Is the GPU holding the PS3 back?

poruka: 29
|
čitano: 3.145
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nabasao sam na ovaj članak na ps3news.com..što mislite?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Is the GPU holding the PS3 back?
Vjerujem da je tako, moze PS3 imati 7 jezgri, ali GPU je bitan kod igara, ako on zastari, onda slijedi PS4 :P
You cannot change your fate, no man can...
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Baš sam pročitao kako GRID jako trza na ps3 za razliku od PC i Xbox360..Navodno da je Sony skrpao Gpu na brzinu prije izbacivanja Ps3 na tržište..

17 godina
neaktivan

po meni bi PS3 bio bolje iskorišten kada bi se rabio kao vrsta HTPCa, i tako ga u zadnje vrijeme doživljavam: HTPC koje može tu i tamo pokrenuti koju (dobru) igru. Pukneš neki Linux MCE na njega, dodaš hard od 500 gigabajta i tipkovnnica i miša...

PS3 nije loš, ali je još daleko od 360 i Wiija ako ga gledamo kao konzolu, a tako se i predstavlja...

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

slažem se...ali također mislim da je ps3 izašao prerano..ne bi bilo problema koji su se počeli stvarati...zanima me kako će to utjecati na ljude koji su kupili ps3..

meni je frend poludio i sam se uvjerio kad je pokrenuo GRID..ali nema samo on probleme..

17 godina
neaktivan

Meni je bilo dosta 10min igranja GT Prolouge da ostanem na Sonyu

And maybe i am just a little fucked up, life's just a little fucked up

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
scenotaph kaže...

Navodno da je Sony skrpao Gpu na brzinu prije izbacivanja Ps3 na tržište..

Da, upravo tako. Vidjeli su da je Cell slab kao GPU pa su brzo skompali 7800 GTX u konfiguraciju (bez ikakve optimizacije, jer nisu imali vremena), dok je Microsoft se fino dogovarao sa Atijem oko graficke, opimizirali je kako konzolaski GPU i naravno napravili puno bolji posao. Opsirnije mozes procitati na linku koji je postan maloprije...
17 godina
neaktivan

Izjave dolaze od čovjeka u ATI-u. Smatram  to više neutemeljenim pljuvanjem po konkurenciji.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2008 15:08 (PROTECTOR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče trzakanja GRID-a evo vam link. Osobno sam ga igrao i trzakanja nije bilo! Popušili ste hrpu novinarskih fora.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dark Prince kaže...
Vjerujem da je tako, moze PS3 imati 7 jezgri, ali GPU je bitan kod igara, ako on zastari, onda slijedi PS4 :P
 U ovom slučaju nije samo GPU bitan. Riječ je kombinaciji CELL + RSX. RSX su već prozvali "shader monster" a to mu je glavna zadaća. Da je netko iz MS-a napisao da je Sony bankrotirao svi bi slijepo povjerovali.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2008 15:16 (PROTECTOR).
17 godina

U PS3 postoje hardverski bagovi i to se odavno zna: http://www.theinquirer.net/en/inquirer/news/2006/06/05/ps3-hardware-slow-and-broken.

EDIT: Ovo je bilo koji mesec pre lansiranja, valjda su nešto od toga popravili, ali sa gomilom igara koje su kasnile ili trzale na PS3 dok sa ostalim platformama nije bilo značajnih problema (UT3, Valveove igre, PES... gotovo svake nedelje po jedna takva vest na GM-u), rekao bih da je verovatno da i finalna verzija pati od nekih od ovih boljki.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2008 15:54 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

U PS3 postoje hardverski bagovi i to se odavno zna: http://www.theinquirer.net/en/inquirer/news/2006/06/05/ps3-hardware-slow-and-broken.

EDIT: Ovo je bilo koji mesec pre lansiranja, valjda su nešto od toga popravili, ali sa gomilom igara koje su kasnile ili trzale na PS3 dok sa ostalim platformama nije bilo značajnih problema (UT3, Valveove igre, PES... gotovo svake nedelje po jedna takva vest na GM-u), rekao bih da je verovatno da i finalna verzija pati od nekih od ovih boljki.

Kao što se i odavno zna da theinquirer.net lansira takve nebuloze, nakon nekoliko laži koje su lansirali ti se još uvijek pozivaš na njih. Smiješno.

UT3 nikada nije trzao na PS3. Valveove igre su oduvijek loše portane zbog lijenosti programera i nepoznavanja arhitekture. Neobično kako se Sweeney nikada nije žalio oko ps3-a dok je Gabe Newell to radio gdje god je stigao,a port Dark Messiah za Xbox je bio očajan.
17 godina

Tu vest je prenelo više sajtova uglednijih od Inquirera (on mi se sad prvi pojavio prilikom Guglanja), a izvor podataka je bio sam Sony (vidi sliku). Uz to, napisao sam "kasnile ili trzale", UT3 koji si pomenuo je u onoj prvoj grupi. I GTA4 je bio odgođen dobrim delom zbog problema sa PS3. Kao što rekoh, na GM-u se više puta mesečno pojavljuju vesti o igrama koje kasne na/zbog PS3.

Na kraju one uglavnom stignu i uglavnom rade uz nešto problema tu i tamo, što je sve manje više normalno, ali s obzirom na frekvenciju ovakvih vesti vezanih za PS3, rekao bih da je očigledno da je to najproblematičnija platforma današnjice, a pretpostavljam da pominjani hardverski problemi koji su sigurno postojali tek koji mesec pre nego što se konzola pojavila u prodavnicama imaju veze sa time.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2008 17:02 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
 UT3 nikada nije trzao na PS3. Valveove igre su oduvijek loše portane zbog lijenosti programera i nepoznavanja arhitekture. Neobično kako se Sweeney nikada nije žalio oko ps3-a dok je Gabe Newell to radio gdje god je stigao,a port Dark Messiah za Xbox je bio očajan.
 Jos samo fali da kazes kako PES2008 radi odlicno na PS3..
17 godina
neaktivan
Dark Prince kaže...
PROTECTOR kaže...
 Jos samo fali da kazes kako PES2008 radi odlicno na PS3..
 PES 2008 je imao problema na svim platformama ne samo na ps3-u.
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Na kraju one uglavnom stignu i uglavnom rade uz nešto problema tu i tamo, što je sve manje više normalno, ali s obzirom na frekvenciju ovakvih vesti vezanih za PS3, rekao bih da je očigledno da je to najproblematičnija platforma današnjice, a pretpostavljam da pominjani hardverski problemi koji su sigurno postojali tek koji mesec pre nego što se konzola pojavila u prodavnicama imaju veze sa time.

Ne nemaju veze s time. Kako objašnjavaš da jedan COD 4 radi savršeno,te niz drugih igara?
17 godina
neaktivan

Nije uopće u pitanju da je CPU PS3-a daleko jači i napredniji od GPU-a Smijeh

To je jedan od razloga zašto raznorazni istraživački centri kupuju na desetke PS3 konzola i onda ih linkaju u servere za čistu sirovu snagu (cell) raznih proračuna (grafika tu nije bitna) hehehehe..

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
 PC ne ubrajas u platforme? Jer ja nikad nisam imao ni najmanjeg problema sa PES 2008..
17 godina
neaktivan
Dark Prince kaže...
PROTECTOR kaže...
 PC ne ubrajas u platforme? Jer ja nikad nisam imao ni najmanjeg problema sa PES 2008..
 Očito nisi igrao online (bez patcheva). Već smo debelo u offtopicu.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2008 18:02 (PROTECTOR).
17 godina

e moram se i ja umjesati u temu,,,,kao prvo da kazem,,,da nemam nigdje dokaza tipa clanaka web sajtova ili neceg drugog, nego da govorim cisto iz vlastitog iskustva i sta sam vidio i dozivio dok sam se igrao na Playstationu,,,

Do not underestimate the power of Playstation!

to je bila uzrecica starog Ps-a,,,,i ona se kroz godine i kroz generacije prenosi i u stvarnost,,,,

samo se sjetite kako su izgledale prve igre na  Playstationu 1 i 2,,,,a kako su izgledale negdje nakon 2 godine ili pretkraj,  uglavnom igre su sve bolje i bolje  izgledale,,,valjda jer su programeri naucili kako izvuci i zadnje snage iz Ps-a tj njegovog hardvera,,,

,,,imao sam prilike malo odigrati i vidjeti par igara na Ps3 (prijatelj ga ima),,,,uzet cu kao primjer Assassins Creed koji meni bolje izgleda nego na Pc,,,

taj Grid moze bit trza, neznam,,,niti pobijam to, nisam ga igrao na ps3,,,ali  Ps3 vec jeste bolja konzola od xbox-a, a vrijeme ce pokazati i  koliko ce ga jos biti bolja/jaca,,,, samo je stvar do ponude igri,,,ali kad izadju stari/novi hitovi, pola vas sto hvalite xbox ce preci na ps3,,,,,

i jos jedna stvar,,,,svi mi manje/vise govorimo subjektivno,,,,sto bi se reklo "svaki cigo svog konja hvali", ali ipak igrao sam se skoro deset godina na playki i moje subjektivno i djelomicno objektvino misljenje je da vrijeme ps3 dolazi,,,,

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2008 19:59 (boxer).
17 godina
scenotaph kaže...

Baš sam pročitao kako GRID jako trza na ps3 za razliku od PC i Xbox360..Navodno da je Sony skrpao Gpu na brzinu prije izbacivanja Ps3 na tržište..

ko da je to jedina igra koja trza...
prostreet isto masno šteka
17 godina
neaktivan

Bilo to pljuvanje ili ne, pa zašto onda codemastes-ovi programeri govore da nikako ne mogu natjerat GRID da radi normalno,i to samo za PS3,za PC i X360 radi odlično..rekli su da GRID na PS3-u ne radi dobro zbog loše

"komunikacije" između GPU=7800GTX i CELL CPU..samo mi nemoj reći da  programeri neznaju isprogramirat igru...da ne objašnjavam imate link na početku teme pa se sami uvjerite..

Sony je jednostavno uprskao stvar sa PS3..prerano ga je izbacio na tržište,sve je na brzinu sklepao,i čini mi se da lagano sve dolazi na svjetlo..

Pusti sad što je bolje pc,x360,ps3 , što ako je stvarno ps3 pušiona? što ako je radi GPU-a sony popušio,a ionako je u gubitku,što ćete VI koji imate ps3,da ps3 propadne kao jedan Dreamcast?

Za GRID sam se sam uvjerio,a za ostale igre također..

17 godina
neaktivan
scenotaph kaže...

Bilo to pljuvanje ili ne, pa zašto onda codemastes-ovi programeri govore da nikako ne mogu natjerat GRID da radi normalno,i to samo za PS3,za PC i X360 radi odlično..rekli su da GRID na PS3-u ne radi dobro zbog loše

"komunikacije" između GPU=7800GTX i CELL CPU..samo mi nemoj reći da  programeri neznaju isprogramirat igru...da ne objašnjavam imate link na početku teme pa se sami uvjerite..

Sony je jednostavno uprskao stvar sa PS3..prerano ga je izbacio na tržište,sve je na brzinu sklepao,i čini mi se da lagano sve dolazi na svjetlo..

Pusti sad što je bolje pc,x360,ps3 , što ako je stvarno ps3 pušiona? što ako je radi GPU-a sony popušio,a ionako je u gubitku,što ćete VI koji imate ps3,da ps3 propadne kao jedan Dreamcast?

Upravo to. Činjenica da jedan COD4 koji nije ekskluziva ni za jednu platformu radi savršeno (na svim platformama) govori baš to. Lakše je okrivit hardware i loše razvojne alate nego priznat programerima da su nedorasli zadatku. Codemasters je lagano krenuo putem velikog EA-a. Pogledajte šta su napravili od DIRT-a.

*edit Za GRID si se sam uvjerio? Neobično da ja nisam vidio nikakvo trzanje o kojem vi svi pričate, da ne spominjem recenzije po netu koje sam pogledao prije nego što sam igrao (pričam o GRIDU). MS fanboy ili jednostavno lupaš bezveze??
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2008 23:50 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan

da sam sam se uvjerio..nakon što sam pročitao članak,probao sam kod frenda..i trza..to sam i vidio i uvjerio se..a čini mi se da svi koji imaju ps3 non stop pokušaju opreavdati zašto su dali 3500kn za konzolu..

neki kupuju zato što se mogu izvalit u krevet i igrat igre..po meni jako glup razlog za dati 3500kn..

a vrijeme će pokazat je li istina ili laž za ps3..a vi se samo pravdajte da je ps3 bolji..Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

GRID brejka i na PC-u i na XBoxu!

Možda već danas dolazi patch koji ispravlja najviše toga oko PS3.

Krivi su programeri, ne sam PS3.

On je jak do bola.

And maybe i am just a little fucked up, life's just a little fucked up

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
scenotaph kaže...

Bilo to pljuvanje ili ne, pa zašto onda codemastes-ovi programeri govore da nikako ne mogu natjerat GRID da radi normalno,i to samo za PS3,za PC i X360 radi odlično..rekli su da GRID na PS3-u ne radi dobro  zbog loše

"komunikacije" između GPU=7800GTX i  CELL CPU..samo mi nemoj reći da  programeri neznaju  isprogramirat igru...da ne objašnjavam imate link na početku teme pa se sami uvjerite..

Pusti sad što je bolje pc,x360,ps3 , što ako je stvarno ps3 pušiona? što ako je radi GPU-a sony popušio,a ionako je u gubitku,što ćete VI koji imate ps3,da ps3  propadne kao jedan Dreamcast?

.. e svašta ljudi.   Ako će sonyjeva konzola propasti to sigurno neće biti zato jer je grafički preslaba (pa kakav je onda wii ako je ps3 slab a prodaje se odlično) kako xbox posjeduje ati-jev hardver na njemu će radit bolje igre koje se i inače bolje izvode na atijevim grafičkim karticama iz vremena xenoxa (X1xxx) a na plejki će bolje radit igre koje inače pašu njihovoj 7800/7900seriji
Međutim činjenica jeste da je sony ps3 izdao ljepu godinicu iza x360 i za nju je mogao sklepati kud i kamo bolji hardware 
17 godina
neaktivan

Svatko tko je vidio GT5:P i MGS4 se neće složiti s ovimeOsmijeh . A tek kad dođe GT5 finalCool

"Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell." Gray Fox (Frank Jaeger)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svašta će se proćitati ovdje.

Kako možete govoriti da grafika ne valja na PS3-u i da je GPU loš. Jeste li vi odigrali koju eksluzivu za PS3. Ne mislim na Multiplatform shranja koja rade za X360 i onda portaju na PS3 nego igre koje su od početka rađene samo za PS3. Kada se programeri potrude ( ne kao one debele ljenčine u Valve-u ) i kada nisu ogranićeni X360 hardwareom igre na PS3-u izgledaju prehebeno.

Jeste li vidjeli nadolazeći Heavy rain, a da ne spominjem MGS 4, uncharted itd.

The bird of the Hermes is my name, eating my wings to make me tame

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice