Pozdrav,
Naime imam ovu uslugu od HT-a Technicolor i model FGA2235 gdje apsolutno ništa nije moguce podesavati. Nije ga moguce staviti u bridge mode itd itd ... otvaranje portova je nocna mora i sve ide preko aplikacije na mobitelu!?! Tko je to izmislio zelim mu 9. krug pakla. Nije moguce podesavati dns, nije moguce podesavati dhcp moguce ga je ugasiti. I tako ja uzeo drugi ruter asus i ustekao ga u lan port (ne wan da izbjegnem dupli nat) i postavio taj drugi ruter na 192.168.1.2 prvi i glavni je na 192.168.1.1. Na prvom ruter isključio dhcp i na drugom ruteru upalio dhcp i postavio dva pi hola u clusteru za dns. I tu pocinje problem. Sve uredno radi nikakvih problema ali ali ... stb-ovi moraju imati dns od prvog rutera tj 192.168.1.1 i to je jedini nacin da stb-ovi imaju kanale inace se ne mogu povezati i prikazuju samo 10 zemaljskih kanala. I to ne bi bio problem postavio sam mac rezervaciju za navedene uredjaje, stavio im staticki ip adresu i za dns postavio 192.168.1.1. i to radi ... ali ali .. radi 2 do 3 dana i onda prestane. Nemam pojma kaj se dogodi i jedini nacin da opet sve proradi je da resetiram glavni ruter i onda opet sve radi 2 do 3 dana. Probao sam postaviti i vanjske dns-ove od ht-a i ista stvar radi 2 do 3 dana. Ukoliko psotavim bilo koje drtuge dns-ove ne radi nista. Ima ko kakvu ideju kaj napravit da ne resetiram ruter svaka dva dana.