Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.786
|
čitano: 6.886.156
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

aj mi preporuči neku bolju graf do 800 kn :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima...

Netko na ovom forumu mi je jednom za nadogradnju konfiguracije preporučio da zamjenim svoju nvidiju geforce 8600gt sa 9600gt. Sad me zanima koliko je to dobar izbor i kolike su dimenzije te grafičke kartice. to mi je jako važno s obzirom na prostor koji imam unutar kućišta.

mInače imam:

Matična  Intel Core 2 Duo E 6550 2.33ghz

Ram       2GB

grafička  Geforce 8600gt 256 mb

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Vodič za odabir grafičke kartice

Ako možeš zamijeniti, super. 9600 GT ti je bolja jer ima više memorije, i više stream procesora, uglavnom dosta je bolja Namigiva

Par cm ti je 9600gt veća, rekao bi onako od oka 5cm

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
15 godina
neaktivan

Zvonimir jel te tvoje graf. koje si nave...jel ti misliš da su one bolje u odnosu sa 

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1012537

i da će moć gta4 vrtit na maximum.?

Ja mislim da je 5000 serija bolja od 4000..

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 10:52 (gavran).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja isto razmišljam dal da uzmem ovu http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1012537, čini mi se OK grafa...i sigurnu bum ju uzel dok skola završi....XD

15 godina

Neće ni one koje sam naveo, a ta grafa koju si ti naveo je jedino bolja što manje troši i manje grije, i podržava dx11.

Siguran sam da su bolje od nje, u nekim igrama čak po 20-30 fps

Ona ti je u rangu u nekim igrama HD4770, a to joj je plafon

IRON_GUITAR---- nipošto, za te pare ima boljih

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 10:58 (Zvonimir Zubić).
15 godina
neaktivan

Pogledaj ovu str.

http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

Aj molio bih da mi nađeš neku graf. koja je bolja od ove moje..gt220 i da nemoram mjenjat napajanje., do 800-850 kn (max)..! (ak nije problem)

Ja ti se uopće nekužim u napajanja....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
gavran kaže...

Aj molio bih da mi nađeš neku graf. koja je bolja od ove moje..gt220 i da nemoram mjenjat napajanje., do 800-850 kn (max)..! (ak nije problem)

Prvo bih te pitao, dal si zadovoljan s tom grafom na toj rezoluciji?

Drugo bih te pitao, kakvo napajanje imaš? Jer vidim da ne želiš mijenjat napajanje, a ne kužiš se baš u to.

I treće, kako god okreneš, najbolje za te novce, a da je novo, zove se HD4850.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 14:10 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan

Napajanje sam već reko da je ovo

http://www.zokionline.com/content/view/291/30/lang,en/

>Drugo: - nisam previše oduševljen karticom jer mi malo trza kad igram cod4..i nekidan mi se sjeb.. i nosio sam je na garanciju..i sad mislim samo nadoplatit za neku drugu..

>Treće: - men je hd 4850 odlična kartica al opet ponavaljam da nezz za napajanje..jel može izdržat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gavran kaže...

Izvinjavam se što skrećem s teme..ali jel bi me proc. kočio kada bih uzeo

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1012537

i jel moje napajanje za ovu graf. dovoljno dobro

i jeli bi ta graf. mogla gta 4 vrtit na maximum

ne bi ni jedno od to dvoje,a napajanje bi držalo jer grafička troši skroz malo

Zvonimir Zubić kaže...

Mislim da bi držalo to tvoje MS, ali ta ti grafa nije nešto. Nipošto nećeš moći igrati gta4 na maximum (ne mogu ni ja sa HD5850) pod009 mi je svjedok

yep, za GTA ti treba nešto tipa: i7 s HT,GTX480 (zbog dosta VRAM-a) i 6GB RAM-a

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 15:17 (pod009).
16 godina
neaktivan
marchozg kaže...

Pozdrav svima...

Netko na ovom forumu mi je jednom za nadogradnju konfiguracije preporučio da zamjenim svoju nvidiju geforce 8600gt sa 9600gt. Sad me zanima koliko je to dobar izbor i kolike su dimenzije te grafičke kartice. to mi je jako važno s obzirom na prostor koji imam unutar kućišta.

mInače imam:

Matična  Intel Core 2 Duo E 6550 2.33ghz

Ram       2GB

grafička  Geforce 8600gt 256 mb

Ne, slaba je to nadogradnja,radije uzmi nešto tipa GTS250 (23 cm),HD5750 (18.5 cm),9800GT (22.5 cm),HD5670 (16.8 cm)... OC-aj cpu na bar 2.75 ghz (ako imaš stock cooler)

iron_guitar kaže...

Ja isto razmišljam dal da uzmem ovu http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1012537, čini mi se OK grafa...i sigurnu bum ju uzel dok skola završi....XD

Napajanje je strava slabo! Uzmi Fortrona 400W i HD5670 (fortron može držati i HD5770 bez problema)

zabranjeniples kaže...
gavran kaže...

Prvo bih te pitao, dal si zadovoljan s tom grafom na toj rezoluciji?

Drugo bih te pitao, kakvo napajanje imaš? Jer vidim da ne želiš mijenjat napajanje, a ne kužiš se baš u to.

I treće, kako god okreneš, najbolje za te novce, a da je novo, zove se HD4850.

Nek uzme HD5670 jer troši 68W,a HD4850 110W (mislim da je tuda negdje),a malo je slabija (OC to sredi),a i cpu (malo ga OC-a) može iskoristiti gpu.

15 godina

Mislim da bi joj HD4850 opet bježala 15-20fps, a to u nekim igrama nije mala stvar.

16 godina
neaktivan
Zvonimir Zubić kaže...

Mislim da bi joj HD4850 opet bježala 15-20fps, a to u nekim igrama nije mala stvar.

Ja mislim da bi napajanje crklo nakon nekog vremena u loadu Neodlučan

Oc-aš HD5670 na 815/1075 i na konju je

15 godina

Slažem se sa tobom u vezi napajanja, crklo bi sigurno, pogotovo još kad bi OC-a

Ako ne misli mijenjati napajanje onda neka uzme HD5670

15 godina
pod009 kaže...

Nek uzme HD5670 jer troši 68W,a HD4850 110W

Što se tiče potrošnje slažem se s tobom. Nisam vidio na početku koje napajanje ima. Na MS ne bi stavljao ništa jače. Takvo napajanje po meni nije vrijedno spomena uopće. Razmisli u budučnosti o boljem napajanju. Dobro će ti doć za buduče nadogradnje. Ali što se tiče neke usporedbe HD5670 vs HD4850, o tome ne treba pričat. HD4850 ima prilično jače performanse i po meni HD5670 tu nema šta tražit. Ali kažem, govoreći o potrošnji i napajanju koje je navedeno, ne bi išao na HD4850 (osim ako se ne razmisli o promjeni napajanja).

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 16:49 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan

Odlučio sam ipak uzeti novo napajanje..sad koje to još neznam ali neko kvaleitetno to znam...

i sad sa boljim napajanjem mi predlažete hd4850? zanima me koja je razlika u cijeni i koja je bolja između hd4850 i hd4870 i 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

HD4870 je definitivno bolja, išao bih na nju da sam na tvom mjestu, tj. ako bih imao love za nju.

Napajanje uzmi ono koje sam ti ja preporučio, Corsair od 400W bi bilo dovoljno, a ima i još kandidata, ovisno do koliko tražiš.

http://www.links.hr/index.php?naziv=Napajanje+650W%2C+LC+POWER+Silent+Giant+GREEN+POWER+LC6650GP3+V2.3%2C+140mm+vent.&option=artikl&id_kategorija=052740&id_artikl=052.740.032

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=komentar&id_kategorija=052757&id_artikl=052.757.007

Ovo Corsair napajanje bi ti sigurno držalo jer ima ljudi koji imaju HD4870 i radi bez problema. Mislim da bi i LC power držao, ali probaj ići na Corsair

16 godina
neaktivan
gavran kaže...

Odlučio sam ipak uzeti novo napajanje..sad koje to još neznam ali neko kvaleitetno to znam...

i sad sa boljim napajanjem mi predlažete hd4850? zanima me koja je razlika u cijeni i koja je bolja između hd4850 i hd4870 i 

Moja preporuka ti je ovaj LC (od Zvone) ili Silver power 400W (Links) i HD4870 ili HD5750

15 godina
neaktivan

De mi još samo recite jel hd5670 bolja od ove moje gainward gt220 512 mb..U igricama..na rezoluciji 1360x768

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
je! Oko 60%
15 godina
neaktivan

Ma uglavnom neću pogriješit da uzmen bilo koju od ovih hd 5670..hd4770...hd4850..ili nvidia gts250...sve su bolje od moje ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
da,jesu,nećeš pogrješiti
16 godina

Ovako imam jednu dilemu: znači sad mi je lipnju rođendan i htio bih si uzet neki veći monitor i sad ja gledam da mi 24" i  26" imaju istu rezoluciju, ato znači da mi je svejedno ili jedino me novci ograničavaju.Pa sad si ja ovak mislim: znam da mi frend ima 22"(9500gt) i igra na rezi manjoj neg ja na 17" pa ja mislim sad uzet neki 26" (jel oke, ima i zvučnike i jeftin je), a na jesen još HD 5850.Znači pitanje je da li bih mogao dok ne kupim HD 5850 igrati na HD 4670 ali na rezi recimo 1280x1024 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bi,al ne na max (nativna) rezi već na 1280x800 (ili hd ready) i medium detaljima s dobrim fpsom. Jel planiraš još išta nadograditi?
16 godina

Planiram sad taj monitor 26" omg neznam jel mi to preveliko piše da ima dijagonalu 64Iznenađen,vx550 sad isto u lipnju te kasnije samo stavim 5850 i to je to, krpat će se na dualcu pa kad se bu imalo para i quad.

A nezz sad kad gledam na jendom konverteru incha u cm 24 je oko 60 ,a 26 oko 65.To i nije razlika, a može jendog dana kao i tv služit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.5.2010 21:24 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ovisi koliko si udaljen od monitora, što više si udaljen to bolje jer to ti onda ima isti efekt kao antialiasing, zato ja kad ne stavim aa na najjače lijepo se malo zavalim u stolicu, i slika bolja Namigiva

15 godina
neaktivan

Jel ima ko hd5670..nek mi se javi preko poruka

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sad bar imam širi odabir, iako ne znam zašto preferiram nvidiu.. a taj moj procesor navodno može i na 3 ghz... al ne bi eksperimentirao...

15 godina

za 1000 kn uzmite ge force gts 250 1gb, ja sam uzeo i vrtim cod4 an maximumu,sa svim detaljima i sjenama

moj xfire:1995matej

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice