Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.936.633
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Pozdrav..
Jel vrijedi ova grafa 1500kn?
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-gtx660-ti-dc2o-2gd5-oglas-8462391
Vrijedi - ja sam se nešto bio čuo sam tim tipom, dat ce ju i za 1400kn veli - no stvar je takva da su vani bjesne temperature itd a kartica nema garanciju - iako je super hlađenje kartica nije iz HR tako da jako dobro razmisli dali ćes dati 1500kn za karticu bez garancije, sa njom ce najvjerovatnije biti sve u redu ali ipak - imas jednu hd 7870 tu na forumu u oglasniku za 1400kn sa garancijom i svime
Ja bi ju piknuo ovaj tren da prodam svoju 7850 2G TFIII sa preko 2g. garancije..
Ma radije nabavim 660 oc s garom za manje love.. Nekak mi je 1500kn dost, a najviše radi tog kaj nema garanciju..Ne velim da bu prdnula, al jednu sam skuril (slučajno) i nisam mogel nać garanciju, da sam ju imal, dobil bi drugu (5850, kupil novu, prije 3-4god.) a ovak je lova otišla u vjetar..
@Glavas ne kužim, kaj se kartica pregrijava il kaj? Nadovezujem se na "vani su bijesne temperature"..
Ma radije nabavim 660 oc s garom za manje love.. Nekak mi je 1500kn dost, a najviše radi tog kaj nema garanciju..Ne velim da bu prdnula, al jednu sam skuril (slučajno) i nisam mogel nać garanciju, da sam ju imal, dobil bi drugu (5850, kupil novu, prije 3-4god.) a ovak je lova otišla u vjetar..
@Glavas ne kužim, kaj se kartica pregrijava il kaj? Nadovezujem se na "vani su bijesne temperature"..
Nije nista prebitno, no sve skupa tmp u kucistu su ovih dana dosta vece - sve novije igre drze gpu na 99% loada gotovo cijelo vrijeme, da se nebi dogodlio nesto, budi operzan jer kupujes grafu predpostavljam barem na slijedece 2 godine.
koju grafičku karticu bi preporucili za ovu konfu.
CPU- Intel Core i3 2120 @ 3.30GHz
Motherboard: Asus P8H61-MX R2.0
Ram : 8 gb
koju grafičku karticu bi preporucili za ovu konfu.
CPU- Intel Core i3 2120 @ 3.30GHz
Motherboard: Asus P8H61-MX R2.0
Ram : 8 gb
nova hd 7770
rabljena hd 6870
Pozdrav..
Jel vrijedi ova grafa 1500kn?
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-gtx660-ti-dc2o-2gd5-oglas-8462391
Eno sad sam vidio na njuškalu neko postavio oglas iz varaždinske županije, prodaje istu takvu karticu za 1850kn sa 2 godine garancije...
Dvoumim se izmeđi Nvidie GTX 660 i GTX 650.
Komp koji sastavljam trebat će mi za faks (FER), filmove, igrice ponekad (ništa ozbiljno).. S obzirom na moje potrebe, isplati li mi se dati 600kn više za GTX 660?
Komp koji sastavljam trebat će mi za faks (FER), filmove, igrice ponekad (ništa ozbiljno).. S obzirom na moje potrebe, isplati li mi se dati 600kn više za GTX 660?
Pa ako nisi ozbiljan gejmer onda nema potrebe da daješ 600kn više za GTX660, sasvim ti je dovoljna GTX650...
gtx650ti (non boost) ti je sasvim dovoljna da igras. osobno najvise me zivcira kada radim neku stvar jako malo (kao ti igras) i onda ne radi kako treba. ispod gtx650 ti nemoj ici ako ne mislis uzimati gtx660.
Mislim se da uzmem onda ipak GTX 660.. Valjda će mi duže trajati od GTX 650
Nije nista prebitno, no sve skupa tmp u kucistu su ovih dana dosta vece - sve novije igre drze gpu na 99% loada gotovo cijelo vrijeme, da se nebi dogodlio nesto, budi operzan jer kupujes grafu predpostavljam barem na slijedece 2 godine.
Kolko gledam, grafa ima problema s pregrijavanjem, nije to masovni slučaj, al opet.. Pasta se promjeni i vozi..
Nekima je temp.normalna u loadu (60c) nekima baš i nije (75c)..
zz.
Gaming računalo, posebice za novi bf4. Jel bolje ići na jači proc slabiju grafu ili obrnuto?
jer gledam neke konfe i ako želim proc moram malo smanjit grafu, dakle ili - ili
ty
zz.
Gaming računalo, posebice za novi bf4. Jel bolje ići na jači proc slabiju grafu ili obrnuto?
jer gledam neke konfe i ako želim proc moram malo smanjit grafu, dakle ili - ili
ty
Razmisli ovako - grafu mijenjaš češće nego proc.
zz.
ty
Dakle nešto slabija grafa a jači proc.
razmišljam amd fx8350+hd7870 ili intel i5 3570k+hd7850
zz.
ty
Dakle nešto slabija grafa a jači proc.
razmišljam amd fx8350+hd7870 ili intel i5 3570k+hd7850
Pa normalno da Intel, ali stvar je u tome da kod oba procesora moraš uzeti 600kn+ matičnu ploču.
Pa normalno da Intel, ali stvar je u tome da kod oba procesora moraš uzeti 600kn+ matičnu ploču.
Radiš za intel?
Ovakvo nešto?
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12336
Radiš za intel?
Ovakvo nešto?
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12336
Da, radim.
Bitno da je Z77 (mada bi neka MSI ili Asus bolje pasala) jer je ipak K pa stavljati neke jeftine ploće nema smisla.
Bolje ćeš se igrati sa FX 8350 + HD 7870 nego sa i5 + HD 7850.
Da, radim.
Bitno da je Z77 (mada bi neka MSI ili Asus bolje pasala) jer je ipak K pa stavljati neke jeftine ploće nema smisla.
Super da radiš, jel dobra plaća?
ajde preporuči koju ploču i naravno zakelji mi thumb down.
ovako nešto:
Da, radim.
Super da radiš, jel dobra plaća?
ajde preporuči koju ploču i naravno zakelji mi thumb down.
ovako nešto:
Ova ploča koju si stavio je dobra, nisam ti zakeljio TD niti ne namjeravam.
čitam da je loš clocker zbog 4+1...nisam ni planirao clockati i5 na neke super frekvencije.
Do 4.0 da dođe i više nego dosta, dali ću to moći sa ovakvom pločom.
hvala
ova je možda još bolja http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11239
i5-3570k inače radi na 3.6GHz, i sa praktički bilo kojom Z77 pločom ga možeš dignuti na nekih 4.2GHz.
čitam da je loš clocker zbog 4+1...nisam ni planirao clockati i5 na neke super frekvencije.
Do 4.0 da dođe i više nego dosta, dali ću to moći sa ovakvom pločom.
hvala
ova je možda još bolja http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11239
Koliko točno misliš para potrošiti na konfu? I koje to točno komponente pa ću ti probati nešto složiti.
Koliko točno misliš para potrošiti na konfu? I koje to točno komponente pa ću ti probati nešto složiti.
javim ti se na pm.
Samo još pitanje što se clockanja tiče, stock cooler mogu sa njime klokat ili moram uzimati nešto jače?
Ma ništa sa stock coolerom, ako hoćeš ikakve primjetne rezultate, aftermarket cooler je obavezan.
Pozdrav svima, treba mi mala pomoć.:) Ovako, trenutno imam grafu GTX560ti i mislio sam kupiti nešto jače do 2000kn. Ali mislim da ipak unutar toga nema ništa što bi mi dalo dosta isplativi skok u performansama
pa sam si dopustio malo prekoračenje u buđetu i bacio oko na MSI GTX660 Ti 2GB PE http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=11865 koja košta 2330kn. E sad me zanima
da li ima nešto bolje za te pare ili jeftinije. I ovo je stvarno maximum maximuma koliko mogu dati za grafulju pa molim da mi ne preporučate ništa skuplje od toga... Hvala!
Imaš polovne HD7950 i GTX 660 Ti ispod 2000 kn.