Srednja škola(odabir i par pitanja)

poruka: 13
|
čitano: 4.126
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Znači sljedeče godine bi se trebao upisati u srednju školu pa me zanimalo koja je srednja škola najbolja za informatiku,

pogotovo za Software engineer i game development zanimanja i generalno programiranje.Pročitao sam onaj topic na vrhu kategorije

o srednjim školama i mislim po opisu da je Tehnička računalni tehničar smjer ali želim čuti neka mišljenja...

Hvala unaprijed :D

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Srednja škola(odabir i par pitanja)
snorkle213 kaže...

Pozdrav svima,

Znači sljedeče godine bi se trebao upisati u srednju školu pa me zanimalo koja je srednja škola najbolja za informatiku,

pogotovo za Software engineer i game development zanimanja i generalno programiranje.Pročitao sam onaj topic na vrhu kategorije

o srednjim školama i mislim po opisu da je Tehnička računalni tehničar smjer ali želim čuti neka mišljenja...

Hvala unaprijed :D

Nijedna. Upiši bilo šta i uči se doma sam.

14 godina

Ja bih ti preporučio neku dobru gimnaziju gdje ćeš kvalitetno naučiti matematiku, pošto je ona osnova programiranja.

WordPress ❤

1 3 hvala 0
12 godina
neaktivan

Možda najpametniji komentar od svih.

12 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...

Ja bih ti preporučio neku dobru gimnaziju gdje ćeš kvalitetno naučiti matematiku, pošto je ona osnova programiranja.

E al sta ako nema bodova ??

Just another brick in the wall...
13 godina
OriginalEXE kaže...

Nebih se složio sa tvojom rečenicom da je matematika osnova programiranja, pogotovo u gimnaziji gdje se uče još kompleksnije stvari nego u stukovnoj školi.

Ja sam truba što se tiče matematike, ali sam shvatio logiku programiranja.

Za programiranje je po meni bitno razumjeti kod, tj. šta njegova naredba izvršava. Ako to znaš, trebao mi moći i složiti nekakav skup naredbi koji će nešto napraviti. To je za mene kao slaganje puzli.  

Majke mi
16 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Nebih se složio sa tvojom rečenicom da je matematika osnova programiranja, pogotovo u gimnaziji gdje se uče još kompleksnije stvari nego u stukovnoj školi.

Za programiranje je po meni bitno razumjeti kod, tj. šta njegova naredba izvršava. Ako to znaš, trebao mi moći i složiti nekakav skup naredbi koji će nešto napraviti. To je za mene kao slaganje puzli.  

Takvih kao ti koji znaju logiku programiranja ima milijardu. Na olimpijadi iz programiranja ne trebaju oni koji razumiju kod vec koji znaju odrediti potreban matematicki algoritam za rjesavanje problema. Takvi zavrsavaju u googlu, fejsu, MS-u. I ako planira upisati iole normalan faks, opet mu treba odlicno poznavanje matematike ako planira da polozi predmete od osnova elektrotehnike pa do mikroprocesorih sistema. 

Vrh 'programerske logike' na koju ti mislis je vjerovatno nauciti assembly, koji ce jednako dobro nauciti i onaj koji zna odlicno programirati, i onaj koji programiranje poznaje onako srednje sa casova iz skole.

Ja sam bio budala pa sam ucio programirati onako za dusu, osim da sam se uhvatio u kostac sa matematikom, sad bih bih car kralj legenda sa hiljadu cura i milionima (haha). I takodje sam napravio gresku sto sam upisao 'tehnicar racunarstva' osim da sam upisao gimnaziju. Sada na elektrotehnici gimnazijalci koji nisu vidili kola u svom zivotu bolje prolaze nego ja koji nisam imao normalne matematike.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 10:14 (Arxi).
14 godina
Cromaki kaže...
OriginalEXE kaže...

Potrebno je razumjeti kod? Pa to je najlakša stvar od svih, neš ti naučiti sintaksu jezika (pogotovo kad prelaziš s jednog na drugi).

Ja se slažem da u matematici učiš stvari koje ti neće biti potrebne ali se isto tako učiš riješavanju problema. I onda jednog dana kada, totalno nevezano za matematiku, budeš imao neki problem implementacije najefikasnijeg riješenja (jer efikasnost je bitna stvar u programiranju) onda će ti svi oni sati mozganja na matematici pomoći.

Ako se u gimnaziji uče kompleksne stvari iz matematike, šta ćeš tek misliti kada dođeš na fakultet :)

WordPress ❤
14 godina
Mslv41 kaže...
OriginalEXE kaže...

E al sta ako nema bodova ??

A čuj ako nemaš bodova za upis u gimnaziju, šta si radio u životu?

WordPress ❤
16 godina
neaktivan

Kao netko tko je završio tehničku strukovnu školu smijer informatika mogu ti reći da se nećeš usrećiti upisom na tako nešto jer se informatika ući na najbazičniji mogući naćin sa zastarjelim tehnologijama. Od gimnazije također biježi jer si poslje gimnazije jedno veliko NIŠTA. Dobit ćeš znanje latinskog, književnosti i ostalih "vrlo bitnih" stvari za svakodnevni život s kojima poslje ne možeš ništa. Gimnazija je eventualno dobra ako voliš učiti (čitaj štreber) pa da imaš same petice i maksimalni broj bodova koji će ti omogućiti upis fakulteta po želji. Gimnazije su općenito puno lakše za završiti sa odličnim uspjehom nego strukovne škole pa češ moći lakše upisati fakultet. Sad kad sam ovo napisao shavtio sam da nemaš neki izbor! :-) Poanta je: na opterećuj se sa time koja srednja škola će ti dati bolje informatićko znanje jer dok je završiš sve će to biti ionako zastarjelo! Ono što ti ostaje je da uz srednju školu kopaš sam po informatici i eventualno upišeš neki informatički tečaj iz onoga što te zanima kako bi si stvorio podlogu za fakultet gdje ćeš učiti prave stvari, bio to FER ili neko visoko učilište.

Ono što bih ti preporućio je eventualno privatna škola (ako imaš para) koja ima naglasak na informatici, a poslje toga FER ili jedno od privatnih visokih učilišta kao što je ALGEBRA jer ćeš tamo zbilja dobiti znanje informatike koje je aktualno i s kojim se možeš odmah zaposliti bez nekakvog prekvalificiravanja.

E da je meni netko napisao ovakav post kad sam ja upisivao srednju...

1 0 hvala 0
12 godina

A ruđer isto nije dobra škola ili končar

smjer računalstvo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Oprosti ali ovo za tečajeve i ALGEBRU je glupost, mužnja novaca.

Oni koji stvarno žele uspjeti, rade sami doma od jutra do mraka. Na svijetu ne postoji obrazovni sustva koji će te osposobiti za nešto bez tvojeg ulaganja u to isto u slobodno vrijeme. Na nastavi ćeš možda naučiti nešto novo ili ćeš shvatiti nešto što si koristio ali nisti točno znao zašto, ali da ćeš se s tim zaposliti, samo sanjaj.

WordPress ❤
16 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...

Oprosti ali ovo za tečajeve i ALGEBRU je glupost, mužnja novaca.

Oni koji stvarno žele uspjeti, rade sami doma od jutra do mraka. Na svijetu ne postoji obrazovni sustva koji će te osposobiti za nešto bez tvojeg ulaganja u to isto u slobodno vrijeme. Na nastavi ćeš možda naučiti nešto novo ili ćeš shvatiti nešto što si koristio ali nisti točno znao zašto, ali da ćeš se s tim zaposliti, samo sanjaj.

Apsolutno se slažem s tobom da ne postoji škola koje će bez tvog vlastitog truda napraviti genijalca. Ali to nisam ni rekao. Samo kažem da mislim da takva specijalizirana škola može pružiti najšire i najtemeljitije znanje iz informatike u odnosu na druge.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice