Uzimam HD7950 uskoro pa me zanima dal da uzmem Sapphire ili XFX verziju? Obje imaju cooler sa jednom ventom i jedina razlika koju sam primjetio je da je default clock kod XFX-a 800 a kod Sapphirea 810mhz. vjerujem da po pitanju performansi neće biti velike razlike (ispravite me ako griješim) ali vjerujem da će jedna od kartica biti tiša. E sad neznam koja, ali vjerujem da će sapphire biti tiši,
Sad par pitanja:
1.Koja bi trebala biti tiša?
2.Ima li velikih razlika kod overclockiranja kartica ako su od različitih vendora?
3.Zašto je XFX jeftiniji a dolazi u ljepšoj kutiji sa svim fancy glupostima unutra i vani, ima jači marketing itd... Znam da je to u biti nebitno ali me zanima jer bi mi logika rekla da je kartica nekvalitetna ako je jeftinija a ima sve te gluposti. Iako mi se to baš i ne čini jer sam vidio same pohvale za Ghost cooler koji njihov model koristi. Dok Sapphireova kartica čudno izgleda, dolazi u kutiji koju je vjerojatno dizajniralo dijete i sl. Znam da kutija nije nikakav faktor, ali ipak mi XFX izgleda kao da mu više mogu vjerovati. Imao sam i xfx i sapphire karticu prije, ali je bio low end model pa se nisam na to obazirao, ali ovo je ipak 2250/2350kn a to nije mali novac pa moram na sve sumnjati.
Nadam se da vas nisam ugnjavio ;)