XFX ili Sapphire Radeon HD7950?

poruka: 6
|
čitano: 1.324
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Uzimam HD7950 uskoro pa me zanima dal da uzmem Sapphire ili XFX verziju? Obje imaju cooler sa jednom ventom i jedina razlika koju sam primjetio je da je default clock kod XFX-a 800 a kod Sapphirea 810mhz. vjerujem da po pitanju performansi neće biti velike razlike (ispravite me ako griješim) ali vjerujem da će jedna od kartica biti tiša. E sad neznam koja, ali vjerujem da će sapphire biti tiši,

Sad par pitanja:

1.Koja bi trebala biti tiša?

2.Ima li velikih razlika kod overclockiranja kartica ako su od različitih vendora?

3.Zašto je XFX jeftiniji a dolazi u ljepšoj kutiji sa svim fancy glupostima unutra i vani, ima jači marketing itd... Znam da je to u biti nebitno ali me zanima jer bi mi logika rekla da je kartica nekvalitetna ako je jeftinija a ima sve te gluposti. Iako mi se to baš i ne čini jer sam vidio same pohvale za Ghost cooler koji njihov model koristi. Dok Sapphireova kartica čudno izgleda, dolazi u kutiji koju je vjerojatno dizajniralo dijete i sl. Znam da kutija nije nikakav faktor, ali ipak mi XFX izgleda kao da mu više mogu vjerovati. Imao sam i xfx i sapphire karticu prije, ali je bio low end model pa se nisam na to obazirao, ali ovo je ipak 2250/2350kn a to nije mali novac pa moram na sve sumnjati.

Nadam se da vas nisam ugnjavio ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Za te pare ( 2.350 kn ) bih ja uzeo Gigabyte HD7950 OC WindForce 3X  s odlicnim hlađenjem !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: XFX ili Sapphire Radeon HD7950?
Haf932 kaže...

Za te pare ( 2.350 kn ) bih ja uzeo Gigabyte HD7950 OC WindForce 3X  s odlicnim hlađenjem !

Koja je voltage locked, ako pokretaca teme zanima to.

15 godina
neaktivan

Uhmm kolege ja imam tu karticu i mogu mijenjati voltazu. Cooler je odlican do negdje 1150mhz. Za ovih hladnijih dana je dovoljan i za 1200, ali preko ljeta nema sance da ju drzim na toliko, za toliku frekvu mi je potreban artic ili nesto takvo. Uz to recimo kada se prijeđe 60% okretaja na ventu postane glasnija, nije ne izdrživo i odvratno glasno ali se čuje. Samo napominjem kakvo je stanje kolegi koji razmislja o kupovini. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Noviji modeli su zakljucani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E to je vec onda problem. Zasto su pobogu to napravili :S. U tom slučaju nemoj uzimat gigabyte model.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice