CCNA pitanje za one koji su završili

poruka: 8
|
čitano: 8.064
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Zdravo,

riješio sam prvi semestar ccna i teoriju drugog, i uskoro bi trebao polagati prakticno drugog semestra i dok sam se ja pripremao za prakticno onako bezveze sam se logirao na netacad kad tamo pise da sam polozio prakticno. Teoriju sam imao 100% na drugom semestru pa je li moguce da sam oslobodjen prakticnog ili je to neka greska? Posto mi je prolazna ocjena za taj prakticni dio u prvom semestru upisana tek nakon ispita a meni je ispit za par dana? Je li se nekome od vas to dogodilo, eto prvo bih vas pitao, strah me pitati instruktora da ne bi otkrio da je on pogrijesio :P

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: CCNA pitanje za one koji su završili

Nažalost, ne mogu pomoći, ali bih iskoristio priliku i pitao za informacije o praktičnom testu na prvom semestru. Da li bi bio problem ukratko opisati kako izgleda ispit i što se traži?

12 godina
neaktivan
Keyb89 kaže...

Nažalost, ne mogu pomoći, ali bih iskoristio priliku i pitao za informacije o praktičnom testu na prvom semestru. Da li bi bio problem ukratko opisati kako izgleda ispit i što se traži?

evo jednog primjera http://heiserz.com/2012/01/01/enetwork-skill-exam-ccna-1-4-0-2012-100/

znači ti dođeš, on ti da papire na kojima je zadatak. Svi imaju isti zadatak ali sa drukčijim IP adresama. Tu jednu IP adresu trebaš subnetirati i napraviti recimo 200, 100, 50 i 20 host adresa. Nakon toga u packet traceru povezati shemu što dođe na papiru, recimo 5 kompjutera i 2 rutera i konfigurirati ih da rade, tj. da ovaj krajnji lijevi moze pingati krajnjeg desnog i obratno. Na ovom linku iznad imaš i naredbe. I mislim da će te pitati koji kabel je za šta i to je to, on se potpiše na papir i unese ti da si položio praktično na netacad-u

15 godina
neaktivan

Hvala ti puno, nadam se da ćeš i ti dobiti ovako dobar odgovor ;-)

12 godina
neaktivan

Instruktor unosi ručno postotak riješavanja praktičnoga dijela tako da je to 99% neka pogreška.

Isto tako apeliram na vas dečke koji idete na CCNA da sa dubokim razumijevanjem naučite materiju pa da onda lagano i kvalitetno riješavate praktične dijelove ispita. To će vam koristiti svakako u budućnosti, osim toga ako ste već platili to, iskoristite onda priliku da to dobro naučite. Tipkanjem naredbe ulaze u glavu, razumijete ono što radite i tako se vrlo lako uči. Teorija prati praktični dio i onda je to superica.

Od ovoga uzimanja nekih gotovih labova i sl. samo si radite štetu. Eto to je moja preporuka :) Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.4.2013 0:18 (vision19).
12 godina
neaktivan
vision19 kaže...

Instruktor unosi ručno postotak riješavanja praktičnoga dijela tako da je to 99% neka pogreška.

Isto tako apeliram na vas dečke koji idete na CCNA da sa dubokim razumijevanjem naučite materiju pa da onda lagano i kvalitetno riješavate praktične dijelove ispita. To će vam koristiti svakako u budućnosti, osim toga ako ste već platili to, iskoristite onda priliku da to dobro naučite. Tipkanjem naredbe ulaze u glavu, razumijete ono što radite i tako se vrlo lako uči. Teorija prati praktični dio i onda je to superica.

Od ovoga uzimanja nekih gotovih labova i sl. samo si radite štetu. Eto to je moja preporuka :) Pozdrav

Hvala na odgovoru a i na savjetu. Malo će biti teže sve to pohvatati sa razumjevanjem jer uglavnom imam u istim terminima i ispite za faks ali posto mreze vec dugo vremena obozavam onda uzivam uciti za cisco.

10 godina
neaktivan

Pozdrav,

spremam se za polaganje ccna certifikata i zanima me da li se radi na ciscovoj opremi tj.

da li fizički moram pospajat kablove kao sto smo radili na predavanju ili se koristi cisco packet tracer?

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne, imaš 52 pitanja od toga su ti 3 simulacije. Mislim da su zadnje bile dve simulacije ACL-e i EIGRP.

Simulacije su ti nešto slicno packet traceru, imaš topologiju i u CLI-u unosiš komande.

Kod EIGRP-a je bilo ispravljanje netočne konfiguracije, a drugo je konfiguracija access lista.

Pozdrav

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice