Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.051.642
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Vaši 3D modeli
Encyanix kaže...

Dali bi mi netko mogao rec kako mogu u cinema 4d napravit ovo sto je u ovom videu od 0:00 do 2:22 ?

EDIT: Zabroravio Link -.-

Dodaš spline u front pogledu i lathe-nurbs.Ako ti nije jasno pogledaj si neki tutorijal na jubitu.

http://soksa.3dhr.net/
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 23:56 (nixXxa).
15 godina

Hvala to je ono sto sam trazio :)

EDIT: evo jos nesto me zanima znaci sad kad sam to napravio zanima me kako mogu povecati smooth modela.. jer trenutno ima jako malo poligona (valjda sam se dobro izrazio) evo slika

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 2:05 (Encyanix).
16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

EDIT: evo jos nesto me zanima znaci sad kad sam to napravio zanima me kako mogu povecati smooth modela.. jer trenutno ima jako malo poligona (valjda sam se dobro izrazio) evo slika

E sad klikneš na lathe nurbs i povečaš subdivision.

15 godina
nixXxa kaže...
Encyanix kaže...

E sad klikneš na lathe nurbs i povečaš subdivision.

Di je taj subdivision?

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 14:38 (nixXxa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nixXxa kaže...

.

Ja nemam taj tab object..

EDIT: Problem rijesen!

EDIT: Dali netko zna di da nabavim ovakve texture? Od membrane i kapice ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 18:47 (Encyanix).
15 godina
Vaši 3D modeli

Da više ne editiram stari post onda ovako: di da nabavim tocno ovako texturu kutije i kako mogu izrezet neki dio kad je selektiran? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Da više ne editiram stari post onda ovako: di da nabavim tocno ovako texturu kutije i kako mogu izrezet neki dio kad je selektiran? 

Koliko vidim ona membrana gore i kapica nemaju nikakvu teksturu, samo glossy materijale. Sto se ovog drugog tice, probaj CGTextures. Tebi samo treba onakav uzorak, boja nije bitna jer to u PSu porihtas da bude crna, samo probas naci da uzorak drveta odgovara.

I possess a skill to google.
16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Ovdje več imaš gotove materijale , staklo , drvo , plastika itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 9:29 (nixXxa).
15 godina
nixXxa kaže...
Encyanix kaže...

E Hvala ovo me prosvjetlilo hahah.. nego kako jos ovo rijesit , kako mogu izrezet neki dio kad je selektiran? 

16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

E Hvala ovo me prosvjetlilo hahah.. nego kako jos ovo rijesit , kako mogu izrezet neki dio kad je selektiran? 

Režeš pomoču knife toola ili jednostavno izbrišeš poligone , zaovisi što konkretno trebaš .

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 14:44 (nixXxa).
15 godina
nixXxa kaže...
Encyanix kaže...

Režeš pomoču knife toola ili jednostavno izbrišeš poligone , zaovisi što konkretno trebaš .

Ja nekuzim taj knife, npr oznacim sa knifeom sto ocu izrezat i sta onda? 

Btw rad pri kraju jos okolist uljepsat i effecte dodat :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 19:22 (Encyanix).
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Nije da me smetaju tvoja pitanja , ali probaj utipkati u youtube cinema 4d knife tool .

Dobar ti je model za početak , probaj sa 2 point lighta ili dodati sky ..itd . Koliko vidim da si light spustio dolje pa ne osvjetljava gornji dio modela . Zato malo light odmakni od modela i podigni gore.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 20:20 (nixXxa).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Vaši 3D modeli

Sta kazete na ovo danas ide prvi rendern test :)

Lets the music play :) Lets the music play :)
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo par brzinskih rendova arhitekture na kojoj radim :) 

Kritike dobrodošle

Bočna i prednja strana Bočna i prednja strana
Prednja strana Prednja strana
Bočna strana Bočna strana
Stražnja i bočna strana Stražnja i bočna strana
Bočna strana Bočna strana
Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Moj PC  
22 0 hvala 0
15 godina
Vaši 3D modeli

Evo ga prvi testni render s low quality :P

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Super je ispalo. Pretpostavljam da si audio koristio kao funkciju izoblicenja membrane.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Vaši 3D modeli

Evo šta kažete na ovu sjenu.. vise stvarno nemam ideje.. probao sam s 2 lighta na pocetku i izgledalo je malo debilno, sad kad sam stavio jedan mi izgleda malo bolje.. svaki savjet je dobrodosao.. i da jos me nesto zanima.. nikako da nađem način da istaknem dubinu membrane.. ima li ko kakvu ideju?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 12:57 (Encyanix).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Evo šta kažete na ovu sjenu.. vise stvarno nemam ideje.. probao sam s 2 lighta na pocetku i izgledalo je malo debilno, sad kad sam stavio jedan mi izgleda malo bolje.. svaki savjet je dobrodosao.. i da jos me nesto zanima.. nikako da nađem način da istaknem dubinu membrane.. ima li ko kakvu ideju?

Ovo je ako si u cinemi, za max nemam pojma.

Ako vec korisits obicno svjetlo (Light object) onda koristi makar 2 ili 3. Meni su najljepse "Area" sjenke. Kad imas 2 ili 3 takva svjetla, bude prilicno dobro.

Jos bi bilo bolje kad bi koristio Global Ilumiation  sa nekim sky objectom, ali na sky stavi neki enterijer da odgovara sveni makar malo. I Ambient Oclusion, iako nekad nema veliki efekat, nekad dosta pomaze.

EDIT: Evo slike:

4 lighta, AO i GI 4 lighta, AO i GI
podesavanja AO podesavanja AO
GI Podesavanja GI Podesavanja
GI bez light objekata, sa Sky objectom GI bez light objekata, sa Sky objectom
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 23:13 (dragan225).
15 godina
dragan225 kaže...
Encyanix kaže...

Ako vec korisits obicno svjetlo (Light object) onda koristi makar 2 ili 3. Meni su najljepse "Area" sjenke. Kad imas 2 ili 3 takva svjetla, bude prilicno dobro.

Jos bi bilo bolje kad bi koristio Global Ilumiation  sa nekim sky objectom, ali na sky stavi neki enterijer da odgovara sveni makar malo. I Ambient Oclusion, iako nekad nema veliki efekat, nekad dosta pomaze.

Ovako za 3 lighta cu jos vidit malo to nastelavat i tako.. i isto tako cu probat i sky.. a u vezi GI-a i AO-a to necu stavljat.. jer onda rendering jako jako bi dugo trajao.. i sad mi ide po oko 15h a kud kad to stavim :P

14 godina
neaktivan
Encyanix kaže...
dragan225 kaže...
Encyanix kaže...

Ovako za 3 lighta cu jos vidit malo to nastelavat i tako.. i isto tako cu probat i sky.. a u vezi GI-a i AO-a to necu stavljat.. jer onda rendering jako jako bi dugo trajao.. i sad mi ide po oko 15h a kud kad to stavim :P

OK za animacije, ali ako budes ikad radio samo nako render, onda ukljuci GI jer je mnogo ljepse od obicnog lighta.

13 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Koji program koristite, a da je besplatan? Cinema 4D ni Demo se nemože koristiti bez ključa.

Tražim starije BUG-ove...na PP...Inače gledam samo nedjeljom u kristalnu kuglu(xxx-man ne radi tada), i vidim vaše komponente :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vaši 3D modeli

Blender - besplatan i odličan.

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
VALVE kaže...

Koji program koristite, a da je besplatan? Cinema 4D ni Demo se nemože koristiti bez ključa.

Kao što kolega kaže, Blender, a ako trebaš u svrhu učenja, mislim da Autodesk još uvijek daje besplatno studentske verzije svih svojih alata koje su identične punim verzijama sadržajem, samo je ograničenje da ih ne smiješ koristiti u profitabilne svrhe.

13 godina
neaktivan
Minoza kaže...
VALVE kaže...

Kao što kolega kaže, Blender, a ako trebaš u svrhu učenja, mislim da Autodesk još uvijek daje besplatno studentske verzije svih svojih alata koje su identične punim verzijama sadržajem, samo je ograničenje da ih ne smiješ koristiti u profitabilne svrhe.

Znaći prvo Autodesk, dok se ne naučim onda Blender. Hvala!

Tražim starije BUG-ove...na PP...Inače gledam samo nedjeljom u kristalnu kuglu(xxx-man ne radi tada), i vidim vaše komponente :D
15 godina
neaktivan
VALVE kaže...

A ne znam koliko to ima smisla, učiti se u jednom 3D alatu osnove modelinga da bi kasnije prešao na drugi gdje ćeš onda opet ispočetka učiti to isto...

17 godina
VALVE kaže...
Minoza kaže...
VALVE kaže...

Nisi shvatio. Blender je besplatan i mozes poceti i uciti i krenuti raditi u njrmu. Opcija sa autodeskovim maxom, softimageom ili mayom je Ako mislis raditi negdje gdje se koriste ti programi.
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Ljudi što ste stali,gdje su radovi?!{#}

Evo nešto usput...

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo instalirao sam Blender i nikako nemogu pronaći gdje se gleda iz nekog drugog kuta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
VALVE kaže...

Evo instalirao sam Blender i nikako nemogu pronaći gdje se gleda iz nekog drugog kuta?

Na numpadu prebacujes sa brojevima poglede dok ti numpad 0 prebacuje camera/perspective.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice