Neće biti problema sa HD 7950 dok bi sa HD 7970 već bilo rubno. Kad otključaš u X4, stavi ga na što niži napon o pogonit će ti to napajanje komp u gamingu i ostalom što ćeš radit sa HD 7950.
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.839
- |
- čitano: 6.920.905
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel mi se isplati prodati svoju za 200 kn i kupiti 1.5 godinu dana staru leadtek gt 430 1 GB ddr3
Sa napajanjem nikad ne valja riskirat niti štedit na napajanju, uzet što kvalitetnije i da ima viška watta, za potencijalni OC i buduće upgrade, a i ako rikne može povuć bilo šta ili sve ostalo.
Jel mi se isplati prodati svoju za 200 kn i kupiti 1.5 godinu dana staru leadtek gt 430 1 GB ddr3
Ne to su po snazi iste grafe. Prodaj tu svoju i uzmi HD 4850/4870/5750/5770/6770/7750 ili gt 260/450/550ti/650.
ovo je najvjerojatnije , ali moram pitati.
Kako bih mogao pogledati potrošnju napajanja (da li može izdržati) kad kupim 7950?
Tu preporuku uzmi sa rezervom, jer uvjek je kod takvih kalkulatora minimum malo napuhan (50-100W). S druge strane, neznam koje ti komponente imaš.
Tu preporuku uzmi sa rezervom, jer uvjek je kod takvih kalkulatora minimum malo napuhan (50-100W). S druge strane, neznam koje ti komponente imaš.
ASRock M3A770DE
AMD Phenom x2 555 be (namjeravam ga otključati na x4 b55)
2x4gb ddr3 1600mhz G.Skill (namjeravam kupit još 8gb iste kekse)
250gb sata HDD + (namjeravam kupit SSD od 128gb)
6x 120mm ventilatora na potenciometru
Thermaltake V4 BE kučište
i trebala bi još doći HD 7950 na to gore navedeno.
edit: još unutra ide front USB, mikrofon i sluske; wireless PCI kartica; DVD/rw
Za te komponente ti treba minimum 500-550W napajanje koje stvarno isporučuje toliko wata. Tako da ona preporuka od 650W i nije loša. Bolje imati malo lufta, nego da je sve na knap, pogotovo ako misliš i clockati.
PSU Calculatorom. Evo jednog pa vidi koliko ti komponente troše.
Your Recommended Minimum Power Supply is 650 Watts
Ne pouzdaj se previše u kalkulatore,a pogotovo ne asusov on uvijek doda oko 110w previše.Ovo je jedan razuman ali ni on baš previše http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
Ima na umu držati ako misliš na mid-high kartice poput 7950 da one uzimaju oko 180-190w
EDIT:Sad vidim da je mile napisao na prošloj,sorry nisam vidio pukla mi veza pa sam ostavio na poruci.
ASRock M3A770DE
Ti si dobar sa kvalitetnim 400+ watta napajanjima. Taman ti je nešto tipa XFX 450W, Corsaor CX 430V2 ili nešto jači GP3 560W. Komp ovaj što si ti nave u gamingu troši oko 250W i preko 300 ćeš navuč samo da upališ Furmark + Prime, inače nema šanse da ti vidiš 300W. Ako ćeš sve clockat do iznemoglosti, onda ti treba jače napajanje. Ako ćeš clockat bez dizanja napona ( što je idealno ), tada su ti dovoljna napajanja koja sam naveo. Ja ti govorim iz iskustva i to sa mjerenjem koliko šta troši a ne napamet ili čitajuči totalne gluposti po netu.
ASRock M3A770DE
Ti si dobar sa kvalitetnim 400+ watta napajanjima. Taman ti je nešto tipa XFX 450W, Corsaor CX 430V2 ili nešto jači GP3 560W. Komp ovaj što si ti nave u gamingu troši oko 250W i preko 300 ćeš navuč samo da upališ Furmark + Prime, inače nema šanse da ti vidiš 300W. Ako ćeš sve clockat do iznemoglosti, onda ti treba jače napajanje. Ako ćeš clockat bez dizanja napona ( što je idealno ), tada su ti dovoljna napajanja koja sam naveo. Ja ti govorim iz iskustva i to sa mjerenjem koliko šta troši a ne napamet ili čitajuči totalne gluposti po netu.
pak te nisam ništa skužio, jel trebam novo napajanje uzimat ili će ovo koje imam biti dovoljno?
Uzimate otključavanje tog 555BE zdravo za gotovo, ta prvo se mora vidjeti može li se uopće stabilno otljučati u X4 prije svega.
Ni kao X4 ne može pošteno gurati HD 7950, kao X3 ne može ni HD 7770. Znam jer imam Phenom II x4 i jer sam imao Phenom II 550BE kao X3 s HD 7770.
Uzimate otključavanje tog 555BE zdravo za gotovo, ta prvo se mora vidjeti može li se uopće stabilno otljučati u X4 prije svega.
Ni kao X4 ne može pošteno gurati HD 7950, kao X3 ne može ni HD 7770. Znam jer imam Phenom II x4 i jer sam imao Phenom II 550BE kao X3 s HD 7770.
zašto ne bi guralo 7950? otključam ga na 4 jezgre, clockam na 3,5 ili 3,8ghz...
imam scythe ninja 3
Negdje će gurat, negdje neće. Tvoj izbor.
Ici ce to. Biti ces zadovoljan 100%.
Pa dobro čovječe kako možeš garantirati da će biti 100% stabilan kao otključan? Jel ga već držiš otključanog ili?
nisam, još. tek sam instalirao windowse.. bum se sutra poigrao s time.
ako neće ići na x4 budem ga prodao pa kupio neki x4 ili x6 proc..
Kad i ako ga otključaš treba ti min 4GHZ oc da bi pogurao HD 7950 kak spada.
Imam ovu matičnu!
http://www.asrock.com/mb/VIA/ALiveSATA2-GLAN/
Proc--Amd Athlon 64 x2 6000+ (3100ghz)
Ati radeon hd 4770:(kolega mi prodaje za 230kn samo za mene)
Max Power Draw: 150 W
Razina buke: Umjereno
Framebuffer: 1024
Vrsta memorije: GDDR5
Memorija Autobus Tip: 32x8 (256 bita)
DirectX Compliance: 10.1
OpenGL Compliance: 2.1
PS / VS Version: 4.1/4.1
Proces: 55 nm
Shader Processors: 800
Raster Operateri 16
Pixel shader 4,1
i zanima me dali ta matična može podnjet recimo 512mb-256bit ili ovu grafu gore ako ne preporučite mi neku polovnu do 250kn-Hvala-
Naravno da može, matična ti ima PCI-E utor za grafičku a ta grafička je PCI-E...
Naravno da može, matična ti ima PCI-E utor za grafičku a ta grafička je PCI-E...
Znam ulazi pašu e sad kolega Rambox s foruma mi je rekao da matična je preslaba za 256bitne grfe da mogu stavit ATi ili Nvidia 1gb ili 512mb-128bit e sad ko je u pravu i kako to saznati jačinu grafe koju mogu stavit na matičnu!
Kad odem na stranicu moje matične mogu saznat koje proceve mogu staviti a kako saznati za grafu koliko može podnjeti GB ili MB i koliko BITA?
Znam ulazi pašu e sad kolega Rambox s foruma mi je rekao da matična je preslaba za 256bitne grfe da mogu stavit ATi ili Nvidia 1gb ili 512mb-128bit e sad ko je u pravu i kako to saznati jačinu grafe koju mogu stavit na matičnu!
Kad odem na stranicu moje matične mogu saznat koje proceve mogu staviti a kako saznati za grafu koliko može podnjeti GB ili MB i koliko BITA?
Količina grafičke memorije (to što zoveš GB i MB) i širina sabirnice grafičke (to što kažeš BITA) nemaju nikakve veze s kompatibilnosti s matičnom.
Ono što ima veze je sam utor koji se koristi. Recimo PCI-E grafičku ne možeš staviti na matičnu koja ima AGP utor i obratno.
Ja ti to uopče nisam rekel krivo si skužil, se več sam ti probal objasnit da nema koristi od jače grafe na toj matičnoj ploči.A zakaj nema
koristi od jače grafe, pa zato kaj ta matična može primit samo stari dvojezgreni Athlon X2 proc jel kužiš. Dakle procesor je itekakvo usko grlo, a kaj se tiče ove HD 4770 nju možeš uzet ne ždere previše struje i nema frke.
Dakle procesor je preslab za jače grafe, tu je problem a kaj se tiče HD 4870 koju si spomenul u svojoj zaključanoj temi na to zaboravi jer puno previše struje troši za današnje standarde.Jedna najnovija HD 7770 grafa, troši duplo manje struje od HD 4870 a usput ima okvirno iste performanse a o zagrijavanju da ne pričam.
Preporuka do 700 kn?
a i mogo bi se malo protegnut ;)
Jedna najnovija HD 7770 grafa, troši duplo manje struje od HD 4870 a usput ima okvirno iste performanse a o zagrijavanju da ne pričam.
Još je meni bilo čudno da bi ti njemu onakvo nešto rekao, siguran sam bio da je bilo do zabune ali nisam se htio uvlačiti u nekakvo objašnjavanje pa da još i mene ne skuži krivo.
Ovo tvoje što sam citirao, ukazao bih ti da si malo pobrkao, HD 7750 ima okvirno iste performanse kao HD 4870, HD 7770 je mrvicu iznad HD 4890.
I HD 7770 ne troši duplo manje struje od 4870 već višestruko manje, puno manje od pola potrošnje jedne HD 4870.
Preporuka do 700 kn?
a i mogo bi se malo protegnut ;)
HD 7750 bilo koja, ako moguće do 7770 još bolje.
jedno pitanje, frend me zamolio da pitam. On trenutno ima matičnu sa PCI Express 1.0 slotom i želči kupiti HD 7870 pa ga zanima koliko će mu taj pci express 1.0 slot utjecati na perfomanse na toj kartici? Trenutno korsiti HD 6850 i nema nikakvih problema.
jedno pitanje, frend me zamolio da pitam. On trenutno ima matičnu sa PCI Express 1.0 slotom i želči kupiti HD 7870 pa ga zanima koliko će mu taj pci express 1.0 slot utjecati na perfomanse na toj kartici? Trenutno korsiti HD 6850 i nema nikakvih problema.
Par %, ne primjetno.
Pitanje je samo koliko mu je isplativo ići na 7870 jer ako ima PCI-E 1.0 pitanje je kakav procesor i ostatak ima.
Ako nema Quad procesor na 3+ GHz ne vrijedi mu prelazak.