Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.925.150
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Niđo5 kaže...

Pozdrav! 

Tražim jednu dobru grafičku pa sam naletio na GTX 960 4 GB na futura.it pa pitam ako je dobra ta grafička pošto sadašnje igre i ove buduće traze više od 2 GB ili ima neka bolja za nižu cijenu jer trenutno imam GTX 750 2 GB i nisam siguran hoće li mi Assassins creed syndicate pokrenuti na barem high i bez drastičnih padova FPS-a (poznavajući ubisoftovu optimizaciju....)?

Hvala unaprijed.

radije dodaj jos 200 kuna i uzmi r9 290 od xfx-a, pojede gtx 960 u svakom segmentu.

Clueless gamers shouldn't judge
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Pojede ona i 970 u nekoliko segmenata

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
csgoplayer kaže...
Niđo5 kaže..

radije dodaj jos 200 kuna i uzmi r9 290 od xfx-a, pojede gtx 960 u svakom segmentu.

Kolika bi bila realna razlika u performansama između xfx i asus 290, se isplati dodati još 150 kn za xf? Hvala

0 xfx 290
12 asus 290
http://instagram.com/bokeh_hour
15 godina
itomic009 kaže...

Izbor ti je R9 285 ili GTX 960. Sve brže od toga košta preko 2k a slijedeća je R9 280X pa onda R9 290. R9 285 i GTX 960 su u prakse iste što se tiče performansi (negdje je neka brža) pa biraj prema cijeni ili osobnim preferencama.

dugo ne pratim informatičku opremu ali zar nije ovo bolje???

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-r9280dc2t3gd5/85042

3gb ddr5 + 384bit sabirnica?
Ispravite me ako sam u krivu?

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
10 godina
neaktivan
Mr.greenx kaže...
csgoplayer kaže...
Niđo5 kaže..

Kolika bi bila realna razlika u performansama između xfx i asus 290, se isplati dodati još 150 kn za xf? Hvala

uzimaj sta god je jeftinije

Clueless gamers shouldn't judge
12 godina
smiglcro kaže...
itomic009 kaže...

Izbor ti je R9 285 ili GTX 960. Sve brže od toga košta preko 2k a slijedeća je R9 280X pa onda R9 290. R9 285 i GTX 960 su u prakse iste što se tiče performansi (negdje je neka brža) pa biraj prema cijeni ili osobnim preferencama.

dugo ne pratim informatičku opremu ali zar nije ovo bolje???

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-r9280dc2t3gd5/85042

3gb ddr5 + 384bit sabirnica?
Ispravite me ako sam u krivu?

R9 280 koju ti linkas nije bolja od r9 285, jest jako blizu al 285 je zadnja generacija a 280 je par godina stara generacija (rebrand hd 7950)

17 godina
neaktivan

Ljudi trebao bih preporuku za kolegu s posla. Treba dobru grafičku sa samo jednim PCI-E 6 pin napajanjem do max 1400kn. Ne želi uzimati novo napajanje sad jer nije baš pri lovi a komp mu treba, trenutno ima nekog XFX-a sa samo jednim 6Pin. Dakle njegova HD6850 je već na izdahu (počela je bacat artefakte i na desktopu). Ostatak konfe je C2Q Q8300, 8GB DDR2, Vertex 60GB, 2 sata diska. Casual gamer je i zna zaigrat COD, BF i sl, ali glavna namjena računala su filmovi, net i glazba. Nikakav OC ne dolazi u obzir. Hvala

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Ljudi trebao bih preporuku za kolegu s posla. Treba dobru grafičku sa samo jednim PCI-E 6 pin napajanjem do max 1400kn. Ne želi uzimati novo napajanje sad jer nije baš pri lovi a komp mu treba, trenutno ima nekog XFX-a sa samo jednim 6Pin. Dakle njegova HD6850 je već na izdahu (počela je bacat artefakte i na desktopu). Ostatak konfe je C2Q Q8300, 8GB DDR2, Vertex 60GB, 2 sata diska. Casual gamer je i zna zaigrat COD, BF i sl, ali glavna namjena računala su filmovi, net i glazba. Nikakav OC ne dolazi u obzir. Hvala

onda uzmi r7 265 ili gtx 750 Ti

12 godina
dark_wizz kaže...

S obzirom na proc koji nije u cvitu mladosti ja nebih tu kupovao grafu jacu od r7 250x jer i ona je u nekim stvarima prejaka za taj proc stogapreporucam nju i ustediće koju kunu

http://www.bug.hr/cijene/search/?q=r7+250x

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 8:17 (nicky.sl).
10 godina
neaktivan

nema mu smisla uzimat r7 250x kad je slabija od njegove hd 6850 koju je do sad imo, pa kad već kupuje neka kupi malo bolju, izdražat će r7 265 njegov procesor bez problema, quad core je i još ga može malo i kloknut za bolje performanse

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 9:03 (Pinhead).
12 godina

Zasto kupovat nesto sto proc nemoze izgurat ? Po mom to je obicno bacanje novca.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

od kud ti to da q8300 nemože izgurat r7 265, pogledaj si na you tube linusa, na q6600 koji je nešto slabiji je stavio hd7950 koja je jača od r7 265 i guralo mu bez beda, to sam ti naveo samo kao banalni primjer, q8300 nije loš procesor plus što se da kloknut

12 godina

Aj dobro kad Linus tako kaze onda valjda moze, tko sam ja da tvrdim suprotno al ipak ću tvrdit. Dobro mozda sam malo pritira s 260-kom al reć da će izgurat hd 7950 neki q6xxx ili 8xxx je ludost.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
nicky.sl kaže...

Aj dobro kad Linus tako kaze onda valjda moze, tko sam ja da tvrdim suprotno al ipak ću tvrdit. Dobro mozda sam malo pritira s 260-kom al reć da će izgurat hd 7950 neki q6xxx ili 8xxx je ludost.

sve to ovisi o situaciji, odnosno o igri

negdje će slabiji proc kočiti grafu, negdje neće, negdje će je kočiti jer nema dovoljno jezgri, drugdje jer nema dovoljno brzine iako ima četiri jezgre - što je vidljivo iz mase bencheva gdje i slabiji procovi iznenađujuće dobro tjeraju jake grafe u pojedinim igrama

ovo me podsjeća na jednog kolegu koji je ovdje napravio cijelu temu oko bn-a, temeljeći svoje tvrdnje i preporuke koji proc koči pojedinu grafu isključivo na bf serijalu, a kad sam ga pitao što je s onima koji ne igraju bf ili neke igre gdje je bn izražen, odgovorio mi je da to njega nije briga, jer on igra samo bf... wtf?! 

ne govorim naravno da se na nekog celerona iz 2009. stavi titan x, ali ako čovjek ima novaca za jaču grafu i možda igra igre koje ne stvaraju veliki bn, zašto je ne uzeti jer s jačom grafom će negdje imati veći fps ili bolje detalje, a ako uzme slabiju onda je niti najjači proc nemere natjerat na više od onog što ona može

14 godina
neaktivan

Zna li neko da li postoji razlika izmedju moje prastare 9500gt i neke novije karte u kvaliteti video protoka kroz HDMI na TV? Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
U kvaliteti Ne! Ako zelis sto bolju sliku bitan je kvalitetan tv ostalo je po mom iskustvu apsolutno nebitno!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina

Što kažete na Asusovu r9 270 Direct CU OC? imam priliku uzeti za 1200 kn neotvorenu s garancijom naravno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

Što kažete na Asusovu r9 270 Direct CU OC? imam priliku uzeti za 1200 kn neotvorenu s garancijom naravno.

dobra je, da se dobro kloknut, uzimaj!!!

16 godina
nicky.sl kaže...

Zasto kupovat nesto sto proc nemoze izgurat ? Po mom to je obicno bacanje novca.

Ne mora biti bacanje novca. Ako imaš u nekom planu za npr. pola godine ili godinu dana stavljati još koju bolju komponentu tipa boljeg procesora, zar ćeš tad ponovno kupovati i bolju grafu? Ne mogu svi odjednom kupiti sve (ili su blokirani ili nemaju stalna primanja pa ne mogu uzimati na rate i sl.). Ja sam npr. svoj PC sastavljao oko godinu i pol (svakih par mjeseci neku komponentu/dvije) i krenuo sam od periferije.

Ako imaš proc koji je još upotrebljiv a planiraš pomalo poboljšavati komponente, zašte ne krenuti od bolje grafe?

