Nadam se da će ove ideje biti prihvaćene od strane velike većine korisnika BUG forum-a.
Iako inače ne pišem neka slova, zbog same prirode ovog teksta truditi ću se da pišem potpuno gramatički ispravno.
Naime, htio bih da kažem nešto o jeziku na ovom forum-u. Ne sviđa mi se način na koji neki (većina) pišu. Jednostavno, nije lijepo i nije ugodno za čitanje.
Za početak, preporučujem korištenje standarnog, tj. književnog hrvatskog, srpskog ili bošnjačkog jezika. Svaki od ovih će najvjerovatnije biti lako razumljiv korisnicima ove stranice.
Hrvatski i srpski jezik imaju svoja pravila. Bošnjački jezik ih ima, ali je tek u povoju. Morate shvatiti da prva dva navedena postoje stotinama godina dok potonji postoji tek par desetljeća.
Hrvatski jezik ima 3 dijalekta, to su štokavsko, čakavsko i kajkavsko. Štokavsko narječje je standardno. Čakavski i kajkavski razlikuju se u nekim područjima (geografski). Nisu jasno definirani. Nisu lako razumljivi.
Preporučujem korištenje štokavskog dijalekta, te koristenje ijekavskog načina pisanja. Naravno ovo u srpskom jeziku neće biti slučaj jer je ekavski način u srpskom jeziku standardan.
Htio bih da se zabrani bilo kakva uporaba vulgarizama na forum-u. Glupo je koristiti ih kad imate toliko mnogo riječi na raspolaganju. Korištenje zvjezdice (*) nije izlika za psovanje.
Želim da naučite koristiti znakove interpunkcije i rečenične znakove.
Želio bih da navedem samo par za koje, čini mi se, neki i ne znaju:
- "," zarez, koristi se prilikom nabrajanja ili ukazuje na stanku
- "." točka, nalazi se na kraju rečenice
- "-" crta, ukazuje na duzž stanku, često se nalazi prije zadnje riječi u rečenici, nju i ističe
- ":" dvotočka, koristi se neposredno prije nabrajanja.
Na početku rečenice uvijek pišemo veliko slovo. Velikim slovom pišemo i osobne imenice (imena).
Htio bih da se dogovorimo oko pisanja slijedećih slova: č, ć, đ, ž i š jer nezanemariv broj korisnika koristi tipkovnice sa engleskom postavom slova.
Ako sam nešto zaboravio, slobodno me napomenite.

meni izgleda da za par godina ovo neče biti forum namjenjen tehnici nego nekim domačicama i penzičima