Instalacija Free McBoot-a na memorijsku karticu

poruka: 317
|
čitano: 200.642
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Instalacija Free McBoot-a na memorijsku kartic

Ne znam je li to izvedivo. Meni je također udaljenost PC-a (i routera) i PS-a 2 10-tak metara s tim da sam ja iskoristio kabel koji je ostao nakon što smo odjavili IP TV. Prethodno mi je otac bio izbušio rupe u zidu da provučemo taj kabel. Pa spoji izravno u prijenosnik.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 20:41 (Izzy).
16 godina

Pozdrav kolege, pišem vam u vezi s bizarnim problemom kojeg po internetu nema često. Radi se o tome da se free mcboot ne želi pokrenuti. Pratim ovaj how to sa prve stranice i sve odlično funkcionira do trenutka prvog boota sa memorijske kartice ( crvena od 8mb ), jednostavno kao da zablokira. Vodič kaže da se cd makne nakon instalacije, ali ja sam probao obe varijatnte, oboje bezuspješno. Kada maknem cd, sve zablokira na prvom free mcboot logu, a kada je cd u njemu ps2 kao da se resetira, no ne radi to, ne znam objasniti.

Čitao sam o tome i većina ljudi priča o drugim memorijskim karticama sa ebaya i tako, ali ja mislim da to nema nikakve veze ni samnom ni mojim problemom. Što vi mislite?

edit: ako vam što pomaže, chip koji je unutra je " Action Mars A752 ", te je ps2 75004 varijanta.

I'm not crazy, my mother had me tested!
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 20:27 (marinn95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ono što mogu preporučiti je format memorijske kartice i ponovna instalacija ili instalacija multi verzije.

16 godina

Formatirao sam ju u onom pred instalacijskom meniju za free mcboot, te sam probao i normal i multi, ista stvar, ostane na logu.

I'm not crazy, my mother had me tested!
16 godina

Možda se "kolje" sa čipom ili je stvarno problem u memorijskoj kartici. A možeš li posuditi od nekog PS 2 memorijsku karticu pa da probaš na nju instalirati?

EDIT: A možeš i potražiti neku noviju ili stariju pak verziju FMCB-a pa je instalirati. Pokušaj recimo sa ovom 2. ili 3. po redu (ali prethodno formatiraj memorijsku karticu): http://sksapps.com/index.php?page=exploit.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 10:29 (Izzy).
12 godina
neaktivan

za @hamstercic , sto hoces preko WI-FI da igras isti je princip jedina razlika je u protoku i brzini podataka, gledaj ovako prvo vidi dali ti tvoj AP uredjaj narodski receno modem gura 54mb/s ili je iznad toga (noviji idu i do 150mb/s) jer lan je 100mb/s znaci ako je prva varijanta tad ti je transfer podataka u prevodu duplo sporiji, dalje ako imas zidove i ostale prepreke automatski ti je ping izmedju racunaljke i routera veci. Ali u svakom slucaju provjeri nece te nista kostati. Ako nisi nikad imao priliku da testiras ping pokreni cmd i u njega upisi (ovo je primjer mog routera) "ping -t 192.168.2.1" samo bez navodnih znakova i moras razmake ispostovati. E sad koji je IP tvog routera to neznam dali zavrsava na kraju kao kod mene sa .2.1 ili sa .1.1 ili pak sa .0.1 to ti znas.

P.S.

Zamolio bih nekog od vas ako nije neki problem samo da pokusate ukoliko imate slobodnog vremena i dobru volju meni izaci u susret, Tokyo extreme racer zero, ja ga pokrenuti nemogu na ovaj nacin, probao sam na cipovanoj konzoli vrti sve regularno, ako neko moze od vas ko ima vise iskustva od mene samo da skine igru sa neta i proba jako bi mi znacilo

Unapred zahvalan

pozdrav

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A, može se na obrnuti način; Spojim PS2 na router i onda da neću morati datoteke prenesti sa laptopa na komp, nego samo da mi se laptop konfigurira da će mi i on biti spojeni sa PS2-om.

Laptop preko Wi-Fi-a, a komp preko LAN mreže

16 godina

Vjerujem da može, ali prvo ti uredi reprodukciju s PC-a. Pa kasnije pokušaj sa prijenosnikom.

13 godina
neaktivan

Opet ja s pitanjima :D

Baš mora biti kabel s osam žica ili je dosta s dvjema da spojim na PS2?

16 godina

Osam.

13 godina
neaktivan
Alkaline kaže...

Ne igra se preko Interneta nego preko lokalne mreže. Iako bi bilo moguće i preko Interneta morao bi naći nekoga sa brzom vezom da hosta datoteke...

PC:

Za početak je potrebno prebaciti PC na fiksnu IP adresu, npr 192.168.1.100.

Nakon toga treba napraviti direktorij na PC-u i nazvati ga "PS2SMB" te ga shareati u lokalnoj mreži.

Unutar "PS2SMB" direktorija još treba napraviti "CD" i "DVD" direktorije u koje će ići .iso datoteke.

Prema logici CD igre idu u CD direktorij, a DVD u DVD direktorij.

Jedna jako bitna stvar je imenovanje .iso datoteka. Kako svaka igra ima svoj jedinstveni kod tako ga i ime .iso datoteke mora sadržavati.

Na primjer: Jedinstveni kod Final Fantasy-a X je "SCES_504.90", slika će se zvati "SCES_504.90.Final Fantasy X.iso".

Kod se može naći kada se otvori root direktorij CD/DVD-a.

Također treba propustiti port 445 na firewallu ili potpuno ugasiti firewall (ne preporučam).

PS2:

Potrebno je uštekati PS2 na LAN u kojemu se nalazi i PC na kojem su .iso datoteke.

Slim PS2 već ima Ethernet port dok kod fat PS2 je potrebno nabaviti expansion adapter.

Kad je sve uštekano i spojeno treba pokrenuti "Open PS2 Loader" i ući u mrežne postavke.

Sada treba dodjeliti fiksnu IP adresu za PS2, npr 192.168.1.200 te podesiti subnet masku (obično 255.255.255.0) i gateway (obično 192.168.1.1).

Nakon toga treba upisati IP PC-a i port (početni je 445) te ime share direktorija ("PS2SMB") te korisniče podatke za login na PC (ime i lozinka).

Kad je sve gotovo stisnite OK i odite na Settings. "ETH device start mode" i "Application start mode" mora biti na "Auto", a "Default menu" na" ETH Games".

Potvrdite sa OK i stisnite Start tipku na gamepadu. Ako je sve podešeno kako spada u izborniku bi se trebale pojaviti igre.

Slike:

Ako želite fotografije igara nazovite ih kao i iso datoteke ali sa _COV nastavkom (npr. "SCES_504.90_COV.png") i

stavite ih u "ART" direktorij unutar PS2SMB direktorija. Rezolucija slika je 140x200.

Preporuka:

Nabavite Scart RGB ili komponentni (YPbPr) kabel jel je slika puno kvalitetnija nego preko običnog AV kabela.

Kako to misliš promijeniti komp na fiksnu IP adresu?

EDIT: Riješio sam!!! U cmd sam otipkao ipconfig  to je to!!!!!!! internet mi sad radi!!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 16:02 (hamstercic).
16 godina

IP adresu, „Subnet mask“ i „Default gateway“ nađete na PC-u na način da odete u Control panel > Network connections > desni klik na Local Area Conection > Properties > Properties u Internet Protocol (TCP/IP).

Napravi ovako, ako imaš XP. I onda samo označi "Use the following IP adress".

13 godina
neaktivan

Sad sam nekakav (tri videa) gledao i kažu da se taj .ISO fajl (PS2 igra) treba raspakirati onako kada i želim igrati preko USB ili HDD (preko USB Extreme se mora to sve napraviti). Eh, sad ne znam ako je to točno jer mi ovako kako je objašnjeno u tutorijalu ne želi. Samo mi je prazna lista.

15 godina
neaktivan

To zaboravi, drugačije je kad se igre igraju sa HDD-a/USB-a i preko mreže.

Prati moj post i radit će ti. Uostalom, poslikao sam svoj folder sa igrama gdje se lijepo vidi kako igre moraju izgledati.

Avatar sadrži sliku igre koju trenutno prolazim.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
hamstercic kaže...

Sad sam nekakav (tri videa) gledao i kažu da se taj .ISO fajl (PS2 igra) treba raspakirati onako kada i želim igrati preko USB ili HDD (preko USB Extreme se mora to sve napraviti). Eh, sad ne znam ako je to točno jer mi ovako kako je objašnjeno u tutorijalu ne želi. Samo mi je prazna lista.

To vrijedi samo kada igru hoćeš igrati sa USB diska i sticka. A za igranje igre pohranjene na PC moraš kao što je već rečeno kopirati i zalijepiti onaj kod u nazivu ISO slike igre. Odnosno on mora biti napisan prije samog naziva igre.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 12:12 (Izzy).
13 godina
neaktivan

U OPL-u može li se igra zaustaviti (bez da restartam PS2)?

15 godina
neaktivan

Da. Po defaultu mislim da je L1+R1+Select+Start. Pogledaj po opcijama pod IGR (InGame Reset).

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 15:26 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nemam nigdje tu IGR opciju. To je u OPL settings ili u Game settings?

16 godina

Pritisneš L1, L2, R1, R2, Select i Start. Ili sve L i R (od 1 do 3) tipke ako želiš isključiti konzolu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 19:09 (Izzy).
13 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Pritisneš L1, L2, R1, R2, Select i Start. Ili sve L i R (od 1 do 3) tipke ako želiš isključiti konzolu.

Mislio sam ako se može (kada igram neku igru preko mreže (OPL)) da se pojavi OPL meni. Da neću uvijek morati otvarati uLaunchELF...

16 godina

To sam i ja također pomislio, ali eto, to nije slučaj.

15 godina
neaktivan

Ma da se i to namjestiti. Samo treba podesiti path IGR na OPL.ELF.

Ako te opcije nemaš možda trebaš skinuti posljednju verziju OPL-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 20:52 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne vidim tu opciju. Ali trenutno mi to ne predstavlja problem, a i ne da mi se sada stavljati zadnja verzija OPL-a.

13 godina
neaktivan

Imam zadnju verziju OPL-a; 0.8

16 godina

Zadnja verzija OPL-a je 0.9 koliko ja znam.

Isprobajte i PS2ESDL, još jedan game loader na kojem bi filmići trebali manje štekat kad se pokreću sa usb/hdd ali ja ne primjetim neku drastičnu razliku, ali svejedno.. ovako je veća vjerojatnost da će mi igra radit..

Ako ne radi u jednom, radi u drugom i obratno..

Podržava i .iso format kao i OPL.

Pojavio se i emulator za ps1 igre (ps2psxe) ali nisam imao previše uspjeha s njim, tj uglavnom mi igre rade dosta usporeno, ali probao sam samo 2-3 igre tako da neke vjerojatno i rade.

Koliko sam skužio još se aktivno razvija tako da bi se ovo moglo ispravit, kao i nes/snes/sega mega emulatori.

Odlična stvar je free mcboot, pogotovo ako imate prastar ps2 (moj je fat iz 2002.) sa istrošenim laserom, doslovno mi je oživio konzolu, prije barem pola igara nije htjelo čitat s cd/dvd medija.

Čak sam imao jednu pokvarenu memory karticu (nestalo mi je struje u stanu dok sam saveao ako se dobro sjećam) i primjetio sam da fmcb ima opciju za formatiranje memory kartice.

Formatirao sam je i sad radi kao nova, na njoj držim homebrew dok je druga kartica samo za saveanje.

Samo da još napomenem, ako vam iz nekog čudnog razloga ne radi free mcboot iz prvog posta (normalno se instalira ali jednostavno ga neće bootat kasnije), skinite drugi installer - 1.8c.

To je koliko sam skužio neslužbena verzija koja ispravlja probleme sa instalacijom na nekim konzolama. Meni je pomoglo

Na novijim slimovima naravno ni to neće pomoć..

Qui non audit Vuco, non elevatis penis.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A koja je razlika spajanja hard diska na usb i odostraga preko network adaptera? Pitam s obzirom sa popisa kompitabilnosti se čini da relativno mali broj igrica radi preko usb sticka za razliku preko hard diska spojenog preko network adaptera no kako je s hard diskovima spojenim preko usb-a? 

0 0 hvala 0
16 godina

Mislim da kompatibilnost igara nema veze s načinom spajanja, ali nisam 100% siguran. Moram provjeriti.

Kompatibilnost, tj. podržanost igara je vezana za program, odnosno trenutnu verziju. Tako bih ja rekao.

14 godina
neaktivan

Da li se isto može napraviti za ps1 memory card na ps2 za igranje ps1 igrica sa hdd-a? S obzirom koliko vidim ps1 kartice imaju samo 1 MB memorije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 18:39 (Sjekirica).

0 0 hvala 0
16 godina

Ne može. Zapravo ne znam, ali bih rekao da ne može.

13 godina
neaktivan

Ovo je tutorijal kako prebacivati stvari sa računala na PS2 (tako kako ste sa FileZillom), samo bez njega i puno je lakše! (Ovo je postupak za Windows XP)

Idite na: "Moja mrežna mjesta" > "Dodaj mrežno mjesto" > "Dalje" > "Odabir drugog mrežnog mjesta" > "Dalje" > Ovdje sada gdje piše "Internetska ili mrežna adresa:", tu unesite vašu IP adresu PS2 kao što je ovo: "ftp://192.168.0.xxx", naravno umjesto slova "x", Vi ćete upisati potrebne brojeve. > "Dalje" >Ostavite kvačicu na "Prijavi se anonimno > "Dalje" > Ovdje unesite ime koje će vam pomoći identificirati to mrežno mjesto. > "Dalje" > Ovdje pod "Otvori ovo mrežno mjesto kada pritisnem Završi." kliknite na kvačicu i kvačica će nestati > "Završi"

Idemo prebaciti pogled na PS2:

Spojite PS2 sa Ethernet kablom na router na koje je vaše računalo spojeno ili ga možete spojiti direktno u PC. Pokrenemo uLaunchELF, pritisnemo krug, otvorimo mapu "MISC/" pritiskom na krug i odaberemo "PS2Net" (opet krug). Otvorit će nam se glavni meni uLaunchELF. Gore u lijevome kutu će pisati "Net Config: 192.168.0.xxx". Kada smo to napravili, idemo opet na računalo koje nas čeka za prijenos datoteka.

Dođemo u "Moja mrežna mjesta", ako nismo, i otvorimo svoju "mrežnu mapu" koju ste imenovali u prošlim koracima i trebale bi se pojaviti 4 mape. To su:

hdd

mass

mc

pfs

Ako nemate niti jednu od tih mapa, razlozi su slijedeći:

1. Provjerite IP adresu svog PS2 i/ili unesite ju opet u čarobnjak 

2. Provjerite radi li konekcija između PS2 i računala tako da: Pritisnete "Start" gumb, odaberete "Pokreni" i napišite "cmd". Pritisnite "U      redu". U okvir napišite "ping 192.168.0.xxx" umjesto "x" napišite odgovarajuće brojeve. Ako radi, trebalo bi pisati "Reply from"

3. Provjerite jeste li odabrali "PS2Net" u uLaunchELF

4. Provjerite ako ste unijeli u 6. koraku "ftp://" i IP adresu Vašeg PS2

Sada možemo kopirati, brisati, ali ne možemo preimenovati datoteke na PS2.

EDIT(slike): P.S. Ako netko želi, mogu i napraviti tutorijal za Windows 7 ;D

1.dio koraka 1.dio koraka
2. dio koraka 2. dio koraka
3. dio koraka 3. dio koraka
4. dio koraka 4. dio koraka
5. dio koraka 5. dio koraka
6. dio koraka 6. dio koraka
7. dio koraka 7. dio koraka
1. dio koraka (PS2) 1. dio koraka (PS2)
2. dio koraka (PS2) 2. dio koraka (PS2)
3. dio koraka (PS2) 3. dio koraka (PS2)
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 15:29 (hamstercic).
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice