TŠ Ruđer Bošković
- poruka: 301
- |
- čitano: 214.492
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man

U ruđer neides radi cura, osim ako mislis postati jedna od njh!
jel mi mozete jos samo rec koliko je teska skola,s kolko prolazite i kolko se mucite za tu ocijenu. dali je neki smjer npr.teh. za racunalstvo tezi u ruđeru nego u ostalim skolama s tim smjerom?
jel mi mozete jos samo rec koliko je teska skola,s kolko prolazite i kolko se mucite za tu ocijenu. dali je neki smjer npr.teh. za racunalstvo tezi u ruđeru nego u ostalim skolama s tim smjerom?
ruđer traži više od bilo koje tehničke škole, ako se želite samo zahebavati odite u teslu ili končar (bolje nego da padnete razred u ruđeru), ali ako želite "dobru" školu i nešto naučiti ili ako želite podlogu za faks odite u ruđer.
dosta ovisi koga dobiješ za profesora...
ja sam potrefio dobre profe i nije problem proči s 3, s 4 se već moraš malo potruditi,a 5 možeš samo sanjati (ipak je ovo srednja ;) )
a kolko ima sati svaki dan? i kako ide tjelesni(predsat i to) jer ja nisam iz zg pa da vidim kako bi s putovanjem.
ruđer traži više od bilo koje tehničke škole, ako se želite samo zahebavati odite u teslu ili končar (bolje nego da padnete razred u ruđeru), ali ako želite "dobru" školu i nešto naučiti ili ako želite podlogu za faks odite u ruđer.
dosta ovisi koga dobiješ za profesora...
ja sam potrefio dobre profe i nije problem proči s 3, s 4 se već moraš malo potruditi,a 5 možeš samo sanjati (ipak je ovo srednja ;) )
Moram se ne složiti s tobom.Svaka je škola zahtjevna ako se konstantno ne radi i ne uči.Ja sam u prvom razredu na polugodištu grunuo tri predmeta(mat,OE i fiziku)te sam nakon mukotrpnih instrukcija na kraju prošao sa 4(oko 3.7) bez popravnih.Od drugog razreda nisam više imao instrukcije,redovito sam učio sam i opet sam prošao s 3.8.U trećoj godini sam malo jače zagrijao stolicu te sam prošao s 4.5,a četvrti razred sa 4.8 i vrlo dobro sam napisao maturu.Tako da savjetujem svima koji planirate upisati Ruđer da nemate bauk.Sve je na vama.
Naravno da ako zagrijes stolicu da ce ti ici bolje, ali nije isto koje profe dobijes jer razne profe traze razlicitu kolicinu gradiva.

ocu upast sa52-54 boda i moj frend sa 50-52 boda znam da ozivljavam mrtvu temu ali me zanima :)
.
Moja osobna preporuka tehničar za računalstvo :) neces se pokajat kasnije ....ja sam zavrsio ove godine i maturu ti nije tesko napisat (jedino kaj dok vi zavrsite mature vise ni nece bit ) kaj se tice profesora odlicni su a obnovljive izvore energije ti predaje car mileta tak da upisi nis te ne kosta :D
upao u B smjenu jeli stvarno tako teska?
upao u B smjenu jeli stvarno tako teska?
Nije. Ja sam bio B smjena. Istina da ima zeznutih profesora, ali je isti vrag kao i A smjena.
Samo budi marljiv i pošteno radi i neće biti problema.Trebat će ti jedno vrijeme da se adaptiraš na prelazak osnovna škola-srednja škola.
Priča se da je B smjena dosta teža.Ja sam završio B smjenu,imao sam kolege iz razreda koji su pali u B,a onda se prebacili u A i prošli sa jako dobrim ocjenama.Također sam pričao sa nekim ljudima iz A smjene i kažu da je zajebancija,ali pusti te priče.
Nije stvar da što lakše prođeš,nego jednom kad završiš da barem imaš neko minimalno znanje,bio ti A ili B ili Žnj.
razrednica nam je mirjana iljic(mat) kakva je ona?
Kolega... u istom smo razredu .
Kolega... u istom smo razredu .
1. F ;)
Evo popisa profesora pa ako netko može napisat nešto o njima.
Hrvatski - Žaneta Gerovac
Engleski - Ivana Šumanović Kljajić
Povijest - Mile Kordić
Matematika - Mirjana Ilijić (+razrednica)
Fizika - Željko Rogar
Biologija - Sonja Beatović
Tehničko crtanje - Ljiljana Kain
Oesnove elektrotehnike - Mladenka Maltarić
Računalstvo - Zlatko Nadarević
Povijest - Mile Kordić
Fizika - Željko Rogar
Pretpostavljam da si iz B smjene, ja sam iz A, ali za Nadarevića svatko zna. Jebat će ti majku, opak je.
Povijest - Mile Kordić
Fizika - Željko Rogar
Nadarević je opak samo ako ne učiš redovito ;)
Žaneta - Super je, ekscentrično se oblači, ali je jako blaga.
Kljajić - Carica, jedna od boljih u školi. Stalno se šali i sarkastična je, svi ju obožavaju
Kordić - Nisam ga imao, možda budem ove godine, čuo sam da je isto car. Vidjet ćeš još, sličan je ovoj iz Eng.
Rogar - Najbolji profesor u školi. Shvatit ćeš i sam zašto
Beatović - Dobra, blaga, slična Žaneti
Za ostale ne znam, nisam ih imao.
Sve u svemu, dobri su profesori, ako redovito radiš, sa svima ćeš imati dobar odnos.
Povijest - Mile Kordić
Fizika - Željko Rogar
Bivši ruđerovac ovdje
Mile - Zna bit zajeban, ali ako naučiš nema frke.Inače lik je carčina pišat će te od smijeha na satovima kakve lik fore baca.Imam hrpu priča sa njegovim provalama.Možda sam ih i negdje napisao u ovoj temi,ne sjećam se.Ide priča da su jednom neki likovi markirali.Čovjek išo od kafića do kafića dok ih nije našo u Gumbeku i potero nazad na sat.
Rogar - Loš profesor,nema autoriteta,nećeš ama baš ništa naučit,totalni raspašoj na satu.Jedini plus je što čovjek fakat zna znanje i što god ga pitaš(vezano za tehniku/fiziku) znat će odgovorit.Dobar čovjek i prolaz je praktički zagarantiran.Nema straha od njega.Kakvi su klinci danas vjerojatno će te ga tlačit.
Beatovićka - Jedina profa iz biologije.U moje vrijeme se obično žalila na bolove i svakakve stvari.Ne gnjavi i prolaz je zagarantiran.Usmeni su joj lagani,ona se tamo sjedne u neku klupu i veli da će malo "popričati" sa onima sa kojima treba popričati.
Kain - Zajebana,traži kiruršku preciznost kod crteža i ispita.Ja sam jedva dva navuko,doma sam se jednom rasplako od muke koliko sam puta morao crtež ponavljat.Tu će biti svakavih kreativnih pokušaja da se crtež što lakše napravi,vidjet će te.Ali nemoj da te ovo prepadne,nije nemoguće.Priiiičaaaaa jaaaaako uuuuusspooooreeenooo ;)
Maltarićka - Nije lagano kod nje,ali naučit će te osnove elektrotehnike što je najbitnije.Bez obzira što ste računalci,osnove se moraju znat.Sjećam se jedne anegdote kad je pitala na početku sata jel ima pitanja iz zadaće,kaže frend imam ja pitanje iz jednog zadatka,ova njemu pa kak to nisi znao i stisne mu kuksu,mi smo umrli od smijeha.Poslije se isti frend dobrovoljno javio da riješi zadatak i nije znao i ova njemu opet da jedan.To su bili lomovi.Odlična profa.
Nadarević - Jedan od najboljih profesora.Jako strog, ali pravedan.U prvoj godini nećete ništa pametno naučit.Tamo će te nešto prčkat po DOS-u,Wordu i Excelu.Najbitnije da njega dobiješ na drugoj i trećoj godini kada programirate.Taj će vaš čovjek naučiti kako spada.Samo sa znanjem koje mi je on usadio ja sam na FER-u imao čistu trojku iz programiranja,a učio sam par dana prije ispite(a vjeruj mi,FER nije mjesto na kojem želiš učiti par dana prije ispita).Nemoj mu se inatit i radi pošteno.Insider tip: ako rješavate nešto i on proziva na ploču,pravi se da nešto pišeš i izbjegavaj kontakt očima.On te ne pušta za prolaz,ako ne znaš-popravni,ako ne znaš ni tada - padaš razred.Koliko god se činio grozan,ne bih ga mijenjao ni za što.
Povijest - Mile Kordić
Fizika - Željko Rogar
još jedan bivši ruđerovac ovdje :D
Žaneta - imao sam ju 3 godine, super je, da se saliti, blaga je kaj se tice ocjenjivanja, popustljiva... ALI.... nemojte ju zezati (pricat stalno, glupirat se itd), jer ako popi*di na*ebali ste svi po redu... btw. preporucam jos ako imas slobodnog vremena i volje, prijavi se kod nje u dramsku skupinu, super je ekipa, stalno natjecanja, i ono glavno... garantirana 5ica :)
Kljajić - kao što je kolega iznad rekao isto kraljica od profesorice, nju sam volio najvise od svih, pogotovo jer jako dobro znam engleski pa smo se uvijek medusobno salili, voli se saliti sa svima, ali u umjerenim granicama ili bus protjeran sa sata haha... i naravno moras znat dobro eng inace te rusi na popravni...
Kordič - ahahahah, imao sam ga nazalost samo 1 godinu (2.godinu nam je dosla raska nova iz A smjene)... uglavnom vecinom cete vristati od smijeha, ali pazi jako dobro, on ce svo gradivo stalno drzati na projektoru... uvijek i sve prepisuj jer sve sta je gore je uvijek u ispitu i samo od tuda pita...
Rogar - hahahah, imao sam ga 3-4 godinu... lik je ono, zbunjola, da se masno prepisivat, odgovarat je laganica (mogu ti bez pol frke drugi pokazivat i iz biljeznica)... e al zahvaljujuc takvoj za*ebanciji sam ja lijepo pao fiziku na maturi i nisam upisao na ljetnom roku kaj sam htjeo.. al zadovoljan sam tu di jesam (FOI)
Iljic - e nju neznam, mislim da je ona neka nova, meni je sve 4 godine drzala mirjana low
Beatovic - biologija????... iskreno ne sjecam se da smo imali biologiju uopce... hmmm.. inace ona je ok zenska... mora se ucit i sve bude oke
Maltarić - po meni jako fer i postena profesorica iako vecina po njoj pljuju kao da je stroga, ali to je zato jer nisu ucili i neznaju i zato ju mrze, a sami su si krivi... ja sam ucio, znao sam, pisao dz i imao super ocjene i odnos s njom
Nadarevič - ''GOSPODO!!!! TIŠINU BI MOLIO"...ahaha svaki sat smo slusali to.... nista ti ne preostaje nego štrebanje i ucenje u C jeziku... nema zezanja, nema pricanja pod satom inace bu vam zagorcao zivot...
Evo za ove profesore nitko nije ništa još rekao:
Hrvatski - Jasmina Pažanin
Engleski - Korana Justić
Geografija - Marisa Pihač Balen
Vjeronauk - Boris Ilčić
Matematika - Agneza Setz
Kemija - Ivana Dević
Osove Elektrotehnike - Dubravka Oršanić
TZK - Slaven Kosijer
Radioničke Vježbe - Kurek i Runje
Evo za ove profesore nitko nije ništa još rekao:
Hrvatski - Jasmina Pažanin
Engleski - Korana Justić
Geografija - Marisa Pihač Balen
Vjeronauk - Boris Ilčić
Matematika - Agneza Setz
Kemija - Ivana Dević
Osove Elektrotehnike - Dubravka Oršanić
TZK - Slaven Kosijer
Radioničke Vježbe - Kurek i Runje
Oršanićka - nisam ju imao iz OE, ali jesam iz jednog predmeta na 4.godini.Ful ok i korektna, bilo je i zezancije.Ali ne znam kakva je sa prvim razredima.
TZK - svi su ti profesori tjelesnog isti; opičeni u glavu.Za tjelesni se ne brini.
Kurek - predavao mi je samo zaštitu na radu.Pišat ćete krv na tim radioničkim, ali neka.Proklinjao sam ih kad sam bio u tvojim godinama, sada mi nimalo nije žao.
Vjeronauk - znam da ne pomaže puno,ali ako je to jedan lik za kojeg mislim da je, onda super.Svi ga hvale.Vjerojatno je samo jedan lik iz vjeronauka za cijelu školu.
Iz VJ ima još i Malovec koji je legenda. 5 sati godišnje gradiva, ostalo on konstantno skreće s teme.
neznam
Ja još uvijek idem u školu, ako te nešto zanima slobodno pitaj. Neka i ostali vide, možda i njih zanima.
neznam
3.
Sa koliko bodova mogu upast od max 80 i jel oni biraju ko ide koju smjenu
jel je velika razlika između A smjene i B smjene