatno.

Ja bi preporućio PlayStation 4 jer će imati performanse u igricama kao računalo od 6000 kuna i ima će mogučnost da snimaš i dijeliš kao na kompjuteru/računalu. PlayStation 4 će imati dosta stvari koje možeš raditi na računalu ali sa limitacijama, možda čak bude imao nekakav limitirani modding za video igre. Unreal Tournament 3 je imao podršku na PlayStation-u 3 za modove i to :)

To sve ovisi o tebi, neznam da li će ti ovo pomoći...

0 PC za oko 3500kn
2 PlayStation 4
2 PlayStation 3
20 PS3 poslije PS4
11 PC Gaming 4500kn
"moj komp je kanta"
Moj PC  
6 0 hvala 2
16 godina

Lijep post. Svaka čast.

11 godina
neaktivan
PC vs. PS3 vs. PS4??

Zanimljivi postovi {#}...prema tome PC mi se vjerojatno više isplati, al me isto tak zanimaju i ekskluzive na PS3, a pogotovo GTA V koji izlazi samo za konzole...Možda bi najbolje bilo da uložim svih 5k kn u PS3 Super Slim 500GB (GT5+U3), 2500kn i ostalih 2500kn za igre (Dead Space 3, Far Cry 3, Crysis 3, Black Ops 2, Battlefield 3, GTA V)...ili složim PC sa slabijim procesorom ali jačom grafičkom za 3500kn (1500 za monitor)...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 15:35 (Spodoba).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zuper kaže...

za te novce može dobiti i5 + hd 7870

na koju foru za 5k kupiti novi proc 15 i 7870 ??

di je još matična,napajanje,hlađenje,hard ili ssd ,monitor....a lol treba njemu za takav komp puno više para.

uzmi si ps3 za 1500 kn i bok ak je samo za igre :)

Battlelog CRO_ZeNGe
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 15:40 (ZeNGe_CRO-mt).
11 godina
neaktivan
PC vs. PS3 vs. PS4??

Sve ovisi o tebi, ja bi uzeo PS3 i PS4... Po mogučnosti ne bi prodao PS3 tako da možeš igrati koje si kupio...

Možeš kupiti PS4 i onda komp samo za surfanje internetom, eto... Sve ovisi o tebi.

"moj komp je kanta"
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran
PC vs. PS3 vs. PS4??

-

did i ever tell you the definition of insanity?
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 13:10 (Vaas).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PC vs. PS3 vs. PS4??

Nebu puno cijene padale zasigurno, PS3 je skoro pa dno udario sa cijenama hehe.

Ako PS2 jos po 800kn prodaju, a vidio sam par slimova PS3 po 1100,1300kn, bez modifikacije, oko 1600+ sa modifikacijom i dosta igra na njemu,sto je i moja preporuka.

Imas gro gro igara na PS3 i bit ces itekako zabavljen dok ne dode PS4.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
PC vs. PS3 vs. PS4??

Možda uzmem PS3 Super Slim 500GB sa Gran Turismom 5 i Unchartedom 3 za 2500kn i uzmem si još FC3, Crysis 3, Dead Space 3..Najvjerojatnije ću uzeti PS3 zbog GTA 5 koji dolazi samo na konzole.

12 PS3 Super Slim 500GB
2 Xbox 360 Slim 250GB

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
PC vs. PS3 vs. PS4??

-

did i ever tell you the definition of insanity?
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 13:09 (Vaas).

1 0 hvala 0
15 godina
iamaloner95 kaže...
 Killzone: Shadow Fall od Guerilla Games je rađen na umu da PlayStation 4 ima samo 4Gb GDDR5 memorije jer Sony nije rekao da ima 8 a ne 4 tako da su ih iznenadili, imaju još 4Gb za iskoristi makar je zapravo 7 jer 1 giga je za sistem/operacijski sustav. Ima ih dva ali neznam kakvi su, jedan možda ima 512Gb dok drugi bude ima 1Tb, PlayStation 4 je još u stanju prototipa osim kontrolera. Ja očekujem emulaciju igrica za PlayStation 1 i 2 dok za 3 mislim da će biti streamno ili nekako uspiju emulirati makar sumnjam.

Mali ispravak...... Killzone koristi 1.5 GB VRAM memorije trenutno, igra je lockana na 30 FPS-a.....  1GB za operacijski sustav nije potvrdeno tako da se jos nista ne zna, kada malo bolje razmislim rekao bih da ce biti rezervirano za OS i te gluposti barem 2GB (zbog ovih specijalnih PS4 feautures-a itd). Takoder niti modeli nisu potvrdeni i ne zna se nista o cijenama, velicini HDD-a itd. Potvrdeno je, PS4 nece pokretati/emulirati PS1-PS2-PS3 igre i nece raditi Audio CD-i.... jedino preko Gaikaia ces mozda moci igrati stare igre ali Sony je rekao da to planiraju u buducnosti odnosno ne mozemo to ocekivati bas od launcha.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 18:10 (lovac82).
11 godina
neaktivan

naravno da PC verzija dolazi, ali ona dolazi u 12 mjesecu 

Filip
12 godina
neaktivan

Ako se mislis igrati kupi konzolu PS3.Zasto?

PC - moras uzeti gaming PC, koji ce za 2 g da vrti igre na mediumu, plus PC za gaming je bukvalno vreca bez dna, svako malo kupi neku grafu, nadogradi proc, kupi gampad i...i jos plus kupi igre za istoimenog jer ako si gamer igrac ces puno multiplayera sto znaci jogurt igre ne dolaze u obzir.

PS4 - vrati se na izdavanje PS3 ce.Izasle 3, 4 igre, svi su govorili fora grafa al ako mozes podnijeti da pola godine igras 3 igre onda cekaj PS4.Ako ti je bitno da se zabavljas igras igre, onda PS4 definitivno nije za tebe, a ko zna i kolika ce cijena biti istoimenog (barem ja ne znam :D ) plus koliko ce te doci igre...

Zasto PS3?Jednostavno imas igara more, zapravo bitno ti je kupiti 2-3 igre i uz razmjenu sa drugima imas nepresusan izvor igara, zabave, a na kraju krajeva bit igranja nije da gledam prelijepe graficke prikaze, to mozes gledati i na slikama sa fotica, nego je bit da se zabavis, stoga PS3 ti je trenutno najbolji izbor.

14 godina
neaktivan
PC vs. PS3 vs. PS4??

Imao sam komp prije par godina jako dobar komp za to vrijeme HD 4850 dualcore itd.I onda sam se odlucio kupit PS3  samo zbog eksluziva i jako sam sretan i zadovoljan s njim i prije par mj. sam opet kupio komp ali novi ,jako dobar je i mogu ti rec da kad igram jedan Skyrim,Assassins Creed 3 i sl. na PS3 kvaliteta igre je mozda 60% manja nego kad takve igre igram na PC zato najbolje ti je da kupis PS3 jako jeftino ga nades jailbreakas ga jer su igre stvarno preskupe iako sam neke kupio jer su to zasluzile Uncharted,Infamous,GOW i sl. i kad ti dojadi kad odigras sve sta imas samo na PS3 prodaj ga i uzmi novi komp mozda cak bolje da jos ustedis malo da kupis komp od 7000kn i to pri kraju 2013 jer ipak izlazi 2014 The Witcher 3 koji sigurno na jednom PS4 nece bit kvalitetan kao na PC.I jos nesto nikad nemoj uzet konzolu nakon par mj. sta je na trzistu definitvno sacekaj godinu dana barem jer ces kupit PS4 mozda i onda ce ti nakon 2 godine izac jos 3 verzije iste konzole koje ce bit vjerovatno kvalitetnije jer se i Sony preserava bzvz...i vidim da ljudi tu melju gluposti da jedan gaming komp naon 2 godine vrti igre na medium to je daleko od istine  jedan gaming komp od cca 7000kn ce ti vrtit sve igre na high sljedecih 3 godine sa puno vecim FPS nego na konzoli  i onda ces morat vjerovatno mijenjat smao graficku eventualno procesor a to nakon 3 godine od kupnje jednog PC-a stvarno nije velika stvar i ako ne volis zakon imas bezbroj igara besplatno na PC-u ako znas na sta mislim ali kupi ono sta te najvise privlaci samo pazi da ne pozalis jer kasnije tih novaca vise nema...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 17:29 (The White Wolf).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The White Wolf kaže...

Imao sam komp prije par godina jako dobar komp za to vrijeme HD 4850 dualcore itd.I onda sam se odlucio kupit PS3  samo zbog eksluziva i jako sam sretan i zadovoljan s njim i prije par mj. sam opet kupio komp ali novi ,jako dobar je i mogu ti rec da kad igram jedan Skyrim,Assassins Creed 3 i sl. na PS3 kvaliteta igre je mozda 60% manja nego kad takve igre igram na PC zato najbolje ti je da kupis PS3 jako jeftino ga nades jailbreakas ga jer su igre stvarno preskupe iako sam neke kupio jer su to zasluzile Uncharted,Infamous,GOW i sl. i kad ti dojadi kad odigras sve sta imas samo na PS3 prodaj ga i uzmi novi komp mozda cak bolje da jos ustedis malo da kupis komp od 7000kn i to pri kraju 2013 jer ipak izlazi 2014 The Witcher 3 koji sigurno na jednom PS4 nece bit kvalitetan kao na PC.I jos nesto nikad nemoj uzet konzolu nakon par mj. sta je na trzistu definitvno sacekaj godinu dana barem jer ces kupit PS4 mozda i onda ce ti nakon 2 godine izac jos 3 verzije iste konzole koje ce bit vjerovatno kvalitetnije jer se i Sony preserava bzvz...i vidim da ljudi tu melju gluposti da jedan gaming komp naon 2 godine vrti igre na medium to je daleko od istine  jedan gaming komp od cca 7000kn ce ti vrtit sve igre na high sljedecih 3 godine sa puno vecim FPS nego na konzoli  i onda ces morat vjerovatno mijenjat smao graficku eventualno procesor a to nakon 3 godine od kupnje jednog PC-a stvarno nije velika stvar i ako ne volis zakon imas bezbroj igara besplatno na PC-u ako znas na sta mislim ali kupi ono sta te najvise privlaci samo pazi da ne pozalis jer kasnije tih novaca vise nema...

pa komp od 7000kn,kosta ko 2 playstationa 4 :P

a komp koji kosta isto ko i ps4 (kad izadje) ce durati max 2 godine

i play angry birds,i'm a gamer.
14 godina
neaktivan

playstation ce bit 4 i nesto  ako ne i 5 tisuca kn mogu se kladit i plus koja igrica i eto imas PC  od 7000kn sa boljim performansama  od PS4 i citavim morem besplatnih igri,i takav PC  ce i nakon 3 godine multiplatformske  igre pokretati puno bolje nego PS4

14 godina
neaktivan
PC vs. PS3 vs. PS4??

Samo sto za PC nikad nece doc God of War, Uncharted, MGS, Killzone, GT...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The White Wolf kaže...

playstation ce bit 4 i nesto  ako ne i 5 tisuca kn mogu se kladit i plus koja igrica i eto imas PC  od 7000kn sa boljim performansama  od PS4 i citavim morem besplatnih igri,i takav PC  ce i nakon 3 godine multiplatformske  igre pokretati puno bolje nego PS4

a tu se varas,cijena ps3 kad izadje ce biti nesjecam se kolko tocno,ali ne vise od 3500,3600kn :)

i play angry birds,i'm a gamer.
15 godina
bancic123 kaže...
pa komp od 7000kn,kosta ko 2 playstationa 4 :P

a komp koji kosta isto ko i ps4 (kad izadje) ce durati max 2 godine

Ako vec govoris donekle istinu onda reci istinu do kraja.....

Netocno, takvo racunalo ce trajati i duze od 2 god ali s vremenom ces morati spustati detalje u igrama itd (moze trajati i do cca 4 god ali ako se pomiris s nizim detaljima ofc)..... ista stvar sa PS4, nema opcija odnosno detalja ali prve PS4 igre (vjerujem bar prve 2 god) ce biti usporedive sa high/veryhigh detaljima kod PC-a (ako racunamo samo 1920x 1080 rezu i multiplatform igre), no, nakon toga..... PS4 igre ce izgledati osjetno losije od snaznijih racunala itd.

BTW PS3 launch cijena je bila i preko 5000 KN kod nas.....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 17:10 (lovac82).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice