Evo instalirao sam Blender i nikako nemogu pronaći gdje se gleda iz nekog drugog kuta?
Na numpadu prebacujes sa brojevima poglede dok ti numpad 0 prebacuje camera/perspective.
Ma to sam znao, ali ima li nešto kao u SketchUpu?
Evo instalirao sam Blender i nikako nemogu pronaći gdje se gleda iz nekog drugog kuta?
Na numpadu prebacujes sa brojevima poglede dok ti numpad 0 prebacuje camera/perspective.
Ma to sam znao, ali ima li nešto kao u SketchUpu?
Mislim da je po defaultu pritisak srednje tipke miša move view; ukoliko držiš Shift pri pritisku srednje tipke miša, dobit ćeš rotate view (možda je i obrnuto, ali je u svakom slučaju Shift modifikator). Ako želiš zamijeniti move i rotate idi u User Preferences -> Input -> 3D Viev -> 3D View (Global) i zamijeni Move view i Rotate view. Uz to, relevantna je i opcija Orbit Style; preferiram Turntable stil.
Mislim da je po defaultu pritisak srednje tipke miša move view; ukoliko držiš Shift pri pritisku srednje tipke miša, dobit ćeš rotate view (možda je i obrnuto, ali je u svakom slučaju Shift modifikator). Ako želiš zamijeniti move i rotate idi u User Preferences -> Input -> 3D Viev -> 3D View (Global) i zamijeni Move view i Rotate view. Uz to, relevantna je i opcija Orbit Style; preferiram Turntable stil.
Rotate view sa shift je koliko znam u Zbrush a u blenderu kad držiš shift dakako moraš biti u edit modu(tab) miče se lijevo,desno,gore,dolje bez kruženja oko mesha ili plain.R je za rotate u blenderu a u Zbrush imaš onu nekakvu sferu ispod lika.
Rotate view sa shift je koliko znam u Zbrush a u blenderu kad držiš shift dakako moraš biti u edit modu(tab) miče se lijevo,desno,gore,dolje bez kruženja oko mesha ili plain.R je za rotate u blenderu a u Zbrush imaš onu nekakvu sferu ispod lika.
Ne moras biti u edit modu kada kada koristis shift + mmb.
Ne moras biti u edit modu kada kada koristis shift + mmb.
Imaš pravo možeš i u svim modovima čak i u sculpt.Zaribao sam se.Hvala na ispravku.
Prebaci si na Maya hotkeys lakse ce biti.
Prebaci si na Maya hotkeys lakse ce biti.
Jel to tamo na welcome screen gdje piše interaction.Ja sam odabrao Maya interface i nikakve razlike.
Pod user preferences imas te postavke.
Wip
Netko je dobrano iscjedio svoje tampone po zgradama. :P
Jk, lipo je.
jel isprobao tko ovaj program? meni se čini zanimljiv zbog real time renderinga a ima i free verzija :)
moram priznat da dobro izgleda.
sry za dupli post ali dali netko zna neki dobar tutorial za jednostavno drvece, ono sa poluprozirnim teksturama kao granama
sry za dupli post ali dali netko zna neki dobar tutorial za jednostavno drvece, ono sa poluprozirnim teksturama kao granama
Jel ti ovo kaj pomaže http://vimeo.com/2456205.
Možeš i ovako raditi drvećehttp://scotchtapeworm3d.wordpress.com/2010/10/06/tutorial-realistic-medium-poly-tree/ ,a za poluprozirne teksture samo odabereš intenzitet transparency.
e puno ti hvala
Druga, izgleda prirodnije, bolji kontrast, i generalno ljepse izgleda.
c4d + vray
rađeno po jednom tutorialu za blender...felga još nije dovršena
veća reza:
http://i.imgur.com/G3yVy.jpg
auuuuuuuuu svaka čast...de mi reci ovaj cvijet naprijed, jel to baš 3d model, ili fotka ubačena..cijela scena izgleda ajme..može još koji info za nas smrtnike...jel to vray odšljako finalni?
Lijepo izgleda samo su mi sjene malo pretvrde. Meksi rubovi bi izgledali malo prirodnije.
auuuuuuuuu svaka čast...de mi reci ovaj cvijet naprijed, jel to baš 3d model, ili fotka ubačena..cijela scena izgleda ajme..može još koji info za nas smrtnike...jel to vray odšljako finalni?
Cvijet nije 3d model, kao što si i pretpostavio, izrezan sa fotografije. :)
Cinema, Vray, Photoshop, kombinacija koju koristim u većini slučajeva.
Usput još jedan svježi render
http://dl.dropbox.com/u/31759749/outdoor%20furniture%202.jpg
Sjećam se kada je Denis radio Skylinea...
Čovjek koda je u zemlju propao u zadnje vrijeme. Bio je gušt njegove radove pratiti...
Sjećam se kada je Denis radio Skylinea...
Čovjek koda je u zemlju propao u zadnje vrijeme. Bio je gušt njegove radove pratiti...
Nemoj da nas sad owna sa modelima XD.
Ma to on tako po tiho radi pa nas iz mraka iznenadi.