Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.827
|
čitano: 6.911.867
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
mrki_tua kaže...

Mislim da bi ovo španjolsko smeće od napajanja to moglo izdržat jer nit ga čujem niti se opterećuje, ali neću riskirat, ić ću na MSI GeForce N750Ti TF 2GD5/OC 2.0 GB OC i onda ću je malo pojačat ako ne budem zadovoljan sa WoT. Hvala na komentarima.

P.S. ne da mi se uzimat napajanje pa da bude korak bolje, to kad buden uzima ispod 1 kW neću uzet i gotovo?

P.S. 2, molim Stjepanj, Pinhead i ostale da prokomentiraju slijedeće:

http://www.tweaktown.com/reviews/6148/msi-geforce-gtx-750-ti-2gb-twin-frozr-gaming-oc-video-card-review/index23.html

ovdje po testu mi se pari da su slične potrošnje, kod 750 TI i R9 270, čak štoviše recimo R9 270 X Sapphire ima overload 290 W, a idle 96, dok ova gore 750 šta mislim uzet ima 317 W, idle 148 W? i tako ima još primjera. Ipak da provam R9?

To tvoje napajanje je dno dna, bilo koje iznad 200kn je bolje od toga, toliko o tvom napajanju. Ljudi misle da je samo broj koji pise ispred "W" bitan, e pa nije, ali nevrijedi objasnjavati, malo se educiraj, procitaj temu o napajanjima za pocetnike.S

Savjet: mijenjaj napajanje i uzmi r9 270, napajanje bi bilo pozeljno npr. xfx, seasonic, fortron, chieftec, corsair 450-550w, jace ti nece trebati, jer na taj cpu ionako nemozes stavit cf, a niti jaci gpu od 270

aka Megatr0n_HR/MarkoCvP
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2015 22:18 (alien20).
11 godina
neaktivan
alien20 kaže...
mrki_tua kaže...

Mislim da bi ovo španjolsko smeće od napajanja to moglo izdržat jer nit ga čujem niti se opterećuje, ali neću riskirat, ić ću na MSI GeForce N750Ti TF 2GD5/OC 2.0 GB OC i onda ću je malo pojačat ako ne budem zadovoljan sa WoT. Hvala na komentarima.

P.S. ne da mi se uzimat napajanje pa da bude korak bolje, to kad buden uzima ispod 1 kW neću uzet i gotovo?

P.S. 2, molim Stjepanj, Pinhead i ostale da prokomentiraju slijedeće:

http://www.tweaktown.com/reviews/6148/msi-geforce-gtx-750-ti-2gb-twin-frozr-gaming-oc-video-card-review/index23.html

ovdje po testu mi se pari da su slične potrošnje, kod 750 TI i R9 270, čak štoviše recimo R9 270 X Sapphire ima overload 290 W, a idle 96, dok ova gore 750 šta mislim uzet ima 317 W, idle 148 W? i tako ima još primjera. Ipak da provam R9?

To tvoje napajanje je dno dna, bilo koje iznad 200kn je bolje od toga, toliko o tvom napajanju. Ljudi misle da je samo broj koji pise ispred "W" bitan, e pa nije, ali nevrijedi objasnjavati, malo se educiraj, procitaj temu o napajanjima za pocetnike.S

Savjet: mijenjaj napajanje i uzmi r9 270, napajanje bi bilo pozeljno npr. xfx, seasonic, fortron, chieftec, corsair 450-550w, jace ti nece trebati, jer na taj cpu ionako nemozes stavit cf, a niti jaci gpu od 270

Nisam siguran da si pogodio poantu, nisam ni rekao da je odlično niti sam ovdje zbog toga, kamoli da mi nakon šta sam tehničar za elektroniku i inženjer objašnjavaš šta je W, a iskreno niti me ne brine toliko snaga koliko amperaža, jer ionako na lošijim markama deklariraju maksimalnu snagu koja nije ni blizu stvarnoj, a i u tko zna kakvim uvjetima je izmjerena. Jedino šta me držalo u čudu je da je HD 7770 uredno radila godinu dana na ovom napajanju. A problem je da li ić na 500 W napajanje ili se strpit pa uzet odmah nešto jače kao zalog za budućnost, jer mislim da napajanje može izgurat 7-10 godina. Napajanja sam gledao, i slažem se sa tvojim izborom osim sa chieftecom, on mi je klasa ispod navedenih. NHF.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
11 godina
neaktivan
mrki_tua kaže...

Nisam siguran da si pogodio poantu, nisam ni rekao da je odlično niti sam ovdje zbog toga, kamoli da mi nakon šta sam tehničar za elektroniku i inženjer objašnjavaš šta je W, a iskreno niti me ne brine toliko snaga koliko amperaža, jer ionako na lošijim markama deklariraju maksimalnu snagu koja nije ni blizu stvarnoj, a i u tko zna kakvim uvjetima je izmjerena. Jedino šta me držalo u čudu je da je HD 7770 uredno radila godinu dana na ovom napajanju. A problem je da li ić na 500 W napajanje ili se strpit pa uzet odmah nešto jače kao zalog za budućnost, jer mislim da napajanje može izgurat 7-10 godina. Napajanja sam gledao, i slažem se sa tvojim izborom osim sa chieftecom, on mi je klasa ispod navedenih. NHF.

Je klasa ispod seasonica i xfx-a, ali je 10 klasa iznad tvojega, uglavnom, za bilo koji single gpu setup ti je dovoljno 550-600w napajanje, ali kvalitetno, koje daje navedenu snagu, seasonic, fortron, xfx, jeftinija corsair napajanja zaobidi. Rade bih promijenio napajanje svakih 5 god nego imao neko od 1000w, pa ga drzao 10god, jer elektronika stari, doci ce nesto bolje, a i jamstva su 5god, tako da je to taman.

aka Megatr0n_HR/MarkoCvP
13 godina
neaktivan
mrki_tua kaže...

Napajanja sam gledao, i slažem se sa tvojim izborom osim sa chieftecom, on mi je klasa ispod navedenih. NHF.

Hm ne. Chieftec napajanja su vrhunska, ne znam odakle ti pade na pamet svrstavati ih ispod ostalih. Uvijek bih uzeo chiefa umjesto raspalog xfx-a gdje se ljudi uvijek s vremenom pocnu zaliti na buku i cak vecu toplotu napajanja.

Isti odgovor vazi i za alien-a 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2015 9:35 (chaselol).
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
mrki_tua kaže...

Napajanja sam gledao, i slažem se sa tvojim izborom osim sa chieftecom, on mi je klasa ispod navedenih. NHF.

Hm ne. Chieftec napajanja su vrhunska, ne znam odakle ti pade na pamet svrstavati ih ispod ostalih. Uvijek bih uzeo chiefa umjesto raspalog xfx-a gdje se ljudi uvijek s vremenom pocnu zaliti na buku i cak vecu toplotu napajanja.

Znas kako se kaze, "svako svog konja hvali", tako ovaj koji nema pojma prica o necemu, a ti hvalis svoje napajanje

aka Megatr0n_HR/MarkoCvP
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
mrki_tua kaže...

Čitao sam da za Chieftec napajanja par tvrtki proizvodi pa sve ovisi na šta naletiš, to sam se zanimao za jedno. Npr. Enermax, Antec, Delta bi uzeo, ali za novac mislim da je Sea Sonic ili XFX najbolje. Uglavnom imam vremena do kraja mjeseca kad mi komponente stižu.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
12 godina
chaselol kaže...

taj chieftec (mislim na ovaj kojeg ti imaš) je solidan i to je sve, niti blizu vrhunskim napajanjima

od sleeve bearing ventilatora do crapxon kondenzatora i to primarnog (dok su ostali još niža klasa), u tom napajanju nema ama baš ništa niti blizu riječi vrhunsko

ima chieftec jako dobrih napajanja, no ovo tvoje to jednostavno nije

13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

taj chieftec (mislim na ovaj kojeg ti imaš) je solidan i to je sve, niti blizu vrhunskim napajanjima

Da ne idemo u offtopic previse 

Chieftecova napajanja:
1) Chieftec turbo (Channel well) iste komponente kao kod Corsair napajanja

2) Chieftec smart (Delta electronics) iste komponente kao kod Antec napajanja ( i za asus/dell/hp)

3) Chieftec APS (Sirtec) prvi brand u svijetu koji je izbacio 80+ napajanja od 800/1000/1200W

Sad po vasem ni Antec napajanja nisu kvalitetna tacnije @picajzla, tvoj komentar po ko zna koji put je nista drugo nego komentar koji ne drzi vodu na forumu 

Nemate pojma o cemu pricate, nego vidite jedan brand i drzite se njega k'o mutavi.

Bez uvrede, ali informisite se prije nego sto udarate ko kakvi fanboyi 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2015 10:32 (chaselol).
12 godina
chaselol kaže... 

Chieftecova napajanja:
1) Chieftec turbo (Channel well) iste komponente kao kod Corsair napajanja

2) Chieftec smart (Delta electronics) iste komponente kao kod Antec napajanja ( i za asus/dell/hp)

3) Chieftec APS (Sirtec) prvi brand u svijetu koji je izbacio 80+ napajanja od 800/1000/1200W

Sad po vasem ni Antec napajanja nisu kvalitetna tacnije @picajzla, tvoj komentar po ko zna koji put je nista drugo nego komentar koji ne drzi vodu na forumu 

Nemate pojma o cemu pricate, nego vidite jedan brand i drzite se njega k'o mutavi.

Bez uvrede, ali informisite se prije nego sto udarate ko kakvi fanboyi 

1) chieftec turbo je također početno napajanje sa trećerazrednim komponentama, lošim sleeve bearing ventom i 80+ bronze - solidno, no ništa posebni niti vrhunsko

2) brkaš pojmove, smart serija od chiefteca nije ista u svim verzijama

jedino njihovo smart napajanje koje je vrhunsko je 500w fanless platinum, ali to i košta ko svetog petra kajgana

ostala chieftec smart napajanja su entry level, ista kao i tvoje, solidna i to je sve - s lošim komponentama i još lošijim ventilatorima i "samo" 80 plus certifikatom, čak niti 80 bronze i tek dvije godine garancije

3) chieftec aps serija je još jedna od solidnih, bolja od tvoje serije, također sa samo dvije godine gare, drugorazrednim kondićima i nešto boljim ventom - no i dalje daleko od vrhunskog napajanja

tko je što i kad izbacio, nekad davno bio prvi, danas je nebitno 

dalje nema smisla, pogotovo ne u ovoj temi, no važno je ovo napisati jer ti vrlo često daješ nerealne preporuke na osnovu vlastitog hw-a, kao da si ga dobio džabe ili da imaš njihove dionice, čime ljudima koji dolaze na forum niti malo ne pomažeš

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Koji si ti troll pa to je nemogucno. 

Procitaj malo, informisi se.

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ti si troll.. Sve ti je tocno napisao, prekini sramotit sebe i dezinformirat druge...

13 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ti si troll.. Sve ti je tocno napisao, prekini sramotit sebe i dezinformirat druge...

Cekaj, ovo sto sam napisao za komponente napajanja nije istina? Daj ansha, znam da tvoji komentari su nepouzdani u vecini situacija, ali sve se to da provjeriti u par klikova po netu ali ti i picajzla ste uvijek bili posebni 

11 godina
neaktivan
ansha kaže...
chaselol kaže...

Šta je to troll? Dajte molim Vas koristite hrvatski jezik šta je moguće više, niste ništa pametniji niti više važni koristeći posudjenice. Jasno mi je da su riječi kao hardver, softver i dr. prebrzo ušle u izgovor i ne može ih se odreći tako lako (doduše imamo tvrdo i meko sklopovlje), ali troll? Jel to lik iz Warcrafta?

13 godina
odjavljen
mrki_tua kaže...
ansha kaže...
chaselol kaže...

Šta je to troll? Dajte molim Vas koristite hrvatski jezik šta je moguće više, niste ništa pametniji niti više važni koristeći posudjenice. Jasno mi je da su riječi kao hardver, softver i dr. prebrzo ušle u izgovor i ne može ih se odreći tako lako (doduše imamo tvrdo i meko sklopovlje), ali troll? Jel to lik iz Warcrafta?

Iz gospodara prstenova :)

Darko
13 godina
neaktivan

Znači, trebao bih pomoć kod odabira grafičke kartice. Nisam baš neki preveliki poznavatelj tog dijela pa mi je svaka pomoć ili savjet dobrodošao. Moja konfiguracija je sljedeća:

- Processor: AMD CPU Richland A8-Series X4 6600K (3.9GHz,4MB,100W,FM2) (4 cores)
- Motherboard: AMD A55 chipset
-Hard disc: 500 GB sata
-RAM: 8GB ddr3 1600mhz
-Graphic Card: Radeon HD 8570D 2GB shared
-Rig: MS Dragon
-Power Supply: 500W 120mm vent

Hvala unaprijed ^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
InsaneAsanbe kaže...

Znači, trebao bih pomoć kod odabira grafičke kartice.

Par pitanja:

1) Koliko novca imas na raspolaganju?

2) Koje je to napajanje, ako je no name treba ti i napajanje

3) Novo ili polovno(s garancijom)?

13 godina
InsaneAsanbe kaže...

Znači, trebao bih pomoć kod odabira grafičke kartice. Nisam baš neki preveliki poznavatelj tog dijela pa mi je svaka pomoć ili savjet dobrodošao. Moja konfiguracija je sljedeća:

- Processor: AMD CPU Richland A8-Series X4 6600K (3.9GHz,4MB,100W,FM2) (4 cores)
- Motherboard: AMD A55 chipset
-Hard disc: 500 GB sata
-RAM: 8GB ddr3 1600mhz
-Graphic Card: Radeon HD 8570D 2GB shared
-Rig: MS Dragon
-Power Supply: 500W 120mm vent

Hvala unaprijed ^^

uff, loša ploča za taj proc... nadam se da imaš neki bolji hladnjak od originala, ako nemaš prvo to sredi npr lc-cc-95 cc 100kn

napajanje se isto tako nadam da nije MS krš...ako je i to trebaš prvo srediti

pa onda tek gledati neku grafu tipa R9 270

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2015 10:04 (FakeDeath).
12 godina

Ovako ekipo....

Krenuo sam ojacati konfu...

Ovako imam grafu Nvidia getforce GT 640 2GB

I sad posto je za moje potrebe preslaba kupujem nesto jace pa mi trebaju vase preporuke. Odigrat jednom tjedno gta v malo pes i fifa.
A i radim na dva monitora pa bi na nesto bolje presao.

Gledao sam po njuskalu i par grafi mi je upalo u oko.

1: Nvidia MSI gtx 560Ti Twin Frozr II/OC 1GB-600 kn

2:ATI Radeon HD 7870 GHz Edition 2 GB- 800 kn

Odvojio bih negdje do 900 kn gledam ima sve po oglasnicima i to sa jamstvom. Al ne razumijem se bas u graficke pa mi je potreban vas savijet.

Inace imam plocu asrock p67 pro3 socket 1155.

Sta bi mi preporucili?

Kresimir
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2015 21:36 (keki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

koje napajanje imaš??

12 godina
Pinhead kaže...

koje napajanje imaš??

a ja najbitniju stvar zaboravio.

Crosair cx 430w

Kresimir
10 godina
neaktivan

evo uzmi ovu, vjerojatno ima još i garanciju, ili hd 7870 koja je nešto bolja nego r7 265 ali bi ti bila granična grafička za tvoje napajanje jer je nešto veći potrošač

Sapphire AMD Radeon R7 265 2G GDDR5/256-bit

13 godina
neaktivan

1. Mogu izdvojiti između 1000-1500 kn
2. Napajanje je NaviaTec PSU 400W, 2 SATA (tak barem piše na onom papiru di su mi sve komponente, a u kučištu na napajanju mi piše NaviaTec ML500W, da ga hebeš nezz...)

3. Po mogučnosti novo, al može i polovno ako nije starije od 2 mjeseca s garancijom.

Mislio sam uzet Radeon R7 260x 2gb GDDR5 jer su mi savjetovali tak tamo di sam kupio komp al reko bolje da pitam tu pa da vidim kakvi će bit dojmovi

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2015 23:00 (InsaneAsanbe).
10 godina
neaktivan
InsaneAsanbe kaže...

1. Mogu izdvojiti između 1000-1500 kn
2. Napajanje je NaviaTec PSU 400W, 2 SATA (tak barem piše na onom papiru di su mi sve komponente, a u kučištu na napajanju mi piše NaviaTec ML500W, da ga hebeš nezz...)

3. Po mogučnosti novo, al može i polovno ako nije starije od 2 mjeseca s garancijom.

Mislio sam uzet Radeon R7 260x 2gb GDDR5 jer su mi savjetovali tak tamo di sam kupio komp al reko bolje da pitam tu pa da vidim kakvi će bit dojmovi

- normalno da su ti savjetovali r7 260x jer ti je napajanje krš, bolju od te grafičke se niti nebi usudio stavit na to napajanje

-moja topla preporuka ti je da uzmeš novo napajanje, hladnjak za procesor (jer ti je potreban, kolega Fake Death ti je objasnio zašto iznad) i naravno grafičku, evo ti moj prijedlog oko 1500-1600 kn sve zajedno:

Napajanje SILVERSTONE Strider ST50F-ES230, 500W, 80+

LC Power CPU Hladnjak LC-CC-95 - 90mm Intel/AMD

Grafička kartica XFX AMD Radeon R7265A, 2GB DDR5

ako ti je to previše novaca onda umjesto r7 265 grafičke uzmi r7 260x, i onda bi te to izašlo oko 1300-1400 kn:

Grafička kartica XFX AMD Radeon R7260X, 2GB DDR5

P.S. Kada kupiš grafičku, napajanje i hladnjak, ostavi svoje iskustvo o trgovini di si kupio OVDJE

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 0:04 (Pinhead).
13 godina
neaktivan

Hvala na preporuci :) Zanima me samo ako uzmem R7 260x s trenutnim napajanjem, jel će to funkcionirat? Uzeo bi prije grafu pa onda zamjenio napajanje i hladnjak drugi mjesec jer mi je sad malo bed s lovom :/

10 godina
neaktivan
InsaneAsanbe kaže...

Hvala na preporuci :) Zanima me samo ako uzmem R7 260x s trenutnim napajanjem, jel će to funkcionirat? Uzeo bi prije grafu pa onda zamjenio napajanje i hladnjak drugi mjesec jer mi je sad malo bed s lovom :/

a uzmi r7 260x, al što prije si zamijeni napajanje i stavi hladnjak, nek ti to bude prioritet kad dobiješ prvu lovu, jer ak ćeš čekat sa kupovinom moglo bi ti se dogodit da ti ode napajanje

-slobodno se javi ponovno na forum kad ceš kupovat napajanje jer ce možda tad biti isplativije neko drugo napajanje

11 godina
neaktivan

Evo stigla je MSI R9 280, nije stala u kuciste ali radi u svakom slucaju makar bila i na stolici xD :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 10:36 (tireN1337).
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
tireN1337 kaže...

Evo stila je MSI R9 280, nije stala u kuciste ali radi u svakom slucaju makar bila i na stolici xD :D

onda se baci u nabavku novog kučišta, glavno da grafička radi ;)

11 godina
neaktivan
Pinhead kaže...
tireN1337 kaže...

Evo stila je MSI R9 280, nije stala u kuciste ali radi u svakom slucaju makar bila i na stolici xD :D

Hoce stati u ovo? Za ovo jedino imam para haha http://www.links.hr/?naziv=kuciste-lc-power-3001b-executor-midi-crno-usb-3-0-bez-ps-a&option=artikl&id_artikl=052.643.102

10 godina
neaktivan

onda rađe uzmi jedno od ova dva, koja su koplje iznad ovog preskupog lc power-a

- u ova dva ti stane i puno duža grafička od tvoje msi r9 280, plus šta u njih stane puno ventilatora a i puno lijepše izgledaju i kvalitetnija su

Xigmatek Mach

RaijintekArcadia

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 11:02 (Pinhead).
12 godina
tireN1337 kaže...
Pinhead kaže...
tireN1337 kaže...

Hoce stati u ovo? Za ovo jedino imam para haha http://www.links.hr/?naziv=kuciste-lc-power-3001b-executor-midi-crno-usb-3-0-bez-ps-a&option=artikl&id_artikl=052.643.102

Grafa ti je duga 269mm a to kuciste prima grafe do 270mm znaci teoretski paše ali...

Sami sebi smo najveci neprijatelji
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice