Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.950.194
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Siky1234 kaže...

Koja bi maximum grafa išla na AMD Athlon II X4 640 3.0GHz, LC Power 550W i Asus M4N68T V2? 

7850 2gb

a za BF ako igraš koristi Mantle

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 18:32 (FakeDeath).
13 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
Siky1234 kaže...

Koja bi maximum grafa išla na AMD Athlon II X4 640 3.0GHz, LC Power 550W i Asus M4N68T V2? 

7850 2gb

a za BF ako igraš koristi Mantle

sa preporukom mantle-a bi sacekao jos malo druze moj

16 godina
mersimh kaže...

sa preporukom mantle-a bi sacekao jos malo druze moj

Slažem se. Kod 14.1 beta drivera na BF4 je bila živa koma u vezi trzanja slike u igri (kod moje hd 7870) sa mantleom. Na novim beta 14.2 driverima još uvijek trza ali nešto manje.

Isto mi se dešava i u single gpu i u cf. Direct x radi savršeno na max. postavkama u BF4.

Ali ne sumnjam da će se mantle kroz koji mjesec ispolirati. A ako to bude dobro funkcioniralo mislim da će dosta novih igara nuditi i tu opciju. Za koji tjedan ću instalirati Thief da vidim da li je tu situacija nešto bolja.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Razumijem ja to ;) ali i dalje stojim na tome da uzme 7850 grafu rađe...

Uvijek može nešto i dići taj procesor, a i uvijek može uskoro iskoristiti mantle...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 9:54 (FakeDeath).
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
odjavljen

Ljudi previše očekuju od nekih stvari, kao da je svijet savršen, odnosno 99% ljudi je očekivalo da kad je Mantle izašao da će biti savršen.

Pogledajmo to ovako, kad je Range Rover nastao on je imao dosta problema, a sada je savršen auto.

Isto tako možemo gledati na Mantle, nakon par mjeseci poliranja biti će odličan. Na Mantle još možemo gledati kao i na Android, kod izlaska je imao probleme, a sada sa izlaskom KitKata je nevjerojatno ispoliran.

2 1 hvala 1
11 godina

Ja isto želim kupit graf za taj porcesor. Prvo sam hjto uzet  polovnu 7770 ili 260x, ali sam sad u nedumici dali da sačekam R7 265??

14 godina
Hrvoslav kaže...

Ja isto želim kupit graf za taj porcesor. Prvo sam hjto uzet  polovnu 7770 ili 260x, ali sam sad u nedumici dali da sačekam R7 265??

R7 260X je jača od HD7770 i nju uzmi

Strm
11 godina
neaktivan

Inače ne igram BF4 jer nemam original, možda uzmem... Znači najbolja za Athlon II X4 640 bi bila R7 260x? A od Nvidie?

Siky1234
17 godina
Siky1234 kaže...

Inače ne igram BF4 jer nemam original, možda uzmem... Znači najbolja za Athlon II X4 640 bi bila R7 260x? A od Nvidie?

Hm, GTX 750, 650 Ti, 750 Ti.

Edit; zapravo ne - s nVidiom možeš zaboraviti na Mantle što znači da će u nekim igrama bottleneck biti izraženiji -> od nVidie ja uz Athlon II x4 ne bih stavljao jače od GTX 650, to je rang radeona HD 7750.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 14:45 (191x7).
14 godina
191x7 kaže...
Siky1234 kaže...

Edit; zapravo ne - s nVidiom možeš zaboraviti na Mantle što znači da će u nekim igrama bottleneck biti izraženiji -> od nVidie ja uz Athlon II x4 ne bih stavljao jače od GTX 650, to je rang radeona HD 7750.

Pričaš gluposti za nvidiu,može komotno staviti i GTX650TI Boosti neče biti nekog osjetnog bot,Athlon je vrlo sličan u igrama s phenonima -10 posto.Preporuka moja je da svakako OC tog Athlona jer če dobiti dobar skok u perfomansama i gamingu. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 15:46 (3n3m1).
13 godina
neaktivan
Siky1234 kaže...

R7 260X.

Ako planiras clockati, planiraj i novo hladjenje, mada za tim nece biti potrebe (mislim)!

Provjeri, ali definitivno R7 260X, druge alternative danas nema! (za tu cijenu) 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
Siky1234 kaže...

a biraj onda ili r7 260x 2gb ili gtx750ti 2gb

13 godina
3n3m1 kaže...
191x7 kaže...
Siky1234 kaže...

Pričaš gluposti za nvidiu,može komotno staviti i GTX650TI Boosti neče biti nekog osjetnog bot,Athlon je vrlo sličan u igrama s phenonima -10 posto.Preporuka moja je da svakako OC tog Athlona jer če dobiti dobar skok u perfomansama i gamingu. 

i piše... u 90% slučajeva na ovom forumu :D

17 godina
3n3m1 kaže...
191x7 kaže...
Siky1234 kaže...

Ne pričam gluposti. Sasvim slučajno imam procesor jači od Athlona II x4, sasvim slučajno imam HD 7770 karticu (koja je slabija od GTX 650 Ti) i sasvim slučajno imam iskustva s takvim settupima pa eto sasvim slučajno znam što pričam kao što i slučajno znam da nije glupost. I sam slučajno imaš procesor tog ranga, nabavi slučajno i karticu, testiraj, pa se onda javi pa ćemo vidjeti tko to priča gluposti. Slučajno jel. A sad mi je već slučajno dozlogrdilo da pišem slučajno pa ću preć na slučajno pisanje slučajnih gluposti.

13 godina

ajde kada već imaš takav sličaj proc, baci malo testove u tom tvojem BF4 MP 64 igrača, sa grafom 7750/260x/7850 pa da mi dokažeš nešto što ja znam da nije istina

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 18:29 (FakeDeath).
17 godina
FakeDeath kaže...

ajde kada već imaš takav sličaj proc, baci malo testove u tom tvojem BF4 MP 64 igrača, sa grafom 7750/260x/7850 pa da mi dokažeš nešto što ja znam da nije istina

Pa, imaš već u nekoliko tema. Odi si u "Battlefield 4 Konfiguracije i problemi" pa si pogledaj grafove zauzeća grafičke. Ima negdje i u BF4 temi, i u BF3 temi i u temi o prepoznavanju bottlenecka.

Edit: Evo link ako si kojim slučajem nesposoban pronaći:

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/battlefield-4-konfiguracije-problemi/199332.aspx?page=19&jumpto=4114873&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 18:39 (191x7).
13 godina
neaktivan

Nešto što sam pročitao na facebook-u, važno za vlasnike MSI kartica:

Toni
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...
FakeDeath kaže...

Pa, imaš već u nekoliko tema. Odi si u "Battlefield 4 Konfiguracije i problemi" pa si pogledaj grafove zauzeća grafičke. Ima negdje i u BF4 temi, i u BF3 temi i u temi o prepoznavanju bottlenecka.

Edit: Evo link ako si kojim slučajem nesposoban pronaći:

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/battlefield-4-konfiguracije-problemi/199332.aspx?page=19&jumpto=4114873&sort=asc&view=flat

ok, to je sa 7770...ima gdje graf sa sličnim procom i slabijom/jačom grafom, koliko fps ima sa 7770 a koliko bi bilo sa 7850 pri istoj rezi i postavkama?

to je samo tako u BF4 MP i koje još točno igre?

jesi probao to sve isto ali na "normalnom" monitoru, tj 1920 x 1080 rezi, kakvo je tada stanje?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 19:03 (FakeDeath).
17 godina

1. Pa, poanta bottlenecka grafičke od strane procesora i je u tome što grafička odradi onliko frejmova koliko joj CPU pripremi -> dakle framerate bude isti i s HD 7770 i s 7870, samo što se 7770 koristi 80% a 7870 npr 40%.

Dakle, ako je procesor bottleneck za 7770 bottleneck je i za 7850 - i tada ej framerate onoliki koliki procesor može isporučiti - teoretski na obje grafičke isti, samo je razlika u iskorištavanju grafičke.

2. BF4 MP, BF3 MP. Možda i još koja igra, nisam testirao jer nemam igre koje bi mogle biti kandidati za testiranje (npr Crysis 3 MP).

3. Na 1080p je isto, možda do 5% većezauzeće grafičke. Probao sam i s forsiranjem rezolucije na monitoru i s drugim monitorom koji je nativno 1080p. 1080p nije drastično zahtjevnija rezolucija u usporedbi s 1680x1050.

Razlika je u 309600 piksela, što bi značilo da je 1080p za 17,55% "veća" od 1680x1050 dok je 1680x1050 za 14,93% manja od 1080p. Procesoru je posao pripremanja frejmova isti (rezolucija ne mijenja ništa kod obračuna fizike i ostalog što procesor priprema grafičkoj), dok grafičkoj za veću rezoluciju samo treba veća propusnost a ne toliko procesorska snaga - zbog toga i povećanje kvalitete tekstura podiže količinu korištenog VRAM ali ne utječe na performanse u večini slučajeva.

I zašto bi 1080p bio normalan monitor? To je sam odanas najčešće korištena rezolucija, ništa više. I po ničemu nije bolja od 1680x1050. Tih 309600 piksela više ne znači puno jer su dodani uglavnom u izduženje monitora, i dalje je 16:10 ugodniji format.

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

I zašto bi 1080p bio normalan monitor? To je sam odanas najčešće korištena rezolucija, ništa više. I po ničemu nije bolja od 1680x1050. Tih 309600 piksela više ne znači puno jer su dodani uglavnom u izduženje monitora, i dalje je 16:10 ugodniji format.

Ovo se apsolutno slazen, 1080p uopste nije neophodna stvar za gaming danas. Uzeo sam U2312 od dell-a i cak se dvoumim da ga zadrzim jer mi je prevelik prije svega, nekako stari 1440*900 na 19" mi je bio savrsen ali dosta {#}

Zna ovaj covjek sta prica, dzaba dajete TD {#}

13 godina

191x7

Kuzim ja to, ali ti sve te testove vrtiš na MP-u i sav taj bottleneck zapravo se najviše i možda jedino vidi u MP igrama

dok je za 90% korisnika tu veciniom SP i od tih 90% njih 80% ne igra BF i nece nikada vidjeti to što ti vidiš...

znaci, sve u svemu, malo mi je glupo da svakome govoriš da nemre na svoj athlon II x4 metnuti ništa jače od 7750 jer ce imati bottleneck...

ja uredno idem na kombinacije npr i3 (sb,ib) + max 7850/gtx660 ili malo ocani phenom II, athlon II, fx - X4 + max 7850/gtx660 i nikakvih problem

Ne kažem da se ti ne kužiš u bottleneck, naprotiv, ali previše o tome govoriš ljudima koje to niti ne zanima...već im je važno max a da je najbolje za njegov proc u večini igrica a ne samo jednoj

{#}

Moj PC  
8 0 hvala 3
17 godina

Ako u bilo kojoj situaciji ima bottleneck, konfa nije balansirana. Ja ne preporučam nebalansirano, a to što neki to rade - to je njihov propust.

Moj PC  
2 4 hvala 0
13 godina

Po tvojem onda ne bi 80% konfi, proc-grafa bilo moguće balansirati, pošto kako vidim gledaš cijenu proca vs cijen grafe da budu u nekom rangu

znaci kako ti nekako gledaš stvari:

Athlon 740 cc500kn - max 7750 cc600kn

FX 6300 cc850kn -  max 7850 cc1100kn

FX 8320 cc1100kn - max 270x cc1300kn

šta onda po tvojem sa 280x/290/290x/titan etc. a da bude balansirano?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 21:15 (FakeDeath).
Moj PC  
5 1 hvala 1
17 godina

Po stoti put ponavljam, cijena nije bitna već balans. Ne cjenovni već u smislu kompatibilnosti i "suživota" komponenti.

Za pravilno iskorištenje GTX 680, 770, HD 7970, R9 280x treba procesor u rangu clockanog FX 8320/8350 ili novijeg i5.

Za GTX Titan, 780 Ti, R9 290, R9 290X ta čisto je normalno da ćeš ih uparivati s modernim i7 ili eventualno AMD tipa 9370/9590.

Druga je priča ako nadograđuješ komp s postojećim procesorom a mijenjaš grafu, ta onda ideš na što bolje za novce koje imaš (al opet gledaš da ima smisla).

Stavljati u startu nebelansirano, npr i5 4440 i GTX 780 Ti je po mom mišljenju apsurd - ne samo da konfa bude nenadogradiva nego je odmah i u startu prisutan bottleneck.

Zašto bi namjerno išao na to da nemaš performanse koje trebaš imati?

Athlon II x4 je low end procesor i moraš imati kvocijent inteligencije niži od amebe da ga upariš s high end grafom, pa čak i s pristojnom mid-range grafom.

FX 6300 i slični 6-jezgreni (pa čak i stariji Phenom II x6) dostatni su za grafičke koje danas dođu oko 1300 Kn. Slobodno sam testiraj.

A koliko moraš biti glup da upariš procesor i duplo skuplju grafičku, npr Athlon II x4 i GTX 750 Ti ili pak FX 6300 i GTX 760 pa onda ne skužiš da si napravio sranje?

13 godina
191x7 kaže...

Athlon II x4 je low end procesor i moraš imati kvocijent inteligencije niži od amebe da ga upariš s high end grafom, pa čak i s pristojnom mid-range grafom.

FX 6300 i slični 6-jezgreni (pa čak i stariji Phenom II x6) dostatni su za grafičke koje danas dođu oko 1300 Kn. Slobodno sam testiraj.

A koliko moraš biti glup da upariš procesor i duplo skuplju grafičku, npr Athlon II x4 i GTX 750 Ti ili pak FX 6300 i GTX 760 pa onda ne skužiš da si napravio sranje?

o tom ti i pričam, ja ne vidim uopče razloga zašto ne upariti 740/750k sa pristojnom mid range grafom 260x/7850 te još manj vidim razloga upariti ga sa "duplo" skupljom gtx750ti (u rangu 260x)...

a i fx 6300 klokani uredno ide sa duplo skupljom il čak troduplo gtx760 kao što to ide sličan po jačini intel i5 3350p/3330/4440...

i zašto kažeš onda da ti cijena nije bitna? jer po svemu što si napisao, je baš ono suprotno, gledaš cijenu proca i cijenu grafe...

i zbog takvog razmišljanja kojeg ti imaš, ja ti necu nikada vjerovati za bottleneck :D

191x7 kaže...

Stavljati u startu nebelansirano, npr i5 4440 i GTX 780 Ti je po mom mišljenju apsurd - ne samo da konfa bude nenadogradiva nego je odmah i u startu prisutan bottleneck.

Zašto bi namjerno išao na to da nemaš performanse koje trebaš imati?

to nitko od nas pa niti ja ne radimo...i ne znam zašto sada to i spominješ jer nema baš nikakve veze sa ovime o čemu mi pišemo...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 21:48 (FakeDeath).
17 godina

Nemam drugo objašnjenje za to što si napisao osim toga da se možda raspravljam s osobom upitnog kvocijenta inteligencije. Jesi debil ili imbecil? Neću napisati idijot jer oni uglavnom nisu spozobni ni za pisanje na računalu.

Jesi li ikad, ama baš ikad, složio takvu kombinaciju kakve navodiš i testirao? Jesi li ustanovio da nema uskog grla u kombinaciji AII 740/750K i npr HD 7850? Koju metodologiju si koristio?

Da, istina, gledam trenutnu cijenu procesora i grafi, jer kako ćeš drugačije nešto od toga kategorizirati ako nećeš po cijeni i performansama? Možda ti kategoriziraš po broju pinova na socketu i TDP-u?

13 godina
191x7 kaže...

Nemam drugo objašnjenje za to što si napisao osim toga da se možda raspravljam s osobom upitnog kvocijenta inteligencije. Jesi debil ili imbecil? Neću napisati idijot jer oni uglavnom nisu spozobni ni za pisanje na računalu.

Jesi li ikad, ama baš ikad, složio takvu kombinaciju kakve navodiš i testirao? Jesi li ustanovio da nema uskog grla u kombinaciji AII 740/750K i npr HD 7850? Koju metodologiju si koristio?

Da, istina, gledam trenutnu cijenu procesora i grafi, jer kako ćeš drugačije nešto od toga kategorizirati ako nećeš po cijeni i performansama? Možda ti kategoriziraš po broju pinova na socketu i TDP-u?

nema potrebe za vrijeđanjem ;) osim ako sam možda u pravu?

složio brat bratu 100komada u ovih 10-12god... i da testirao sam većinu ali nisam se bazirao na MP i samo BF ;) već sve u SP i igrama koje igraju 90% ljudi...i s razlogom ulazim u raspravu s tobom jer znam da nisi nikada slagao računala, niti nešto opširno testirao :)

kategoriziram po iskustvu ;)

Eto to je to za danas :D vidim prekipilo ti je pa nećemo više o tome...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 22:07 (FakeDeath).
17 godina

Dovoljno je reći, samo SP. Odmah gubiš vjerodostojnost. Kako možeš, kada nekome slažeš konfu, ne razmišljati o budućnosti? Čini mi se da razmišljaš kao prosječni računalni serviserčić ili vlasnik nekog žnj informatičkog shopa.

Ja nisam slagao računala niti nešto opširno testirao? Odakle samo izvlačiš podatke da mi je znati.

Kategoriziraš po iskustvu? Kakvom to iskustvu? Otkad se predlaganje loših konfiguracija i loših kombinacija može smatrati iskustvom? Nekako baš i ne vjerujem da si vjerodostojan izvor informacija, pogotovo kada tek tako negiraš činjenice i dokaze. Ko da se raspravljam s nekim iz "Hitne PC Službe", tako mi djeluješ.

11 godina
neaktivan

Postoje li nove igre koje ne rade na DirectX 10, znači samo na 11?

Ako želim nešto takvo igrat, ne trebam gledat npr. ispod radeonke HD 5xxx?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

To se bas ne slazem, ako je FX 6300 u stanju izgurati 7990@65% onda ce i gtx 760 zakucati na 100% bez problema!

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 18:07 (chaselol).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice