Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.923.533
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
rale7 kaže...

Pozdrav, isprike jer san sigurno falija topic, al ako može savjet u vezi kupnje novog PCa, nisan nikakvi gamer pa da mi triba neko brutalno računalo, igram samo Fm18, FarCry, a za oko mi je upalo ovo računalo, fala  https://www.instar-informatika.hr/racunalo-instar-gamer-profundis-pro-intel-core-i5-7500-up-to-380ghz-8gb-ddr4-1tb-hdd-nvidia-geforce-gtx1050ti-4gb-ddr5-dvd-rw-5-god-jamstvo-akcija/7500-PRO-1050-HDD/product/

Skokni u ovu temu

https://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija-5000-do-7000-kn/170221.aspx?page=395&jumpto=5642045&sort=asc&view=flat

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
Nikako to uzimati, odi u temu sto ti je kolega linkao i tamo ce ti za te novce sloziti puno bolju konfiguraciju.
8 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

a jeste ga zaspamali, već sam mu stavio gdje što i kako treba u pravu temu

ps.

Nikako ne uzimati komp kakav kolega Chaselol ima u potpisu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lav1000 kaže...

ps.

Ni slucajno! 

R3 1200 je prevazidjen, sad ima 2200G i i3 8100 

P.S. jel koristis cepice za usi kad ti se upali ta single fan zujalica u kucistu 

8 godina
protjeran
chaselol kaže...
lav1000 kaže...

ps.

Ni slucajno! 

R3 1200 je prevazidjen, sad ima 2200G i i3 8100 

P.S. jel koristis cepice za usi kad ti se upali ta single fan zujalica u kucistu 

kako vi hajvani iz BiH kažete, prevaziđena je "zujalica", eno imaš mene i Lucija na superpostion temi kako deremo 9500 skor sa gigabyticama 1060 3Gb

inače ta zujalica se ne čuje i ne prelazi 55% fana i nikad takla 60°C

13 godina
neaktivan

Pa i ne razumijes rijec hajvan, ti ubogo hajvance 

Derete sa 1060 3gb xD vi tako sve preuvelicavate jel? 

A to za single fan zujalicu, necu ni obratiti paznju, tu karticu velicine cokolade ne bih stavio ni da mi drzi papire na stolu 

8 godina
protjeran
chaselol kaže...

A to za single fan zujalicu, necu ni obratiti paznju, tu karticu velicine cokolade ne bih stavio ni da mi drzi papire na stolu 

Tvoj procesor je idealan za tu ulogu, ili za podbočiti nogu od klimavog stola, pored njega šteta bilo kakav GPU stavljati u tu ulogu  

što ti nisi imao onaj neki drlog r7 260??? vidim popravilo se stanje, strixica u kućištu, opak si mi postao Chasi 

13 godina
neaktivan
lav1000 kaže...
chaselol kaže...

Tvoj procesor je idealan za tu ulogu, ili za podbočiti nogu od klimavog stola, pored njega šteta bilo kakav GPU stavljati u tu ulogu  

što ti nisi imao onaj neki drlog r7 260??? vidim popravilo se stanje, strixica u kućištu, opak si mi postao Chasi 

Ha jebiga, nije to intel da se savije od koristenja, ovako stavis AMD on radi svoj posao, a ne savija se ko neki zalijepljeni majonezom 

Da, strixica ima vec 4 mjeseca, ona 260x skuplja prasinu u kutiji.
Jbg vidio sam da su ostali proizvodjaci jeftiniji, tipa zotać i ostale zajebancije, ali ja ne stavljam jeftikanere u kuciste 

14 godina
Meni ljudi stigla gtx 1080, baš predobra grafička, ako je neko zainteresiran za gtx 970 nek se javi da prodam :)
Be Water My Friend
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
EDIT: Vidim u drugim videima ista prica, pisi propalo za rezultate rx570. Ajd rx580 mu drzi taktove pa se preko nje okvirno dobiju rezultati za rx570 koji ponovno potvrduju da nije nista sporija od gtx 1060 3gb, dapace.

Naravno da je sporija zato jer i 1060ka radi na kilavim taktovima, a sad mi odvrti superposition cekam te....

13 godina
protjeran
Radi na 2000, 100 manje nego tvoja naklokana, tak da tih par fps-a sto bi dobio ne bi niti bilo dovoljno da 1060 6gb sustigne rx580.

Aj dobro barem si sam potvrdio ono o cem ja pricam cijelo vrijeme.
9 godina
protjeran

Covjece ja uopce ne govorim o 6gb modelu niti je usporedujem sa rx 580 koja je definitivno jaca kartica i od 1060ki i od 470, 570/480. Topic je 1060 3GB vs rx 570/480.

Kaj bojis se objavit rezultate iz superpositiona? Nema brige, kuzim te ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 14:27 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Prema sintetickim testovima di se raw power gleda bi i ryzen bio kralj gaminga, a znamo da nije. Ista prica je ovdje, osim toga 570 =/= 480 jer ova druga ima vise procesor unita (il kak se vec kod amd-a zove).

Imas rezultate rx580 koja je nista drugo nego naklokana rx480, umanjis nekih 5-7% rezultate i dobijes 470/570 rezultate, al odvrtim ti ja sp cisto da ti pruzim laznu satisfakciju ;)
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Prema sintetickim testovima di se raw power gleda bi i ryzen bio kralj gaminga, a znamo da nije. Ista prica je ovdje, osim toga 570 =/= 480 jer ova druga ima vise procesor unita (il kak se vec kod amd-a zove).

Imas rezultate rx580 koja je nista drugo nego naklokana rx480, umanjis nekih 5-7% rezultate i dobijes 470/570 rezultate, al odvrtim ti ja sp cisto da ti pruzim laznu satisfakciju ;)

Ne brbljaj gluposti jer RAW power od procesora (znaci multi) nema veze sa gamingom i performansama niti je nuzno bitan, po tome se ne dokazuju gaming performanse vec po single core performansama. To ti lako potvrđuje cinjenica da jedan 7700k koji je u RAW poweru puno slabiji od R5 1600 i R7 modela radi masakr od njih u gamingu 

Drugo, RX 570 je ista grafa kao RX 480 jer ima vece taktove tako da se izjednace na kraju price, a RX 570 je puno jaca od rx 470, taman koliko je i rx 480.

I ajd odvrti vise sta si pokiso 

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ne brbljaj gluposti jer RAW power od procesora (znaci multi) nema veze sa gamingom i performansama niti je nuzno bitan, po tome se ne dokazuju gaming performanse vec po single core performansama. To ti lako potvrđuje cinjenica da jedan 7700k koji je u RAW poweru puno slabiji od R5 1600 i R7 modela radi masakr od njih u gamingu 

Drugo, RX 570 je ista grafa kao RX 480 jer ima vece taktove tako da se izjednace na kraju price, a RX 570 je puno jaca od rx 470, taman koliko je i rx 480.

I ajd odvrti vise sta si pokiso 

Da igre funkcioniraju na taj nacin da se gleda raw power kao u sp-u, kao sto sam ti vec objasnio ali moze opet nije problem, ona kartica koja u sp-u izbaci vise bodova bi trebala onda u svakoj igri biti bolja, ali naravno to nije tako.

I sad ponovno pricas zesce gluposti, rx570 i rx480 dosezu iste klokove oko 1350-1400mhz, razlika je u tome sto rx570 out of the box dolazi na tim taktovima na aftermarket karticama. Na tim istim taktovima naravno vodi rx480 jer ima vise compute unitsa.

Polako, polako, neki i rade. 

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Da igre funkcioniraju na taj nacin da se gleda raw power kao u sp-u, kao sto sam ti vec objasnio ali moze opet nije problem, ona kartica koja u sp-u izbaci vise bodova bi trebala onda u svakoj igri biti bolja, ali naravno to nije tako.

I sad ponovno pricas zesce gluposti, rx570 i rx480 dosezu iste klokove oko 1350-1400mhz, razlika je u tome sto rx570 out of the box dolazi na tim taktovima na aftermarket karticama. Na tim istim taktovima naravno vodi rx480 jer ima vise compute unitsa.

Polako, polako, neki i rade. 

Majko mila ja nisam ni rekao da je gtx 1060 3GB bolja u apsolutno svakom naslovu vec da je u vecini naslova bolja... ajmo dalje

500 serija ima mogucnost klokanaj za 100MHz vise na jezgri jer su poliraniji cipovi i malo usminkani naspram 400 serije.

Ultra klokabilnom Pascalu iz te game gtx 1060 3GB i 1060 6GB jedino RX 580 naklokana radi konkurenciju, ajde RX 480 dobar primejrak se lovi vrat za vrat sa 1060 3GB.

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Majko mila ja nisam ni rekao da je gtx 1060 3GB bolja u apsolutno svakom naslovu vec da je u vecini naslova bolja... ajmo dalje

500 serija ima mogucnost klokanaj za 100MHz vise na jezgri jer su poliraniji cipovi i malo usminkani naspram 400 serije.

Ultra klokabilnom Pascalu iz te game gtx 1060 3GB i 1060 6GB jedino RX 580 naklokana radi konkurenciju, ajde RX 480 dobar primejrak se lovi vrat za vrat sa 1060 3GB.

Nemre bit u vecini naslova bolja kad je rx570 5-7% losija od rx580 koja u vecini igara vodi naspram 1060 6gb, nemojmo zaboraviti cinjenicu da je 1060 3gb okrljastena za cuda core pa je zato slabija isto kao i rx570 od rx580.

Opet pricas besmiclice o tih 100mhz, pa moja na stock naponu ide na 1400mhz, a na tolko se klokaju rx570 i rx580, eto ti ona rx580 iz videa koje si stavljao radi na 1425mhz pa je poderala 1060 6gb...

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Nemre bit u vecini naslova bolja kad je rx570 5-7% losija od rx580 koja u vecini igara vodi naspram 1060 6gb, nemojmo zaboraviti cinjenicu da je 1060 3gb okrljastena za cuda core pa je zato slabija isto kao i rx570 od rx580.

Opet pricas besmiclice o tih 100mhz, pa moja na stock naponu ide na 1400mhz, a na tolko se klokaju rx570 i rx580, eto ti ona rx580 iz videa koje si stavljao radi na 1425mhz pa je poderala 1060 6gb...

Hebote krvavi video gdje se na stocku vrti sve, 500 serija moze i na 1500MHz nagazit, 400 serija ako imas dobar primjerak mozda 1400MHz.

Evo ti ovdje kada su sve klokane, cak je gtx 970 visoko klokana bolja od rx 570, a RX 580 je nekih 15 do max 20% average jaca od 570 modela.

EDIT:

A gtx 1060 3GB je u vecini igara tek 10ak% slabija od 6GB modela, naravno ima nekih igri gdje to ode na 20% ali ih nema puno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 16:13 (Lucidius).
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Hebote krvavi video gdje se na stocku vrti sve, 500 serija moze i na 1500MHz nagazit, 400 serija ako imas dobar primjerak mozda 1400MHz.

Evo ti ovdje kada su sve klokane, cak je gtx 970 visoko klokana bolja od rx 570, a RX 580 je nekih 15 do max 20% average jaca od 570 modela.

EDIT:

A gtx 1060 3GB je u vecini igara tek 10ak% slabija od 6GB modela, naravno ima nekih igri gdje to ode na 20% ali ih nema puno.

Govorim o tvojim videima sta si stavio, gtx 1060 je na 2000, a rx 580 na 1425 i vodi ju u vecini naslova, kad bi tu 1060 stavio na 2100 dobio bi par fps-a i opet bi prica bila ista, u najbolju ruku bi se izjednacile u nekim igrama.

Te rx500 serije sta idu na 1500mhz su zlatni primjerci tako da su irelevantni za cijelu pricu, eto moja na 1400mhz ide bez problema, al je problem u memoriji koja ide do 1900 posto nije samsung.

9 godina
protjeran

Eto sada smo vidli i kada se sve ljepo klokaju da protiv Pascala nema price, i maxwell dobro pegla

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran

Kaj smo vidli neki žnj lijevi video u cherry pickanim igrama, a svi ostali pricaju drugu pricu. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 16:32 (war3_tft).
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Kaj smo vidli neki žnj lijevi video u cherry pickanim igrama, a svi ostali pricaju drugu pricu. 

Koji to videi pricaju drugu pricu? daj da vidim, od miljon sta sam ih ja stavio uvijek ista prica, kud se guras kad si slabiji 

EDIT:

eto, opet ista prica

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 16:36 (Lucidius).
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Jos jedan tvoj biser koji ide u arhive bug komentara 

Ni jedna 570 kartica nece biti brza od 480, jednostavno ne moze biti i kraj price. Koliko god da si dobio zlatnu lutriju i OC sa 570, minoran OC sa 480 ce je prestici i kraj price.

To je isto kao da kazes da je nafrljana 1060 3gb sa brzom memorijom (9gps) brza od "stare" 1060 6gb

570 i 580 su donijeli samo vece taktove u prosjeku za 75mhz i bolje hladjenje.

Kraj price

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 16:36 (chaselol).
17 godina
odjavljen

Prešao sa RX 470 4gb na gtx 1060 6gb. RX 470 za 1500 kn koliko je koštala je fenomenalan izbor, ali prelazak na GTX-cu se fino osjetio u rastu FPS-a, čak i sa privjeskom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ni jedna 570 kartica nece biti brza od 480, jednostavno ne moze biti i kraj price. Koliko god da si dobio zlatnu lutriju i OC sa 570, minoran OC sa 480 ce je prestici i kraj price.

To je isto kao da kazes da je nafrljana 1060 3gb sa brzom memorijom (9gps) brza od "stare" 1060 6gb

570 i 580 su donijeli samo vece taktove u prosjeku za 75mhz i bolje hladjenje.

Kraj price

Kvotas me gdje sam napisao da su iste, i onda pricas da nema sanse da ce rx 570 bit brza od rx 480 

Eto i ovdje gdje su na istom kloku je razlika u 5% za rx 480 naspram 570, sa tiem da su ovdje obe na 1440MHz sta je malo za rx 570 a poprilicno za rx 480, 80-100MHz razlike u vecem klokanju na 570 je taman tih nekih 5% da budu iste kako tvrdim.

13 godina
protjeran

Ne, 1440mhz je realan clock za 570, do 1500 idu zlatni primjerci. To ti je upravo onih 5% o kojima ti ja cijelo vrijeme pricam, sad fino odi na one videe prije sta si postao, pogledaj rezultate rx580 na 1425mhz, umanji za 5% i dobit ces prave rezultate rx570(470) koji pokazuju da nista ne zaostaje za 1060 3gb, u vecini slucajeva cak i suprotno. 

9 godina
neaktivan

Isplati li se u 2018. uzeti Msi r9 380 2gb bez garancije.

Igrao bih fortnite na high.

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 16:54 (CROGamerJosip).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

rx570(470) nista ne zaostaje za 1060 3gb, u vecini slucajeva cak i suprotno. 

Gde su ti videji i rezultati covece?, jos nisam uracunao ni onih 12% performansi na OC 10603GB, fijuuu pa nagutas se prasine sta ti je

13 godina
protjeran

Polako, smiri frustracije jer pocinjes se sramotiti. Dovoljno je sto mislis da 12% vecim oc-om kartice to odmah mozes pretvoriti u fps-e, aj tugo produzi.

9 godina
protjeran

Mah kako se prije nisam sjetio, cim si ti rekao da je rx 470 jaca, to je odma tako, analize i testovi su nepotrebni skroz. Ak nađes koji da ti ide u korist, osjecaj se slobodnim obavijestiti nas, pozzz

Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice