CISCO akademija?

poruka: 37
|
čitano: 33.156
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
CISCO akademija?

Ovako, ponuđeno nam je u srednjoj (ESS, 3. razred-tehn. za račun.) pohađanje CICSO akademije, početna CCNA razina. To traje 2 godine, znači 3. i 4. razred, po 2 školska sata tjedno.

2500kn za obje godine, da upišem to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CISCO akademija?

ako ti novci nisu problem onda definitivno upiši

(svako ulaganje u znanje ti se isplati prije ili kasnije)

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
6 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: CISCO akademija?
oddball kaže...

Ovako, ponuđeno nam je u srednjoj (ESS, 3. razred-tehn. za račun.) pohađanje CICSO akademije, početna CCNA razina. To traje 2 godine, znači 3. i 4. razred, po 2 školska sata tjedno.

wow! dobio si to jeftino, mene ruđer traži 4900kn za 7mj dolaska subotom na tečaje. kako god mislim da se tvoje svakako isplati, a za moje nezz. ajde molim da mi netko pomogne... jel da idem na cisco ili ne?

evo iz bratske teme:

mahoona kaže...

Ima li koristi od tečaja šivanja?

Evo ti moje viđenje Cisco akademije, pa ti na kraju zaključi za sebe:

Kao ni jedna druga škola i akademija, tako ti ni Cisco (CCNA certifikat) ne garantira uspjeh u pronalaženju posla. Razmišljaš li o pohađanju akademije samo da bi našao posao, neće ispasti dobro.

CCNA je zamišljen, od samog Cisca, kao entry level, ulazak u svijet mreža i mrežnih tehnologija, osnovno upoznavanje sa terminologijom, te početak praktičnog dijela - da spoznaš čega sve tamo ima i čega bi moglo biti.

Sam CCNA je u nas Hrvata cijenjen kao pismena potvrda da znaš o čemu pričaš kad se prijavljuješ na radno mjesto sistem admina (k tome su priznati i MCP i MCSA certifikati koji se lijepo nadopunjuju i praktički su dijelom CV-a većine HR sistemaša).

Daleko cjenjeniji je CCNA bio pred nekoliko godina, dok je bio manji broj certificiranih, pa su i o tom, low-entry Cisco certifikatu, pričali kao o znanstvenoj fantastici.

Plaća koju ostvaruješ sa CCNA, i / ili MCSA je oko 3.5-5.5k kn za početnika, te oko 5-7k za nekoga sa barem 1-2 godine iskustva. Pri samom zapošljavanju, najčešće (iako ima izuzetaka), daleko veće šanse imaju oni bez certifikata, ali sa iskustvom! Dakle, ako imaš nešto iskustva i želiš se razvijati u tom smjeru (IT sistemašenje), onda je CCNA logičan odabir i stavlja te u poziciju da u ZG-u nećeš dugo biti bez posla.

Ako si početnik i želiš krenuti sa CCNA, onda probaj sa jednakim žarom pronaći negdje mogućnost za neku konkretnu praksu.

Zanimaju li te isključivo mreže, onda je CCNA praktički "must have" za mladog čovjeka. Ali, kao CCNA nećeš dobiti kvalitetan posao u IT networking segmentu. Morat ćeš krenuti kao nečija desna ruka, gledati preko ramena što stariji kolega tipka itd.

Ustraješ li u tome, i izgradiš nešto znanja samostalnim radom (labovi, simulatori), onda preporučam ŠTO PRIJE prelazak na CCxP razinu, znači neki od Professional certifikata (tu odluči što te najviše zanima, voice, security...) ili ako se ne možeš odlučiti jedan umjereni CCNP je odličan izbor.

Sa papirom iz te grupacije i sa barem nekih 3-4 godine iskustva, možeš ciljati plaće koje su pristojne (8-12k kn) - ovo uvelike varira o tvojim vlastitim sposobnostima koliko se sam znaš dobro prezentirati i prodati.

Eto, ako sam ti ikako pomogao, drago mi je.

Za dodatna pitanja stojim na raspolaganju.

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
17 godina
CISCO akademija?

dali ima netko cisco literaturu za download ali na hrvatskom jeziku?Bilo bi mi od velike pomoći!

0 0 hvala 0
17 godina

Zaboravi. Literatura (barem ona službena) je na engleskom. Znam da je lakše proučavati literaturu na hrvatskom, ali s obzirom na ogroman broj engleskih pojmova s kojima će se susresti u radu, ne bih preporučio učenje na hrvatskom.

16 godina
neaktivan
Darmarko kaže...

Zaboravi. Literatura (barem ona službena) je na engleskom. Znam da je lakše proučavati literaturu na hrvatskom, ali s obzirom na ogroman broj engleskih pojmova s kojima će se susresti u radu, ne bih preporučio učenje na hrvatskom.

bila je već jedna poprilična rasprava oko jezika u IT-u{#}

13 godina
neaktivan
CISCO akademija?

kad počnu sa preklopnicima i usmjernicima .... joj odma glava zaboli :D

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
oddball kaže...

bio ista skola, isti smjer isto sve. Kad sam ja iso, semestar je bio 400 kn. Sad su digli cijenu jer se vecina njih upise i zajebava na predavanjima itd tako da ih odmah eliminiraju u startu

17 godina
CISCO akademija?

jel bolje upisat CCNA discovery ili CCNA exploration na početku?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BugHacker kaže...

jel bolje upisat CCNA discovery ili CCNA exploration na početku?

exploration kažu da je zahtjevniji. pa sad ovisi što očekuješ.

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
16 godina
neaktivan
CISCO akademija?

Ako planiras uciti onda upisi, ako se planiras zaje*avat onda bolje nemoj...znam iz vlastitog iskustva jer sva rijesenja za ispite mozes lako nac na internetu pa 70% razreda nije nista ucilo nego samo copy/paste pitanje u google i trazi odgovor.

Tek mi se to sad obilo o glavu kad sam zavrsio srednju jer sa samo ta cetiri semestra nemas nista nego moras jos na kraju 4 razreda polagat taj neki glavni ispit(cijena oko dodatnih 800kn) da bi ti se zvanje upisalo u radnu knjizicu a vjeruj mi ako ne ucis neces ga proci jer se taj ispit pise na papiru i imas usmeni

http://www.dima-pejo.bloger.hr/
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2011 12:02 (Raptoxx).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
CISCO akademija?

ja bi to volio sve učit,jer me stvarno zanima ta mrežna kategorija...nisam lijen učit za ono što bi me zanimalo :).

Nego,jel moguće proći exploration ako nemam nekoga velikoga predznanja?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BugHacker kaže...

ja bi to volio sve učit,jer me stvarno zanima ta mrežna kategorija...nisam lijen učit za ono što bi me zanimalo :).

Nego,jel moguće proći exploration ako nemam nekoga velikoga predznanja?

moguce je prvo polugodiste 3. godine, a za ostalo ces fakat morat ucit i to dobro...

http://www.dima-pejo.bloger.hr/
14 godina

ovak, upisuj zato što je stvarno niska, zato što si mlad i zato što ćeš ojačati na polju troubleshootinga malih mreža

mene je ispalo skoro 10 000kn sa putnim troškovima za 7mj predavanja...

other than that, žao mi je skoro svake lipe koje sam utrošio na taj cisco jer ne radim sa cisco opremom kako je planirano (košta ko suho zlato i gazda male firme si to ne može niti želi priuštiti kad ove gluposti za kunu mogu odraditi taj posao skroz dobro)...  onaj prvi dio (od 4) tečaja bih preporučio stvarno svakome ali ovo ostalo (routing, switching, wlan ACLs) samo nekome kome stvarno treba jer radi sa cisco opremom.

jel ti nude još štogod osim cisca?

e i da, završih Exploration u NetAkademiji, 3 puta tjedno smo imali ta predavanja... pošto smo svaki drugi dan pisali ispit vezan uz sadržaj prošlog predavanja bacio sam pola sata na učenje prije svakog predavanja iako bi se moglo i bez toga... za završni ispit sam učio nekih 20 sati da bi položio i teoriju i praksu za sva 4 'semestra' i prošlo je skroz glatko...  lako se uči

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 13:19 (W1ck3d8u2z).
17 godina
CISCO akademija?

samo mi se nude dosta manje cijene pošto sam student TVZ-a :),ništa drugo :/,makar je i ovo dosta puno :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CISCO akademija?

CISCO akademija :

nekada - dobro isplativa investicija

danas - ako nemate baš ništa pametnije za ućit.

Seronja i klinac foruma NO1, žderite se emancipirani ego cooleri !

1 0 hvala 0
17 godina
woodgamesfx kaže...

CISCO akademija :

imaš neki savjet?

14 godina
neaktivan
CISCO akademija?

U svakom slučaju upiši, jeftino je a naučiti češ dosta o mrežama, kao što je reko cekpi "svako ulaganje u znanje ti se isplati prije ili kasnije", danas samo možeš dobro prodati znanje ništa više, jedan plus što češ imati akademiju, ja polažem Microsoft ispite već godinu dana i još mi fali jedan ispit do MCITP-a, i mogu reći da je jako teško bez akademije, jer nemožeš dignuti ruku i pitati ako ti nešto nije jasno, jer nekada po cijeli dan googleam da svatim o čemu se radi =))), a što se tiče knjiga na hrvatskom nema, ali ima na srpskom, bezveze će te baciti novce jer prevode bukvalno sve, a i za ispit je 640-801

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

CISCO akademija :

Da ali to ti je uvod za CCNP =))

15 godina
neaktivan
BugHacker kaže...
woodgamesfx kaže...

CISCO akademija :

imaš neki savjet?

MS sys admin ili Linux sys admin , istina da su ti tečajevi dosta skupi, ali s obzirom na tržište ovo se daleko bolje isplati. Od 4 čovijeka koja znam da su završili CCNA samo jedan ( i taj je navodno poreko veze ) radi posao vezan u CISCO tehnologiju, svi ostali rade nešto sasvim drugo, prije 7-8 godina se je sa završenom CCNA diplomom posao mogao dobiti samo tako, danas je stvar drugačija.

Franjic kaže...
woodgamesfx kaže...

CISCO akademija :

Da ali to ti je uvod za CCNP =))

CCNP se još možda i isplati, ali potražnja za istim nije velika, barem ne kod nas.

Sve u svem ako imate priliku položite sve što možete, te ova cijena od oko 3000 Kn za CCNA nije prevelika, ako se sjetim da sam ja dao preko 7500 Kn , onda je ovo vrlo povoljno.

My God it's full of stars
17 godina
CISCO akademija?

Pri kraju sam sa CCNP-om i mogu vam rec da bez dobre veze gotovo da nemate sanse se zaposlit u toj bransi bez radnog iskustva...

Def. da nije na odmet zavrsit CCNA, samo da nije tako niska cijena ponudjena autoru teme, rekao bih da ne ide na CCNA.

Osobno sam imao slicnu situaciju sa cijenom kaj se CCNP-a tice... Bila je nepropustiva ponuda, evo mogu vam rec da sam platio vise od 50% jeftinije nego u Algebri.

Imamo odlicnog iskusnog instruktora i kaj se tice samog CCNP-a, sjekira mi pala u med.

Gledam da poslije toga otidjem na MCITP, no vrijeme ce pokazati kud i kako dalje :)

Truth in engineering.

0 0 hvala 0
17 godina
CISCO akademija?

na kraju jeli mi se isplati upisivat CCNA exploration za početak i uzimajući u obzir da ću završit TVZ sveučilište,dali šta pomaže kasnije to što sam pohađao CISCO,tj. bar njegovu početnu razinu zasad?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Batista kaže...

Pri kraju sam sa CCNP-om i mogu vam rec da bez dobre veze gotovo da nemate sanse se zaposlit u toj bransi bez radnog iskustva...

Def. da nije na odmet zavrsit CCNA, samo da nije tako niska cijena ponudjena autoru teme, rekao bih da ne ide na CCNA.

Osobno sam imao slicnu situaciju sa cijenom kaj se CCNP-a tice... Bila je nepropustiva ponuda, evo mogu vam rec da sam platio vise od 50% jeftinije nego u Algebri.

Imamo odlicnog iskusnog instruktora i kaj se tice samog CCNP-a, sjekira mi pala u med.

Gledam da poslije toga otidjem na MCITP, no vrijeme ce pokazati kud i kako dalje :)

Ako imaš viška novaca svakao odi na MCITP, odslušaj akademiju jer ja već godinu dana riješavam bez akademije i jako je teško, ali kada je skupa, u svakom slučaju imam frenda koji sve zna to je google i on mi dosta pomaže, jer dosta stvari nisam ni shvatio u knjizi, pa sam googlo i tako naučio, otprilike za jedan spit mi treba 3-4 mj

14 godina
neaktivan
BugHacker kaže...

na kraju jeli mi se isplati upisivat CCNA exploration za početak i uzimajući u obzir da ću završit TVZ sveučilište,dali šta pomaže kasnije to što sam pohađao CISCO,tj. bar njegovu početnu razinu zasad?

Isplati se naravno, svako dodatno školovanje se isplati, pogotovo što se tiće smjer informatike.

17 godina
Franjic kaže...

Ako imaš viška novaca svakao odi na MCITP, odslušaj akademiju jer ja već godinu dana riješavam bez akademije i jako je teško, ali kada je skupa, u svakom slučaju imam frenda koji sve zna to je google i on mi dosta pomaže, jer dosta stvari nisam ni shvatio u knjizi, pa sam googlo i tako naučio, otprilike za jedan spit mi treba 3-4 mj

I moj frend ide na to... Svidja mi se jer su ispiti puno jeftiniji nego kod CISCO-a... Na kraju krajeva interesira me to podrucje, imam informacije iz prve ruke pa cu se najvjerojatnije odlucit.

Truth in engineering.
17 godina
CISCO akademija?

fora je što je skuplje taj od microsofta,a u mome slučaju svaka kuna je važna :(.Rado bi išao na taj microsoft,al 2k kuna je jeftniji ovaj CISCO tako da meni to puno znači.

Btw,imate neki link s cijenama microsoftovoga MCITP programa?To gledate na net akamediji stranici?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Batista kaže...
Franjic kaže...

I moj frend ide na to... Svidja mi se jer su ispiti puno jeftiniji nego kod CISCO-a... Na kraju krajeva interesira me to podrucje, imam informacije iz prve ruke pa cu se najvjerojatnije odlucit.

Ispiti mislim da su sada 80$ nedrži me za riječ, a ccna 640-802 je 250$ uglavnom tako nešto,  CCNP + MCITP ti je bolesna kombinacija, sada samo zavisi šta te zanima, inaće korisnici, najviše zahtjevaju Active Directory a tu je i poneki Exchange Server(mail server), ali stvar ti je što ti u MCITP Server Administrator ne spada Exchange server, za to imaš dodatnu akademiju, ali ako budeš išao u Algebru nisi ništa fulao, gospodin Marin Franković je odličan predavač, tako sam čuo i sve riječi hvale, =) 

14 godina
neaktivan
BugHacker kaže...

fora je što je skuplje taj od microsofta,a u mome slučaju svaka kuna je važna :(.Rado bi išao na taj microsoft,al 2k kuna je jeftniji ovaj CISCO tako da meni to puno znači.

Btw,imate neki link s cijenama microsoftovoga MCITP programa?To gledate na net akamediji stranici?

Tu ti je sve Algebra cijenik

16 godina
neaktivan
CISCO akademija?

po novome ispiti su ti 80$ ali testing centri (algebra, net akademija...) obično imaju besplatne ispite za one koji odslušaju predavanja kod njih....isto tako i ms i prometric često imaju vaučer pakete i popuste za studente

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 13:03 (cekpi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
CISCO akademija?

ei ekipa! znaci ako polozim ccna exploration i odmah nakon toga ccnp, opet postoje velike šanse da budem na burzi, a? zna možda netko kak se vani cijene ove dvije diplome u paru? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice