6/22
U koju srednju?
- poruka: 89
- |
- čitano: 30.377
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
vidis matko to je istina, jedino u miocu to nije slucaj jer je vecina zainterensirana za informatiku.
Gimnazija nemora nuzno biti dobra podloga za informatiku racunalstvo. U gimnazij je hrpetina jako glupih predmeta koji se neticu matematike i racunalvstva (pritom mislim na Glazbeno, Likovno, Povjest i Zemljopis, i sl.). Gimnazija je jedino obavezna za medicinu zbog latinskog jezika. Za sve ostalo gimnazija nije nuzna, a i za neke stvari i nije dobra podloga.
Gimnazija nemora nuzno biti dobra podloga za informatiku racunalstvo. U gimnazij je hrpetina jako glupih predmeta koji se neticu matematike i racunalvstva (pritom mislim na Glazbeno, Likovno, Povjest i Zemljopis, i sl.). Gimnazija je jedino obavezna za medicinu zbog latinskog jezika. Za sve ostalo gimnazija nije nuzna, a i za neke stvari i nije dobra podloga.
Da barvo.Dobro si rekao.Ali,u općoj je suprotno.Ima manje društvenjaka, više prirodoslovaca.
Da barvo.Dobro si rekao.Ali,u općoj je suprotno.Ima manje društvenjaka, više prirodoslovaca.
Vidiš meni recimo je elektrotehnika bolji izbor za studiranje FER/FESB-a od Gimnazije.
U elektrotehnici učiš konkretno ono što se tiče elektrotehnike, a Racunalstvo i elektrotehika su kao bubanj i šipka.
Dok gimnazija gura neke glupe predmete i tu samo gubis vrjeme uceci ih nepotrebno.
Za FER/FESB-ovce je bolji odabir elektrotehnika, pa čak mozda i racunalni tehničar u strojarstvu, jer handlaju hrpetinu matematičkih predmeta, dok opća gimnazija gura više štrebanje i jezike.
Istina, drugacije je stanje sa drugim smjerovima gimnazije, no nista bitno.
vidis weky to je istina i od toga mi se riga, imam ove deklinacije iz latnskog u supk_u jebe_no_m vise a nece mi nikad trebat, jedina stvar za koju ce mi to trebat je drzavna matura i tu ce vama iz strukovnih bit malo teze ali svejedno, mislim da bi mi se mozda ipak vise isplatilo da sam isao u elektrotehnicku al jbg idu me jezici pa ok.
Koliko ja znam latinski je obavezan samo za maturante iz gimnazije... i to nije obavezno nego možeš umjesto stranog jezika... ispravite me ako griješim :D
ozbiljno, mi smo imali ovaj sistem
prvo polugodište 1 sat tjedno, drugo 2 sata tjedno
+ viježbe po 3 sata svaka tri tjedna, ovo 2.5 je prosjek
jel se može nakon teh. za računalstvo upisati na dizajnerski smjer na faxu?
multimedija je jednim dijelom dizajnerski smjer i upisao sam bez problema, mislim da i na nečem drugom ide (kamo god ideš, ak rasturaš matematiku upadaš, onda imaš i pravo kiksati na drugim područjima)
multimedija je jednim dijelom dizajnerski smjer i upisao sam bez problema, mislim da i na nečem drugom ide (kamo god ideš, ak rasturaš matematiku upadaš, onda imaš i pravo kiksati na drugim područjima)
super!
;;;;;;;;;;;;;;;;;
bdw, Koj se MS Office i na kojem jeziku koristi u srednjim školama?
super!
;;;;;;;;;;;;;;;;;
Koristi se onaj iz Doba DOS-a,dakle imaš notepad i paint i ručno moraš komande kucati da bi mogao obavljati zadatke.A jezik ti je uglavnom Latinski,imaš sve prevedeno na latinski i tako,pohvatat ćeš ti sve konce.
Šta je bitno koji je MS Office??!?I na kojem jeziku:Pa normalno da će biti na Hrvatskom ili Engleskom,neće valjda biti na Azerbajđanskom
Kakvih ljudi sve ima...PFFF
super!
;;;;;;;;;;;;;;;;;
mi koristimo 2003 na hrvatskom
Više manje , svugdje imap ms office 2003 i ono što mene ponajviše živcira, na hrvatskom jeziku.
Mi koristimo 2007, nisam siguran jel engleski ili hrvatski, nismo već dugo radili u njemu.
Više manje , svugdje imap ms office 2003 i ono što mene ponajviše živcira, na hrvatskom jeziku.
A koji jezik je službeni u našoj državi? I zašto se sve krčme i butici u ZD sad zovu Zara, Zaratina i slično, što fali nazivu Zadar ili Zadranka?
Čovjeka vjerojatno živcira jer je navikao raditi na engleskom, i sve na netu je na engleskom.
Što je sljedeće, sinkronizacija filmova?
Tako je Ige.Nemam ništa protiv našeg svima dragog Hrvatskog jezika ,ali zašto trpati hrvatski na programe i windowse kada SVI u svijetu koriste ENGLESKI jezik...Ja nikad neću reć pomagalo nego ,accessories :)
Tako je Ige.Nemam ništa protiv našeg svima dragog Hrvatskog jezika ,ali zašto trpati hrvatski na programe i windowse kada SVI u svijetu koriste ENGLESKI jezik...Ja nikad neću reć pomagalo nego ,accessories :)
Jesi ti siguran u to? Recimo kod mene u firmi ima više engleske verzije nego hrvatske, ali u npr jednoj Njemačkoj ili Francuskoj je ZAKONOM propisano da se mora koristiti software na materinjem jeziku u
državnim firmama
Khm ćuješ...Kada mi budemo na nivou jedne Francuske ili Njemačke , onda možemo o tome raspravljati.Radimo offtopic.
Jesi ti siguran u to? Recimo kod mene u firmi ima više engleske verzije nego hrvatske, ali u npr jednoj Njemačkoj ili Francuskoj je ZAKONOM propisano da se mora koristiti software na materinjem jeziku u
državnim firmama
a kod nas bi to proslo kao?ajde molim te 90% softwera nema uopce prijevod na hrv
Ja mislim da mnogi od vas miješaju elektrotehniku , informatiku i računalstvo.To su tri različita pojma.Ako se vidiš u prvom znaš gdje ćeš.U drugom i trećem također.Nisam rekao niti ću ikad , gimnazije jesu teže , ali strukovne ništa manje nisu lakše , dapače mnogo strukovinh predmeta imaju , po težini gledajući , njih se ni gimnazije nebi posramile.Ponajviše mislim na tehničke škole.Matematika i fizika.Da, da to...
Ajde mi molimte ukratko objasniš razliku...
a kod nas bi to proslo kao?ajde molim te 90% softwera nema uopce prijevod na hrv
Nema jer niko ne traži da bude
Kod nas je isto bio MS Office 2003 na hrvatskome ^._.^
Elektrotehnika-primijenjena znanost čije je polje istraživanja teorija i praksa proizvodnje, prijenosa i uporabe električne energije.
Grane elektrotehnike:
Elektroenergetika
Elektronika
Elektroakustika
Električne mreže i četveropoli
Radiokomunikacije
Telekomunikacije
U ovim granama vidimo poveznicu između Računalstva i elektrotehnike.Računalstvo je grana elektronike , a elektronika je grana elektrotehnike.
Znači-
Računalstvo je uže područje elektronike, grane elektro-tehnike koja se posebno bavi elektroničkim uređajem – računalom.
Definicije prepisane s wikipedije i sa http://mrav.ffzg.hr
Eto prepisao sam ti idefinicije da ti bude lakše.Znači imamo vidiljivu poveznicu između elektrotehnike , elektronike i računalstva.To su srodna zanimanja.Informatika je nešto drugačije.Znači više se baviš softverom i programiranjem.
pazi,jedina stvar koju ne volim je kad mi idu pametovat da smo mi koji smo isli u gimnaziju glupi jer da je bolje ic u strukovu, takoder kad mi kenjaju da gimnazije uopce nisu teze od strukovnih, gimnazija je najteza i to je tako, nema se tu sta pametovat, e sad dali se ispati ic u gimnaziju, to je vec druga tema, ja sam lijepo rekao sta sam imao rec u svom tekstu.
gimnazija nosi svoje, dobije se lijepa širina u znanju, što je dobro (odgodiš odluku što dalje s životom za još 4 godine), mana je da nema struke nakon 4 godine, stoga bi gimnazije preporučio onima koji su 100% sigurni da će završiti faks (imam loše primjere, susjeda je prolazila s 5.0 u gimnaziji upisala neke lijepe fakultete u zg-u, promjenila 2 fakulteta i sad mi je još kolegica na faksu, a 5 godina starija od mene), također se dobije dobro predznanje iz matematike, pogotovo u matematičkoj, mana je još možda da strukovne idu bolje u detalje, al' se ti detalji mogu nadoknaditi na faksu (npr. dok sam se ja na faksu zezao, neki, ne svi gimnazijalci učili IT (informatičke tehnologije - tu spadaju skoro svi računalni predmeti koje sam u srednjoj imao kroz 4 godine) ), eto ovo su neke od mana i prednosti, a sad, svatko nek odluči što mu bolje odgovara, stvari nisu uvijek crne i bijele
Istina tenas, gimnazija je iskljucivo za one koji su 1000000% sigurni da ce na faks, ja jesam tako da meni dobro, inace istina sto si rekao , zavrsis gimnaziju bez faksa i sve ti zakura_c.
Samo je budala 100% sigurna.
ljudi sta mislite jel valja sta I. tehnicka skola Tesla. Nisam bas informiran pa pitam
ja cu imati oko 78,5 bodova i koji je bodovni prag za medicinsku skolu