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

4 takve su mi prosle kroz ruke i 4/4 su se uspjele clocknuti na max memory/gpu bez ikakvih problema, prilicno kulturna grafa za 1080p gaming!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

na jednom kompu imam ovu ploču http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68-S3%20UCC/

kakvu grafu mogu staviti na njega ? integrirana je počela rikavati.   Inače bi promjenio matičnu ali neda mi se zbog jedne licence softwarea tj jednostavnije mi je staviti samo jeftiniju grafu. 

12 godina
neaktivan

Pozz,zanima me vaše mišljenje o HD5450. Imam jedan komp koji bi malo nadogradio,procesor trenutno Intel 2,6 dual core,2GB rama i x1650 pro.. Korišten je samo za internet,a sad bi ga malo nadogradio pa planiram kupovati rame i neku grafu koja će vući neke ne prezahtjevne igrice,npr. ets 2,burnout paradise i sl. Hd5450 niska cijena,a o kvaliteti nisam siguran,pa eto vaše mišljenje? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Markić7 kaže...

na jednom kompu imam ovu ploču http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68-S3%20UCC/

kakvu grafu mogu staviti na njega ? integrirana je počela rikavati.   Inače bi promjenio matičnu ali neda mi se zbog jedne licence softwarea tj jednostavnije mi je staviti samo jeftiniju grafu. 

Mozes stavit koju god hoces (samo nemogu agp grafe)

10 godina
neaktivan
Focus 911 kaže...

Pozz,zanima me vaše mišljenje o HD5450. Imam jedan komp koji bi malo nadogradio,procesor trenutno Intel 2,6 dual core,2GB rama i x1650 pro.. Korišten je samo za internet,a sad bi ga malo nadogradio pa planiram kupovati rame i neku grafu koja će vući neke ne prezahtjevne igrice,npr. ets 2,burnout paradise i sl. Hd5450 niska cijena,a o kvaliteti nisam siguran,pa eto vaše mišljenje? 

Ja ti imam hd5450, isto 2gb ram-a i nešto slabiji intel dual core, i preporučam ti da si kupiš malo bolju grafičku ako hoceš igrat igrice uz naravno još barem 2gb ram-a.

Kolki ti je budžet za grafičku i jel planiraš uzimat novu ili rabljenu??

12 godina
neaktivan
Pinhead kaže...
Focus 911 kaže...

Ja ti imam hd5450, isto 2gb ram-a i nešto slabiji intel dual core, i preporučam ti da si kupiš malo bolju grafičku ako hoceš igrat igrice uz naravno još barem 2gb ram-a.

Kolki ti je budžet za grafičku i jel planiraš uzimat novu ili rabljenu??

Planiram 4GB rama,i novu grafu do 500 kn jer ne slažem neki pro gaming komp nego nešto čisto za ubijanje dosade sa ne prezahtjevnim igricama ..

12 godina

Uzmi 2 gb rama i HD 5770

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Focus 911 kaže...

Planiram 4GB rama,i novu grafu do 500 kn jer ne slažem neki pro gaming komp nego nešto čisto za ubijanje dosade sa ne prezahtjevnim igricama ..

ako planiraš kupovat novu grafičku iz dučana do 500 kuna, onda ti je ova najbolji izbor MSI GT730 1GB GDDR5, ima ti 3 godine garancije

- za rame ti preporučam da ih kupiš ili sa oglasnika ili sa ebaya, jer vjerojatno imaš ddr2 koji su u dučanu preskupi, ja sam sebi naručivo sa ebay-a i još uvijek su u funkciji

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 21:47 (Pinhead).
13 godina

Uff 500kn gt 730 i 64 bit... bež od toga :D Novo sve ispod r7 250 je propali slučaj...

pa za 500kn se kupi zvijerka na oglasu s garancijom

R7 260x 1Gb http://www.bug.hr/malioglasi/prodajem-navedenu-graficku-karticu-staru-2-mje/21778.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 22:18 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Pinhead kaže...
Focus 911 kaže...

ako planiraš kupovat novu grafičku iz dučana do 500 kuna, onda ti je ova najbolji izbor MSI GT730 1GB GDDR5, ima ti 3 godine garancije

- za rame ti preporučam da ih kupiš ili sa oglasnika ili sa ebaya,jer vjerojatno imašddr2 koji su u dučanu preskupi, ja sam sebi naručivo sa ebay-a i još uvijek su u funkciji

DDR3 *

10 godina
neaktivan

Mislim kupit novu graficku Gigabyte GeForce GTX 750, 2GB rama, DDR5 

Ako netko ima bolju preporuku ili nes do 1000kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice