ja sam svoj model napravio u sketchupu i sad sam zabiljezio u format dae i ubacio u cinema 4d sve fino funkcionira al neda mi da editiram objekt,naprimjer neda knife tool,extrude i sve te cake....jel netko zna kako da to ukljucim (noob sam u cinemi4d tak da ) svaka pomoc je dobrodosla.....
Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.056.082
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nego što se tiče samog natjecanja, biti će vrlo zanimljivo, puno interesantnih radova, čini se kao dobar odaziv.

eo ae da i ja objavim rad... imam hrpicu brodova gotovih, ali necu nis od toga .... kazete treba od temelja nesto novo.... eto onda novo... neki dan odgledao zadnju epku galaktike pa planirao izradit neki model za paper modeling... pa eto onda jos i dobro dode i za ovaj contest ... bsg raptor... imao viska slobodnih sati... pokupio hrpicu referenci... pa evo ga kako to izgleda... samo modeliranje... sad treba vedat gluposti... popravit mesh... unwrap, texture, dodat scenu pa vidimo kako to sve ispadne na kraju XD
ja sam svoj model napravio u sketchupu i sad sam zabiljezio u format dae i ubacio u cinema 4d sve fino funkcionira al neda mi da editiram objekt,naprimjer neda knife tool,extrude i sve te cake....jel netko zna kako da to ukljucim (noob sam u cinemi4d tak da ) svaka pomoc je dobrodosla.....
Da bi knife ili extrude tool bili vidljivi trebaš bit u polygon modu. Ako trebaš neku pomoć oko cineme slobodno pitaj samo ne u ovoj temi nego ovdje :D
WIP
+update
ODLICNO
iako sam totalni laik arhitekturi i interijeru, funkcionalnost ovih 7 stepenica? (mozda,2,3) i ova 2 ormara sa izdubljenjem za police sa obje strace
a i plazma je previsoko postavljena :D
mozda nisam pratio temu pa neznam, cemu uopce sluzi ta prostorija? XD
arhitekt dade nacrt, ja radim i ne prigovaram
(amaterski, iz usluge ;))
Sad ste me zapalili ko budalu s tim brodovima. Ima neko pošten tutorial o blenderu. Gledao sam njihov officijalni ali govori neki arab pa mi se to uopce neda slušati. Recite kako ste vi naučili.
rasista....
Ma nisam rasist nego čovjek zvuči ko da radi tutorial tjekom kolonoskopije.
arhitekt dade nacrt, ja radim i ne prigovaram
(amaterski, iz usluge ;))
da al jos nisam vidio tako visoke stepenice. nest si gadno shebao. ili je cad dizajner "lose" postavio mjere ili ih ti ne znas citati. :/
stepenice inace nisu visoke covjeku do koljena. i kakav je to cad dizajner koji ti salje nacrt bez kota?!
inace odradjivao sam par poslova i ako od cad dizajnera dobivas nacrt dobijes odmah i 3d model i z cada. a ako nema 3d model dobijes nacrt sa kotama. nest tu gadno smrdi. ti imas nacrt bez kota, ili si pokupio sa neta skicu ili... ...si pokupio s neta skicu. jer ja u svom zivotnom iskustvu jos nisam naletio da mi je cad dizajner ikad poslao nacrt bez kota posto bez kota ni ne mozes poceti raditi jer nemas mjere i dogadjat ce se sve ovo sto se dogadja kod tebe - neproporcionalnost.
edit - vrata takodjer. dizajnirana su kao da su napravljena za ljude do 3 metra visine. uvjeren sam da ne govoris istinu. :D
stepenice su 18 , visina ovoga u sredini 90 (90/5=18)
sad tek vidim, pa kotirano je....
stepenice su 18 , visina ovoga u sredini 90 (90/5=18)
sad tek vidim, pa kotirano je....
gdje je kotirano? nema ni kota na skici, ni obsega ni parapeta ni povrsine, ni sirina ni visina vrata, ni kutevi, ni sirina ni visina prozora. nemas nista kotirano. nit ima sirina zida... vrata isto sredi. pogledaj odnos svog namjestaja, vrata, stepenica i ormarica. ili ne znas citati mjere, ili ih nema ili neam pojma al ono. pogledaj isto tako debljinu rucke na vratima a ond abaci pogled na namjestaj (stolice). mislim ne zelim da se osjecas lose vec samo d auvidis problem.
zanimljivo,visina stola od poda mi je 68cm (nekakav standard je 70? - mozda...), a stepenice su valjda isto stanard 18 (kaj ja znam)
inace, nisam stavljao preostalih 10 nacrta (presjeki, dimenzije i ta sranja, al ih imam na kompu...), tak da dimenzije prostorije su u 0, kutevi su tak svi 90...
necemo sad bit picajzle i gledat promjer rucke na vratima, mislim L.O.L.
zanimljivo,visina stola od poda mi je 68cm (nekakav standard je 70? - mozda...), a stepenice su valjda isto stanard 18 (kaj ja znam)
inace, nisam stavljao preostalih 10 nacrta (presjeki, dimenzije i ta sranja, al ih imam na kompu...), tak da dimenzije prostorije su u 0, kutevi su tak svi 90...
necemo sad bit picajzle i gledat promjer rucke na vratima, mislim L.O.L.
Cek, hoces rec da ti je stol visok kao 3 stepenice? Ne izgleda bas tako na slici. Mozda govorite o krivom stolu, tj, ti mislis na ovaj stakleni "u prizemlju", a Rabenbal govori o ovome na "platformi".
ovo su standard vrata poslovnih prostora mi se cini...
vrata+reklama na staklu iznad...
tu bi izgleda bila 2 radna stola i u sredini nekakav prostor za kavu ili slicno...
nam mozes rec koja je namjena prostora?
imitacija trave
predivno
imitacija trave
jako dobro :D
sta to radis novi PES
tako je, 2 radna stola (od gazde i gazdarice), a u sredini galerija koja je dognuta na 90 (imam visinu prostora od 480 pa se moze dignut kolko oces.. :)) ), a tu di je "kamera", tu ce bit stolovi za radnike...
a ovaj stolic gore u galeriji je mozda malo niži, jer nije to kuhinjski stol :), to je vise cafe table :)
edit: update v3
Sad ste me zapalili ko budalu s tim brodovima. Ima neko pošten tutorial o blenderu. Gledao sam njihov officijalni ali govori neki arab pa mi se to uopce neda slušati. Recite kako ste vi naučili.
Evo: idi lekciju po lekciju: http://en.wikibooks.org/wiki/Blender_3D:_Noob_to_Pro/Unit_1:_Knowing_Before_Making
tako je, 2 radna stola (od gazde i gazdarice), a u sredini galerija koja je dognuta na 90 (imam visinu prostora od 480 pa se moze dignut kolko oces.. :)) ), a tu di je "kamera", tu ce bit stolovi za radnike...
a ovaj stolic gore u galeriji je mozda malo niži, jer nije to kuhinjski stol :), to je vise cafe table :)
edit: update v3
lijepo zamisljeno, iako mi se nikako ne svida visoka "blagavaona" i praznina kod radnickih stolova.
Ako imas zadatak i to nacrtat kad rjesis pa baci sve u kompletu iz svih kutova ...
Ipak, funkcionalnost u zajednickom donosenju odluka je klimava, jer su gazda i gazdarica udaljeni bit ce 10 metara, pa ce im brzo dop... setanje
imitacija trave
jako dobro :D
sta to radis novi PES
heheheh .... tek sam počeo u cinemi radit , regal sam se na 3dhr.net i ima dobri tutoriala , zadatak mi je da ih sve prođem
lepo, lepše, lepo u pič* mat*