Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.975.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Nos kaže...
Jedino me muči da ove 7850 nižeg cjenovnog ranka nisu nekakv okljaštareni hardware. JEr mi je nelogično da su 7790 i 7850 jedva 100 kn razlike.

Nije nikakav okaljasteni hardver i bas nije razlika jedva 100kn ! Razlika ti je oko 250kn gledajuci najjeftinije raspolozive modele na Nabavi !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Nos kaže...
Jedino me muči da ove 7850 nižeg cjenovnog ranka nisu nekakv okljaštareni hardware. JEr mi je nelogično da su 7790 i 7850 jedva 100 kn razlike.

Nije nikakav okaljasteni hardver i bas nije razlika jedva 100kn ! Razlika ti je oko 250kn gledajuci najjeftinije raspolozive modele na Nabavi !

Trebao sam biti konkretniji i linkati modele

http://www.adria-computers.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&product_id=115295

http://www.edigital.hr/Video_kartice/MSI_PCIe_3.0_R7850-1GD5/OC_-_HD7850_1GB_video_kartica-p33217.html?bid=&partner=10001

Skoro 10 kn razlike

I'm very large!
17 godina

I koja ti je tu dostupna?? i linkas Adria computers za kojeg vec i vrapci na grani znaju da nemaju nista na lageru niit ce dobit

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

I koja ti je tu dostupna?? i linkas Adria computers za kojeg vec i vrapci na grani znaju da nemaju nista na lageru niit ce dobit

AJd da sam linkao 7850 s adrije onda bi tvoja rečenica imala smisla ovako je "brain fart"

I'm very large!
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

@Nos  

O čem ti pričaš čovječe, pogledaj malo bolje, ti si najjeftiniju 7850 našao uspoređivati s jednom od najskupljih 7790 (Asus koji je poznat po precjenjivanju svojih komponenti) i to još u Shopu koji će ju imati na lageru na sveto nigdarjevo.

HD7790

HD7850

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 17:31 (vrinho).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

A i stvar je u tome ako staviš najskuplju 7790 kraj najjeftinije 7850 po performansama 7790 gubi.

Moj PC  
3 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
vrinho kaže...

A i stvar je u tome ako staviš najskuplju 7790 kraj najjeftinije 7850 po performansama 7790 gubi.

TO je jedino što me zanimalo! Linkovi su to kao argument, iste su cijene u 5 različitih trgovina. Neću doslovno ići BAŠ tamo kupiti. Ako se već uključujete u savjetovanje onda nije naodmet pročitati prvi post. OVako sve izgleda kao pokvareni telefon nije mi jasno s kim pričam; s ljudima koji ne mogu svladati gradivo drugog osnovne ili ekipom koja je padobranski upala?

Kupit ću 7850 pa makar se pružio koju kunu više jer je dosta moćnija. Samo me zanimalo da nije možda nekakva puno lošija verzija jer ne bi bilo prvi put da grafička ima istu oznaku SE LE ili TI oznaka znači ogromnu razliku u performansama.

I'm very large!
14 godina

Nema toga kod HD 7850. Bolje hlađenje ti treba ( a to znači skuplji modeli u pravilu ) ako želiš tišinu i ako te zanima clockanje. Inače nema smisla kupovati skuplje modele.

14 godina
Nos kaže...
vrinho kaže...

TO je jedino što me zanimalo! Linkovi su to kao argument, iste su cijene u 5 različitih trgovina. Neću doslovno ići BAŠ tamo kupiti. Ako se već uključujete u savjetovanje onda nije naodmet pročitati prvi post. OVako sve izgleda kao pokvareni telefon nije mi jasno s kim pričam; s ljudima koji ne mogu svladati gradivo drugog osnovne ili ekipom koja je padobranski upala?

Kupit ću 7850 pa makar se pružio koju kunu više jer je dosta moćnija. Samo me zanimalo da nije možda nekakva puno lošija verzija jer ne bi bilo prvi put da grafička ima istu oznaku SE LE ili TI oznaka znači ogromnu razliku u performansama.

Razlike su u hladnjacima, preporuka da uzmeš neku s 2 venta jer su tiše i bolje hlade, te su i skuplje u pravilu.

Još je razlika u memoriji i ako ne koristiš rezoluciju višu od 1920x1200 ili više monitora onda ti je dosta i grafa od 1GB memorije jer razlike u grafama od 1 i 2 GB kod igranja do te rezolucije ni nema. 2GB verzije kartica su naravno nešto skuplje od onih s 1GB, oko 150 kn. 

OC verzije kartica su malo skuplje od onih sa stock clockovima što je zapravo jedan od marketinčkih trikova jer što oni prodaju kao jaču verziju kartice to svatko može doma napraviti za minutu s Afterburnerom, Trixxom...

13 godina
neaktivan

Hej forumasi, ne pisem bas previse ali imam jedno pitanje,posto je grafika rekla papa :/

Ne igram igre previse,onako,povremeno odigram neki naslov,igram diablo 3 aktivno,i ove online rpg igre s vremena na vrijeme

Meni je overal performance najvazniji, znaci da ne popiju previse struje,da se ne zagrijavaju ko blesave,da to sve moze biti solidno tiho onako.

Ostatak konfiguracije je i5 2500k na z77 ploci(gigabyte),8GB rama,64GB SSD i izvana preko usb 3.0 jos 500gb harda

lova nije problem,ali mi se ne trosi na nesto sto ne trebam,recimo da je 1500-2000kn neka cifra koju cu rado odvojit,s naglaskom ako je nesto za npr 1600kn dovoljno,necu davat vise.....

mozda kasnije mogu stavit drugu takvu(sli jelda?),ali sad nebi ulazio u takve kombinacije

od proizvodjaca necu xfx,ova koja je krepala je bila xfx :(

radije dam 100kn vise za dobro hladjenu tihu,nego za istu takvu nabrijanu s losijim hladnjakom,i onak afterburner radi cuda iz tih grafa danas :)

2 3 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
14 godina

http://www.protis.hr/products/details/gigabyte-gf-gtx650-ti-boost-oc-2gb-gddr5dvi/70138 Dosta ti je i ova za te igre. Uglavnom sweet spot ti je HD 7850 a možeš i HD 7870 ako baš želiš pare dati ili od Nvidie GTX 660 koja je tek nešto jača ( oko 10% generalno od slabije GTX 650 Ti Boost ). Samo gledaj da ima dobar hladnjak i to je to. Ponavljam, za te igre koje si spomenuo ti ne trebaju grafe od 2000kn. Sa svim navedenim možeš s vremenom slagati SLI ili CF sustave.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Nema toga kod HD 7850. Bolje hlađenje ti treba ( a to znači skuplji modeli u pravilu ) ako želiš tišinu i ako te zanima clockanje. Inače nema smisla kupovati skuplje modele.

Malo sam guglao i vidim da su sve većinom dobre. Klokanje me toliko ne zanima, ali dobro hlađenje mi znači dosta. Imao sam 4890 dosta dugo i jako me iritirala njezina radna  temperatura i buka. 

vrinho kaže...
Nos kaže...
vrinho kaže...

Razlike su u hladnjacima, preporuka da uzmeš neku s 2 venta jer su tiše i bolje hlade, te su i skuplje u pravilu.

Još je razlika u memoriji i ako ne koristiš rezoluciju višu od 1920x1200 ili više monitora onda ti je dosta i grafa od 1GB memorije jer razlike u grafama od 1 i 2 GB kod igranja do te rezolucije ni nema. 2GB verzije kartica su naravno nešto skuplje od onih s 1GB, oko 150 kn. 

OC verzije kartica su malo skuplje od onih sa stock clockovima što je zapravo jedan od marketinčkih trikova jer što oni prodaju kao jaču verziju kartice to svatko može doma napraviti za minutu s Afterburnerom, Trixxom...

Oc verzije me ne zanimaju monitor neću mjenjati još dugo, a i ako ga budem mijenjao neće biti preko 1920x1200. Jer za veće rezulucije od toga treba high end hardware za koji nemam novaca. Želim grafičku s kojom ću biti miran 2-3 godine. 7850 mi se čini kao najisplativija samo želim ubosti solidan primjerak, ali max što bi išao bilo bi 1500 kn. Gledam što mi je najisplativije, 7790 me privukla zbog niske cijene i solidnih performansi, ali primjerak koji sam gledao je dosta skup i već ulazi u cjenovni rang 7850. 

SVi testovi po netu pokazuju 20 fpsa viša u korist 7850 što je ogromna razlika.

I'm very large!
15 godina

Ak trebas HD7850 2GB s dobrim hlađenjem - Sapphire Dual Fan !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 1 hvala 2
14 godina

Po svmu što si ti napisao idealan je izbor HD 7850 2GB, samo izaberi koji model. Ovi dual vent su uglavnom svi dota dobri po pitanju buke.

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.eac2d7560a454391a0eb9d12036d94e6.msi-video-card-radeon-hd-7850-gddr5-2gb-256bit-900mhz-4800mhz-pci-e-3-0-x16-2x-minidp-hdmi-dvi.aspx

Jamstvo, cijena, cooler {#}.

14 godina
itomic009 kaže...

Po svmu što si ti napisao idealan je izbor HD 7850 2GB, samo izaberi koji model. Ovi dual vent su uglavnom svi dota dobri po pitanju buke.

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.eac2d7560a454391a0eb9d12036d94e6.msi-video-card-radeon-hd-7850-gddr5-2gb-256bit-900mhz-4800mhz-pci-e-3-0-x16-2x-minidp-hdmi-dvi.aspx

Jamstvo, cijena, cooler {#}.

Ovo mi nije jasno, kak ova može biti jeftinija za 100 kn od OVE. Neka greška je u pitanju jer po serijskom broju su obje s jednim ventom a i 900 MHz clock imaju jedino ova s jednim ventom i Twin Frozr OC a ova sa slike je Power Edition tako da mislim ako ko misli ovo kupovati nek prije kontaktira Centro pa da provjere o kojoj verziji se radi

15 godina

Ova u Centro hr.  je inace OVA s jednim hladnjakom !  Kod njih kriva slika !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Imaju oni često te greške, i drugi shopovi znaju isto, odguglaju MSI HD7850 i stave sliku koja im paše, za njih je čini se svaka isti k. 

Čovjek se orijentira po slici a ne gleda šifru i dođe mu s jednim ventom i kaj onda? Valjda budemo mi krivi jer nismo gledali šifru a oni će reći sve su one iste.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 20:48 (vrinho).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

http://www.protis.hr/products/details/gigabyte-gf-gtx650-ti-boost-oc-2gb-gddr5dvi/70138 Dosta ti je i ova za te igre. Uglavnom sweet spot ti je HD 7850 a možeš i HD 7870 ako baš želiš pare dati ili od Nvidie GTX 660 koja je tek nešto jača ( oko 10% generalno od slabije GTX 650 Ti Boost ). Samo gledaj da ima dobar hladnjak i to je to. Ponavljam, za te igre koje si spomenuo ti ne trebaju grafe od 2000kn. Sa svim navedenim možeš s vremenom slagati SLI ili CF sustave.

Fala na preporuci,i kolegi iznad.

7850 cu uzet da se ne mucim previse. Najvjerovatnije ASUS model DC2 ili MSI TwinFrozr non OC verziju....cine mi se kao najbolji cooleri.

Jos jedno pitanje,ocu li osjetit veliki pad/rast u odnosu na 560TI koji sam imao? Gainward phantom...on je bio jako vruc i cvrcali kondenzatori :/

13 godina
Na PM mi se mozete javiti za savjet što da kupite, sve ostale probleme i poteškoče sa vašim računalom, obratite se google-u
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
andy_bomber kaže...
itomic009 kaže...

7850 cu uzet da se ne mucim previse. Najvjerovatnije ASUS model DC2 ili MSI TwinFrozr non OC verziju....cine mi se kao najbolji cooleri.

Jos jedno pitanje,ocu li osjetit veliki pad/rast u odnosu na 560TI koji sam imao? Gainward phantom...on je bio jako vruc i cvrcali kondenzatori :/

Neces osjetiti veliki porast performansi u odnosu na GTX 560Ti.

15 godina
neaktivan

Može pomoć u vezi neke GTX 660 grafičke? Naime, možda ste čuli da Nvidia dijeli novi Metro tko kupi tu grafičku, a kod nas je tvrtka M SAN što sudjeluje u toj promociji...

Pošto si brzo planiram nabaviti tu grafičku pa sam bacio oko po nabava.net stranici, i nevidim nigdje taj "kupon" uz grafičku. Pa me zanima, gdje treba kupiti grafičku za taj kupon? Ako netko ima više informacija o tome bio bi veoma zahvalan! :)

http://www.bug.hr/vijesti/last-light-geforceovima/123283.aspx

http://www.geforce.com/games-applications/pc-games/metro-last-light/where-to-buy

0 0 hvala 0
15 godina

Kontaktiraj M-San kad bi te grafe mogle doci kod nas , jer ja nisam jos vidio da ih ima u nasim shopovima !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
andy_bomber kaže...
itomic009 kaže...

Neces osjetiti veliki porast performansi u odnosu na GTX 560Ti.

A ako potegnem na 7870?

13 godina
shady1024 kaže...

Može pomoć u vezi neke GTX 660 grafičke? Naime, možda ste čuli da Nvidia dijeli novi Metro tko kupi tu grafičku, a kod nas je tvrtka M SAN što sudjeluje u toj promociji...

Pošto si brzo planiram nabaviti tu grafičku pa sam bacio oko po nabava.net stranici, i nevidim nigdje taj "kupon" uz grafičku. Pa me zanima, gdje treba kupiti grafičku za taj kupon? Ako netko ima više informacija o tome bio bi veoma zahvalan! :)

http://www.geforce.com/games-applications/pc-games/metro-last-light/where-to-buy

Last Light postat će dostupan igračima 17. Svibnja.

pa onda nemres očekvati da ima to kod nas 13 dana prije :D

Na PM mi se mozete javiti za savjet što da kupite, sve ostale probleme i poteškoče sa vašim računalom, obratite se google-u
15 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
shady1024 kaže...

Last Light postat će dostupan igračima 17. Svibnja.

pa onda nemres očekvati da ima to kod nas 13 dana prije :D

Navodno akcija je već počela, i traje još nešto iza kad igra izađe. Pa ću onda pričekati kad igra izađe pa ću vidjeti što s tim... Samo da ne dignu cijenu tih grafičkih pa da budem grafu platio isto kao da je kupim u futuri i igru na Steamu :) (Ipak smo u HR, zar ne?)

13 godina

nece dici cijenu sigurno

sada msan koliko znam dila asus i palit, ako ce ici uz palita do ce biti ok cijena,asus je sama po sebi skupa

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 12:41 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Moj prijatelj ima Nvidiju GeForce9600GT.Buđet mu je 1000Kn a konfa u glasi:Intel Core Quad,4GB ram.Želi što bolju grafu za te novce.

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

koje napajanje točno ima prijatelj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Strm kaže...

Moj prijatelj ima Nvidiju GeForce9600GT.Buđet mu je 1000Kn a konfa u glasi:Intel Core Quad,4GB ram.Želi što bolju grafu za te novce.

Nek se protegne 50kn do HD7790 !

Music As A Weapon !!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice