Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.973.886
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Jel je 7790 jača od 7770 da se daje 100 kn više

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
frenky17 kaže...

msi il gigabyte gtx 760 u BiH ni za lijeka (asus i ostala kompanija me ne interesuju)...

Kakve su ove vtx?

Konkretno http://www.techpowerup.com/reviews/VTX3D/Radeon_HD_7970_X-Edition/

Jel bolje da uzmem tu il dam 25 eura vise za msi 770 gaming ?

Ja bih dao 25€ vise za GTX770 ! Po performansama su tu negdje ! S druge strane , MSI ima i duze jamstvo , a i VTX modeli me nikad nisu privlacili i najjeftiniji su !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Jel je 7790 jača od 7770 da se daje 100 kn više

DA.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
16 godina
Haf932 kaže...
frenky17 kaže...

msi il gigabyte gtx 760 u BiH ni za lijeka (asus i ostala kompanija me ne interesuju)...

Kakve su ove vtx?

Ja bih dao 25€ vise za GTX770 ! Po performansama su tu negdje ! S druge strane , MSI ima i duze jamstvo , a i VTX modeli me nikad nisu privlacili i najjeftiniji su !

Vjeruj da bih ja rado, al evo dvojicu dobavljaca pitao, obojica kazu da su sve otisle, pa te MSI gaming se rasprodase ko lude, bar kod nas ...

Sto se tice garancije, za obe je 36 mjeseci, ako nije neka greska...

12 godina
frenky17 kaže...

Kakve su ove vtx?

Iako bi ti preporučio HD7970 savjetujem ti da izbjegavaš VTX, ja osobno nisam imao loših iskustava sa tim proizvođačem (jer ga nikad nisam ni htio uzeti) ali je frend ima tonu problema sa njima, jedna mu je već crknula (VTX HD6790) a ima problema i sa ovom što je sad dobio kao njenu zamjenu (VTX HD7850) za garanciju... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 13:32 (ibme74).
16 godina

ok, ako ne uspijem doc do msi gaming, jel onda bolje rjesenje ova http://www.pik.ba/artikal/7874848/gigabyte-geforce-gtx670-2gb-gddr5-novo/

17 eura skuplja od te vtx3d?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
frenky17 kaže...

ok, ako ne uspijem doc do msi gaming, jel onda bolje rjesenje ova http://www.pik.ba/artikal/7874848/gigabyte-geforce-gtx670-2gb-gddr5-novo/

17 eura skuplja od te vtx3d?

Puuuuno bolje rješenje! 

14 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
Rizi kaže...
Deawood kaže...
Blazen22 kaže...

Ima li ko na forumu HD 7870 crosfire

Performanse su ti iznad HD 7970 GHz, ali nemoj se u to upuštat jer je strašno nestabilno i neke igre uopće nemožeš igrati.

Rizi kaže...

Sta mislite o 7790 ? imam 6770 da li bi se u perfomansama dosta tog poboljsalo ili ? ugl ova 6770 je vtx i pregrijava se nema joj pomoci izgleda cim pokrenem neku zahtijevniju,i koju od 7790 da izabereb Gigabyte,,TurboDuo,Gigabyte , Msi, Sapphire?

Razlika je nebo i zemlja, slobodno uzmi HD 7790 od Gigabyte, MSIa ili Sapphirea samo je bitno da ima 2 venta.

Gigabyteova ima 1 vent ja msm a planirao sam nju kazu da je dosta "hladnija" od ostalih

7790 dva venta ima samo asus, tkodjer dva venta na toj grafi nista puno ne znace jer sto se tice hladnoče i glasnoce gigabyte je tu ok,msi je iza nje a sapphire poslje, tako da koju god uzmes od te tri neces pogrijesiti, vidi jednostavno koja je tamo kod vas jeftinija i koja ima koliko garancije. ako asus nije uber skuplja uzmi nju...

Znaci asus je najbolja ? uzecu onda izmecu asus i gigabyte :D,asus je skuplja za nekih 30-50km..

13 godina
neaktivan

Sapphire 7790 Dual X ima dva venta, nema ASUS jedini dva.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

ima ali ne znam da li te grafe uopce ima kod njih...ja je nisam vidio

Nagradu ove godine -biser 2013- osvaja: -Valentin17- sa svojih vrištećih 15000 rpm i ubrzanje 200 KS
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

ima ali ne znam da li te grafe uopce ima kod njih...ja je nisam vidio

Ima i koja je sad najbolja na kraju =D

12 godina
neaktivan
Bok!kako sam procitao ovdje da vtx "sucks",imate li kakve druge preporuke umjesto vtx hd7870 black,do 1850 kuna?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Teddy22 kaže...
Bok!kako sam procitao ovdje da vtx "sucks",imate li kakve druge preporuke umjesto vtx hd7870 black,do 1850 kuna?

za te novce nades polovnu s garancijom 7950! ili cak novu iz ducana gtx760 za mrvicu vise novaca...LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
12 godina
neaktivan

Pozdrav

Kupio sam komp prije 2 godine i kako vidim sada da nove igrice izlaze želio bih ga malo unaprijedit da ne bude problema u budućnosti pa tražim pomoć budući da nisam ekspert.

procesor : amd athlon II x3 450 (3 cpu)-3.2 ghz

grafička : xfx 5570 1gb ddr 2

ram : 2x2gb kingmax ddr3 1333mhz

napajanje : 500w chieftec a-80 series

matična : asrock m3a770de,amd

Rezolucija na kojoj igram na svom monitoru od 19" je 1366x768

Ovo je moja trenutna konfiguracija i želim unaprijediti grafičku karticu i mozda procesor (ako ostane para {#}) pa pitam ovdje za savjet. Bio sam se razmišljao o jednoj i taman sam išao kupit kad im ih je nestalo, to je bila gainward gtx 650 ti boost 1gb, koja je koštala 1250kn i sada očito moram naći neku drugu. Neku baš sličnu sam našao u Future ali mi je razlika u cijeni od 200 kn bila sumnjiva, jer je ova gainward bila najeftinija s ti boostom, pa me zanima ima li tu koja caka i ako mislite da je gtx650 loš izbor dajte neki drugi prijedlog. Unaprijed hvala na pomoći.
P.S. Evo našao sam tu grafičku gtx 650 gainward o kojoj sam bio pričao i našao sam još jednu jeftiniju gtx 650 msi pa me zanima koja je razlika.

0 0 hvala 0
13 godina

iste su to grafe, samo gainward ima manje garancije i 2 venta  a msi više garancije i 1 vent al posto je jeftinija, isplati se

inače nema teoretske šanse da taj tvoj procesor gura tu grafičku i treba ti jači procesor

p.s. mislim da te grafe vise nema jer ih nije bilo puno i vjerujem da su vec isparile

1366x768 imas rezu i za to gledaj 7750 http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=11202-00-20G

jer jače ti ništa ne treba i moci ces sve igre uredno igrati

za ostatak love si kupi SSD 120gb v300 :=)

Nagradu ove godine -biser 2013- osvaja: -Valentin17- sa svojih vrištećih 15000 rpm i ubrzanje 200 KS
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 22:34 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako budem uzeo tu msi definitivno ću uzeti i procesor, nadam se da taj može podržavat tu grafičku.

Glupo mi je uzeti dosta lošiju grafičku ako naprimjer za godinu dana se odlučim kupit veći monitor i onda opet kupuj novu grafičku. Želio bih igrat sve nove igrice kao Witcher 3 na high postavkama i ostale igre bar još 2 godine, evo ova 5570 sam prije 2 godine platio oko 500 kn i jedva je mogla Witcher 2 vrtit, ne želim da mi se dogodi opet ista stvar.

Što je stvar s tim SSd-om, što to toliko poboljšava perfomanse?

Hvala na brzom odgovoru!

P.S. - Dali moram instalirat igrice na SSD da bi to utjecalo na njih?

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 22:42 (Garbun).

0 0 hvala 0
13 godina

ok ako uzimas i novi procesor, onda mozes uzeti boost-icu i kasnije piknuti novi monitor

uzmi si onda phenoma+neki bolji hladnjak+boosticu ili ako imas para 7850 i vozi

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 22:44 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

ok ako uzimas i novi procesor, onda mozes uzeti boost-icu i kasnije piknuti novi monitor

uzmi si onda phenoma+neki bolji hladnjak+boosticu ili ako imas para 7850 i vozi

Misliš ako nemam para {#}

Svejedno, puno hvala stvarno si pomogao!

12 godina

jel mi može netko napisati ako je naručivao grafu izvana iz kojeg je shopa uzimao i koliko je platio poštarinu, ili neka preporuka nekog shopa koji dostavlja kod nas iz Slovenije ili Njemačke, a da se isplati

može i u PP link ili barem preporuka

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo jedno pitanje imam mogučnost zamijeniti svoju Gigabyte 6870 Windforce X3 za Sapphire 7870 GHZ ED stara dva mjeseca uz nadoplatu od 500KN jel to okej 

http://valid.canardpc.com/2749994

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ivanjino96 kaže...

Evo jedno pitanje imam mogučnost zamijeniti svoju Gigabyte 6870 Windforce X3 za Sapphire 7870 GHZ ED stara dva mjeseca uz nadoplatu od 500KN jel to okej 

mijenjaj odmah! naravno da se isplati za tu 6870 nemres dobiti ni 800kn...mozes ali ces se nacekati!LP{#} s tim fx-om perfomanse ce ti se poduplati...

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 10:49 (Stjepanj).
17 godina

isplati se {#}

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Stavio sam u prodaju svoju 7870, iz razloga što ću preći na 7950.

Uzimam polovnu naravno, evo dvije, koju bi preporučili?

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-hd-7950-dd-dva-komada-oglas-8256921

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/hd-7950-vapor-x-oglas-8670707

I ima li tko informaciju o naponu na ovim karticama, tj. da li je otključan/zaključan? Planiram stavljati aftermarket cooler ili eventualno uzeti blok za vodeno i OC-ati ju.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
rapture686 kaže...

Stavio sam u prodaju svoju 7870, iz razloga što ću preći na 7950.

Uzimam polovnu naravno, evo dvije, koju bi preporučili?

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-hd-7950-dd-dva-komada-oglas-8256921

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/hd-7950-vapor-x-oglas-8670707

I ima li tko informaciju o naponu na ovim karticama, tj. da li je otključan/zaključan? Planiram stavljati aftermarket cooler ili eventualno uzeti blok za vodeno i OC-ati ju.

Uzmi si Vapor-X i nemaš razloga onda mjenjati cooler... 

14 godina
neaktivan

Izbjegavajte u sirokom luku te VTX ja uzeo em sto temperature nesto vamo tamo nikad vise vtx ..... :D

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Rizi kaže...

Izbjegavajte u sirokom luku te VTX ja uzeo em sto temperature nesto vamo tamo nikad vise vtx ..... :D

kada nariktas vent sve bude ok :=) jednostavno vtx je malo u banani sa regulacijom venta i moraju se vecina manualno štelati preko npr msi afterburnera

14 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
Rizi kaže...

kada nariktas vent sve bude ok :=) jednostavno vtx je malo u banani sa regulacijom venta i moraju se vecina manualno štelati preko npr msi afterburnera

Kako da ja na svojoj 6770 nariktam jbt kako god npr pokrecem far cry 3 85-90 stepeni -.-

17 godina
Rizi kaže...

Kako da ja na svojoj 6770 nariktam jbt kako god npr pokrecem far cry 3 85-90 stepeni -.-

Pa, očisti ju. Ako nema jamstvo, zamijeni i termalnu pastu.

Twitter: @191x7
13 godina

instaliraj msi afterburner i poriktaj krivulju brzine ventilatora...

Nagradu ove godine -biser 2013- osvaja: -Valentin17- sa svojih vrištećih 15000 rpm i ubrzanje 200 KS ( Generic XOR2)
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav

evo ovako mogu dobit rabljenu Xfx Radeon HD 6870 1gb DD XXX edition za nekih 800kn, ima još garanciju nekih 3 mjeseca, kolko sam provjeril ima ocjenu npr za battlefield 4 na 1920x1080 s ultrahigh settings 9, što je po meni i više nego dosta. i isto tak ima ocjenu za armu 3. Kaj vi mislite se isplati to uzet?

edit: 800 kn, malo su mi tipke pokvarene pa nekad šteka

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2013 21:30 (burexmesom).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice