BUG tim za autoCAD
- poruka: 496
- |
- čitano: 241.601
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
mkltype i mkshape naredbe (ili u express tools meniju) pa napravis svasta..sve se da no nade se i gotovih linija
npr. http://www.cadstudio.cz/dl/linetypes.zip
Ali nije tesko napraviti svoje pa ih imas i za kasnije; kao http://www.cadforum.cz/cadforum_en/dotted-and-arrow-linetypes-tip7481
Preuzeo sam jedan nacrt u kojem za dosta layera nema podataka o debljini linija, nego autocad za te debljine daje default.
Dali netko zna kako vidjeti debljine linija iz tih layera ?
Traži da ti pošalju plot style.
Traži da ti pošalju plot style.
Preduhitrio me Danny.
Nažalost ne mogu doći do plot stylea..hvala svejedno na odgovoru!
Debljine linija layera podešavaju se u Layer Manageru. Objekti koji imaju debljinu "By Layer" koriste debljine definirane u Layer Manageru, dok je pretpostavljena debljina "Default"-a 0,20 mm, a podešava se u "Lineweight settings" prozoru kojeg možeš naći pod menijem "Tools" -> "Options", na kartici "User Preferences".
EDIT: Odgovoreno gore vrijedi. Kod nas koristi se podešavanje debljine linija putem layera, čime se izbjegavaju problemi s nedostajućim plot styleovima. Vjerojatno bi bilo drugačije da su stilovi unificirani na nivou tvrtke, ali nisu...
Nažalost ne mogu doći do plot stylea..hvala svejedno na odgovoru!
Pa napravi ga sam na brzinu...
Očeš da ti ja pošaljem jedan svoj univerzalni?
Do sad mi je dosta puta pomogao kod takvih nacrta bez PS.
Debljine linija layera podešavaju se u Layer Manageru. Objekti koji imaju debljinu "By Layer" koriste debljine definirane u Layer Manageru, dok je pretpostavljena debljina "Default"-a 0,20 mm, a podešava se u "Lineweight settings" prozoru kojeg možeš naći pod menijem "Tools" -> "Options", na kartici "User Preferences".
Ali mu to neče puno pomoći kod ispisa. Ako mu treba za ispis...
Shvatio sam naknadno da je moguć i taj slučaj.
tako je, sve linije iz svih layera su namještene na default, mene zanimaju debljine,jer trebam nešto malo doprojektirati i bilo bi mi puno lakše da ne moram "gađat" debljinu novih linija
PS default ne znači 0,20 mm, različitih su debljina...
(...)
PS default ne znači 0,20 mm, različitih su debljina...
Ako su sve linije namještene na Default, ne mogu biti različitih debljina - trebaju biti iste debljine. Da nije možda debljina linija u cijelim layerima podešena na Default, a pojedini objekt ima postavljenu debljinu koja nije By Layer?
Debljina linije pojedinog objekta može biti postavljena po objektu (nakon što selektiraš objekt, debljina je ispisana u toolbaru i Properties prozoru), a ako je debljina linije objekta postavljena na By Layer, debljina se određuje u Layer Manageru. Tu su još i By Block gde objekt unutar bloka preuzima debljinu koja je postavljena za cijeli blok i Default debljina koja se određuje u Lineweight settings prozoru na User Preferences kartici.
EDIT: Odgovoreno gore vrijedi. Kod nas koristi se podešavanje debljine linija putem layera, čime se izbjegavaju problemi s nedostajućim plot styleovima. Vjerojatno bi bilo drugačije da su stilovi unificirani na nivou tvrtke, ali nisu...
i kod nas.
Sve su linije by layer, a u layer manageru sve debljine layera su namještene na default.
Sve su linije by layer, a u layer manageru sve debljine layera su namještene na default.
Onda sve pozivaju default debljinu, osim ako ručno nije pojedinim polylineovima određena širina (width).
U tom slučaju, debljine linija pri ispisu određene su putem plot styleova, te je bez njega nemoguće odrediti debljine (provjeri piše li u Page setupu layouta, u rubrici Plot Style ime nekog stila uz koje stoji (missing) ). Naravno, postoji mogućnost da je predviđeno (u originalu) da su sve linije iste debljine.
debljijne linija na nacrtu su određene plot stilom ,poprilično glupo je nekome poslati taj nacrt ako mu ne pošalješ taj plot stil...al eto, snašao sam se nekako
Je*o sebe, ak nisam vec 5 puta pitao kak je stvar s mjerilom i slovima u AC...
Uvijek se zbunim, nisam vec dugo crtao...
Dakle, ak hocu veličinu slova od 8 mm kad se isprinta, u mj 1:50, kolko moram u propertisima stavit text height?
Je*o sebe, ak nisam vec 5 puta pitao kak je stvar s mjerilom i slovima u AC...
Uvijek se zbunim, nisam vec dugo crtao...
Dakle, ak hocu veličinu slova od 8 mm kad se isprinta, u mj 1:50, kolko moram u propertisima stavit text height?
8 * 50 = 400
O Annotative dimenzijama bolje ne pričati?
O Annotative dimenzijama bolje ne pričati?
Di ćeš o tome kad ga muči ovo što pita.
mmoze li mi neko reci kako da vratim vrste crta ,debljinu na toolbar
mmoze li mi neko reci kako da vratim vrste crta ,debljinu na toolbar
Tools-toolbars-autocad-properties
Možeš i tako .. ili napraviš nove lejere.
Evo, učim se malo na AutoCAD Architecture 2012. Odličan mi je. Imam jedno pitanje samo. Dal mogu dodat na ribbon sučelje panele tabove iz običnog AutoCAD-a (inače ACAD Architecture se može pokrenuti u Architecture modu i klasičnom AutoCAD modu) uz ove iz Architecture moda?
Evo, učim se malo na AutoCAD Architecture 2012. Odličan mi je. Imam jedno pitanje samo. Dal mogu dodat na ribbon sučelje panele tabove iz običnog AutoCAD-a (inače ACAD Architecture se može pokrenuti u Architecture modu i klasičnom AutoCAD modu) uz ove iz Architecture moda?
Mislim da se može. Probaj preko CUI-a to riješiti
Budem malo proprčkao još, probat ću novu workspace napravit.
Customize user interface =CUI