U koju srednju?

poruka: 89
|
čitano: 30.389
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: U koju srednju?
cuspajz kaže...
Pitanje za gimnazijalce: koliko učenika u vašem razredu prolazi s 5?

6/22

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
15 godina
U koju srednju?

vidis matko to je istina, jedino u miocu to nije slucaj jer je vecina zainterensirana za informatiku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
U koju srednju?

Gimnazija nemora nuzno biti dobra podloga za informatiku racunalstvo. U gimnazij je hrpetina jako glupih predmeta koji se neticu matematike i racunalvstva (pritom mislim na Glazbeno, Likovno, Povjest i Zemljopis, i sl.). Gimnazija je jedino obavezna za medicinu zbog latinskog jezika. Za sve ostalo gimnazija nije nuzna, a i za neke stvari i nije dobra podloga.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Gimnazija nemora nuzno biti dobra podloga za informatiku racunalstvo. U gimnazij je hrpetina jako glupih predmeta koji se neticu matematike i racunalvstva (pritom mislim na Glazbeno, Likovno, Povjest i Zemljopis, i sl.). Gimnazija je jedino obavezna za medicinu zbog latinskog jezika. Za sve ostalo gimnazija nije nuzna, a i za neke stvari i nije dobra podloga.

Da barvo.Dobro si rekao.Ali,u  općoj je suprotno.Ima manje društvenjaka, više prirodoslovaca.

15 godina
odjavljen
ivan-zd kaže...
Weky kaže...

Da barvo.Dobro si rekao.Ali,u   općoj je suprotno.Ima manje društvenjaka, više prirodoslovaca.

Vidiš meni recimo je elektrotehnika bolji izbor za studiranje FER/FESB-a od Gimnazije.

U elektrotehnici učiš konkretno ono što se tiče elektrotehnike, a Racunalstvo i elektrotehika su kao bubanj i šipka.

Dok gimnazija gura neke glupe predmete i tu samo gubis vrjeme uceci ih nepotrebno.

Za FER/FESB-ovce je bolji odabir elektrotehnika, pa čak mozda i racunalni tehničar u strojarstvu, jer handlaju hrpetinu matematičkih predmeta, dok opća gimnazija gura više štrebanje i jezike.

Istina, drugacije je stanje sa drugim smjerovima gimnazije, no nista bitno.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 21:11 (Weky).
16 godina
neaktivan
U koju srednju?
Da weky.Nadam se da je to istina i slažem se.A može li meni netko sada rasvijetliti pamet i odgovoriti na pitanje.Kod nas u Zadru postoje u tehničkoj školi tri smjera.Tehničar za elektroniku,elektrotehničar i računalni za strojarstvo.U istoj zgradi tehničke škole postoji i strukovna , gdje je tehničar za računalstvo.Ja sam upisao elektroniku.Kod nas je elektrotehnika , elektrotehnika.Dok u drugim gradovima sam vidio , smjer elektrotehničar i piše izborni blok A: Informatika i računalstvo , a onda u produžetku popis predmeta koje ću i ja učiti kroz 4 godine , mislim na ove stručne.Dok kod nas u elektrotehničarima nema nikakvih izbornih blokova.I taj izborni blok A kada spojimo sa opčim i zajedničkim dijelom elektrotehničara , u nekom drugom gradu ja sam sada gledao VŽ npr. dobijemo Tehničara za elektroniku.Sada je li elektronika u biti elektrotehnika , slaba struja ?

0 0 hvala 0
15 godina
U koju srednju?

vidis weky to je istina i od toga mi se riga, imam ove deklinacije iz latnskog u supk_u jebe_no_m vise a nece mi nikad trebat, jedina stvar za koju ce mi to trebat je drzavna matura i tu ce vama iz strukovnih bit malo teze ali svejedno, mislim da bi mi se mozda ipak vise isplatilo da sam isao u elektrotehnicku al jbg idu me jezici pa ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
U koju srednju?

Koliko ja znam latinski je obavezan samo za maturante iz gimnazije... i to nije obavezno nego možeš umjesto stranog jezika... ispravite me ako griješim :D

0 0 hvala 0
15 godina
ivan-zd kaže...
ha , 2,5 sata tjedno? Gdje si našao ovih pola? Ima fizike u tehničkim školama barem u sva 4 razreeda po 2 sata opće nastave, a stručni predmeti su više manje -fizika.Npr.Osnove elektrotehnike ?

ozbiljno, mi smo imali ovaj sistem

prvo polugodište 1 sat tjedno, drugo 2 sata tjedno

+ viježbe po 3 sata svaka tri tjedna, ovo 2.5 je prosjek

15 godina
ROFLOLMAO kaže...

jel se može nakon teh. za računalstvo upisati na dizajnerski smjer na faxu?

multimedija je jednim dijelom dizajnerski smjer i upisao sam bez problema, mislim da i na nečem drugom ide (kamo god ideš, ak rasturaš matematiku upadaš, onda imaš i pravo kiksati na drugim područjima)

16 godina
neaktivan
U koju srednju?

amo ljudi malo odmorit od ove teme. pa ipak je ljeto, uživajte i nemislite o školi

http://gtabalkan.com
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
tenac kaže...
ROFLOLMAO kaže...

multimedija je jednim dijelom dizajnerski smjer i upisao sam bez problema, mislim da i na nečem drugom ide (kamo god ideš, ak rasturaš matematiku upadaš, onda imaš i pravo kiksati na drugim područjima)

super!

;;;;;;;;;;;;;;;;;

bdw, Koj se MS Office i na kojem jeziku koristi u srednjim školama?

15 godina
protjeran
ROFLOLMAO kaže...
tenac kaže...
ROFLOLMAO kaže...

super!

;;;;;;;;;;;;;;;;;

Koristi se onaj iz Doba DOS-a,dakle imaš notepad i paint i ručno moraš komande kucati da bi mogao obavljati zadatke.A jezik ti je uglavnom Latinski,imaš sve prevedeno na latinski i tako,pohvatat ćeš ti sve konce.

Šta je bitno koji je MS Office??!?I na kojem jeziku:Pa normalno da će biti na Hrvatskom ili Engleskom,neće valjda biti na Azerbajđanskom

Kakvih ljudi sve ima...PFFF

16 godina
neaktivan
ROFLOLMAO kaže...
tenac kaže...
ROFLOLMAO kaže...

super!

;;;;;;;;;;;;;;;;;

mi koristimo 2003 na hrvatskom

http://gtabalkan.com
16 godina
neaktivan
U koju srednju?

Više manje , svugdje imap ms office 2003 i ono što mene ponajviše živcira, na hrvatskom jeziku.

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
U koju srednju?

Mi koristimo 2007, nisam siguran jel engleski ili hrvatski, nismo već dugo radili u njemu.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivan-zd kaže...

Više manje , svugdje imap ms office 2003 i ono što mene ponajviše živcira, na hrvatskom jeziku.

A koji jezik je službeni u našoj državi? I zašto se sve krčme i butici u ZD sad zovu Zara, Zaratina i slično, što fali nazivu Zadar ili Zadranka?

17 godina
neaktivan
U koju srednju?

Čovjeka vjerojatno živcira jer je navikao raditi na engleskom, i sve na netu je na engleskom.

Što je sljedeće, sinkronizacija filmova?

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
U koju srednju?

Tako je Ige.Nemam ništa protiv našeg svima dragog Hrvatskog jezika ,ali zašto trpati hrvatski na programe i windowse kada SVI u svijetu koriste ENGLESKI jezik...Ja nikad neću reć pomagalo nego ,accessories :)

1 0 hvala 0
17 godina
ivan-zd kaže...

Tako je Ige.Nemam ništa protiv našeg svima dragog Hrvatskog jezika ,ali zašto trpati hrvatski na programe i windowse kada SVI u svijetu koriste ENGLESKI jezik...Ja nikad neću reć pomagalo nego ,accessories :)

Jesi ti siguran u to? Recimo kod mene u firmi ima više engleske verzije nego hrvatske, ali u npr jednoj Njemačkoj ili Francuskoj je ZAKONOM propisano da se mora koristiti software na materinjem jeziku u

državnim firmama

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 22:58 (segregator).
16 godina
neaktivan
U koju srednju?

Khm ćuješ...Kada mi budemo na nivou jedne Francuske ili Njemačke , onda možemo o tome raspravljati.Radimo offtopic.

1 0 hvala 0
17 godina
segregator kaže...
ivan-zd kaže...

Jesi ti siguran u to? Recimo kod mene u firmi ima više engleske verzije nego hrvatske, ali u npr jednoj Njemačkoj ili Francuskoj je ZAKONOM propisano da se mora koristiti software na materinjem jeziku u

državnim firmama

a kod nas bi to proslo kao?ajde molim te 90% softwera nema uopce prijevod na hrv

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
15 godina
ivan-zd kaže...

Ja mislim da mnogi od vas miješaju elektrotehniku , informatiku i računalstvo.To su tri različita pojma.Ako se vidiš u prvom znaš gdje ćeš.U drugom i trećem također.Nisam rekao niti ću ikad , gimnazije jesu teže , ali strukovne ništa manje nisu lakše , dapače mnogo strukovinh predmeta imaju , po težini gledajući , njih se ni gimnazije nebi posramile.Ponajviše mislim na tehničke škole.Matematika i fizika.Da, da to...

Ajde mi molimte ukratko objasniš razliku...

This town (is) like a great big puss.y just waiting to get fucke.d
17 godina
R4zOR229 kaže...

a kod nas bi to proslo kao?ajde molim te 90% softwera nema uopce prijevod na hrv

Nema jer niko ne traži da bude

17 godina
protjeran
U koju srednju?

Kod nas je isto bio MS Office 2003 na hrvatskome ^._.^

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
U koju srednju?
Informatika-se bavi programiranjem više nego hardverom.Dakle ako želiš biti informatičar radit ceš više na programiranju.Računalstvo se bavi hardverom i općom teorijom računala.Znači informatiku i računalstvo dijelimo na dva dijela.Informatika-softver, Računalstvo-Hardver.Ovo je samo ukratko.Opširnije možeš pronaći na google.A sad.Poveznica.

Elektrotehnika-primijenjena znanost čije je polje istraživanja teorija i praksa proizvodnje, prijenosa i uporabe električne energije.

Grane elektrotehnike:
Elektroenergetika
Elektronika
Elektroakustika
Električne mreže i četveropoli
Radiokomunikacije
Telekomunikacije

U ovim granama vidimo poveznicu između Računalstva i elektrotehnike.Računalstvo je grana elektronike , a elektronika je grana elektrotehnike.

Znači-
Računalstvo je uže područje elektronike, grane elektro-tehnike koja se posebno bavi elektroničkim uređajem – računalom.

Definicije prepisane s wikipedije i sa http://mrav.ffzg.hr

Eto prepisao sam ti idefinicije da ti bude lakše.Znači imamo vidiljivu poveznicu između elektrotehnike , elektronike i računalstva.To su srodna zanimanja.Informatika je nešto drugačije.Znači više se baviš softverom i programiranjem.

0 0 hvala 0
15 godina
tenac kaže...
athlon64 kaže...

pazi,jedina stvar koju ne volim je kad mi idu pametovat da smo mi koji smo isli u gimnaziju glupi jer da je bolje ic u strukovu, takoder kad mi kenjaju da gimnazije uopce nisu teze od strukovnih, gimnazija je najteza i to je tako, nema se tu sta pametovat, e sad dali se ispati ic u gimnaziju, to je vec druga tema, ja sam lijepo rekao sta sam imao rec u svom tekstu.

gimnazija nosi svoje, dobije se lijepa širina u znanju, što je dobro (odgodiš odluku što dalje s životom za još 4 godine), mana je da nema struke nakon 4 godine, stoga bi gimnazije preporučio onima koji su 100% sigurni da će završiti faks (imam loše primjere, susjeda je prolazila s 5.0 u gimnaziji upisala neke lijepe fakultete u zg-u, promjenila 2 fakulteta i sad mi je još kolegica na faksu, a 5 godina starija od mene), također se dobije dobro predznanje iz matematike, pogotovo u matematičkoj, mana je još možda da strukovne idu bolje u detalje, al' se ti detalji mogu nadoknaditi na faksu (npr. dok sam se ja na faksu zezao, neki, ne svi gimnazijalci učili IT (informatičke tehnologije - tu spadaju skoro svi računalni predmeti koje sam u srednjoj imao kroz 4 godine) ), eto ovo su neke od mana i prednosti, a sad, svatko nek odluči što mu bolje odgovara, stvari nisu uvijek crne i bijele

athlon64 kaže...

Istina tenas, gimnazija je iskljucivo za one koji su 1000000% sigurni da ce na faks, ja jesam tako da meni dobro, inace istina sto si rekao , zavrsis gimnaziju bez faksa i sve ti zakura_c.

Samo je budala 100% sigurna.

Coca-Cola je Najpoznatije piće, a ujedno i druga najpoznatija riječ na svijetu - odmah poslije riječi OK.Njezina je formula jedna od najvećih svjetskih tajni.U Brazilu se smatra da je Cola afrodizijak
15 godina
neaktivan
U koju srednju?

ljudi sta mislite jel valja sta I. tehnicka skola Tesla. Nisam bas informiran pa pitam

PC 4 EVER!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ja cu imati oko 78,5 bodova i koji je bodovni prag za medicinsku skolu

paula
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice